sau Inregistrare

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Depresia Evaluare topic: - - - - -

#151 Utilizator offline   Yoztybug 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-January 10

Scris 18 March 2010 - 03:09 PM

Am continuu o stare groaznica... de depresie. Faza e ca ma simt si vinovat pentru acest lucru... am numai ganduri urate, inclusiv de sinucidere... am mai avut cateva posturi la acest topic mai inainte... nu stiu ce sa mai fac... pentru ca daca as gasi ceva de facut care sa-mi placa, as face asta macar sa-mi tin mintea ocupata... dar nimic nu merge. Sunt de vreo 2 luni sub tratament... oare ar fi cazul sa ma internez undeva?
0

#152 Utilizator offline   bridget jones 

• īntre mine si eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 22-March 07

Scris 18 March 2010 - 11:27 PM

Yotzybug, medicul tau curant ce spune? terapie faci? ca doar medicatia nu e deajuns, ar trebui sa existe o persoana specializata (psihoterapeut) cu care sa poti discuta toate framantarile, problemele tale.
spui ca ai vrea sa faci ceva, pai fa!
citeste o carte, asculta muzica relaxanta. e primavara deja, iesi la o plimbare prin parc, du'te la o sala si fa macar niste exercitii simple (bicicleta, mers pe banda), toate astea sunt metode simple de a vedea lucrurile,viata, in culori putin mai calde. in plus, ai putea avea ocazia sa si cunosti alte persoane, poate dupa o vreme chiar sa'ti faci prieteni..
0

#153 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 18 March 2010 - 11:25 PM

Vezi postareaYoztybug, la Mar 18 2010, 03:09 PM, a spus:

Am continuu o stare groaznica... de depresie. Faza e ca ma simt si vinovat pentru acest lucru... am numai ganduri urate, inclusiv de sinucidere... am mai avut cateva posturi la acest topic mai inainte... nu stiu ce sa mai fac... pentru ca daca as gasi ceva de facut care sa-mi placa, as face asta macar sa-mi tin mintea ocupata... dar nimic nu merge. Sunt de vreo 2 luni sub tratament... oare ar fi cazul sa ma internez undeva?

Depinde sub tutela cui esti . Daca nu e profesionist poate sa iti fie si mai rau
0

#154 Utilizator offline   AdRy_OaNa 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 19-March 10

Scris 19 March 2010 - 05:56 PM

Buna ziua!Am o verisoara de 19 ani cu o depresie puternica.De dimineata pana seara se chinuie cu viziuni religioase amestecate cu desfranari,mai multe detalii nu ne da , doar la un preot s-a spovedit si i-a spus tot.Se roaga foarte mult toata familia o incurajeaza dar degeaba caci de la o zi la alta e tot mai rau.N-am ajuns cu ea la un psiholog zice ca nu are nevoie de asa ceva ca nu e nebuna,dar nu mai are pofta de nimic nici mancare, muzica ,plimbare, a ajuns sa vorbeasca despre moarte sa scape de tot.Acele viziuni nu o lasa , ea fiind o fata credincioasa nu exagerat.Rog pe cine a trecut prin asa ceva sa imi dea un sfat.

Multumesc!
0

#155 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 19 March 2010 - 06:51 PM

Vezi postareaAdRy_OaNa, la Mar 19 2010, 05:56 PM, a spus:

Buna ziua!Am o verisoara de 19 ani cu o depresie puternica.De dimineata pana seara se chinuie cu viziuni religioase amestecate cu desfranari,mai multe detalii nu ne da , doar la un preot s-a spovedit si i-a spus tot.Se roaga foarte mult toata familia o incurajeaza dar degeaba caci de la o zi la alta e tot mai rau.N-am ajuns cu ea la un psiholog zice ca nu are nevoie de asa ceva ca nu e nebuna,dar nu mai are pofta de nimic nici mancare, muzica ,plimbare, a ajuns sa vorbeasca despre moarte sa scape de tot.Acele viziuni nu o lasa , ea fiind o fata credincioasa nu exagerat.Rog pe cine a trecut prin asa ceva sa imi dea un sfat.

Multumesc!

eu as zice sa o duci la un psiholog. nu se poate da tratament dupa ureche.
de fapt, TREBUIE dusa la psiholog.

Se uita la filme de groaza?..merge in fieare duminica la biserica si tine canoane? ...ai sai cat de credinciosi sunt?

pai si ce e atat de greu de gasit un hobby? sau nu ai chef de nimic?
nu ai prieteni?
iesi cu lume ..si descopea noi laturi a vietii. nu sta in loc!!
evita sa te mai uiti la filme (eventual doar la comedii bune)..evita sa citesti carti triste, sa te uiti la emisiuni sau stiri de gen cele de la ora 5..incearca sa pastrezi numai lucruri optimiste in jurul tau. apuca-te de sport, de gatit, de gradinarit, ...etc.
de fiecare data cand te gandesti la sinucidere, spune-ti in minte : "NU EU! Nu renunt! Mai am multe de incercat!'

a, si incearca sa dormi de pe la 23 macar, sau chiar 22 jumate. sunt cele mai odihnitoare ore pt psihic 23-1:00 !!!
ce faci tu in timpul unei zile de obicei?

Aceasta postare a fost editata de stupid_me: 19 March 2010 - 06:54 PM

0

#156 Utilizator offline   Yoztybug 

• Boboc
  • Pip

Scris 19 March 2010 - 11:44 PM

Vezi postareastupid_me, la Mar 19 2010, 06:51 PM, a spus:

pai si ce e atat de greu de gasit un hobby? sau nu ai chef de nimic?
nu ai prieteni?
iesi cu lume ..si descopea noi laturi a vietii. nu sta in loc!!
evita sa te mai uiti la filme (eventual doar la comedii bune)..evita sa citesti carti triste, sa te uiti la emisiuni sau stiri de gen cele de la ora 5..incearca sa pastrezi numai lucruri optimiste in jurul tau. apuca-te de sport, de gatit, de gradinarit, ...etc.
de fiecare data cand te gandesti la sinucidere, spune-ti in minte : "NU EU! Nu renunt! Mai am multe de incercat!'

a, si incearca sa dormi de pe la 23 macar, sau chiar 22 jumate. sunt cele mai odihnitoare ore pt psihic 23-1:00 !!!
ce faci tu in timpul unei zile de obicei?

nu am chef de absolut nimic, nu imi mai place absolut nimic... de obicei... stau in fata televizorului... la calculator asa aiurea in sila... mai ies putin, si asa s-a dus ziua... Doamne ajuta sa ma simt un pic mai bine in timp... oricum multumesc pentru sfaturi :)

Multumesc!

eu nu am viziuni... de trecut tocmai trec prin asa ceva... si ma chinui rau si mi se pare chiar fara rost... astfel ca din pacate nu ma simt in stare sa dau vreun sfat, si eu am tot 19 ani... facem pereche buna :P)
0

#157 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 20 March 2010 - 09:35 PM

Ai vb cu medicul tau despre cum te simti? caci in general dupa ce incepi un tratament antidepresiv,la 2-3 saptamani incepi sa te simti mai bine.Cumva iti sunt tinute sub control stariel.Medicamentele nu iti schimba modul de gandire insa ti le tine sub control. Eu una asa am observat la mine.Nu imi schimba modul de gandire dar ma tinea sub control.Faptul ca mi se dadeea si o cantitate mare de calmante,dormeam mult asa ca nu aveam cum sa ma mai gandesc la sinucidere sau lucruri de genul acesta.Da faceam fata si la scoala.Apoi facand in paralel si terapie asta ma ajutata sa imi reconstruiesc modul de a percepe lucrurile si imi era intarita increderea in mine si mi se schimbasera perceptia care o aveam asupra lucrurilor..Insa terapia ajuta pe termen lung,e nevoie de luni sau chiar ani buni pentru a ajunge pe un drum cat de cat bun. Trebuie sa ai multa rabdare cu tine sa te incurajezi mereu sa faci luccruri noi,care poate nu te atrag dar sa le faci.Nici mie nu imi mai placea sportul cititul sau uitatul la tv dar m-am obligat sa fac toate aceste lucruri.chiar gasisem in perioada acea ceva foarte captivant.Crosetam si atat de tare ma tinea captica lucrurl acela incat nu ma mai gandeam la nimic altceva,din contra eram mandra cand terminam cate un lucru de facut.
Apoi nu ai de ce sa te simti vinovat pentru cum esti tu acum,depresia este doar o simpla boala pe care o poti invinge,nu e din cauza ta aceasta depresie,doar s-a intamplat sa o ai si tu. cauta sa iei ca o experienta aceasta depresie,gandeste-te ca cand vei trece de ea vei ramane surprins sa vezi cat de mult ai evoluat ca om si cat de bine ai ajuns sa te cunosti.hai capul sus si mergi drept innainte =P~

Multumesc!

