sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Vreau sa scap de gelozie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   soleg 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-October 06

Scris 06 October 2006 - 01:28 PM

chiar vreau sa scap de gelozie si nu stiu cum!

imi fac tot felu de idei ca m-ar putea si ca ma inselat cu prietenul meu cel mai bun (fostul acum nu mai suntem prieteni din cauza geloziei mele)
am si ceva motive care sunt su nu sunt intemeiate si pot avea si alte fete adica de amicitie corecta intre ei doi.

ideea e ca vreau sa scap de asta si chiar am nevoie e ajutor. am mai citit ca ar trebui sa am incredere in mine si in ea .....dar nu am incredere nici in mine si evident nici in ea ... pana acum o vreme ne-am certat pe tema asta dar acum in fata ei ma abtin si nu ii fac reprosuri dar ma macina si tot timpul ma gandesc la asta (daca m-a inselat sau nu) si nu stiu cat o sa mai pot sa nu explodez si sa fac asa zisa "criza de gelozie"
cu mine treaba ii destul de urata... am avut foarte multe esecuri pr plan financiar si incredere in mine nu mai am. plus ca am inceput sa mint ca va fi bine ca ma dscurc ca.... stiu ca sunt destul de superficial si asta ii cauza esecurilor mele dar imi este foarte greu sa ma schimb, as vrea sa fac o multime de lucruri o data si nu am rabdare.

exista ceva medicamene pt asa ceva? (nu pt gelozie :) pt a trece de starea de agitatie si frica pe care o ai in momentele alea)
0

#2 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 06 October 2006 - 01:39 PM

olala, hai sa iti spun din punctul de vedere al partenerei pe care gelozia lui a capiat-o :)

el se lega de orice amanunt care parea ca eu am inselat, indiferent ca vorbeam cu un coleg sau ca venea un amic la mine nici nu mai vorbesc! se enerva de parca mi-o pusese pe toate partile cand de fapt noi nu facusem decat sa discutam, daca ii spuneam ca vorbesc cu o femeie la telefon imi zicea ca "desigur, doar n-o sa imi spui ca e barbat" si tot felul de faze de la gelozia pe messenger "cu cine vorbesc? despre ce vorbesc? " ....

in realitate eu il iubesc si il respect chiar daca mai fac si altceva cu altcineva (vorbesc, merg la o bere, schimb de informatie, etc), el e centrul vietii mele....insa nu poti trai bagand in seama un singur om: pe el!

de iubit te iubeste cu sau fara bani, asa ca daca nu te descurci financiar nu va avea repercursiuni decat la calitatea vietii voastre

si azi scandal fara sa fi fost vinovata, maine iar scandal fara sa fi fost vinovata... la un moment dat iti bagi picioarele ca nu mai suporti tensiunea si incepi sa-l ignori

daca e sa te insele te inseala si axact atunci nu vei avea motive de banuiala deci daca iti da motive (mici neconcordante de situatie sau comportament) inseamna ca nu te inseala .... :)

cam asta e ...
0

#3 Utilizator offline   soleg 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 October 2006 - 02:58 PM

da merci de raspuns , chiar ai dreptate , pt ca la un moment choar sia bagat picioarele si ne-am despartit pt vreo 2 sapt. acum suntem imreuna din nou si nu vreau sa mai gresesc.

daca mai ai sugestii cum as putea proceda...
0

#4 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 06 October 2006 - 03:10 PM

pai sunt multe de zis

................
0

#5 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 06 October 2006 - 04:44 PM

Vezi postareasoleg, la Oct 6 2006, 03:58 PM, a spus:

da merci de raspuns , chiar ai dreptate , pt ca la un moment choar sia bagat picioarele si ne-am despartit pt vreo 2 sapt. acum suntem imreuna din nou si nu vreau sa mai gresesc.

daca mai ai sugestii cum as putea proceda...

Daca esti gelos(oasa)

Ca sa preintampini sentimentul de gelozie este nevoie de multa rabdare si multa munca. Daca simti ca gelozia ta isi are radacinile in copilarie, atunci s-ar putea sa ai nevoie de un psihoterapeut. Daca ai trecut de curand printr-o relatie nefericita, atunci este necesar sa incerci sa depasesti mai intai aceasta problema. Iata cateva lucruri pe care le poti face:

- Fa-ti mai intai o verificare obiectiva - analizeaza cu atentie toate acele lucruri care iti declanseaza gelozia si intreaba-te cat de reala este amenintarea pe care o simti. Ce dovezi concrete ai care iti indica faptul ca relatia ta este in pericol? Gandeste-te la reactiile pe care le ai atunci cand esti gelos(oasa) - reuseste atitudinea ta sa imbunatateasca situatia sau dimpotriva?

- Foloseste discutia pozitiva cu tine insati (insuti) - cand incepi sa simti furnicaturile geloziei, aminteste-ti faptul ca partenerul(a) ta(u) te iubeste, te intelege si te respecta. Spune-ti ca esti o persoana iubita si ca nu se intampla nimic rau in jurul tau.
- Cauta reasigurari - una din cele mai bune modalitati de a combate gelozia este sa-i ceri partenerului(ei) sa-ti reconfirme dragostea lui (ei). Nu trebuie sa devii cicalitor(oare) sau sa faci pe grozavul(a), insa trebuie sa-ti impartasesti sentimentul de nesiguranta pe care il incerci si sa-i ceri sa depasiti impreuna aceasta problema.

Cum poate gelozia sa distruga iubirea

Uneori sentimentul de gelozie depaseste anumite limite. De exemplu, atunci cand un barbat face o scena penibila la o petrecere doar pentru ca sotia acestuia a acceptat invitatia la dans a unui vechi prieten. Sau, cand o femeie devine exagerat de geloasa din cauza faptului ca in compania sotului ei, seful acestuia este o ea.

Genul acesta de reactii va crea o anumita constrangere in viata de cuplu, facandu-l pe unul dintre parteneri sa se simta ca si cum in permanenta ar calca pe oua ca sa evite o reactie de gelozie. Partenerul gelos, fiind foarte atent la problema lui, va oscila intre auto-invinovatire si justificare.

Gelozia ocazionala este fireasca si chiar poate ajuta o relatie sa supravietuiasca, insa daca aceasta devine intensa si irationala, poate fi distrugatoare. Toti am trecut prin experienta aceasta macar o data in viata noastra, insa motivul pentru care suntem gelosi si seria de sentimente prin care trecem s-ar putea sa difere de la o persoana la alta.

Psihologii spun ca gelozia este o reactie complexa la observarea unei amenintari a valorii sau calitatii unei relatii. Spre deosebire de invidie, gelozia implica intotdeauna teama pierderii partenerului sau impartirii acestuia cu o terta persoana. Gelozia este o "reactie complexa" deoarece implica o gama larga de emotii, ganduri si atitudini.

Emotiile obisnuite pot fi: durere, manie, furie, tristete, invidie, teama, mahnire si umilinta.
Gandurile includ: resentimente, invinovatire, comparatii cu rivalul(a), ingrijorarea fata de propria imagine si autocompatimire.
Atitudinile pot fi: stare de slabiciune, tremurat si transpiratie abundenta, analiza permanenta si cautarea unor reasigurari, actiunile agresive si chiar violente care pot duce la crime pasionale.
:)
0

#6 Utilizator offline   soleg 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 October 2006 - 04:52 PM

eu unu chiar vreau sa scap de sentimentu, boala, nebunia asta ..... m-am saturat de starea de frica, invidie, ura, suparare ....... nu pot sa lucrez si nu pot sa ma simt bine iti dai seama!
avem serviciu comun si eu si sotia si omu de care ziceam mai sus, si munca mea necesita si "teren" lucru pe care nu prea pot (nu vreau ) sa-l fac din cauza geloziei mele

am o gramadade probleme chiar si fara asta si stiu ca continuand asa o sa cad de tot , deja lumea nu prea mai are incredere in mine , sunt evitat. nu pot sa-i condamn pt ca asa ma comportam si eu cu cineva la un moment dat care era gelos ca sotiua lui mai facea pe nebuna la intalniri sau chefuri.
din todeauna am fost gelos dar pan acum 4 luni am reusit sa ascund si chiar sao controlez , daracum ... am cam scapat-o din mana si face ce vreacu mine- chiar nu vreau sa raman asa!!!!

deci TE ROG , VA ROG HELP!!! :)

@ella -ce mi-ai spus mai sus chiar mi-a facut bine! -merci :)
@bydy- da ai dreptate. 10x

Aceasta postare a fost editata de soleg: 06 October 2006 - 04:58 PM

0

#7 Utilizator offline   bydy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Moderator onorific
  • Inregistrat: 19-March 06

Scris 06 October 2006 - 05:11 PM

Vezi postareasoleg, la Oct 6 2006, 05:52 PM, a spus:

@ella -ce mi-ai spus mai sus chiar mi-a facut bine! -merci :)
@bydy- da ai dreptate. 10x

Ceea ce am postat este un studiu facut de oameni competenti-psiholgi.
Poate ai intrat in relatia asta,putin complexat?
Eu creed ca in tine nu ai incredere,nu in partenera.
:)
0

#8 Utilizator offline   Observ 

• Moca
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-October 05

Scris 06 October 2006 - 05:17 PM

Sincer... n-ai sa scapi... trust me.
Cine e gelos ramane gelos, pentru ca asa e natura ta si gata.. Impaca-te cu asta. Si nu te intrista, pentru ca e bine sa fi gelos uneori..
0

#9 Utilizator offline   soleg 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 October 2006 - 06:00 PM

@bydy -da ia dreptate ma simt inferior si imi creez tot felu de ganduri si probleme. pt mine ii destul de greu acum pt ca am avut op perioada de evoluteie si de o vreme s-a schimbat situatia si am inceput o cadere.
as vrea sa-mi recapat increderea in mine ca sa pot avea incredere si in ea si in restu....

@observ -daca nu se poate sa scap de tot macarsa revina la nivelu suportabil

regards
0

#10 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 06 October 2006 - 07:51 PM

Nu ai cum scapa de gelozie! Esti gelos si asta e!
Nu as sti daca e un sentiment de inferioritate , poate ca nu e . Totusi eu as crede ca poate ai putea discuta cu prietena ta, sa iti spuna daca si de ce e nemultumita. Doar cele nemultumite mai cauta altceva in afara de relatia de baza.
Ahhh, si nu uita nu exista cadere fara urcare!
0

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Iubirea sau parintii? lidya  40 6.189
Replici noi Experiente neplacute din viata unui barbat
Povestea mea despre iubire si prieteni, sper sa nu va plictisesc.
d3cod3r  5 1.686
Hot Topic (New) Ne certam intr'una din orice, ea se enerveaza din orice
vreau sa fie bine intre noi
Balco  67 2.694
Hot Topic (New) Obsesie
prietenul meu e obsedat
Anadutu  23 2.148
Hot Topic (New) Gelozia
Ce sa fac cu ea ?
Aleinad Anad  164 15.586