De ce nu este Iisus facut cunoscut evreilor (inca)
Scris 03 October 2006 - 09:49 AM
In partea a doua a mesajului «Maslinul cel nobil si ramurile sale», autorul foloseste imaginea relatiei dintre Iosif si Beniamin pentru a ne ajuta sa intelegem planul lui Dumnezeu cu evreii si cu restul natiunilor. Semnificatia numelui «Iosif» («a indeparta») este valabila pentru Domnul Isus, care a indepartat pacatele noastre pe crucea de la Golgota. El a indepartat ocara si a platit cu viata Sa eliberarea noastra de sub robia pacatului. De buna voie a mers la moarte in locul nostru, dar nu a ramas in mormant, ci a inviat si traieste, ca prim rod dintre cei morti.
Dupa nasterea lui Iosif, Dumnezeu i-a dat inca un fiu Rahelei: Beniamin, cel mai tanar – o imagine a faptului ca, dupa nasterea Mantuitorului, poporului evreu i-a mai fost adaugat inca un fiu spiritual – respectiv noi, crediniosii dintre neamuri. Asa dupa cum, odinioara, la prima venire a fratilor sai in Egipt, Iosif nu li s-a facut cunoscut deoarece Beniamin nu era cu ei, nici astazi Isus Cristos nu li Se face cunoscut fratilor Sai de trup (evreilor), deoarece Beniamin (numarul deplin al credinciosilor dintre neamuri) nu este prezent. Momentul revenirii Sale in glorie va insemna, pe de o parte implinirea numarului deplin al credinciosilor dintre neamuri, iar pe de alta parte va fi clipa cand Domnul Isus Se va face cunoscut poporului Sau. Din acest motiv, astazi, pentru ca tot mai multi evrei sa fie adaugati Bisericii lui Cristos, trebuie sa urmam pilda lui Pavel din Romani 11: sa ne lasam noi insine transformati de Evanghelie, astfel incat evreii sa observe lucrul acesta si sa doreasca la randul lor sa aiba o relatie personala cu Dumnezeul lui Iacov! Lasati ca Duhul lui Dumnezeu sa-Si faca nestingherit lucrarea in inima dumneavoastra, pentru ca astfel sa apara roadele Sale! Abia atunci veti intelege bogatia coplesitoare a intelepciunii si cunoasterii lui Dumnezeu, care sta ascunsa in Cuvantul Sau.
Evenimentele actuale din Orientul Apropiat nu sunt in cele din urma decat un razboi spiritual intre Biblie si Coran. Toti credinciosii in Iesua (din Israel si din intreaga lume) care studiaza cu atentie profetiile biblice si care asteapta implinirea lor, trebuie sa aiba «ochi» si «urechi», pentru a putea aprecia corect desfasurarea evenimentelor actuale si viitoare. Stim ca schimbarile pot aparea foarte rapid, dupa cum ne-a avertizat Dumnezeu in Isaia 60,22: «… Eu, Domnul, voi grabi aceste lucruri la vremea lor».
Ca si credinciosi nu trebuie sa ne lasam insa surprinsi de razboaie si de alte evenimente asemanatoare, deoarece stim ce se va intampla. Trebuie sa fim intelepti si cu bagare de seama, trebuie sa ne pastram candelele aprinse pana cand Domnul nostru va reveni (Matei 25). Vremurile din urma si evenimentele importante ale acestora ne stau inca inainte. In orice caz noi trebuie sa ramanem credinciosi pana la sfarsit, fara sa ne temem de nimic. Domnul are toate lucrurile in control si planurile Sale se vor indeplini.
Tot ce se intampla in si cu Israel ne slujeste si noua, credinciosilor, drept pilda. Din aceasta cauza si armistitiul actual este intr-un fel o avertizare pentru noi. Ca si crestini nu avem voie sub nici o forma sa incheiem vreun «armistitiu» cu potrivnicul, cu diavolul. Este foarte periculos sa ne ingaduim compromisuri in lupta impotriva pacatului. Prin armistitiul incheiat, Hesbollah-ului i s-a dat ragaz pentru reorganizare si reinarmare. State ca Iranul si Siria (care isi propaga adesea public ura impotriva sionismului si a crestinismului biblic) sunt reprezentantele unui nou tip de colonialism islamic. Ura islamului se indreapta insa nu doar impotriva celor ce «tin sabatul», ci si impotriva celor ce «respecta duminica». In ochii islamului, intreaga lume occidentala este populata de necredinciosi (evrei si crestini), motiv pentru care si Europa se afla pe ordinea de zi a teroristilor musulmani.
Scris 04 October 2006 - 08:20 AM
ROMANI 11;
1. Întreb dar: ,A lepădat Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci şi eu sunt Israelit, din sămânţa lui Avraam, din seminţia lui Beniamin.
2. Dumnezeu n-a lepădat pe poporul Său, pe care l-a cunoscut mai dinainte. Nu ştiţi ce zice Scriptura, în locul unde vorbeşte despre Ilie? Cum se plânge el lui Dumnezeu împotriva lui Israel, când zice:
3. „Doamne, pe proorocii Tăi i-au omorât, altarele Tale le-au surpat; am rămas eu singur, şi caută să-mi ia viaţa?”
4. Dar ce-i răspunde Dumnezeu? „Mi-am păstrat şapte mii de bărbaţi, care nu şi-au plecat genunchiul înaintea lui Baal.”
5. Tot aşa, şi în vremea de faţă, este o rămăşiţă datorită unei alegeri, prin har.
6. Şi dacă este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altminteri, harul n-ar mai fi har. Şi dacă este prin fapte, nu mai este prin har; altminteri, fapta n-ar mai fi faptă.
7. Deci, ce urmează? Că Israel n-a căpătat ce căuta, iar rămăşiţa aleasă a căpătat; pe când ceilalţi au fost împietriţi,
8. după cum este scris: „Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca să nu vadă, şi urechi ca să n-audă, până în ziua de astăzi.”
9. Şi David zice: „Masa lor să li se prefacă într-o cursă, într-un laţ, într-un prilej de cădere şi într-o dreaptă răsplătire.
10. Să li se întunece ochii ca să nu vadă, şi spinarea să le-o ţii mereu gârbovită.”
11. Întreb dar: „S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putinţă mântuirea Neamurilor, ca să facă pe Israel gelos;
12. dacă, deci, alunecarea lor a fost o bogăţie pentru lume, şi paguba lor a fost o bogăţie pentru Neamuri, ce va fi plinătatea întoarcerii lor?
13. V-o spun vouă, Neamurilor: „Întrucât sunt apostol al Neamurilor, îmi slăvesc slujba mea,
14. şi caut, ca, dacă este cu putinţă, să stârnesc gelozia celor din neamul meu, şi să mântuiesc pe unii din ei.
15. Căci, dacă lepădarea lor a adus împăcarea lumii, ce va fi primirea lor din nou, decât viaţă din morţi?
16. Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, şi plămădeala este sfântă; şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte.
17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, şi dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, şi ai fost făcut părtaş rădăcinii şi grăsimii măslinului,
18. nu te făli faţă de ramuri. Dacă te făleşti, să ştii că nu tu ţii rădăcina, ci rădăcina te ţine pe tine.
19. Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu.”
20. Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te!
21. Căci dacă n-a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine.
22. Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de cei ce au căzut, şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămâi în bunătatea aceasta; altminteri, vei fi tăiat şi tu.
25. Fraţilor, pentru ca să nu vă socotiţi singuri înţelepţi, nu vreau să nu ştiţi taina aceasta: o parte din Israel a căzut într-o împietrire, care va ţine până va intra numărul deplin al Neamurilor.
26. Şi atunci tot Israelul va fi mântuit, după cum este scris: „Izbăvitorul va veni din Sion, şi va îndepărta toate nelegiuirile de la Iacov.
27. Acesta va fi legământul, pe care-l voi face cu ei, când le voi şterge păcatele.”
28. În ce priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi, şi aceasta spre binele vostru; dar în ce priveşte alegerea, sunt iubiţi, din pricina părinţilor lor.
Scris 17 October 2006 - 06:28 PM
Despre astia zice Iisus ca sint de o mie de ori mai rai decit dracu. Se referea la carturarii si la inteleptii acelor vremuri, studiosi ai Bibliei virgula cu virgula, care au ramas identici si in vremurile noastre.
Daca voi nu faceti nici un bine nimanui atunci la ce foloseste intelepciunea voastra ?
Aceasta postare a fost editata de oliver: 17 October 2006 - 06:31 PM
Scris 18 October 2006 - 11:16 PM
Isus nu e recunoscut ca Mantuitor pentru ca nu aduce mantuirea pe lumea asta ci pe lumea despre care nu stim nimic nici macar daca mantuirea va fi reala.
Evrei practici si inteligenti au asteptat mantuirea acum si aici in viata aceasta si iata ca mantuitorul acestei vieti a sosit!
Este Invatatura si vedem ca evreii au dat zeci de laurati ai premiului Nobel si o galerie lunga de personalitati de prima marime ...tocmai ca stiu si inteleg ce e valoarea reala si nu aia imaginara!
Scris 19 October 2006 - 07:57 AM
6. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh.
7. Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou.
8. Vântul suflă încotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.”
9. Nicodim I-a zis: „Cum se poate face aşa ceva?”
10. Isus I-a răspuns: „Tu eşti învăţătorul lui Israel, şi nu pricepi aceste lucruri?
11. Adevărat, adevărat îţi spun, că noi vorbim ce ştim, şi mărturisim ce am văzut; şi voi nu primiţi mărturia noastră.
12. Dacă v-am vorbit despre lucruri pământeşti şi nu credeţi, cum veţi crede când vă voi vorbi despre lucrurile cereşti?
Scris 19 October 2006 - 08:05 AM
Wahrsager, la Oct 19 2006, 12:16 AM, a spus:
Isus nu e recunoscut ca Mantuitor pentru ca nu aduce mantuirea pe lumea asta ci pe lumea despre care nu stim nimic nici macar daca mantuirea va fi reala.
Evrei practici si inteligenti au asteptat mantuirea acum si aici in viata aceasta si iata ca mantuitorul acestei vieti a sosit!
Este Invatatura si vedem ca evreii au dat zeci de laurati ai premiului Nobel si o galerie lunga de personalitati de prima marime ...tocmai ca stiu si inteleg ce e valoarea reala si nu aia imaginara!
Cum poti explica unui copil inca nenascut cum e lumea in care va trai? Tot asa, cum poti explica unui om lumea in care va trai dupa moarte (dupa ce va fi rascumparat / mantuit prin harul credintei in Iisus Cristos?)
Au incercat sa explice intr-un mod destul de reusit fratii Wachovski cu seria Matrix, dar cei orbi tot nimic n-au inteles, au luat totul la propriu sau si mai rau, au inteles doar scenele de kung fu.
E greu cand n-ai cultura generala, cand la fizica si chimie deabia iei un 5, cand n-ai citit (n-ai mai apucat din cauza calculatorului si a serviciului) o carte, sa poti intui macar rational ceea ce n-ai fost chemat sa intelegi pe cale intuitiva. Iti mai ramane de facut doar "programul de robot" adica munca, mancare, dupa care tragi apa si o iei de la capat. Copii faci doar ca sa fie si ei sclavi, robiti, sa lucre in ture, aici sau in spania, pe mai nimica. Orbi fac orbi, si robotii fac roboti, si ciclul stupizeniei nu se mai opreste de mii de ani.
Dar se va opri curand, cam 1-2 sute de ani, din cauza împuţirii apei in acvariu (lume), peştii fiind oamenii, din ce in ce mai multi, si natura tot mai perturbata. Sa vezi atunci, cand n-o sa mai aiba loc unii de altii cum o sa-L caute pe D-zeu. Ca in 2 sute de ani, nu se va descoperi alt Pamant, si nici misloacele de a ajunge acolo. Aici ne vom trai traiul si aici ne vom manca malaiul.
Aceasta postare a fost editata de iosafat: 19 October 2006 - 08:10 AM
Scris 19 October 2006 - 11:34 PM
iosafat, la Oct 19 2006, 09:05 AM, a spus:
Pai vezi ca imi dai dreptate .... nici tu nu poti explica nimanui nimic real ci doar ii trombonesti
Citeaza
Pai si eu pot explica multe prin fanteziile mele SF exact ca fratii WachowsKi sau altii asta e fantezie si nu poate explica nimic decat eventual prezenta ipoteze comerciale !
Citeaza
Chiar asa probleme matri ai cu scoala ?
Asta e din cauza ca aorzi prea mult timp studiului Bibliei!
Citeaza
Calea intuitiva este ceva la care se ajunge pe calea Soimosului ...adica numai dezvoltanduti la maxim simturile si inteligenta si nu citind carti de acum 3500 de ani si sa ni le vinzi noua ca reteta de viata.
Citeaza
Asa este doar ca ai uitat sa adaugi cititul bibliei si mersul la casa de adunare ca aia nu e biserica, si totul se potriveste perfect celor ca tine!
Citeaza
Pocaitii care aduc poe lume cate 15 pesti fiecare, ca asa vrea Dumnezeu, pana imput de tot acvariul prin suprapopulare
Citeaza
Dar in zadar caci si cele 60 de miliarde de fanatici religiosi care vor popula planeta vor dori sa aibe masini etc ...si uite asa vedem cauza raului vesnic ce va urma ca si consecinta a raului de 20000 de ani
Citeaza
Vezi unde duce pocainta?
Pai eu de cand atrag atentia supra acestui pericol!
Scris 25 October 2006 - 07:04 PM
''Anumite persoane''nu te vor mai deranja!
O seara buna!
Scris 25 October 2006 - 09:37 PM
BigDefender, la Oct 25 2006, 08:04 PM, a spus:
''Anumite persoane''nu te vor mai deranja!
O seara buna!
^Faptul ca unele persoane nunne vor mai deranja il gasesc pozitiv...sper ca te referi la fanaticii religiosi nu-i asa ... ca doar nu ar fi corect sa banati fanaticii caci toti fanaticii sunt periculosi in afara bineinteles de fanaticii adevarului VIU (adica cel care se poate dovedi) si e bine asa ...ce ne-am face cu o lume in care minciuna ar fi atotputernica? Am ajunge inapoi in evul mediu !!!!
Apropos ...despre ce "munca" e vorba?
Ati trecut la prozelitism pe fata ?
sper ca nu caci se pare ca o interzice regulamentul !!!!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ce insemnatate are crucea
atunci cand se rupe la gatul unei persoane ? |
Master_ | 20 | 4.525 |
|
PRIMIREA CUVANTULUI
Da Vinci |
Da Vinci | 0 | 1.536 |