Sufar de o boala care se manifesta prin aparitia unor brobonele pe piele, care ma mananca teribil si care dispar dupa saptamani intregi de scarpinat... Problema este ca la inceput mi-au acoperit aproape toata suprafata pielii. Nu stiam ce este si de ce apar.
Am mers la medicul dermatolog care a spus ca este prurigo si mi-a dat un tratament pe baza de cortizon. In urma tratamentului au disparut dar tot mai apareau. Pana la urma am inceput sa-mi dau seama de la ce vin. Apar in momentul in care mananc fructe nespalate, aproape de la tot ceea ce se mananca natural, adica acele produse care au luat contact cu mediul inconjurator si care se mananca proaspete, nepreparate pe foc, dar si de la paine spre exemplu, caci si ea este coapta pe vatra cred si stocata in conditii oarecum neigienice. Se confrunta cineva cu o astfel de problema? Ce e de facut?
Lenas
Pagina 1 din 1
Prurigo Boala dermatologica?
Scris 29 September 2006 - 12:13 PM
buna, ma numesc cristina mardare, sunt din Buzau si am 31 de ani. ma lupt cu boala numita prurigo cronic de cand ma stiu. tratamente si internari....ce sa iti mai spun, fara numar. de aceea, ti-as recomanda calduros sa te vada un medic de specialitate in atentia caruia sa fii. de exemplu, dupa numeroase plimbari pe la capitala, de-abia anul asta mi s-a pus acest diagnostic. atentie mare la alimentatie si factori de stres, dar iti marturisesc ca si atunci cand este innorat afara ma maninca pielea ingrozitor si am greutati la respiratie. mult succes.
Scris 01 October 2006 - 05:42 PM
Multumesc pentru raspuns. As vrea sa stiu ce gen de tratament ai luat si daca s-a ameliorat boala la tine.
Mie mi-au dat asa cum am mai zis medicamente pe baza de cortizon care fac sa dispara brobonelele pe perioada cand iau aceste medicamente. Datorita unei constipatii severe si pentru ca am luat tarate de grau, au inceput sa-mi apara din nou, din ce in ce mai multe. La mine dispar daca le ung timp de doua zile cu fluocinolon. La mine diagnosticul a fost pus de la prima privire a medicului. El a zis ca e pe baza de stres si va trece , ca nu este o boala grava. Oricum nu cred ca va trece si chiar daca nu este o boala foarte grava, totusi e greu sa iti apara brobonele mereu si sa te scarpini continuu... Pe curand, Lena
Mie mi-au dat asa cum am mai zis medicamente pe baza de cortizon care fac sa dispara brobonelele pe perioada cand iau aceste medicamente. Datorita unei constipatii severe si pentru ca am luat tarate de grau, au inceput sa-mi apara din nou, din ce in ce mai multe. La mine dispar daca le ung timp de doua zile cu fluocinolon. La mine diagnosticul a fost pus de la prima privire a medicului. El a zis ca e pe baza de stres si va trece , ca nu este o boala grava. Oricum nu cred ca va trece si chiar daca nu este o boala foarte grava, totusi e greu sa iti apara brobonele mereu si sa te scarpini continuu... Pe curand, Lena
Scris 12 October 2006 - 02:59 PM
salutare. se pare ca la mine se cam amelioreaza treaba intrucat iau 6 antibiotice si antihistaminice pe zi. ma simt mult mai bine. cam ce ai tu pare sa se numeasca atopie, stiu ca are si sora-mea, este plina din cap in picioare dar ea nu face nimic in acest sens. revin maine
Scris 12 October 2006 - 05:11 PM
Buna, merci pentru raspunsul de azi, sa stii ca am incercat sa-ti scriu pe adresa de e-mail dar din pacate mesajul soseste inapoi, nu e buna adresa...
Putem sa ne scriem si pe forum eu as vrea sa corespondam din cand in cand sa vedem cum evolueaza boala la fiecare. In ceea ce ma priveste asa cum am mai zis si mie imi umplusera tot corpul, imposibil sa stau asa ca ma manca peste tot, era groaznic. Eu am luat - celestamine - in momentul respectiv si mi-au trecut apoi incetul cu incetul mi-am dat seama de la ce apar si am inceput sa nu mai mananc in general legume, struguri, fructe nespalate bine bine de tot, paine pe vatra etc.
Pentru moment eu nu fac nici un tratament in afara de fluocinolon cu care ma ung atunci cand imi apar cate unele Sper sa-mi mai scrii, Multa sanatate, Lena
Putem sa ne scriem si pe forum eu as vrea sa corespondam din cand in cand sa vedem cum evolueaza boala la fiecare. In ceea ce ma priveste asa cum am mai zis si mie imi umplusera tot corpul, imposibil sa stau asa ca ma manca peste tot, era groaznic. Eu am luat - celestamine - in momentul respectiv si mi-au trecut apoi incetul cu incetul mi-am dat seama de la ce apar si am inceput sa nu mai mananc in general legume, struguri, fructe nespalate bine bine de tot, paine pe vatra etc.
Pentru moment eu nu fac nici un tratament in afara de fluocinolon cu care ma ung atunci cand imi apar cate unele Sper sa-mi mai scrii, Multa sanatate, Lena
Scris 01 November 2006 - 08:01 AM
salutare. nu am mai intrat de mult pe forum. in prezenta urmez un tratament interesant, care pare la indemina oricui. pentru cei interesati, astept un mail.
Scris 15 February 2007 - 09:30 PM
hai sa va spun si eu experienta mea:
faza e ca la mine boala a debutat cind plecam prima oara in america (chiar pe drum, in avion). f. ciudat. din acest motiv, m-am gindit ca ar fi ceva pe fond de stres. la acea vreme am avut doar o bubita (care s-a facut apoi de vreo 3 cm) si pe care am tratat-o cind m-am reintors in tara cu o pasta pe care mi-a dat-o un medic de aici, din iasi. faza e ca dupa o luna, doua reapareau, intai mai mici, cu tendinta de extindere. apoi vreo doi ani au fost la picior, aici insa nu le-am lasat sa se extinda atit, pt. ca am folosit acea crema vreo 3 ani. cind s-a terminat crema, am trecut pe fluocinolon. am mai fost o data la dr. acela dar mi-a dat medicamente, ce e drept cind m-am mai dus la el bubitele erau mai mici si mi-a zis ca nu ii era clar ce este (nu isi mai aducea aminte de mine). de vreo 3 ani nu am mai lasat bubitele sa ajunga mari. incerc sa nu le scarpin, pot rezista, insa tot au tendinta de a se mari. cu fluocinolonul le tin sub control dar de cind cineva mi-a spus ca acest unguent poate da inclusiv cancer de piele m-am mai linistit.
abia acum cautind pe net cred 85% ca e prurigo.
eu am incercat si chestii naturiste, ceva scump, cu aloe vera. altcineva mi-a recomandat aplicarea de paste cu argila. ati incercat? ceva efecte?
cu bine si sanatate,
mihail
faza e ca la mine boala a debutat cind plecam prima oara in america (chiar pe drum, in avion). f. ciudat. din acest motiv, m-am gindit ca ar fi ceva pe fond de stres. la acea vreme am avut doar o bubita (care s-a facut apoi de vreo 3 cm) si pe care am tratat-o cind m-am reintors in tara cu o pasta pe care mi-a dat-o un medic de aici, din iasi. faza e ca dupa o luna, doua reapareau, intai mai mici, cu tendinta de extindere. apoi vreo doi ani au fost la picior, aici insa nu le-am lasat sa se extinda atit, pt. ca am folosit acea crema vreo 3 ani. cind s-a terminat crema, am trecut pe fluocinolon. am mai fost o data la dr. acela dar mi-a dat medicamente, ce e drept cind m-am mai dus la el bubitele erau mai mici si mi-a zis ca nu ii era clar ce este (nu isi mai aducea aminte de mine). de vreo 3 ani nu am mai lasat bubitele sa ajunga mari. incerc sa nu le scarpin, pot rezista, insa tot au tendinta de a se mari. cu fluocinolonul le tin sub control dar de cind cineva mi-a spus ca acest unguent poate da inclusiv cancer de piele m-am mai linistit.
abia acum cautind pe net cred 85% ca e prurigo.
eu am incercat si chestii naturiste, ceva scump, cu aloe vera. altcineva mi-a recomandat aplicarea de paste cu argila. ati incercat? ceva efecte?
cu bine si sanatate,
mihail
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
whisper_sea | 0 | 8.061 |
|
Bube Rosii | crista_c | 0 | 1.783 |