sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Mantuirea prin harul credintei, fara fapte Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 02 October 2006 - 11:57 AM

Intr-o casatorie, ati prefera sa fiti cu o persoana care va respecta si va face toate voile dar pe care nu o iubiti, sau ati prefera sa fiti cu persoana pe care voi o iubiti si care in majoritatea cazurilor nu-i pasa de voi?

Sunt convins sa majoritatea alege varianta a doua fiindca nu e fericire mai mare pe pamant decat aceea de a avea alaturi de tine persoana pe care tu o iubesti.

Asa e si cu oamenii si relatia lor cu Iisus Hristos. Oamenii sunt mireasa Lui. Iar El e Mirele nostru si fiindca El ne iubeste ne-a facut acest DAR noua, slugile Lui netrebnice: "veti avea viata vesnica in Numele Meu" "va voi ierta nelegiurile voastre si nu-mi voi mai aduce aminte de ele in veac". Cum va suna aceste fraze? Se refera ele la prima varianta, sau la a doua? Nu suntem noi mireasa netrebnica a Domnului nostru Iisus si din iubirea Lui cea mare pentru noi ne vrea El alaturi de El, in Ceruri?

Parerea mea personala e ca cei care aleg in casatorie prima varinata, isi bat joc de tot neamul lor viitor, si desi sunt casatoriti religios, facand ceva pentru care nu sunt incredintati in ei insisi, au pacatuit. Vai de copiii care rezulta din asemenea casatorii.

La fel cu meseria, tot la credinta se reduce, nu te apuca sa lucri in lucrul unde D-zeu nu te-a chemat (pentru care nu ai talent), se va alege praful si pulberea de el si vei sfarsi umilit.

Pentru cei care nu stiu, mantuirea unui om inseamna invierea duhului sau si intruparea lui intr-un trup de slava asemanator ingerilor (vezi "schimbarea la fata" a lui Iisus) pentru a locui apoi in "cortul" lui D-zeu Tatal alaturi de ingerii Sai.

p.s. rog sectantii care predica raiul pe pamantul reciclat sa-si verse pubela interpretarilor personale in alta parte si sa nu spurce acest topic nou.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 02 October 2006 - 12:02 PM

0

#2 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 02 October 2006 - 12:05 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 2 2006, 10:57 AM, a spus:

Intr-o casatorie, ati prefera sa fiti cu o persoana care va respecta si va face toate voile dar pe care nu o iubiti, sau ati prefera sa fiti cu persoana pe care voi o iubiti si care in majoritatea cazurilor nu-i pasa de voi?

................................

p.s. rog sectantii care predica raiul pe pamantul reciclat sa-si verse pubela interpretarilor personale in alta parte si sa nu spurce acest topic nou.

:( mai sunt teme legate de har :crazy:

Aceasta postare a fost editata de AnnaCondor: 02 October 2006 - 12:05 PM

0

#3 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-September 06

Scris 02 October 2006 - 02:20 PM

Citeaza

Asa e si cu oamenii si relatia lor cu Iisus Hristos. Oamenii sunt mireasa Lui. Iar El e Mirele nostru si fiindca El ne iubeste ne-a facut acest DAR noua, slugile Lui netrebnice: "veti avea viata vesnica in Numele Meu" "

iosafat ...reciteste ce ai scris in ce NUME veti avea viata vesnica ?

IN NUMELE MEU zice DOMNUL ISUS ....de ce nu zice IN NUMELE tatalui fiului si al duhului sfant?
0

#4 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 02 October 2006 - 02:58 PM

Vezi postareamaleahi, la Oct 2 2006, 04:20 PM, a spus:

iosafat ...reciteste ce ai scris in ce NUME veti avea viata vesnica ?

IN NUMELE MEU zice DOMNUL ISUS ....de ce nu zice IN NUMELE tatalui fiului si al duhului sfant?

si tie constiinta ce iti spune?
0

#5 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 02 October 2006 - 03:28 PM

Citeaza

si tie constiinta ce iti spune?

ASTA E ADEVARUL SCRIPTURAL nu ce-mi zice mie constiinta;

NUMELE TATALUI SI AL FIULUI SI AL DUHULUI SFANT ....este ISUS HRISTOS...asta ne zice SCRIPTURA;

Ioan, 17

6 Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor, pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, şi Tu Mi i-ai dat; şi ei au păzit Cuvântul Tău. [Ioan 17 ]

Ioan, 17

26 Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu, să fie în ei, şi Eu să fiu în ei." [Ioan 17 ]

Faptele apostolilor, 4

12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi." [Faptele apostolilor 4 ]

Filipeni, 2

10 pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ, 11 şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul. [Filipeni 2 ]

Coloseni, 3

17 Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţumiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. [Coloseni 3 ]

1 Ioan, 3

23 Şi porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos, şi să ne iubim unii pe alţii, cum ne-a poruncit El. [1 Ioan 3 ]

1 Ioan, 5

13 V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică. [1 Ioan 5 ]

Ioan, 1

12 Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; [Ioan 1 ]

Ioan, 3

18 Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. [Ioan 3 ]

0

#6 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 02 October 2006 - 03:57 PM

Vezi postareamaleahi, la Oct 2 2006, 05:28 PM, a spus:

ASTA E ADEVARUL SCRIPTURAL nu ce-mi zice mie constiinta;

NUMELE TATALUI SI AL FIULUI SI AL DUHULUI SFANT ....este ISUS HRISTOS...asta ne zice SCRIPTURA;

continuati sa sfidati in continuare bunurile cele mai de pret cu care am fost inzestrati....adevar scriptural? degeaba , poti sa minti pe oricine si orice m singurul lucru pe care nu il poti mintii esti tu, iar daca contiunui sa te minti si pe tine minciuna o sa se confunde cu adevarul......daca in scriptura spunea sa aducem orfrande zeului 100 de oameni nevinovati ii luam, ii taiam dupa care ii trimiteam pe calea lactee cu o piatra legata de picior si o scrisoare de recomandare in mana....ce conteaza ce ne diceaza constiinta atata timp cat putem sa invocam niste scuze penibile...astfel de scene au efect doar asupra unui public ..daca te nasteai in orient acum ai fi citat din coran iar scriptura ar fi fost careta satanei....
0

#7 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 October 2006 - 07:37 AM

Raspuns pentru Maleahi:
Viata vesnica in numele lui Isus Cristos.
Iar viata vesnica se deduce unde si cum va fi de aici:

(„Căci după ce vor învia din morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii în ceruri.” – Marcu 12:25).

Iisus Christos e singurul nume prin care avem viata vesnica fiindca in trupul sau de om a locuit cu toata puterea Duhul Sfant al Tatalui (care pe lumbajul celor care acum au 16 ani, sau minte de 16 ani, e Programatorul Sef, Creatorul Matrixului, singurul care ne poate scoate de aici).
Nu exista optiune pentru Matrix, Matrixul va trece (Cerul si Pamantul, adica Universul material), important e pe ce director ne vom situa cu duhul dupa moarte, pe cel unde scrie Iazul cu Foc sau pe cel unde scrie Rai (din care fac parte universurile vesnice locuite de ingeri).

Inca odata repet, semnele sfarsitului sunt scrise in Biblie (restabilirea lui Israel, secarea Nilului si Eufratului, granitele Israelului intre Nil si Eufrat, de aceea vor seca, venirea anticristului care se va da drept Mesia si-L va nega pe Hristos, insemnarea oamenilor pentru a nu mai putea cumpara sau vinde nimic fara semnul antihristului).
Un om prevenit, e un om salvat. Un om nestiutor, naiv, va cadea sigur in groapa.
Aceste semne nu vor fi prea curand, mai intai trebuie sa vina apocalipsa climatica, din cap. 16.
Nu va lasati amagiti de falsii profeti (adventisti, iehovisti) care spun iata-L aici, sau acolo, si maine vine sfarsitul. Avem semne clare inclusiv pentru oligofreni. Nu exista scuza, la final, si nici gusturi in materie de optiuni, vom alege dreapta sau stanga, oi sau capre. Si multi vor ajunge oi prin harul credintei, asa cum a spus Iisus, Imparatia Cerurilor va fi a celor de pe urma, si multi vor incerca sa intre apoi, dar nu li se va permite.

Iisus a vorbit ca Unul care are putere, tocmai fiindca in el era Duhul Tatalui, dar ca om era evident mai mic ca Tatal, care are multe duhuri. Orice alt profet-creator de religii e un mascarici si n-a putut profetii nici macar drumul unei randunici cand migreaza toamna sau primavara.

Toate le stiti mai dinainte, daor ca unii nu vor sa deschida ochii, nu vor sa le accepte, fiindca nu au fost chemati pentru asta.
0

#8 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 03 October 2006 - 08:00 AM

Citeaza

iosafat..... A ZIS.. Iisus a vorbit ca Unul care are putere, tocmai fiindca in el era Duhul Tatalui, dar ca om era evident mai mic ca Tatal, care are multe duhuri. Orice alt profet-creator de religii e un mascarici si n-a putut profetii nici macar drumul unei randunici cand migreaza toamna sau primavara.

CA IN ISUS ERA DUHUL TATALUI ...bun asa e ...dar atunci de ce SCRIPTURA marturiseste..ca DOMNUL este DUHUL...

2CORINTENI;
17. Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.

SE POATE SA AVEM 2 DUHURI SFINTE/?????

totul e o aberatie ,daca nu intelegem SCRIPTURA prin DUHUL SFANT......prin studii si intelepciune proprie nu va intelege nimeni nimic ....

1corinteni;

10. Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu.
11. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.
12. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
13. Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
14. Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
15. Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.
16. Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos.

0

#9 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 October 2006 - 08:38 AM

Vezi postareamaleahi, la Oct 3 2006, 09:00 AM, a spus:

CA IN ISUS ERA DUHUL TATALUI ...bun asa e ...dar atunci de ce SCRIPTURA marturiseste..ca DOMNUL este DUHUL...

2CORINTENI;
17. Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.

SE POATE SA AVEM 2 DUHURI SFINTE/?????

totul e o aberatie ,daca nu intelegem SCRIPTURA prin DUHUL SFANT......prin studii si intelepciune proprie nu va intelege nimeni nimic ....

1corinteni;

10. Nouă însă Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Său. Căci Duhul cercetează totul, chiar şi lucrurile adânci ale lui Dumnezeu.
11. În adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.
12. Şi noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca să putem cunoaşte lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Său.
13. Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate de la înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate de la Duhul Sfânt, întrebuinţând o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
14. Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sunt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuie judecate duhovniceşte.
15. Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuşi nu poate fi judecat de nimeni.
16. Căci „cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură?” Noi însă avem gândul lui Hristos.

Eu personal cred asa cum spune Ioan in Evanghelia sa, ca in Iisus a fost insusi Tatal intrupat cu Duhul sau Sfant. Dupa cum sti, am sustinut asta in sute de postari, dar sunt contrazis pe faţa de multi sectari de pe acest forum (unul din ei a fost marinaru, dar acum a renuntat si el la teoria cu Iisus om simplu si crede ca in Iisus a fost spiritul Tatalui).

Deasemenea eu nu propovaduiesc aici doctrina nici unei biserici, dar combat cu tarie urmatoarele puncte:

1. Iisus simplu om nascut in anul x si care va reveni in anul y, mereu +- o nedetermintata ajustata anual
2. Iisus nu e Duhul Sfant al Tatalui intrupat in trup de om asa cum spune Ioan (ci ca ar fi cu totul alt Duh, si nu al Tatalui, ceva asemanator cu Moise, un fel de delagat cu duhul sa mantuiasca oamenii).
3. Lipsa Iazului cu Foc
4. Lipsa pedepsei vesnice
5. Lipsa invierii pacatosilor (despre Iuda Iscarioteanul Iisus a spus: "Era mai bine de el sa nu se fi nascut", inseamna ca va fi inviat din nou, si nu pentru a fi trecut in nefiinta, ci pentru pedeapsa vesnica).
6. Raiul pe acelasi pamant actual, regenerat (reciclat, vezi doctrina-comedie a iehovistilor)
7. Cerul si Pamantul material nu vor trece (Cerul si Pamantul vor trece, dar cuvintele Mele vor ramane in Veac a spus Iisus)

Desi sunt ortodox, n-am facut niciodata propaganda la doctrina ortodoxa, doar combat pe cei care sustin punctele de mai sus. Si ca un gust personal, admir slujbele dintr-o biserica catolica, (desi sunt ortodox), si nu inteleg pustinicia calugarilor ortodocsi care nu e de folos nimanui. Aprob botezul la varsta adulta, mi se pare copilarie inchinarea la fecioara Maria si pupatul icoanelor apostolilor, dar imi place sa le vad in biserica, fiindca penru mine apostolii sunt sfinti si martiri, iar icoanele lor sunt pentru mine sfinte, indiferent cum au aratat ei acum 2000 de ani, totusi nu ma inchin la icoanele lor si nu le pup, dar nici nu ma grabesc sa dau cu piatra in cei care fac acest lucru (din disperare si boala), fiindca icoanele lor sunt un lucru in amintitea unor martiri, iar eu admir martirii si nu ipocritii care au rupt biserica lui Cristos in 1000 de secte, si aici includ si ortodocsii si catolicii.

Insa voi ramane in biserica unde m-am nascut, ca sa respect indemnul lui Pavel adresat primilor crestini,

2Timotei 3:13,14

13. Dar oamenii răi şi înşelători vor merge din rău în mai rău, vor amăgi pe alţii, şi se vor amăgi şi pe ei înşişi.
14. Tu să rămâi în lucrurile, pe care le-ai învăţat şi de care eşti deplin încredinţat, căci ştii de la cine le-ai învăţat:
15. din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire, prin credinţa în Hristos Isus.

Aceasta ma fereste de mascarada sectarilor, fiindca majoritatea dintrei ei sunt mascarici. Personal îi consider in dreptate si ADEVAR pe baptistii, evanghelistii, penticostalii, poate or mai fi si altii, dar sigur dintre adevaratii credinciosi nu fac parte adventistii, iehovistii si mormonii si oricine se aseamana cu ei in doctrina, fiindca si-au inclus in doctrina mai multe din cele 7 puncte de mai sus iar in Bilbie avem exact opusul lor.

Cu cat o Biserica (secta) e mai recent aparuta, cu atat abaterile sale sunt mai mari de la Cuvantul Bibliei, e in firea lucrurilor, copia copiei e umbra palida si din ce in ce mai palida a originalului, care a fost Biserica lui Cristos si a apostolilor de acum 2000 de ani.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 03 October 2006 - 08:50 AM

0

#10 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 04 October 2006 - 03:21 PM

Scurt si ontopic,parerea mea:
''Nici credinta fara fapte,nici fapte fara credinta!''
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Vorbirea "în limbi" - telepatie sau bolboroseala? Cleric Prestřn  28 12.591
Replici noi O ZI DIN VIATA DE MAISTRU
Mesaj de la Arhanghelul Mihail
Namaste  3 5.909
Topic inchis Asemanari FNF  5 2.054
Replici noi ZEN occidental sabina00  6 4.284
Hot Topic (New) Atasamente evolutia ritinya  181 16.524