yvonne_ni2006, la Sep 28 2006, 06:36 PM, a spus:
intr-o emisiune,l-am auzit pe doctorul Cristian Andrei,spunand ceva de genul asta:"copilul se indragosteste de unul din parinte..fetita va vrea sa se marite cu tatal ei,baiatul vrea sa fie pupat de tata pe gura etc"..
ce parere aveti?asa au facut si copii vostri?sau credeti ca este adevarat ce spune doctorul?comentati propriile experiente
Iubita, in primul rand teveul cu marea majoritate a emisiunilor e pt dezinformare (cu exceptiile de rigoare, desigur).Deci, cum nu tot ce zboara se mananca, la fel, nu tot ce e pe micul ecran e si adevaral, aplicabil, palbabil, sanatos, etc.
Sfatul meu sincer ar fi ca, referitor la cresterea copiilor sa nu te bazezi pe informatii stupide si eronate, ci sa pui mana sa achizitonezi carti (mai mult in alte limbi straine pe care le poti descifra) decat cele in ro. Si in ro eu am o lista destul de generoasa de carti sanatoase care, cumulate, pot sa iti imbogateasca simtitor statutul de mama si sa te determine sa iti cresti copilul intr-un mod sanatos.
eu una nu am avut aceste trairi..
nici eu
si mai spunea ca un bebelus traieste si un sentiment erotic cand este alaptat..
mda, erotic

, alt termen mai potrivit nici ca se putea
dar de o puternica legatura mama-copil nu se vorbeste, de anticorpii transmisi prin colostru (
doar-nu atat prin laptele ce survine ulterior), de sentimentele de manie, furie, bucurie, tristete pe care le simte mama in momentul alapatrii si care se transmit copilului prin alapatarea in sine, de mizeriile ingerate de mama (fum de tigara, cafea , alcool) de astea nimic, doar ca ii transmiti copilul erotism
mai spunea ca baietii si fetele,incepand cu varsta de 6 luni,daca nu sunt supraveghiati se pot rani atunci cand incearca sa se zgamaie pe la sex,
Pai normal ca se pot rani. daca le lasi jucarii neconforme cu varsta lor, daca nu te uiti la ei ce fac cand fac.
dar o intrebare: ce cauta un copil gol cu jucarii in mana? cu siguranta o rata de plastic sau un maimutoi de apa nu poate fi bagat nici in penis nici in pasarica
frate, sunteti de belea, romanul e camapion la 'incuiere'...
nu mai stiu de la ce varste e curios copilul in privinta organelor genitale, DAR...e BINE sa se lase copilul sa se exploreze singur, fara a-i trezi sentimentul de rusine, de nu e voie, sa nu afisezi in fata copilului grimase de genul: scarba, repulsie, manie, indignare. Ci trebuie sa privesti totul ca pe ceva firesc. E firesc ca un copil mic sa vrea sa stie, la fel cum isi studiaza degetele in primele cateva luni si se mai si sperie de ele, si organele genitale. CU siguranta nu-si va face penisul prastie (il va durea suficient ca s aii dea drumul la timp

) si nici pasarica 'cos de gunoi' in care s abage de toate, deci: fii rezonabili, dragi parinti, descoperirea organelor genitale e un prim pas extrem de important in cunoasterea partilor corpului de catre copil. Asa cum e firesc sa stie care e gura, care e buricul, asa e firesc sa stie ce are intre picioare si mai tarziu si la ce foloseste

.