sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Impozitul pe fiţe ...n-ar fi o solutie?! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   e-X-plorer 

• ochiul critic uneori necesar
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 24 September 2006 - 10:47 PM

... Dupa cum aproape toti romanii stim, una dintre cele mai mari probleme economice ale tzarii sunt sistemul de impozitare irational si/sau rau intentionat si insuficienta cat si slaba administrare a bugetului romanesc, in ciuda fondurilor europene. Iar daca reamintim si problema adancirii diferentelor sociale, a masinilor de sute de mii de euro, a palatelor si vilelor cu piscina si a hainelor din piele sau blana de... crocobaur afisate de unii in contrast cu lipsa, mizeria si necazurile altora, a mofturilor, capriciilor, gusturilor extravagante ale unora in antiteza cu modestia, tolerantza si multumirea cu orice a altora, avem deja imaginea unei Romanii fanariote chiar in secolul XXI. Cu tot acest cerc vicios, solutii s-ar gasi... si uite ce ma gandesc eu: impozitul pe fitze! ... :crazy:
... S-a auzit de cresterea cotelor de impozitare pentru proprietarii de spatii locative de peste 120 mp sau de masini cu motoare < de 1,6L, dar ce ati zice daca ministerul nostru de finante ar alcatui cataloage cu bunuri/servicii, de lux, voluptoarii, "de fitze" , mai mult sau mai putzin scumpe si cataloage/liste cu bunuri/servicii (sa zicem, de aceeasi natura/destinatie) dar modeste, decente, practice si necesare? Pentru cele din 1-a categorie, impozitele si accizele sa creasca substantial (sa zicem 50-60%, am dat un ex.) in timp ce pentru cele din cel de-al 2 lea catalog, taxele sa scada considerabil (20,30,40%, tot un ex.) Bineinteles ca nu am posibilitatea si nici competentza sa fac calculele necesare in aceasta situatie dar sunt convins ca printr-o mai buna rationalizare a acestui sistem, vistieria statului ar avea mai mult de castigat, iar mai multi romani ar fi multumiti! :yahoo:
... Cam atat momentan, mai mult nu imi bat capul, macar sa-mi aprecieze cineva intr-un fel aceasta mica idee. Bineinteles, in cazul in care ar prinde radacini, m-as putea implica ceva mai mult in acest lucru. Astept parerile voastre. :crazy:

Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 24 September 2006 - 10:49 PM

0

#2 Utilizator offline   symona 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Mirckuitori
  • Inregistrat: 01-August 06

Scris 24 September 2006 - 11:29 PM

aoleuuuuu sa-ar imbogati societatea cu impozitul asta ca la cate fite sunt printre vipuri si vipe.dar ar fi si o exagerare acest impozit.parerea mea :crazy:
0

#3 Utilizator offline   kosfunny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-January 06

Scris 25 September 2006 - 02:52 AM

De cele mai multe ori fitele sunt cauzate de snobism, asa ca ar trebui si acesta impozitat!

Si ar mai trebui impozitate si sumele de bani ridicate prin Western Union de pitipoancele noastre fomiste! :crazy:
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 25 September 2006 - 07:56 AM

Vezi postareae-X-plorer, la Sep 24 2006, 11:47 PM, a spus:

.... dar ce ati zice daca ministerul nostru de finante ar alcatui cataloage cu bunuri/servicii, de lux, voluptoarii, "de fitze" , mai mult sau mai putzin scumpe si cataloage/liste cu bunuri/servicii (sa zicem, de aceeasi natura/destinatie) dar modeste, decente, practice si necesare? Pentru cele din 1-a categorie, impozitele si accizele sa creasca substantial (sa zicem 50-60%, am dat un ex.) in timp ce pentru cele din cel de-al 2 lea catalog, taxele sa scada considerabil (20,30,40%, tot un ex.)

Aş zice că sistemul de impozitare ar deveni şi mai "irational si/sau rau intentionat", ca să citez un clasic (... în viaţă :yahoo: ) . Produsele "de fiţe" crează nu numai locuri de muncă, dar şi profit, pentru producător. Cred că profitul de la 20 de Opel-uri Astra nu se poate compara cu profitul de la un singur Maybach. Supra-impozitarea ar elimina pur şi simplu aceste produse de pe piaţă, iar impozitele nu le-ar mai încasa nimeni.

Există un bun exemplu - autoturismele americane, la care taxa vamală e de 30% (!) în RO. Iar românii circulă cu gunoaie europene ("euro-trash", cum spun americanii). După aderarea la Uniune, taxa vamală va trebui să scadă la 10%, iar ponderea lor va creşte. Suma încasată din taxa de 10% va fi, de fapt, mai mare decât suma care se încasează acum din taxa de 30%.

Într-o societatea civilizată, produsele "de lux" se selectează de la sine (parfumurile franţuzeşti, de exemplu). Iar unele produse devin "de lux", tocmai pentru că sunt deja scumpe, nu pentru că ar fi necesare.
Problema este că alte produse, procesoarele dual-core să zicem, ar fi încadrate la categoria "de lux" cu prima ocazie când un idiot din Ministerul de Finanţe nu mai ştie ce să mai inventeze. Nu e aşa departe vremea când vânzarea fiecărui procesor Pentium 4 Northwood trebuia declarată, ca şi fiecare staţie de lucru (workstation) Sun. :crazy:

Aşa cum spuneam, sistemul de impozitare ar deveni şi mai "irational si/sau rau intentionat".
0

#5 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 25 September 2006 - 08:29 AM

Vezi postareakosfunny, la Sep 25 2006, 03:52 AM, a spus:

Si ar mai trebui impozitate si sumele de bani ridicate prin Western Union de pitipoancele noastre fomiste!

Waaaaait a second. Sotul meu trimitea si o sa mai trimita bani prin western, moneygram, smith&smith, etc. Ce-i aia "pitipoance"??
0

#6 Utilizator offline   e-X-plorer 

• ochiul critic uneori necesar
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 29-January 06

Scris 25 September 2006 - 09:56 PM

Vezi postareaharald, la Sep 25 2006, 07:56 AM, a spus:

Aş zice că sistemul de impozitare ar deveni şi mai "irational si/sau rau intentionat", ca să citez un clasic (... în viaţă :flowers: ) . Produsele "de fiţe" crează nu numai locuri de muncă, dar şi profit, pentru producător. Cred că profitul de la 20 de Opel-uri Astra nu se poate compara cu profitul de la un singur Maybach. Supra-impozitarea ar elimina pur şi simplu aceste produse de pe piaţă, iar impozitele nu le-ar mai încasa nimeni.

Există un bun exemplu - autoturismele americane, la care taxa vamală e de 30% (!) în RO. Iar românii circulă cu gunoaie europene ("euro-trash", cum spun americanii). După aderarea la Uniune, taxa vamală va trebui să scadă la 10%, iar ponderea lor va creşte. Suma încasată din taxa de 10% va fi, de fapt, mai mare decât suma care se încasează acum din taxa de 30%.

Într-o societatea civilizată, produsele "de lux" se selectează de la sine (parfumurile franţuzeşti, de exemplu). Iar unele produse devin "de lux", tocmai pentru că sunt deja scumpe, nu pentru că ar fi necesare.
Problema este că alte produse, procesoarele dual-core să zicem, ar fi încadrate la categoria "de lux" cu prima ocazie când un idiot din Ministerul de Finanţe nu mai ştie ce să mai inventeze. Nu e aşa departe vremea când vânzarea fiecărui procesor Pentium 4 Northwood trebuia declarată, ca şi fiecare staţie de lucru (workstation) Sun. :flowers:

Aşa cum spuneam, sistemul de impozitare ar deveni şi mai "irational si/sau rau intentionat".

... O sa incerc sa fiu mai amplu si mai explicit:
Mai intai de toate sa nu crezi ca o crestere a impozitarii si acciczarii cu 40, 50, 60% sau chiar mai mult pt un autoturism care costa in jurul a 100 000 euro ar determina o descurajare "in masa" a cumparatorilor foarte potenti financiar. Poftim si un mic exemplu: pt un Porsche Cayenne, care cu actualele accize ar costa in jur de 120 000 euro, daca maresti substantial taxele si ajungi, sa zicem, undeva in jurul a 135-140 000, chiar asa s-ar descuraja saracii bogatani? :doh: Audi Q7 sau BMW X5 sunt "euro trash", nu te mai lua dupa americani, astea sunt chestii de orgoliu...mai bine sa nu fim offtopic>
... In continuare, ce-ar mai putea face statul roman:
1. Electronice-electrocasnice: sa creasca accizele la TV plasma concomitent cu scaderea lor pt televizoarele standard, cu tub conventional. Un roman amarastean care locuieste intr-un apartament cu 2-3 camere nu prea si-ar permite sa dea peste 10 000 RON pt un ditamai ecranul, dar o scadere a pretului final la un TV color obisnuit de la 350 la 300RON ar ajuta pe foarte multa lume, fiti siguri de asta. La fel s-ar putea incerca si cresterea taxelor pt home-cinema-uri concomitent cu scaderea lor pt frigidere sau masini de spalat, etc...
2. IT&C: Cresterea taxelor pt laptop-uri, monitoare cu plasma sau camere digitale semiprofesionale odata cu scaderea lor pt unitati desktop! Momentan, pe piatza, cel mai ieftin calculator desktop nou costa ~700 RON, de ce sa nu coste si el undeva in jurul a 600ron? Sa nu uitam cati romani se mai zbat inca din greu pt achizitionarea unui calculator nou. In rest, daca natura muncii tale nu ti-o impune, laptop-ul si notebook-ul sunt niste fitze. :cheer:
3. Textile/incaltaminte: uite un domeniu fierbinte pt tot ce tine de fitze: Ce-ati zice de supraimpozitarea a tot ce este confectionat din piele si blana naturala? :flowers: Invers proportional cu scaderea lor pt celelalte produse textile. Ce-ar descuraja o chestie ca asta? Vanatoarea in draci? Braconajul? :flowers:
4. Dupa cum se observa, marile orase si nu numai s-au umplut de fel de fel de saloane de bronzare artificiala, masaje, vibromasaje, draci-laci. Are o romanca obisnuita nevoie disperata sa se duca la solar? Daca nu se duce sau se duce mai rar, o da afara barbat'su din casa sau cum?
5. O sursa de impozitare si suplimentare de venituri pt buget ar fi... operatiile estetice ! De astea ce ziceti? Poate unii dintre voi ar rade, dar daca v-ati documenta si ati afla ca in unele state din US asemenea servicii deja se impoziteaza?
6... cred ca e suficient, dupa cum vedeti, fitzele sunt multe.. mai ales in Romania! Si daca sunt multe, nu ar insemna si bani mult mai multi pt cei care chiar au nevoie?! Mai revin.

p.s. Iar pt cultura generala a lui Harald, o serie de sisteme de impozitare si mai irationale/rau-voitoare s-au pregatit deja in "laboratoarele" executivului roman: http://www.realitate...php/?stire=9274

Aceasta postare a fost editata de e-X-plorer: 25 September 2006 - 09:59 PM

0

#7 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 September 2006 - 11:14 PM

Am văzut articolul respectiv, iar comentariul ilustrează spiritul ideii:

"varsanufie: In sfarsit. Poate asa o sa avem si noi o autostrada ca lumea. Pentru cineva care da peste 100. 000 de euro pe o masina ar trebui sa-si permita cel putin 10. 000 euro pe an taxe ca sa circule cu "chestia" aia (...)".

S-o creadă el că va plăti cineva 10.000 de euro pe an, ca să satisfacă spiritul egalitarist al românului. Şi chiar dacă ar fi cineva dispus să plătească aceşti 10.000 de euro, în clipa următoare alt "român verde" va cere taxarea cu 20.000 de euro pe an a respectivului autoturism. Iar dacă legislaţia ar include astfel de prevederi, respectivul autoturism va circula cu număr de Viena, de Munchen sau de Milano, fără ca statul român să mai încaseze nici măcar impozitul obişnuit.

Iar pentru cultura ta generală, ca şi pentru autorul comentariului de la articol, ar trebui menţionat că pentru acel autoturism de 100.000 de euro, s-au plătit totuşi 19.000 de euro TVA, sumă pe care "românul verde" cu spirit egalitarist o plăteşte ca impozite cam în 10 ani :flowers: din salariul lui. Sumă pe care statul român n-ar mai încasa-o deloc, dacă respectivul autoturism va circula cu număr de Viena, de Munchen sau de Milano.

Separat de asta, dacă un autoturism "comun" face 500-1.000 km. pe lună, deci necesită cumpărarea a 50-100 litri de combustibil, cu accizele aferente. Un autoturism care a costat 100.000 de euro circulă mult mai mult, deci necesită cumpărarea unei cantităţi mult mai mari de combustibil, cu accizele aferente .

Vezi postareae-X-plorer, la Sep 25 2006, 10:56 PM, a spus:

Poftim si un mic exemplu: pt un Porsche Cayenne, care cu actualele accize ar costa in jur de 120 000 euro, daca maresti substantial taxele si ajungi, sa zicem, undeva in jurul a 135-140 000, chiar asa s-ar descuraja saracii bogatani? :cheer: Audi Q7 sau BMW X5 sunt "euro trash", nu te mai lua dupa americani, astea sunt chestii de orgoliu...mai bine sa nu fim offtopic>

Taxele vamale de 30% nu se aplică doar pentru concurentele lui Audi Q7 sau BMW X5, ele se aplică pentru orice autoturism de producţie americană, iar în timpul ăsta strada e plină de Matiz şi Solenza.

Aceasta postare a fost editata de harald: 26 September 2006 - 12:14 AM

0

#8 Utilizator offline   kosfunny 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-January 06

Scris 25 September 2006 - 11:16 PM

Vezi postareaAmarena, la Sep 25 2006, 09:29 AM, a spus:

Waaaaait a second. Sotul meu trimitea si o sa mai trimita bani prin western, moneygram, smith&smith, etc. Ce-i aia "pitipoance"??

pitipoance=zdrente

Nu ma refeream la situatia ta ci la "prostitutia mascata de iubire"!
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 September 2006 - 11:24 PM

3. Textile/incaltaminte: uite un domeniu fierbinte pt tot ce tine de fitze: Ce-ati zice de supraimpozitarea a tot ce este confectionat din piele si blana naturala? :flowers: Invers proportional cu scaderea lor pt celelalte produse textile. Ce-ar descuraja o chestie ca asta? Vanatoarea in draci? Braconajul? :flowers:

Cele mai multe chestii din piele şi blană naturală sunt din piele de vacă şi blană de oaie, dacă te-ntreabă cineva. Nu vânează nimeni oi şi vaci, se cresc special pentru asta. :cheer:

4. Dupa cum se observa, marile orase si nu numai s-au umplut de fel de fel de saloane de bronzare artificiala, masaje, vibromasaje, draci-laci. Are o romanca obisnuita nevoie disperata sa se duca la solar? Daca nu se duce sau se duce mai rar, o da afara barbat'su din casa sau cum?

Nu, dacă nu se duce sau se duce mai rar, cele date afară vor fi cele care lucrează acolo. :flowers: Tu nu vrei să înţelegi un lucru: cei care au bani de cheltuit, îi cheltuie şi contribuie oricum la bunul mers al economiei. Dacă statul ar încerca să impoziteze veniturile în maniera dragă lui Iliescu, s-ar găsi zeci de metode de a fenta, iar veniturile totale ar scădea, în loc să crească. Iar spiritul egalitarist al "românului verde", oricum n-ar fi satisfăcut, indiferent cât de severă ar fi impozitarea.
0

#10 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 September 2006 - 12:13 AM

Încearcă să înţelegi că TVA-ul taxează procentual orice produs sau serviciu. Cu cât e mai scump, cu-atât cei 19% înseamnă o sumă mai mare. Iar aceşti 19% ajung încasaţi drept impozite chiar şi în cazul în care comerciantul nu obţine profit.

Fiecare "plasmă" de 10.000 de RON aduce statului 1.765 RON TVA, în timp ce un desktop de 700 RON aduce doar 123 RON încasaţi ca TVA. Supra-impozitarea pe care o vrei tu ar reduce inclusiv acest TVA, pentru că nu poţi aplica impozite la impozite.

Aceasta postare a fost editata de harald: 26 September 2006 - 12:23 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Energia solara o investitie cu cap pentru cladiri publice AEM  1 926
Hot Topic (New) Afacerea vietii!
diferite tipuri de afaceri in care merita investit
andi_  23 11.630
Replici noi Atasamente Exagerari, minciuni sau realitate? laursan3  8 2.057
Replici noi Management european
implementare intr-o firma romaneasca
Daniela09  0 1.187
Replici noi Proiecte de finantare chybrytel  2 1.051