sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Help pt mufare cablu UTP Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   looser 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-September 06

Scris 05 October 2006 - 03:05 PM

Salut,
Problema mea este ca vreau sa mufez doua cabluri UTP la 1 priza. Stiu ca se poate asa ceva. Am incercat varianta urmatoare:
Mufa de la priza de retea se imparte asa:
1. Cablul A are la priza pinii 1.2.3.6 si la PC 1.2.3.6
2. Cablul B are la priza pinii 4.5.7.8 si la PC 4=1; 5=2; 7=3;8=6
Asa am facut, insa cablul B nu are semnal. Decat A. Ma poate ajuta cineva ?
Este vorba de o retea intr-un sediu si pt ca nu sunt destule prize si nu am un switch si stiu sigur ca se poate face acest lucru dar NU MAI TIN MINTE :spiteful: CUM SE FACE.
PLS HELP :spiteful:
0

#2 Utilizator offline   DSpawn 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 05

Scris 05 October 2006 - 03:52 PM

Vezi postareaRadu_Mihai, la Oct 5 2006, 04:05 PM, a spus:

Salut,
Problema mea este ca vreau sa mufez doua cabluri UTP la 1 priza. Stiu ca se poate asa ceva. Am incercat varianta urmatoare:
Mufa de la priza de retea se imparte asa:
1. Cablul A are la priza pinii 1.2.3.6 si la PC 1.2.3.6
2. Cablul B are la priza pinii 4.5.7.8 si la PC 4=1; 5=2; 7=3;8=6
Asa am facut, insa cablul B nu are semnal. Decat A. Ma poate ajuta cineva ?
Este vorba de o retea intr-un sediu si pt ca nu sunt destule prize si nu am un switch si stiu sigur ca se poate face acest lucru dar NU MAI TIN MINTE :spiteful: CUM SE FACE.
PLS HELP :spiteful:

tu legi prin switch sau direct 2 calculatoare ca nu am inteles ?

daca legi prin switch trebuie mufat la ambele capete al fel: ap, p, av, a, aa, v, am, m

daca legi doua calculatoare la un capat mufezi ca mai sus si la altu inversezi verde cu portocaliu
av, v, ap, a, aa, p, am, m

ap=alb portocaliu
p=portocaliu
av=alb verde
a=albastru
aa=alb albastru
v=verde
am=alb maro
m=maro

0

#3 Utilizator offline   looser 

• Boboc
  • Pip

Scris 05 October 2006 - 04:24 PM

Switch-ul este intr-o camera tehnica de unde pleaca reteaua in cladire. In birouri sunt prize de retea la care vin cablurile din camera tehnica, dar intr-un birou am doar 1 priza de retea si trebe sa leg 2 pc-uri la 1 priza fara alt switch sau hub. Stiu ca pot sa plec din 1 priza cu 2 cabluri dar......
Multumesc
0

#4 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-September 06

Scris 06 October 2006 - 12:15 AM

http://en.wikipedia....IA-568-B#Wiring
Ai un tabel cu 2 standarde de mufare.
Citeste tot articolul pentru lamuriri (unde e nevoie de cross-over , etc).
In princip de la switch la calc iti trebuie un cablu straight.

Ca sa legi 2 caluclatoare pe un singur cablu ai 2 optiuni:
1. Cumperi un switch si pui in birou
2. Te uiti in tabelul de mai sus , si alegi un standard , sa zicem T568A. Vezi ce fire iti corespund pe pinii 1, 2 ,3 si 6 si le separi la ambele capete ale cablului.
Preferabil ar fi sa cumperi 2 prize duble (ablicate daca nu poti sa le ingropi. sunt destul de ieftine)
La ambele capete iei firele notate de mai sus si le bagi in prize pe pozitiile corespunzatoare, iei celelate fire si le pui pentru a 2-a mufa in priza. Incerca sa te orientezi in asa fel incat o pereche sa fie pe 3 si 6 si cealata pe 1 si 2 (asa cum vezi ca e cazul verdelui si oranjului in T568A).
Iti mai trebuie la urma evident 2 patchroduri pentru a lega switchul la priza lui si inca 2 (eventual mai lungi) pentru a lega calculatoarele la priza lor.
Pe un cablu UTP la 100baseT sunt folosite doar 4 fire asa ca nu e nici o problema daca treci 2 canale pe un singur cablu UTP.
0

#5 Utilizator offline   looser 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 October 2006 - 07:21 AM

Va multumesc mult. Am reusit ;)
In final am luat un switch, am facut un cablu cross shi.....am terminat.
Multumesc mult Looop si DSpawn pentru ajutor. :stars:
0

#6 Utilizator offline   andreyy2005 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 15-May 07

Scris 15 May 2007 - 01:04 PM

salut ! am montat 2 placi de retea intr-un calculator, pentru a putea "da" net la un alt PC.
Ideea e k s-a intamplat ceea ce ma asteptam cand am creat bridge connection: a dat conflict de IP.
Va rog sa-mi explice cineva cum pot face aceasta operatiune, astfel incat viteza net-ului sa se imparta intre 2 calculatoare si fara ca cei din retea sa ma mai puna sa mai platesc un abonament la net.
0

#7 Utilizator offline   HandShake 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-May 07

Scris 16 May 2007 - 03:35 PM

se poate si cum ai spus prima data...

sa spunem ca vrei sa "transporti" net la 2 compuri prin acelasi fir fara a folosi un switch.

atunci daca ai placa de 10/100 se poate pt ca se fol in aceste cazuri doar 4 fire din cele 8.
daca vrei sa fol una de 10/100/1000 nu se prea poate pt ca ai nevoie de toate cele 8 fire pt o conexiune 100%.

NU recomand sa transporti semnal la 2 compuri prin acelasi cablu deoarece (din experienta zic asta) firele portocalii si cele verzi fiind folosite preponderent - PARCA sunt mai bine produce/fabricate... cele maro si albastre au pierderi de semnal mai mari...

in prima priza pui un cablu mufat la un capat: ap, p, av, a, aa, v, am, m
iar la celalalt pui 2 mufe: (A, B)
prima in care pui doar firele 1,2,3,6 (in aceasta ordine si in lacasele corespunzatoare 1,2,3,6)
a doua pui firele 4,5,7,8 in lacasele 1,2,3,6.

exact asa pui si la celalt capat. (mufele C,D)

Intr-o camera pui mufa A in lacasul ei din switch, si la fel si mufa B in compu/ placa 1.
Intr-o camera pui mufa B in lacasul ei din switch, si la fel si mufa D in compu/ placa 2.

DAR: Mai usor/ieftin e sa cumperi alt cablu...

La distante foarte mari - cablu tras pe afara... se merita cateodata...ca ai semnal pt 2 compuri/placi de retea.
In acest caz, la fel puteti folosi pt o izolare mai buna cablurile 4,5,7,8 legate la MASA (calorifer...etc) asta in caz ca NU folositi cabluri FTP sau placi de 1000.

Aceasta postare a fost editata de HandShake: 16 May 2007 - 03:42 PM

0

#8 Utilizator offline   Jibber 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 26-March 07

Scris 18 May 2007 - 04:09 PM

Citeaza

La distante foarte mari - cablu tras pe afara... se merita cateodata...ca ai semnal pt 2 compuri/placi de retea.
In acest caz, la fel puteti folosi pt o izolare mai buna cablurile 4,5,7,8 legate la MASA (calorifer...etc) asta in caz ca NU folositi cabluri FTP sau placi de 1000.

Da asa e ..daca vrei sa parlesti switchuri in prostie si sa nu sti de ce, leaga camasa la calorifer ....

Pentru exterior se foloseste EXCLUSIV cablu FTP (care se mai poate gasi si sub denumirile S/UTP , FTP , S/FTP) , cablu S/STP sau cablu ISTP , nu legi aiurea fire la calorifere.
Drept impamantare se leaga firul dedicat din aceste cabluri (denumit si "drain wire") si eventual camasa metalica.
Impamantarea se leaga la un singur capat.

Poti sa faci doua tevi din acelasi cablu doar daca folosesti cablu ISTP sau S/STP.

Aceasta postare a fost editata de Jibber: 18 May 2007 - 04:13 PM

0

#9 Utilizator offline   ucanauca 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 18-August 07

Scris 18 August 2007 - 03:36 PM

trebuie sa prelungesc cablul de la providerul de net fara sa folosesc swich dar problema e ca acel cablu care vine in casa e cablat aiurea nu respecta nici o regula... am luat o chestie in care intra o mufa si iese tot una (nu stiu cum se numeste)si presupun ca legatura ar tb sa fie continua adica nu inversata, ce tb sa fac sa ii chem pe aia sa remufeze firul de la ei ca sa fie ok ;) ...Deci daca nu sunt asezate cum trebuie conform schemei ambele fire o eventuala conexiune intre ele nu merge ? sau cablul care vine si continua pe cel de la provider tb sa fie si el mufat la fel de tampit ca sa mearga, ca acum mufate asa cum sunt conectate la priza aia arata ca, cablu e deconectat. va rog ziceti ce e de facut ca asa tampit cum e cablul de la ei merge direct la calculator da nu pot sa il prelungesc si asta imi trebuie. multam anticipat. :o:
0

#10 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 18 August 2007 - 08:38 PM

Asta e cea mai simplă soluţie, să foloseşti la mufele sertizate de tine aceeaşi ordine a firelor pe care au folosit-o ei. Dar practic, dacă foloseşti un cablu "straight" pe care să-l conectezi în prelungitorul UTP pe care zici că l-ai cumpărat, trebuie să meargă. Pentru că pinul 3 din mufa "tată" sertizată de ei va ajunge tot la pinul 3 din mufa "mamă" a plăcii de reţea, chiar dacă pe cablul confecţionat de tine pinul 3 o să fie firul alb/verde, în timp ce ei au folosit altul.

Şi în felul ăsta nu te alegi nici cu cabluri nestandard pentru care cineva o să te înjure, mai devreme sau mai târziu, când n-o să înţeleagă de ce nu merge :)

Ce trebuie neapărat să urmăreşti este respectarea perechilor Rx şi Tx, adică firele din pinii 1 şi 2 trebuie să fie pereche, indiferent dacă e vorba de alb/orange + orange (standard EIA 568B) sau alb/albastru + albastru (dacă aşa au avut ei chef să-l conecteze, de exemplu). Cealaltă pereche se află în pinii 3 şi 6, conform standardului EIA 568B ar trebui să fie alb/verde + verde, dar poate fi folosită şi altă pereche. În conectările obişnuite pe 100 Mbps, pinii 4, 5, 7 şi 8 din mufa RJ-45 nu sunt folosiţi.

Oricât de "originali" au fost furnizorii tăi, perechile Rx şi Tx sigur le-au respectat, firele respective sunt torsadate împreună, 2 câte 2. Nu de altceva, dar sigur merge cu plăci de reţea standard, nu-ţi furnizează ei modelul lor special de placă de reţea, în mod sigur. :jester:

Aceasta postare a fost editata de harald: 18 August 2007 - 08:40 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic