salut
am si eu ceva probleme cu detectarea hardului SATA - adica nu il vad deloc.
dup ce am reinstlat windowsul nu mai vad had-ul.
ce pot face?
de ce nu se vede?
multumesc
Pagina 1 din 1
hard probleme hard
Scris 25 September 2006 - 08:44 PM
Probabil ai controllerul SATA putin mai vechi ( chipset nforce2 ?).
Solutia e sa te uiti in cutia placii de baza sa vezi daca nu ai cumva o discheta cu driverul pe ea (pe care o infigi in momentul instalarii windowsului atunci cand iti scrie jos) sau daca nu e inclusa te uiti ce chipset ai si dai un search pe google dupa driverul adecvat.
Solutia e sa te uiti in cutia placii de baza sa vezi daca nu ai cumva o discheta cu driverul pe ea (pe care o infigi in momentul instalarii windowsului atunci cand iti scrie jos) sau daca nu e inclusa te uiti ce chipset ai si dai un search pe google dupa driverul adecvat.
Aceasta postare a fost editata de Looop: 25 September 2006 - 08:44 PM
Scris 26 September 2006 - 10:03 AM
Numai Abit parca veneau cu discheta cu drivere SATA... restu le au pe cd-ul placii si trebuie puse pe discheta...
si nu inteleg... ai instalat win pe alt hard? sau pe asta sata si acum nu mai il vede ?
La unele placi (Asus) trebuie setat din bios ca SCSI ca sa vada hardu SATA.
si nu inteleg... ai instalat win pe alt hard? sau pe asta sata si acum nu mai il vede ?
La unele placi (Asus) trebuie setat din bios ca SCSI ca sa vada hardu SATA.
Scris 26 September 2006 - 12:21 PM
Pai cand startezi calcul, dupa POST ar trebui sa iti afiseze informatii despre controlerul SATA si eventualele discuri conectate. Daca nu iti arata nici o informatie, poate l-ai dezabilitat din BIOS. Daca iti arata, verifica cablurile de date si alimentare pentru HDD SATA.
Daca le vezi corect, verifica in Disk Management ... poate trebuie sa le importi.
Daca le vezi corect, verifica in Disk Management ... poate trebuie sa le importi.
Scris 26 September 2006 - 02:09 PM
cretinel, la Sep 26 2006, 01:21 PM, a spus:
Pai cand startezi calcul, dupa POST ar trebui sa iti afiseze informatii despre controlerul SATA si eventualele discuri conectate. Daca nu iti arata nici o informatie, poate l-ai dezabilitat din BIOS. Daca iti arata, verifica cablurile de date si alimentare pentru HDD SATA.
Asus a7n8x-e deluxe nu arata nimik despre stat cand buteaza compu, si ca sa il vada trebuie pus pe SCSI... or fi mai multe placi de baza care nu arata date deste controlerul sata
Scris 26 September 2006 - 03:35 PM
Alege ori e SCSI ori e SATA , una din doua.Cred ca vrei sa zici controller sata/raid. (scsi != raid)
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
SBYCraiova | 2 | 2.073 |
|
Am o problema cu portul midi (joystick) | DonAngely | 0 | 3.509 |
|
Ce e mai bun ? | Nord_Star | 1 | 1.520 |