sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Cine este PASTORUL CEL BUN? (intrebare pt. trinitari) Dumnezeul Vechiului Testament sau Dumnezeul Noului Testament? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-September 06

Scris 02 October 2006 - 02:43 PM

Daca avem doi DOMNI ..cum afirma multi trinitari atunci insemna ca VECHIUL TESTAMENT ..intra in contradictie cu NOUL TESTAMENT...caci conform primei porunci ;

Deuteronomul, 6

4 Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. [Deuteronomul 6 ]

nu pot fi 2 DOMNI .....atunci nu pot nici doi PASTORI .....

sa o luam metodic ,hai sa vedem ce ne zice SCRIPTURA in V.T...;

Ezechiel, 34

11 Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: "Iată, mă voi îngriji Eu însumi de oile Mele, şi le voi cerceta! [Ezechiel 34 ]

Ezechiel, 34

15 Eu însumi Îmi voi paşte oile, Eu le voi duce la odihnă, zice Domnul Dumnezeu."
31 "Voi sunteţi oile Mele, oile păşunii Mele, şi Eu sunt Dumnezeul vostru, zice Domnul Dumnezeu." [Ezechiel 34 ]

[Ezechiel 34 ]

CINE ZICE ?......DOMNUL DUMNEZEU...

acum sa trecem la NT.....SA VEDEM CE NE ZICE DOMNUL ISUS;

Ioan, 10

11 Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi. [Ioan 10 ]

Ioan, 10

11 Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi. [Ioan 10 ]

14 Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, [Ioan 10 ]

o intrebare normala ptr. oricine crede in trinitate ;

CINE ESTE PASTORUL CEL BUN?

CATI PASTORI AVEM si implicit cati dumnezei avem ....?

avem unul in VT. SI UNUL IN N.T//?
0

#2 Utilizator offline   Irene 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 17-November 05

Scris 02 October 2006 - 04:28 PM

Avem un singur Dumnezeu,in trei ipostasuri. :crazy:
0

#3 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 03 October 2006 - 07:51 AM

ce inseamna ptr. tine ipostaze...?

caci marturia SCRIPTURII NE SPUNE CLAR;
ISAIAH 45;

21. Spuneţi-le, şi aduceţi-i încoace, ca să se sfătuiască unii cu alţii! Cine a prorocit aceste lucruri de la început, şi le-a vestit de mult? Oare nu Eu, Domnul? Nu este alt Dumnezeu decât Mine, Eu sunt singurul Dumnezeu drept şi mântuitor, alt Dumnezeu afară de Mine nu este.

18. Căci aşa vorbeşte Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pământul, l-a făcut şi l-a întărit, l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit: „Eu sunt Domnul, şi nu este altul!
0

#4 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 03 October 2006 - 09:05 AM

„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”
Marc 16.15;Isa 52.10;Luc 24.47;Fapt 2.38-39;Rom 10.18;Col 1.23;

Nu avem doi Domni, avem unul singur asa cum spune David in Psalmii sai.
D-zeu e Unul singur, ca om s-a numit Iisus, ca D-zeu se numeste IHWH (D-zeu Tatal), ca putere se numeste Duhul Sfant, toate trei sunt insa o singura persoana, o singura entitate, aveti grija sa nu-L mahniti. El e Marele Programator care a facut lumea materiala din nimic acum 20 miliarde ani (asa cum unanim se recunoaste de catre cercetatori, in frunte cu cei de la NASA). El s-a facut pe Sine Insusi om si s-a numit Fiul Omului, El si-a vorbit Lui insusi in psalmi si peste tot in Biblie ("Domnul a spus Domnului Meu, vin-o si stai la Dreapta Mea pana voi aseza asternut picioarelor Tale pe Dujmanii Tai"), D-zeu din Ceruri vorbea la viitor (pentru noi oamenii) Lui insusi pentru vremea cand se va face OM. Totusi, cand a fost om, in acelasi timp El era si in Cer (D-zeu e omnipotent, omniscient si omniprezent).

Acest lucru a fost inteles de cel care L-a iubit cel mai mult pe Iisus si a fost iubit cel mai mult de catre Iisus, si anume de apostolul Ioan. Si oricine neaga ce a spus Ioan mai are timp pana moare sa se rasgandeasca. Asta e singura diferenta dintre noi oamenii si diavoli. Diavolii nu se mai pot intoarce de unde au cazut, dar noi oamenii, chiar daca suntem diavoli prin faptele noastre, fiindca nu am vazut Cerurile si pe D-zeu, suntem indreptatiti sa ajungem acolo prin credinta. Nu va bateti joc de acest ADEVAR, Iisus, sta si ne asteapta in Cer, El a fost Tatal, dar nici macar astazi multi nu-L recunosc ca atare. Ne asteapta din cauza iubirii care o are pentru noi, si nu pentru faptele noastre. Totusi nu-i va pierde pe cei drepti prin faptele lor. Dar e LUCRU SIGUR ca-i va mantui pe cei cu credinta.

Ati stat vreodata la colt de strada asteptand pe cineva 1-2 ore si acesta (aceasta) n-a mai venit batandu-si joc de voi? Ati asteptat odata, de doua ori, de trei ori, dar a venit si vremea cand v-ati zis voua insiva "s-a sfarsit, nu voi mai astepta". Tot asa sta si Iisus acum in Cer, si bogatia pregatita de El pentru noi e mare. Lucruri care la inima omului nu s-au suit si la urechea sa n-au ajuns, a pregatit El prentru cei care au credinta in El. Nu e vorba de fapte, e vorba "apa vietii fara plata" (vezi pilda cu femeia samariteanca de langa fantana), o vreti sau nu o vreti, e pur si simplu alegerea voastra personala.

Iisus e mirele nostru, nu fiti pentru El ca o mireasa curva, fiti la locul intalnirii la timpul cuvenit si bogatia Lui care e imensa va cadea peste voi, iar daca nu veti fi acolo, mania aprinsa va cadea peste capetele celor care n-au crezut in El.

Cei care citesc pentru prima data poate se intreaba de ce sa credem in Iisus si nu in Budha sau Mahomed. Simplu, fiindca Iisus a fost profetit in Biblie, Iisus a implinit aceste profetii, si de majoritatea profetiilor Sale facute cand era in trup s-au implinit vezi pe http://apocalipsa.faithweb.com/10.htm

Iisus e D-zeu, restul sunt mascarici, creatori de religii, si n-au putut face nici o minune si nici o profetie.
Desi Iisus n-a lasat scris un rand de El insusi, religia lui (crestinismul) a invins, ucenicii lui, oameni simpli si nestiutori de carte au invins fiara (imperiul roman), iar ultimii prooroci, cei care vor profeti in Apocalipsa 3,5 ani si vor fi omorati de Anticrist, vor invia in fata tuturor locuitorilor pamantului, ca sa nu mai fie dubii cine e D-zeu. Cine va voi sa invie, atunci chiar va sti cine e D-zeu.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 03 October 2006 - 09:31 AM

0

#5 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 03 October 2006 - 11:18 AM

Vezi postareamaleahi, la Oct 2 2006, 03:43 PM, a spus:

CATI PASTORI AVEM si implicit cati dumnezei avem ....?
avem un singur Dumnezeu

in termeni pastorali:
credinciosii formeaza turma lui Dumnezeu
si crestinii il au ca pastor pe Isus Cristos

Dumnezeu este bun
Isus Cristos este pastorul cel bun
0

#6 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 04 October 2006 - 07:39 AM

ioasafat a scris

Citeaza

„Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.”

haideti sa citim versetele....

LUCA 24;47

47. Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea păcatelor, începând din Ierusalim.

UNDE SCRIE IN ACEST VERSET ...sa se propovaduiasca in NUMELE TATALUI SI AL.....

vad ca scrie in NUMELE LUI ....care este NUMELE ?

HAIDETI IN FAPTE 2 ;38///SA VEDEM IN CE NUME TREBUIE SA FIM BOTEZATI ;

38. „Pocăiţi-vă” , le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.

UNDE SCRIE CA TREBUIE SA FIM BOTEZATI IN NUMELE TRINITAR INEXISTENT!!!

noi vedem cum au facut practic botezul APOSTOLII....nu o teorie ci practic.....ei au inteles despre ce NUME era vorba in MAREA TRIMITERE DIN MATEI 28 ;19.....este vorba doar de un SINGUR NUME ...caci exista doar UN SINGUR DUMNEZEU ...

haideti sa mai vedem alte versete in care apostolii au botezat practic ;

FAPTE 8;16

16. Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul din ei, ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus.

FAPTE 10;48

48. Şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos. Atunci l-au rugat să mai rămână câteva zile la ei.

de ce apostolii au botezat in NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS .....si astazi se boteaza in numele trinitar?

de ce PAVEL ...s-a botezat in NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS... si astazi oamenii se boteaza intr-un nume care nu este nume;

PRIVITI CE ZICE PAVEL;
ROMANI 6;3

3. Nu ştiţi că toţi câţi am fost botezaţi în Isus Hristos, am fost botezaţi în moartea Lui?

CINE ARE DREPTATE ....BIBLIA ...sau argumentatiile teologilor....

NOI TREBUIE SA FACEM PRACTIC EXACT CUM AU FACUT APOSTOLII.....nu dupa o teorie dogmatica...
0

#7 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 04 October 2006 - 11:14 AM

Vezi postareamaleahi, la Oct 4 2006, 08:39 AM, a spus:

NOI TREBUIE SA FACEM PRACTIC EXACT CUM AU FACUT APOSTOLII.....nu dupa o teorie dogmatica...
facem bine atunci cand facem practic exact asa cum face comunitatea in care ne traim credinta
0

#8 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 04 October 2006 - 12:27 PM

Maleahi, acum te apuci sa-L contrazici pe Iisus Mantuitorul asa pe faţă fără menajamente, cu tupeu maxim ca si Marinaru? Credeam ca pe tine te-au spalat sectarii cu mai putin sampon pe cap, dar cred ca ti-a intrat samponul pana in creier.

Asadar contrazici spusele Lui ?

Tu esti din aia care asteapta an de an cu sufletul la gura a doua venire a lui Iisus si sunt gata sa vanda robe albe la naivi?

Ti-am mai spus, nu numai ca va trece generatia asta a ta si Iisus nu va veni, dar vor mai trece inca 10 generatii si tot nu va veni, fiindca mai sunt destule profetii de implinit.

care s-au implinit si care mai sunt de implinit le-am scris cu citate din Biblie pe www.profetii-biblice.go.ro

Din astia ca voi sectarii, am vazut multi, voi sunteti cei care an de an speriati lumea cu apocalipsa si alte grozavii. Nu zic ca nu vor veni toate grozaviile din apocalipsa, nu zic ca lumea nu trebuie sa se pocaiasca de faptele lor rele, dar sa nu dam date si promisiuni desarte. Fiindca bagam lumea slaba de inger in disperate, si cei care azi dau banii la tot felul de inselatori si vrajitoare pentru farmece sau se inroleaza in yoga, secte, vor fi primii care vor crede in anticrist, care stim de pe acum ca se va da drept Mesia si va face minuni.

Nu cumva "predici" si tu Raiul pe pamantul reciclat? Eu sunt cam "anti-ecologist" din punctul asta de vedere findca Raiul meu nu e pe Pamant, fie el si reciclat.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 04 October 2006 - 12:44 PM

0

#9 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 04 October 2006 - 03:02 PM

APOSTOLII L-AU CONTRAZIS PE DOMNUL ISUS ...cand s-au botezat IN NUMELE LUI?

SAU CRESTINII DE AZI CARE SE BOTEAZA IN NUMLE TRINITATII?

NU MI-AI RAPUNS LA INTREBARILE PRECEDENTE.....!!!

in legatura cu raiul ....sunt maI MULTE LUCRURI DE DEZBATUT ....DESCHIDE UN ALT TOPIC ...
0

#10 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 04 October 2006 - 04:04 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 4 2006, 01:27 PM, a spus:

Maleahi, acum te apuci sa-L contrazici pe Iisus Mantuitorul asa pe faţă fără menajamente, cu tupeu maxim ca si Marinaru? Credeam ca pe tine te-au spalat sectarii cu mai putin sampon pe cap, dar cred ca ti-a intrat samponul pana in creier.

Hopa gata cu prietenia intre voi crestinilor ? :P

iosafat...spune-mi de ce nimeni nu a botezat conform Matei 28 si toti au botezat in numele lui Cristos. Care este explicatia ta ? Dar nu ma lua cu textele tale si cu acuzatii...doar o explicatie cu privire la asta te rog.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari