sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Mantuirea prin harul credintei, fara fapte Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 14 October 2006 - 03:48 PM

Incaodata va spun,aici discutiile se poarta cu combatanti din ambele tabere(credinciosi si atei),dar in final TOT FIECARE isi alege CALEA spre propria mantuire, prin credinta,prin fapte,prin amandoua,dar are propriul lui ARBITRU,care ne-a fost lasat de Dumnezeu!
0

#22 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-September 06

Scris 14 October 2006 - 04:00 PM

Vezi postareaBigDefender, la Oct 14 2006, 04:48 PM, a spus:

Incaodata va spun,aici discutiile se poarta cu combatanti din ambele tabere(credinciosi si atei),dar in final TOT FIECARE isi alege CALEA spre propria mantuire, prin credinta,prin fapte,prin amandoua,dar are propriul lui ARBITRU,care ne-a fost lasat de Dumnezeu!

Permite-mi sa-ti spun ca e cu mult mai complicat decat o lupta subtire-ntre atei si credinciosi.
Credinta este-n Dumnezeu, nu-n cuvantul oamenilor si nu-n scrierile lor.
Si credinta inseamna nu doar o aprofundare a bibliei, un copy/paste bine plasat, ci a trai cu pace si cu bunatate-n privire in inima Domnului.
Dar cei care nu stiu "a se certa" frumos, habar n-au nici sa traiasca dupa "legile" omeniei!
0

#23 Utilizator offline   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 October 2006 - 08:18 PM

Vezi postareadiclona, la Oct 14 2006, 05:00 PM, a spus:

Permite-mi sa-ti spun ca e cu mult mai complicat decat o lupta subtire-ntre atei si credinciosi.
Credinta este-n Dumnezeu, nu-n cuvantul oamenilor si nu-n scrierile lor.
Si credinta inseamna nu doar o aprofundare a bibliei, un copy/paste bine plasat, ci a trai cu pace si cu bunatate-n privire in inima Domnului.
Dar cei care nu stiu "a se certa" frumos, habar n-au nici sa traiasca dupa "legile" omeniei!

Nu inteleg,liberul arbitru ne-a fost lasat de Dumnezeu de la Adam si Eva,de ce sa nu ne folosim de el,in loc de a filozofa in gol? :tease:
0

#24 Utilizator offline   bistro 

• Ia chifteaua, neamule!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-September 06

Scris 14 October 2006 - 08:46 PM

Vezi postareaBigDefender, la Oct 14 2006, 09:18 PM, a spus:

Nu inteleg,liberul arbitru ne-a fost lasat de Dumnezeu de la Adam si Eva,de ce sa nu ne folosim de el,in loc de a filozofa in gol? :tease:

Perfect de acord cu tine, nu m-am facut eu inteleasa........
0

#25 Utilizator offline   baltazar 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-October 06

Scris 15 October 2006 - 08:30 AM

Vezi postareaiosafat, la Oct 14 2006, 10:26 PM, a spus:

Vor nega pe Iisus ca Fiul lui D-zeu si vor nega existenta Duhului Sfant, vor nega pana la urma orice e legat de scripturi asa cum se spune despre anticrist, ca va rosti cuvinte de hula nemaiauzite despre D-zeu Tatal, despre Iisus, despre Duhul Sfant si va schimba sarbatorile (Pastele, Craciunul). Anticristul cred ca va pedala pe logica lui NEBRASKA, başca ca va face si minuni.
Evident ca va declara nula biblia, si tot ce scrie in ea si va obliga pe oameni sa se inchine lui si REALITATII ca stare de facto. E un lucru absolut necesar pentru Satana si lucratorii lui, fiindca in Biblie scrie ca ei vor pierde si vor merge in chinul vesnic din Iazul cu Foc.

Mai intai lucrarea Satanei a inceput prin a convinge oamenii ca nu exista pedeapsa vesnica, vezi originea adventistilor si iehovistilor.
In continuare, doctrina materialista, inchinarea la materie si negarea vesniciei va fi urmatorul pas. Apoi desfiintarea Bibliei, sarbatorilor, convingerea oamenilor cu "minuni" etc. Totul vine gradat, pas cu pas, a inceput in timpul schizmei, iar finalul vine acum mai accelerat. Cateva sute de ani, avand in vedere degradarea climei si criza demografica.

