maleahi, la Oct 3 2006, 09:00 AM, a spus:
CA IN ISUS ERA DUHUL TATALUI ...bun asa e ...dar atunci de ce SCRIPTURA marturiseste..ca DOMNUL este DUHUL...
2CORINTENI;
17. Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
SE POATE SA AVEM 2 DUHURI SFINTE/?????
totul e o aberatie ,daca nu intelegem SCRIPTURA prin DUHUL SFANT......prin studii si intelepciune proprie nu va intelege nimeni nimic ....
1corinteni;
10. Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu.
11. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.
12. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
13. Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
14. Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
15. Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.
16. Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos.
Eu personal cred asa cum spune Ioan in Evanghelia sa, ca in Iisus a fost insusi Tatal intrupat cu Duhul sau Sfant. Dupa cum sti, am sustinut asta in sute de postari, dar sunt contrazis pe faţa de multi sectari de pe acest forum (unul din ei a fost marinaru, dar acum a renuntat si el la teoria cu Iisus om simplu si crede ca in Iisus a fost spiritul Tatalui).
Deasemenea eu nu propovaduiesc aici doctrina nici unei biserici, dar combat cu tarie urmatoarele puncte:
1. Iisus simplu om nascut in anul x si care va reveni in anul y, mereu +- o nedetermintata ajustata anual
2. Iisus nu e Duhul Sfant al Tatalui intrupat in trup de om asa cum spune Ioan (ci ca ar fi cu totul alt Duh, si nu al Tatalui, ceva asemanator cu Moise, un fel de delagat cu duhul sa mantuiasca oamenii).
3. Lipsa Iazului cu Foc
4. Lipsa pedepsei vesnice
5. Lipsa invierii pacatosilor (despre Iuda Iscarioteanul Iisus a spus: "Era mai bine de el sa nu se fi nascut", inseamna ca va fi inviat din nou, si nu pentru a fi trecut in nefiinta, ci pentru pedeapsa vesnica).
6. Raiul pe acelasi pamant actual, regenerat (reciclat, vezi doctrina-comedie a iehovistilor)
7. Cerul si Pamantul material nu vor trece (Cerul si Pamantul vor trece, dar cuvintele Mele vor ramane in Veac a spus Iisus)
Desi sunt ortodox, n-am facut niciodata propaganda la doctrina ortodoxa, doar combat pe cei care sustin punctele de mai sus. Si ca un gust personal, admir slujbele dintr-o biserica catolica, (desi sunt ortodox), si nu inteleg pustinicia calugarilor ortodocsi care nu e de folos nimanui. Aprob botezul la varsta adulta, mi se pare copilarie inchinarea la fecioara Maria si pupatul icoanelor apostolilor, dar imi place sa le vad in biserica, fiindca penru mine apostolii sunt sfinti si martiri, iar icoanele lor sunt pentru mine sfinte, indiferent cum au aratat ei acum 2000 de ani, totusi nu ma inchin la icoanele lor si nu le pup, dar nici nu ma grabesc sa dau cu piatra in cei care fac acest lucru (din disperare si boala), fiindca icoanele lor sunt un lucru in amintitea unor martiri, iar eu admir martirii si nu ipocritii care au rupt biserica lui Cristos in 1000 de secte, si aici includ si ortodocsii si catolicii.
Insa voi ramane in biserica unde m-am nascut, ca sa respect indemnul lui Pavel adresat primilor crestini,
2Timotei 3:13,14
13. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii, şi se vor amăgi şi pe ei înşişi.
14. Tu să rămâi în lucrurile, pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat:
15. din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.
Aceasta ma fereste de mascarada sectarilor, fiindca majoritatea dintrei ei sunt mascarici. Personal îi consider in dreptate si ADEVAR pe baptistii, evanghelistii, penticostalii, poate or mai fi si altii, dar sigur dintre adevaratii credinciosi nu fac parte adventistii, iehovistii si mormonii si oricine se aseamana cu ei in doctrina, fiindca si-au inclus in doctrina mai multe din cele 7 puncte de mai sus iar in Bilbie avem exact opusul lor.
Cu cat o Biserica (secta) e mai recent aparuta, cu atat abaterile sale sunt mai mari de la Cuvantul Bibliei, e in firea lucrurilor, copia copiei e umbra palida si din ce in ce mai palida a originalului, care a fost Biserica lui Cristos si a apostolilor de acum 2000 de ani.
Aceasta postare a fost editata de iosafat: 03 October 2006 - 08:50 AM