Nu zice nimeni ca e nebunca,trebuie sa ii explici foarte clar ca la psiholog nu merg oameni nebuni,sunt doar oameni care intampina unoeri la un momendat un obstacol in viata,si au nevoie de un mic ajutor.dar toti intampinam asta in viata,si daca nu cerem un mic ajutor s-ar putea sa nu trecem niciodata de acel obstacol.Acum vb serios daca zici ca are halucinati nu are nevoie de psiholog doar,ci si de tratament adecvat pentru asta.dar nu pentru ca e nebuna,doar pentru ca e bolnava.trebuie sa accepte ca e o boala ce se intampla acum si daca merge la timp la doctor ea se va rezolva,insa daca va continua se va agrava.la fel ca la o simpla raceala,daca o tratezi acum la inceput in 2-3 zile te vindeci insa daca lasi netratata in timp va duce la ceva mult mai grav,sunt persoane care de la o simpla raceala,de la faptul ca au facut o infectie acea infectie s-a dus la creier si au murit.Vb serios,avea fratele meu o colega de clasa care de la o simpla raceala care a ramas netratata,i s-a agravata starea si a ajuns la spital cand deja a fost prea tarziu. adica mai tot timpul vreo 2 ania fost racita da ea nu a vrut sa mearga la doctor si cand s-a dus i s-a zis ca avea o tumoare pe creier,si dacamergea de la primul simptom,pana acum era vindecata de mult si foarte sanatoasa,si fata in clasa a 12-a a murit.Se intampla astfelde lucruri si nu trebuie sa ii fie frica ca este bolnava. halucinatiile sunt niste semne destul de grave si de serioase. Halucinatiile pot fi si din cauza unor probleme fizice,insa e nevoie sa mearga la doctor. sa incerce cumva parinti sa o convinga sa mearga macar la un psiholog,ca apoi poate el va reusi cumva sa o indrume catre un medic psihiatru. Ei se pricep destul de bine in a reusi sa convinga in general oameni sa mearga la un psihiatru fara a mai avea acea teama ca sunt nebuni.Iti doresc multa bafta cu verisoara ta.
0

#158 Utilizator offline   Yoztybug 

• Boboc
  • Pip

Scris 21 March 2010 - 05:05 PM

Vezi postareaAngel_of_life, la Mar 20 2010, 09:35 PM, a spus:

Ai vb cu medicul tau despre cum te simti? caci in general dupa ce incepi un tratament antidepresiv,la 2-3 saptamani incepi sa te simti mai bine.Cumva iti sunt tinute sub control stariel.Medicamentele nu iti schimba modul de gandire insa ti le tine sub control. Eu una asa am observat la mine.Nu imi schimba modul de gandire dar ma tinea sub control.Faptul ca mi se dadeea si o cantitate mare de calmante,dormeam mult asa ca nu aveam cum sa ma mai gandesc la sinucidere sau lucruri de genul acesta.Da faceam fata si la scoala.Apoi facand in paralel si terapie asta ma ajutata sa imi reconstruiesc modul de a percepe lucrurile si imi era intarita increderea in mine si mi se schimbasera perceptia care o aveam asupra lucrurilor..Insa terapia ajuta pe termen lung,e nevoie de luni sau chiar ani buni pentru a ajunge pe un drum cat de cat bun. Trebuie sa ai multa rabdare cu tine sa te incurajezi mereu sa faci luccruri noi,care poate nu te atrag dar sa le faci.Nici mie nu imi mai placea sportul cititul sau uitatul la tv dar m-am obligat sa fac toate aceste lucruri.chiar gasisem in perioada acea ceva foarte captivant.Crosetam si atat de tare ma tinea captica lucrurl acela incat nu ma mai gandeam la nimic altceva,din contra eram mandra cand terminam cate un lucru de facut.
Apoi nu ai de ce sa te simti vinovat pentru cum esti tu acum,depresia este doar o simpla boala pe care o poti invinge,nu e din cauza ta aceasta depresie,doar s-a intamplat sa o ai si tu. cauta sa iei ca o experienta aceasta depresie,gandeste-te ca cand vei trece de ea vei ramane surprins sa vezi cat de mult ai evoluat ca om si cat de bine ai ajuns sa te cunosti.hai capul sus si mergi drept innainte =P~

multumesc mult pentru sfaturi si incurajari
0

#159 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 21 March 2010 - 06:55 PM

si asteptam vesti despre cum evolueaza situatia =P~
0

#160 Utilizator offline   DrunkPunk 

• Donator de Organ
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-May 07

Scris 21 March 2010 - 09:33 PM

Vezi postareaRhini, la Mar 18 2010, 11:25 PM, a spus:

Depinde sub tutela cui esti . Daca nu e profesionist poate sa iti fie si mai rau

daca nu e profesionist, cum ii face maoi rau ? :giveheart:
ca doar nu s-a dus la vrajitoare sa ii dea tratament.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Simt ca viata are o mie de fete, nu mai are rost...Ce poti face?
topic combinat
heidy  657 30.312
Replici noi Violenta pe stadioane
intamplari socante
blueone  3 5.667
Replici noi Sentimentul romanesc al isteriei
de Mircea Cartarescu
DSpawn  8 6.666
Replici noi Intrebari... Ma'at  11 5.666
Replici noi DA NO NE mai aburiti atata cu reclame mincinoase!
Reclame mincinoase
DSpawn  1 10.248