Nu ai cum sa vezi aceste lucruri decat daca iti sunt aratate, oamenii sunt inconstienti 95%. De aceea si exista mantuirea prin harul credintei, fiindca in spatele gandirii fiecaruia din noi sta un duh, aflat in stapanirea satanei sau a lui D-zeu. Oamenii nu sunt 100% responsabili de faptele lor, am putea zice ca macar in ce priveste ALEGEREA, dar nici macar aici. Cei care au ales VIATA, sunt stiuti deja dinainte de a se naste de D-zeu Tatal, dar Diavolul nu-i stie, nici pe ai sai nici pe ai lui D-zeu, de aceea se lupta cu furie sa amageasca lumea. Dar numarul celor amagiti e hotarat si stiut. Fiecare din cei mantuiti sunt deja stiuti cu numele dinainte de facerea lumii.
Lumea in care noi traim are trecut, prezent si viitor doar pentru noi, pentru D-zeu trecutul, prezentul si viitorul coexista si El se plimba pe axa timpului cum vrea El. Dar Satan nu mai poate face asta dupa ce a fost aruncat. Inainte putea, pana la un anume nivel, acum nivelul lui de cunoastere a fost mult restrans, stie ca va pierde, stie ca are putin timp, dar exact cum va pierde si cand nici el nu stie. Si traieste in iluzia ca va pierde pe cat mai multi oameni. Dar nu va putea pierde cat pe cei "care nu erau scrisi in cartea vietii Mielului de la intemeierea Lumii". Acea carte e ca un hard disk, si Programatorul e D-zeu. Totul e inregistrat si programat dinainte.

Desi nu am nici o simpatie ptr Nebraska nu pot fi de acord cu afirmatiile matale, ba chiar mai mult afirmatiile lui sunt mult mai logice si clare, si iata ce am retinut din aacestea:
- ca nu se poate poate dovedi ca Biblia este cu adevarat "sfanta scriptura" ci pare o culegere de texte fara nici o legatura cu Dumnezeu.
- Isus ESTE fiul lui Dumnezeu asa cum suntem si noi toti oamenii, si nu Isus ne mantuieste, ci INVATATURA, si asa cum invatatura lui Isus ia mantuit ajutat si educat pe oamenii din acea perioada, asa INVATURA de astazi si EDUCATIA ne ajuta pe noi astazi sa ne mantuim, exemplul invataturilor lui Isus au fost doar primul pas pe lungul nostru drum de apropiere de divinitate.
- Aceasta afirmatie este clar confirmata de realitate si astfel vedem ca omul cand e bolnav nu se mai duce la vraci sau preot ci se duce la medic la spital, si aici alaturi de tehnicile cele mai moderne si medicamentatie toate bazate pe invatatura, Dumnezeu ajuta pe cel care crede el ca trebuie ajutat, la casa de rugaciuni inca nu am auzit sa fie cineva vindecat.
- Religia nu e ceea ce ne pare ea astazi noua tot asa cum un om nu este ce ne pare el la prima impresie ptr a sti cine ce e trebuie sa ii cunosti biografia si sa il judeci dupa fapte, asa ni se dezvaluie adevarata fata a religiei, si mai ales nimicnicia ei in a-l ajuta pe omul aflat in mizerie si suferinta.
Asa ca texte ca ale matale se pot scrie referitor la orice tema ...mai putin la adevar si realitate, ca doar n-or fi si acestea satanice?
0

#26 Utilizator offline   BigDefender 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 15 October 2006 - 09:07 AM

Eu(ca mai in etate),cred ca exista pentru FIECARE dinte noi o CALE spre MANTUIRE,ca o parcurgem sau nu,intru-un fel sau altul,este treaba intima a fiecarui user!
De aceea,pentru a da tot respectul cuvenit acestui topic,va rog(nu este oblgatoriu!)sa folosim un limbaj adecvat!
Va stimez pe toti!Dan-Gabriel
0

#27 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-September 06

Scris 15 October 2006 - 12:05 PM

Citeaza

- Religia nu e ceea ce ne pare ea astazi noua tot asa cum un om nu este ce ne pare el la prima impresie ptr a sti cine ce e trebuie sa ii cunosti biografia si sa il judeci dupa fapte, asa ni se dezvaluie adevarata fata a religiei, si mai ales nimicnicia ei in a-l ajuta pe omul aflat in mizerie si suferinta.
Asa ca texte ca ale matale se pot scrie referitor la orice tema ...mai putin la adevar si realitate, ca doar n-or fi si acestea satanice?

3. Şi prin aceasta ştim că Îl cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.
4. Cine zice: „Îl cunosc” , şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, [/b]şi adevărul nu este în el.
5. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El.
6. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.
7. Preaiubiţilor nu vă scriu o poruncă nouă, ci o poruncă veche, pe care aţi avut-o de la început. Porunca aceasta veche este Cuvântul, pe care l-aţi auzit.

12. Încolo, fiule, ia învăţătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulţime de cărţi, să ştii că n-ai mai isprăvi, şi multă învăţătură oboseşte trupul.
13. [b]Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
14. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău

0

#28 Utilizator offline   AlexBMW 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 15 October 2006 - 01:41 PM

3. Şi prin aceasta miniuna ne inchipuim că Îl cunoaştem, Doar prin invatatura ajungem sa păzim poruncile Lui.
4. Cine zice: „Îl cunosc” , este un mincinos Si cine nu se instruieste nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, [/bcacii adevărul nu este în Biblie.
5. Dar cine păzeşte Cuvântul Lui, STIINTA în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârşită; prin aceasta ştim că suntem în El si nu prin biserici si case de adunari.
6. Cine zice că crede in El, trebuie sa invete tot timpul si nu trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.pentru ca intre timp am evoluat si s-au schimbat datele problemei
7. Preaiubiţilor nu vă scriu o poruncă nouă, ci o poruncă veche, pe care aţi avut-o de la început. Porunca aceasta veche este: INVATATI! INVATATI ! INVATATI nu ramaneti la o singura carte ca aceea nu e Cuvântul, pe care l-aţi auzit.

12. Încolo, fiule, ia învăţătură din aceste lucruri; dacă ai voi să faci o mulţime de cărţi, si sa le citesti pe toate, fii destept si invata ca multă învăţătură oboseşte trupul prostului.
13. [b]Să ascultăm dar încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. INVATA, FII OM, si leapada-te de tot ce e minciuna chiar daca iti este prezentata ca si Cuvantul Domnului. Aceasta este datoria oricărui om.
14. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă mincinoasa la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns cu cuvinte frumoase de religie , fie bine, fie rău

0

#29 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 15 October 2006 - 03:51 PM

Citeaza

Eu(ca mai in etate),cred ca exista pentru FIECARE dinte noi o CALE spre MANTUIRE,ca o parcurgem sau nu,intru-un fel sau altul,este treaba intima a fiecarui user!

BigDefender, as fi incantat daca ai spune ca te-ai exprimat gresit, si ca defapt, voiai sa spui ca EXISTA O SINGURA CALE pt fiecare din noi spre MANTUIRE, asa cum spune si Mantuitorul: "Eu sunt calea, adevarul si viata"
In caz contrariu, ar trebui sa fie vreo cateva miliarde de cai, raportat doar la populatia globului de astazi, si asta ar fi o doctrina cu adevarat noua pt crestini. :bear:
0

#30 Utilizator offline   AlexBMW 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 October 2006 - 04:05 PM

Vezi postareail servo, la Oct 15 2006, 03:51 PM, a spus:

BigDefender, as fi incantat daca ai spune ca te-ai exprimat gresit, si ca defapt, voiai sa spui ca EXISTA O SINGURA CALE pt fiecare din noi spre MANTUIRE, asa cum spune si Mantuitorul: "Eu sunt calea, adevarul si viata"
In caz contrariu, ar trebui sa fie vreo cateva miliarde de cai, raportat doar la populatia globului de astazi, si asta ar fi o doctrina cu adevarat noua pt crestini. :bear:

Asta a ta cu Calea adevarul si Viata altfel trebuie sa o intelegi
Calea catre mantuire trebuie sa cuprinda Jertfa asa ca si in cazul lui Isus, ceea ce trebuie jertfit este Comoditatea, adevarul inseamna ADEVARUL asa cum este el relevat de Dumnezeu ochilor nostrii si nu in carti asa zis sfinte, si viata inseamna cea de acum de pe lumea asta si nu alta, viata in care trebuie sa ne implinim ca oameni puternici, inteligenti, si de caracter.
E ceva rau in asta?
Sau poate e mai bine ca toata viata sa citesti o singura carte si anume Biblia, sa fii depasit de timpuri asa cum are ca si consecinta limitarea doar la studiul Bibliei, si personalitate fricoasa ca a iepurelui...
Care e calea corecta ... il servo ?
hai da-ti examenul!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Imprastie sau nu, icoanele, microbi? tudorel666  152 14.015
Hot Topic (New) Atasamente Am fost botezaţi creştin. Ce ne facem?
Cât şi cum ne trăim Botezul?
MariaB  231 32.202
Topic inchis Parintele Gherontie, omul ce poate vedea pe Maica Domnului Dimineata  28 10.399
Replici noi cateva ganduri... maitreya22  5 4.019
Topic inchis biblia vs. coranul Puffball  1 1.108