sau Inregistrare

• 42 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Neconcordante si contraste biblice Teme combinate Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 01 October 2006 - 11:23 AM

Vezi postareaAnnaCondor, la Oct 1 2006, 01:15 AM, a spus:

cam zice frate ! cam zice! :good:

Unde ?
0

#22 Utilizator offline   us3r 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-October 06

Scris 04 October 2006 - 03:44 PM

Vezi postareadark_light, la Sep 30 2006, 04:02 PM, a spus:

noe trimite un corb (pasare necurata - o pereche, pe vapor ramane corboaica) sa vada daca au secat apele. corbul nu se mai intoarce. trimite un porumbel (pasare curata - sapte perechi, avea destule) si porumbelul revine, negasind uscat.

Gen 8:7

(King James Version) And he sent forth a raven, which went forth to and fro until the waters were dried up from off the earth.

(Biblia traducerea Dumitru Cornilescu) A dat drumul unui corb, care a ieşit, ducandu-se şi intorcandu-se, pana cand au secat apele de pe pamant.

(Biblia ortodoxa romana) Si a dat drumul corbului, ca sa vada de a scăzut apa pe pamant. Acesta, zburand, nu s-a mai īntors pana ce a secat apa de pe pamant.

Fisier atasat  gen8_7.jpg (44.54K)
Number of downloads: 22

Cine greseste traducerea te las pe tine sa judeci.
0

#23 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 05 October 2006 - 12:19 PM

Vezi postareabagherra, la Sep 23 2006, 09:59 AM, a spus:

V-ati gindit vreodata: Adam si Eva au fost primii oameni; Adam,i-a facut pe Cain si Abel ,cu Eva;dar Cain si Abel,cu cine au facut copii?
dar sa ne gandim sica textul biblic nu este reportaj si nici jurnalul lui Adam...
asa ca:

Vezi postareaVictor Apostu, la Sep 23 2006, 01:38 PM, a spus:

Putem numi "Adam" si "Eva" prototipul genomului uman restul fiind evolutie, istorie.

Vezi postareaFlorian_L, la Sep 28 2006, 04:48 PM, a spus:

Interesant: de ce erau pedepsiti oamenii daca nu cunosteau inca poruncile?
nu erau pedepsiti!

Vezi postareadcxcrysty, la Sep 28 2006, 06:48 PM, a spus:

ce zona? DUMNEZEU se referea la tot pamantul - oamenii nu erau imprastiati pe tot pamantul inca pe vremea lui Noe, ei inca vorbeau aceeasi limba, - pana la evenimentul de la Tunul Babel au vorbit toti aceesi limba..
parerea ta!
0

#24 Utilizator offline   us3r 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 04-October 06

Scris 05 October 2006 - 03:13 PM

Vezi postareaMariaB, la Oct 5 2006, 01:19 PM, a spus:

parerea ta!

"DUMNEZEU se referea la tot pamantul - oamenii nu erau imprastiati pe tot pamantul inca pe vremea lui Noe, ei inca vorbeau aceeasi limba, - pana la evenimentul de la Tunul Babel au vorbit toti aceesi limba..."

Afirmatie corecta.
0

#25 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 06 October 2006 - 05:30 PM

Vezi postareaus3r, la Oct 5 2006, 04:13 PM, a spus:

"DUMNEZEU se referea la tot pamantul - oamenii nu erau imprastiati pe tot pamantul inca pe vremea lui Noe, ei inca vorbeau aceeasi limba, - pana la evenimentul de la Tunul Babel au vorbit toti aceesi limba..."

Afirmatie corecta.

Atunci daca iei Biblia mot-a-mot si drept filmul exact al evenimentelor, spune-mi din punct de vedere istoric, anul cand a avut loc acest eveniment, si care sunt dovezile acestuia. Chiar as vrea sa stiu ce dovezi sunt ca in Europa se vorbea aceeasi limba ca in India sau Africa sau alte colturi ale lumii. :)
0

#26 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 06 October 2006 - 05:56 PM

Vezi postareaus3r, la Oct 4 2006, 04:44 PM, a spus:

Gen 8:7

(King James Version) And he sent forth a raven, which went forth to and fro until the waters were dried up from off the earth.

(Biblia traducerea Dumitru Cornilescu) A dat drumul unui corb, care a ieşit, ducandu-se şi intorcandu-se, pana cand au secat apele de pe pamant.

(Biblia ortodoxa romana) Si a dat drumul corbului, ca sa vada de a scăzut apa pe pamant. Acesta, zburand, nu s-a mai īntors pana ce a secat apa de pe pamant.
Atasament attachment

Cine greseste traducerea te las pe tine sa judeci.

vrei sa vedem cine greseste intr-adevar traducerea? vechiul testament este o compilatie de scrieri JEPD (literele arata sursele scrierilor incluse in compilatie). in varianta E se spune despre corb ca a tot zburat de nebun pana s-a uscat apa de pe pamant (nici in JKV nu spune ca s-a intors), iar in versiunea J nu se pomeneste nimic de corb ci de turturea !
cele doua scrieri au fost amestecate bine de tot si a iesit ... "cuvantul Domnului" ! HA ! tare de tot !
:)
0

#27 Utilizator offline   nebraska 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 08-October 06

Scris 08 October 2006 - 11:14 PM

Vezi postareaus3r, la Oct 5 2006, 04:13 PM, a spus:

Afirmatie corecta.

Ce interesant ?
Pai ce legatura a avut turnul lui babel cu aborigenii din Australia si canibalii din papua noua guinee sau cu polinezienii care au colonizat pacificul sau cu amerindienii din amazonia ca fiecare vorbesc alte limbi?
Sa fi participat si ei la constructia turnului babei?

Pai de ce nu se amesteca azi limbile cand constructiile sunt mult mai impresionante ca bietul turnulety al babei?
0

#28 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 09 October 2006 - 03:36 AM

Vezi postareamarinaru, la Sep 23 2006, 12:38 PM, a spus:

bagherra, cu ceva surori pentru ca Adam a mai avut copii. Oamenii de culoare, chinezii sunt produsul evolutiei si al zonei geografice unde traiesc. Sau cine stie poate Adam a fost negru asa cum s-a descoperit mai nou prin lumea stiintei, ca primul om a fost negru si ca genetic cam toti suntem din acelasi ADN :derisive:

Pai,care surori? Ca au fost doar ei...doi frati!
0

#29 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 09 October 2006 - 04:19 AM

Vezi postareaRay of light, la Oct 6 2006, 07:30 PM, a spus:

Atunci daca iei Biblia mot-a-mot si drept filmul exact al evenimentelor, spune-mi din punct de vedere istoric, anul cand a avut loc acest eveniment, si care sunt dovezile acestuia. Chiar as vrea sa stiu ce dovezi sunt ca in Europa se vorbea aceeasi limba ca in India sau Africa sau alte colturi ale lumii. :derisive:

Pai,biblia spune ca pina la Turnul Babel,toti vorbeau aceeasi limba;apoi,D-zeu i-a facut sa vorbeasca mai multe limbi ca sa nu se mai inteleaga intre ei...sa nu-si poata termina lucrarea!
Asta,una...
Alta:D-zeu,ai alunga din gradina raiului (Eden)ca sa nu cumva dupa ce au mincat din pomul cunoasterii sa manince si din pomul vietii si sa traiasca in veci asemenea lor...
Gradina Edenului,a existat cu adevarat dar nu in cer ci pe pamint...undeva,pe linga Egipt...
D-zeu,vorbea mereu la plural...si era egoist...si se temea...de creatia sa!
De ce daca exista D-zeu,el s-a relevat poporului evreu?
De ce istoria omului pe pamint incepe cu 6000 de ani in urma,odata cu Adam si Eva cind se stie din descoperirile arheologice ca omul dateaza cu zeci de mii de ani in urma?
"Cresteti,inmultiti-va...."-zice D-zeu lui Adam si Evei...deci,nu erau adulti...ci copii!
0

#30 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 09 October 2006 - 09:08 AM

Vezi postareabagherra, la Oct 9 2006, 05:19 AM, a spus:

"Cresteti,inmultiti-va...."-zice D-zeu lui Adam si Evei...deci,nu erau adulti...ci copii!

:derisive: uite la asta nu m-am gandit niciodata...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 42 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Evanghelia dupa Toma
Necuprinsa in Noul Testament
BigDefender  6 14.746
Replici noi Eclesiastul - De ce a pacatuit Solomon?
Ca lider Solomon a fost cel mai intelept in civilizatia de atunci.
luciappoint  9 4.409
Hot Topic (New) 1 Corinteni 13.13 adicel  24 4.274
Hot Topic (New) 1 Corinteni 15:5
Daca e vreun crestin pe aici care sa gaseasca un raspuns...
adicel  55 7.905
Hot Topic (New) Livri Luciferius The Book Of Lucifer
Luciferius et tu Dominus! Lucifer is your Lord!
Dementius  22 4.774