Vaccinare hepatita B
Scris 05 October 2006 - 01:05 PM
Prietena mea are hepatita B. In faza cronica. A descoperit-o de curand, a trecut prin fazele de analize, punctie la Fundeni etc. Acum isi face dosar pt. interferon.
Eu m-am testat si se pare ca, miraculos, nu sunt infectat. Ce-i drept, am folosit intotdeauna protectie, dar din cate am inteles, virusul poate fi contactat si prin saliva etc.
Asa ca am inceput vaccinarea. Am facut 2 vaccinuri, la distanta de o luna. Al treilea vaccin mi s-a spus ca se face in luna 6, sau la o luna dupa a 2 a vaccinare (adica la 2 luni dupa rapelul initial) in cazul meu, pt ca sunt persoana expusa.
Este corect sa se faca vaccinul in succesiunea luna 0, 1 luna si a 2 luna? In prescriptiile vaccinului nu este mentionat nimic.
Prietenei mele nu i s-a recomandat un regim alimentar. Medicul de la Fundeni i-a recomandat sa nu consume alcool. In rest, totul cu moderatie. I-a precizat ca scoaterea grasimilor din regimul alimentar este un mit si ca poate sa manance ca si pana acum, cu moderatie. E sau nu adevarat?
Multumesc.
Scris 05 October 2006 - 03:10 PM
īmi pare rău de prietena ta, dar văd că sīnteţi pe drumul bun, ea īşi face dosarul şi tu ai īnceput vaccinul.
Sti cumva ce viremie are prietena ta de i s-a recomandat interferonul?
Īn privinţa contaminării...depinde de cantitatea virală ca să te contaminezi prin sex, salivă samd.
Īncă nu am auzit de succesiunea asta de vaccin, poate şti cum se numeşte vaccinul şi apoi ma pot informa. Cu dieta şi aici e la fel, nu se recomandă doar la ciroză la ficat.
Numai bine!
Juliana
Scris 05 October 2006 - 06:20 PM
Nu mi-a fost absolut clar raspunsul tau. Trebuie sau nu tinut un regim alimentar daca ai hepatita B? Si in ce consta acesta?
Viremia o are mare. Nu ma pricep f. bine, dar cred ca este peste 100.000. Si dupa punctie s-a decis sa-i facut dosar pt. interferon. E de rau sau e de bine ca urmeaza un tratament?
Scris 06 October 2006 - 02:55 PM
stefanell, la Oct 5 2006, 08:20 PM, a spus:
Nu mi-a fost absolut clar raspunsul tau. Trebuie sau nu tinut un regim alimentar daca ai hepatita B? Si in ce consta acesta?
Viremia o are mare. Nu ma pricep f. bine, dar cred ca este peste 100.000. Si dupa punctie s-a decis sa-i facut dosar pt. interferon. E de rau sau e de bine ca urmeaza un tratament?
Hallo sefanell,
tratamentul cu interferon "e de bine". Prin acesta se scade cantitatea virală cea ce duce la scăderea riscului unei ciroze sau a cancerului la ficat. In cazul ideal (dar destul de rar) dispare si antigenul Hbs-Ag.
Atita timp cīt functiile ficatului nu sīnt reduse, nu trebuie ţinută la hepatita b cronică nici o dietă. Dacă ficatul numai functioneaz sută la sută atunci trebuie redusă carnea produsele lactate si sarea, dar aceasta trebuie discutat cu medicul. Important este să nu consume alcol.
Am găsit următoarele vacine:
Engerix B® oder Gen H-B-Vax® (Adulţi/copii)
3 vaccine la luna 0, 1, 6
Vaccin rapid după schema 0, 1, 2, 12 luni
Twinrix® (adulti/copi)
Hepatitia A/B-
3 vaccine la luna 0, 1, 6
Atita timp cīt ficatul nu are functiile reduse, nu trebuie ţinută la hepatita b cronică nici o dietă. Altfeltrebuie redusă carnea produsele lactate si sarea, dar aceasta trebuie discutat cu medicul. Important este să nu consume alcol.
