ina4tou, la Oct 5 2006, 07:04 PM, a spus:
am si eu o mare rugaminte, vreau sa imi cunmpar un sistem second hand cu urmatoarele caracteristici :
Fujitsu Siemens Scenic ,
Intel Pentium 3 - 733 Mhz,
MEMORIE 256 MB
HARDDISK 10 GB IDE
CDROM IDE
PLACA SUNET, PLACA RETEA
PLACA VIDEO 4 MB SLOT AGP
CARCASA TOWER ATX
FDD 3,5"-1,44 MB
Tastatura PS/2 Mouse PS/2
CABLU ALIMENTARE
Placa de baza cu chipset Intel 815 socket 370 FSB 66/100/133 MHZ, 5*PCI 1*AGP 2*USB 1*paralel 2*serial
Vreau sa umpar acest sitem pentru a viziona filme si a sta pe internet
Vreau sa intreb daca cu acest sistem ( nu sh placa video daca suporta) sa fac aceste 2 lucruri
Astept raspunsuri, multumesc

- Cu asemenea configuratie, poti face in conditii foarte bune urmatoarele lucruri:
1. Navigat pe internet, messenger, StrongDC, de mIRC nu mai vb...ala merge si pe un pentium I.
2. Ascultat muzica mp3, cu cele mai noi versiuni de Winamp si Media Player in mod lejer...
3. Daca ai nevoie: aplicatii Office. Nu vei avea pb cu pachetul Office XP, chiar si un Corel iti va merge acceptabil.
- Insa, la o placa video de 4MB, fie ea si pe slot AGP, filmele... cam-cam... la limita. Am avut si inca mai folosesc si eu din cand in cand un PIII mai vechi c-o placa video de 4MB pe AGP, iar la 4MB unele filme mai fac frame-uri din cand in cand...mai ales cele compresate la calitate foarte buna!
Per total: Sistemul care vrei sa-l cumperi pare pregatit pt ce vrei sa faci cu el, daca sa iei in calcul varianta unui upgrade la placa video. Macar una de 8MB.

Pt internet, mergea lejer si cel mai slab Pentium III, adica cel la 450Mhz si asta in Windows XP.
P.s.: OS-ul care l-am luat in calcul pt ceea ce vrei sa faci e Windows XP Pro Service Pack 2. La 733Mhz si 256MB ram, iti va merge de la bine in sus. Mai ales ca e Fujitsu Siemens.