Epilepsie
Scris 01 February 2007 - 09:16 AM
Scris 04 February 2007 - 04:39 AM
Am intrat pe forum pentru ca sunt, asa cum e usor de presupus, inca sub influenta intrebarilor de tot felul care au navalit peste mine. Am un baiat de 10 ani care tocmai a avut a doua criza convulsiva. Prima a fost in urma cu patru luni si ceva.
As vrea sa o rog pe Lady Blue sa ma ajute putin, daca e posibil, incercand sa descrie putin crizele, despre care am inteles ca au survenit in timpul somnului (poate din descrierile celor apropiati care au vazut-o). Sigur, luni dimineata vom merge la spital, asa cum ne-a recomandat doctorita de la "Salvare", dar pana atunci as vrea, daca e cu putinta, sa mai aflu cate ceva.
Sunt intr-adevar cam dezorientata. Episodul din seara asta a fost diferit de primul. In fine. Cred ca nu pot detalia prea mult acum. As vrea, daca se poate, sa aflu amanunte despre alte crize aparute in somn. Asta seara nu adormise inca in momentul declansarii (fata de primul episod, cel din septembrie, care a aparut la jumatate de ora dupa ce adormise), si, diferit de prima criza, azi si-a amintit un fel de vis pe care l-a povesit. La prima criza nu-si amintea absolut nimic. Azi l-am descoperit absolut intamplator. Intrasem in camera sa pun ceva la loc (era 22.20 ceasul). Mi-am dat seama ca nu incepuse (criza) de mult timp doar luandu-ma dupa cantitata de saliva de pe perna, care in final a fost destul de mare, iar in momentul cand am intrat in camera era foarte mica. In rest... total diferita de prima criza. Ca factor declansator direct nu pot sa ma gandesc la altceva decat la zgomotul prea puternic provenit de la petrecerea vecinilor de deasupra, zgomot despre care mi-a spus ca venea "de jos", adica practic il simtea prin perna... si despre care a spus ca il deranja. Il trimisesem in camera mica, acolo unde era mai putina galagie, dar el a insistat sa ramana in sufragerie. Doamne! Cum nu mi-am dat eu seama ca e atat de nociv sa stea in sufragerie?...
Am uitat sa spun ca, in seara asta, simptomele au inceput sa scada in intensitate de indata ce am inceput sa spun in gand rugaciunea "Tatal nostru", si, treptat, la sfarsit i se mai strangea, din ce in ce mai rar, doar pumnisorul stang (mana care si-a revenit cel mai greu dupa criza...).
In fine. Cam asta ar fi, pe scurt, o mica povestire, cam stangace si probabil incoerenta. Din tot sufletul sper ca lucrurile sa mearga spre bine, dar mi-e tare frica de medicamente. Am citit ca uneori, daca sunt gresit prescrise, pot chiar provoca noi convulsii, in loc sa le stopeze.... Iar ficatul lui e deja facut arsice dupa mononucleoza infectioasa pe care a avut-o incepand din 23 noiembrie, anul trecut. Inca tine regim alimentar ca pentru hepatita. Si a suferit si o anestezie recent (pe 23 ian.), pentru operatia de apendicita. I-a facut foarte rau la ficat si anestezia. Sunt foarte reticenta la medicatia "normala". Cu atat mai mult cu cat e si alergic la unele medicamente (inca nu stim decat 3, dar cate oare mai sunt si nu le stim...).
Va doresc tuturor sanatate, cat mai buna, si incredere intr-un viitor bun.
Scris 04 February 2007 - 06:51 PM
P.S. Nu stiu daca toate astea te ajuta in vreun fel mamirina dar sunt deschisa oricand sa te ajut prin asta sa intelegi anumite chestii ce te framanta. Oricum trebuie sa ai incredere in Dumnezeu pt ca ai vazut ca iti este alaturi si la nevoie, sa mergeti la medic unde sa i se dea medicamentatie in masura in care se poate daca are probleme cu ficatul, si incet incet cu siguranta ca increderea va reveni si in sufletul tau de mama si cel mai important la copilul tau....pt ca are nevoie de putere sa treaca si el peste aceste noi incercari. Sa va fiti alaturi unul altuia si veti reusi sa treceti peste toate! Aveti grija de voi!
Aceasta postare a fost editata de Lady Blue: 04 February 2007 - 06:54 PM
Scris 05 February 2007 - 01:07 AM
Am avut o singura criza acum 5 ani (am 23) si doctorul mi-a prescris tratament cu depakine chrono 500. Atunci a zis ca ar trebui sa opresc tratamentul peste 3 ani dar eu l-am oprit abia acum si vreau sa spun ca viata mea sexuala e mult mai buna (orgasm intern si ma excit mult mai repede) ma simt parca putin mai odihnita si intrebarea mea este daca e posibil sa vreo criza in viitorul apropiat? Am avut doar o singura criza acum 5 ani si multi mi-au zis ca e posibil ca eu sa nu am nimic si ma tem sa nu am surprize pe viitor. Ce sa fac? am facut bine ca am oprit tratamentul asha dintr-o data?
Multumesc
Scris 07 February 2007 - 01:00 PM
Aceasta postare a fost editata de Lady Blue: 07 February 2007 - 01:01 PM
Scris 07 February 2007 - 06:47 PM
Sunt la fel de ingrijorata, sau poate si mai mult. Au instituit tratament imediat, cu Trileptal. Modificarile pe EEG sunt in zona temporala (stg si dr). Parea foarte clar. Adica vreau sa spun ca nici nu s-a pus problema sa se mai gandeasca inainte de a pune diagnosticul. Astept sa vad ce rezultat va iesi la rezonanta magnetica pe care trebuie sa o faca martea viitoare. In fine. Sunt inca foarte tulburata. Am vrut doar sa multumesc si sa urez tuturor celor ce au probleme sa le treaca cu bine si, intr-o zi, sa revina la normal, si sa nu uite ca Dumnezeu exista si ne asteapta, si ne ajuta atunci cand ii cerem ajutorul.
Doamne-ajuta!
Scris 12 February 2007 - 10:33 PM
Aceasta postare a fost editata de benciu02: 12 February 2007 - 10:36 PM
Scris 24 February 2007 - 10:40 PM
Numele meu e Cristi. Sunt un prieten preocupat al unei persoane cu epilepsie. O sa imi cer de pe acum iertare daca voi parea cumplit de dezinformat cu privire la statutul bolnavilor de epilepsie inaintea legii.
Dupa cum spuneam, am o prietena, o d-soara in varsta de 22 de ani, si as vrea s-o ajut sa-si gaseasca ceva de munca. Trebuie adaugat aici ca Simona (asa se numeste) are nevoie de sprijin intrucat traieste in conditii aspre, departe de parintii ei care au abuzat-o, are foarte putina incredere in sine si nu a reusit sa termine decat 8 clase din cauza conditiilor de acasa. Intelegeti de ce vreau neaparat s-o sustin putin.
Intrebarea mea e in ce conditii poate fi angajata o persoana epileptica? Care sunt prevederile legale? Eu am mai cautat prin legi, dar nu stiu exact unde se incadreaza epilepsia. E valabila prevederea conform careia o firma trebuie sa aiba un anumit procent de angajati cu dizabilitati? As putea s-o incurajez sa se prezinte la un interviu? Care sunt sansele ei reale de a fi angajata pe un post ce nu cere calificare? Ce-ar trebui sa stiu despre angajarea persoanelor cu epilepsie?
Astept cu interes sfaturile voastre.
Multumiri anticipate,
Cristi.
Scris 27 February 2007 - 08:55 PM
Scris 28 February 2007 - 11:03 PM
Cristia, la Sep 25 2006, 12:22 AM, a spus:
buna sunt nou pe forum ,
si eu am , o forma de epilepsie si nu gasesc un medicament care sa mi controleze cit de cit crizele , daca ar putea sa ma ajute cineva , as dori sa vb, daca se poate in privat as prefera, de aceea am sa las adresa de mail si sa vb acolo, ar fi mai bine nbogdanp@yahoo.com
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Apendicita sau ovar? | Anreea | 6 | 2.230 |
|
topic combinat |
mrmyagi | 27 | 18.162 |
|
Droguri
Persoane care se drogheaza -cum le putem ajuta? |