sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Vaccinare hepatita B Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   stefanell 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 05-October 06

Scris 05 October 2006 - 01:05 PM

Salutare tuturor forumistilor!

Prietena mea are hepatita B. In faza cronica. A descoperit-o de curand, a trecut prin fazele de analize, punctie la Fundeni etc. Acum isi face dosar pt. interferon.

Eu m-am testat si se pare ca, miraculos, nu sunt infectat. Ce-i drept, am folosit intotdeauna protectie, dar din cate am inteles, virusul poate fi contactat si prin saliva etc.

Asa ca am inceput vaccinarea. Am facut 2 vaccinuri, la distanta de o luna. Al treilea vaccin mi s-a spus ca se face in luna 6, sau la o luna dupa a 2 a vaccinare (adica la 2 luni dupa rapelul initial) in cazul meu, pt ca sunt persoana expusa.
Este corect sa se faca vaccinul in succesiunea luna 0, 1 luna si a 2 luna? In prescriptiile vaccinului nu este mentionat nimic.

Prietenei mele nu i s-a recomandat un regim alimentar. Medicul de la Fundeni i-a recomandat sa nu consume alcool. In rest, totul cu moderatie. I-a precizat ca scoaterea grasimilor din regimul alimentar este un mit si ca poate sa manance ca si pana acum, cu moderatie. E sau nu adevarat?

Multumesc.
0

#2 Utilizator offline   juliana 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-October 05

Scris 05 October 2006 - 03:10 PM

Hallo Stefanell,
īmi pare rău de prietena ta, dar văd că sīnteţi pe drumul bun, ea īşi face dosarul şi tu ai īnceput vaccinul.
Sti cumva ce viremie are prietena ta de i s-a recomandat interferonul?
Īn privinţa contaminării...depinde de cantitatea virală ca să te contaminezi prin sex, salivă samd.
Īncă nu am auzit de succesiunea asta de vaccin, poate şti cum se numeşte vaccinul şi apoi ma pot informa. Cu dieta şi aici e la fel, nu se recomandă doar la ciroză la ficat.
Numai bine!
Juliana
0

#3 Utilizator offline   stefanell 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 05-October 06

Scris 05 October 2006 - 06:20 PM

Nu stiu cum se numeste vaccinul.

Nu mi-a fost absolut clar raspunsul tau. Trebuie sau nu tinut un regim alimentar daca ai hepatita B? Si in ce consta acesta?

Viremia o are mare. Nu ma pricep f. bine, dar cred ca este peste 100.000. Si dupa punctie s-a decis sa-i facut dosar pt. interferon. E de rau sau e de bine ca urmeaza un tratament?
0

#4 Utilizator offline   juliana 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 18-October 05

Scris 06 October 2006 - 02:55 PM

Vezi postareastefanell, la Oct 5 2006, 08:20 PM, a spus:

Nu stiu cum se numeste vaccinul.

Nu mi-a fost absolut clar raspunsul tau. Trebuie sau nu tinut un regim alimentar daca ai hepatita B? Si in ce consta acesta?

Viremia o are mare. Nu ma pricep f. bine, dar cred ca este peste 100.000. Si dupa punctie s-a decis sa-i facut dosar pt. interferon. E de rau sau e de bine ca urmeaza un tratament?

Hallo sefanell,
tratamentul cu interferon "e de bine". Prin acesta se scade cantitatea virală cea ce duce la scăderea riscului unei ciroze sau a cancerului la ficat. In cazul ideal (dar destul de rar) dispare si antigenul Hbs-Ag.
Atita timp cīt functiile ficatului nu sīnt reduse, nu trebuie ţinută la hepatita b cronică nici o dietă. Dacă ficatul numai functioneaz sută la sută atunci trebuie redusă carnea produsele lactate si sarea, dar aceasta trebuie discutat cu medicul. Important este să nu consume alcol.

Am găsit următoarele vacine:

Engerix B® oder Gen H-B-Vax® (Adulţi/copii)
3 vaccine la luna 0, 1, 6
Vaccin rapid după schema 0, 1, 2, 12 luni

Twinrix® (adulti/copi)
Hepatitia A/B-
3 vaccine la luna 0, 1, 6

Atita timp cīt ficatul nu are functiile reduse, nu trebuie ţinută la hepatita b cronică nici o dietă. Altfeltrebuie redusă carnea produsele lactate si sarea, dar aceasta trebuie discutat cu medicul. Important este să nu consume alcol.

Numai bine
Juliana
www.hepatita-b.myforum.ro
0

#5 Utilizator offline   luci1981 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-January 07

Scris 20 January 2007 - 06:19 PM

Buna,

Tatal meu a fost diagnosticat acum 2 ani cu agHBs pozitiv.
De-abia in ultimele 2 luni mi-am facut si eu analizele si mi-a iesit agHBs negativ de fiecare data.

Ar trebui sa-mi fac vaccinul impotriva hepatitei B? (am auzit ca ar avea si efecte adverse, gen scleroza multipla)? Aveti vreo recomandare?

Merci, Numai bine,
Luci.
0

#6 Utilizator offline   Daria_38 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-September 06

Scris 20 January 2007 - 09:11 PM

Buna LUCI

Ai grija de tine si fa-ti vaccinul !!!!

SANATATE MAXIMA SI MULT NOROC IN VIATA !!!!
0

#7 Utilizator offline   luci1981 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 January 2007 - 01:42 PM

Vezi postareastefanell, la Oct 5 2006, 01:05 PM, a spus:

Salutare tuturor forumistilor!

Prietena mea are hepatita B. In faza cronica. A descoperit-o de curand, a trecut prin fazele de analize, punctie la Fundeni etc. Acum isi face dosar pt. interferon.

Eu m-am testat si se pare ca, miraculos, nu sunt infectat. Ce-i drept, am folosit intotdeauna protectie, dar din cate am inteles, virusul poate fi contactat si prin saliva etc.

Asa ca am inceput vaccinarea. Am facut 2 vaccinuri, la distanta de o luna. Al treilea vaccin mi s-a spus ca se face in luna 6, sau la o luna dupa a 2 a vaccinare (adica la 2 luni dupa rapelul initial) in cazul meu, pt ca sunt persoana expusa.
Este corect sa se faca vaccinul in succesiunea luna 0, 1 luna si a 2 luna? In prescriptiile vaccinului nu este mentionat nimic.

Prietenei mele nu i s-a recomandat un regim alimentar. Medicul de la Fundeni i-a recomandat sa nu consume alcool. In rest, totul cu moderatie. I-a precizat ca scoaterea grasimilor din regimul alimentar este un mit si ca poate sa manance ca si pana acum, cu moderatie. E sau nu adevarat?

Multumesc.

Salutare,

Ai avut efecte adverse dupa administrarea vaccinului?

Merci,
Luci.
0

#8 Utilizator offline   luci1981 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 January 2007 - 11:02 AM

Salutare,

Tatal meu este infectat cu hepatita B. Vreau sa-mi fac si eu vaccinul impotriva hepatitei B. Si-a facut cineva acest vaccin si poate sa-mi spuna daca a avut reactii adverse?

Merci,
Cele bune,
Luci.
0

#9 Utilizator offline   Daria_38 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-September 06

Scris 23 January 2007 - 03:11 PM

Buna LUCI!

Fa-ti vaccinul linistit ,pt ca nu o sa ti se intimple nimic rau.Eu i-am facut fetitei mele de 9 ani si bineinteles si sotului meu.
Nu au prezentat reactii adverse si nici reactie locala la nivelul zonei de electie.

Sanatate maxima si noroc in viata !!!1
0

#10 Utilizator offline   luci1981 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 January 2007 - 01:03 PM

Vezi postareaDaria_38, la Jan 23 2007, 03:11 PM, a spus:

Buna LUCI!

Fa-ti vaccinul linistit ,pt ca nu o sa ti se intimple nimic rau.Eu i-am facut fetitei mele de 9 ani si bineinteles si sotului meu.
Nu au prezentat reactii adverse si nici reactie locala la nivelul zonei de electie.

Sanatate maxima si noroc in viata !!!1

Merci mult de reply. Am sa merg azi sa imi fac vaccinul. Sper sa fie totul OK.
Iti doresc multa sanatate!

Cele bune,
Luci.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ligator bandare variceala
Bandare varice esofagiene
L3o  0 2.781
Hot Topic (New) Atasamente Hepatita B
- teme combinate -
armand25  1.486 282.182
Replici noi Hepatita cronica B - ciroza hepatica
pentru sky si cei oarecum informati
anamaria06  6 7.052
Hot Topic (New) Cine stie sa interpreteze analize la copii pentru hepatita B lexiana  63 20.514
Hot Topic (New) Regim alimentar hepatita B valentina gina  19 31.677