Numai bine
Juliana
www.hepatita-b.myforum.ro
Scris 20 January 2007 - 06:19 PM
Tatal meu a fost diagnosticat acum 2 ani cu agHBs pozitiv.
De-abia in ultimele 2 luni mi-am facut si eu analizele si mi-a iesit agHBs negativ de fiecare data.
Ar trebui sa-mi fac vaccinul impotriva hepatitei B? (am auzit ca ar avea si efecte adverse, gen scleroza multipla)? Aveti vreo recomandare?
Merci, Numai bine,
Luci.
Scris 20 January 2007 - 09:11 PM
Ai grija de tine si fa-ti vaccinul !!!!
SANATATE MAXIMA SI MULT NOROC IN VIATA !!!!
Scris 21 January 2007 - 01:42 PM
stefanell, la Oct 5 2006, 01:05 PM, a spus:
Prietena mea are hepatita B. In faza cronica. A descoperit-o de curand, a trecut prin fazele de analize, punctie la Fundeni etc. Acum isi face dosar pt. interferon.
Eu m-am testat si se pare ca, miraculos, nu sunt infectat. Ce-i drept, am folosit intotdeauna protectie, dar din cate am inteles, virusul poate fi contactat si prin saliva etc.
Asa ca am inceput vaccinarea. Am facut 2 vaccinuri, la distanta de o luna. Al treilea vaccin mi s-a spus ca se face in luna 6, sau la o luna dupa a 2 a vaccinare (adica la 2 luni dupa rapelul initial) in cazul meu, pt ca sunt persoana expusa.
Este corect sa se faca vaccinul in succesiunea luna 0, 1 luna si a 2 luna? In prescriptiile vaccinului nu este mentionat nimic.
Prietenei mele nu i s-a recomandat un regim alimentar. Medicul de la Fundeni i-a recomandat sa nu consume alcool. In rest, totul cu moderatie. I-a precizat ca scoaterea grasimilor din regimul alimentar este un mit si ca poate sa manance ca si pana acum, cu moderatie. E sau nu adevarat?
Multumesc.
Salutare,
Ai avut efecte adverse dupa administrarea vaccinului?
Merci,
Luci.
Scris 22 January 2007 - 11:02 AM
Tatal meu este infectat cu hepatita B. Vreau sa-mi fac si eu vaccinul impotriva hepatitei B. Si-a facut cineva acest vaccin si poate sa-mi spuna daca a avut reactii adverse?
Merci,
Cele bune,
Luci.
Scris 23 January 2007 - 03:11 PM
Fa-ti vaccinul linistit ,pt ca nu o sa ti se intimple nimic rau.Eu i-am facut fetitei mele de 9 ani si bineinteles si sotului meu.
Nu au prezentat reactii adverse si nici reactie locala la nivelul zonei de electie.
Sanatate maxima si noroc in viata !!!1
Scris 24 January 2007 - 01:03 PM
Daria_38, la Jan 23 2007, 03:11 PM, a spus:
Fa-ti vaccinul linistit ,pt ca nu o sa ti se intimple nimic rau.Eu i-am facut fetitei mele de 9 ani si bineinteles si sotului meu.
Nu au prezentat reactii adverse si nici reactie locala la nivelul zonei de electie.
Sanatate maxima si noroc in viata !!!1
Merci mult de reply. Am sa merg azi sa imi fac vaccinul. Sper sa fie totul OK.
Iti doresc multa sanatate!
Cele bune,
Luci.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ligator bandare variceala
Bandare varice esofagiene |
L3o | 0 | 2.781 |
|
- teme combinate - |
armand25 | 1.486 | 282.182 |
|
Hepatita cronica B - ciroza hepatica
pentru sky si cei oarecum informati |
anamaria06 | 6 | 7.052 |
|
Cine stie sa interpreteze analize la copii pentru hepatita B | lexiana | 63 | 20.514 |
|
Regim alimentar hepatita B | valentina gina | 19 | 31.677 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS