Programa de Bac 2007 Nu se mai verifica cunostintele ci competentele?
Scris 21 September 2006 - 05:20 PM
"Elaborarea subiectelor se va realiza īn conformitate cu prevederile prezentei
programe de BACALAUREAT avizată prin OMEdC. Subiectele nu vizează
conţinutul unui manual anume. Manualele şcolare reprezintă doar unul dintre
suporturile didactice utilizate de către profesori şi elevi pentru parcurgerea
programei şcolare prin īnsuşirea de cunoştinţe şi formarea de competenţe."
Deocamdata nu se cunoaste exact cum vor putea fi evaluate competentele. Mie mi se pare un pas inainte, dar se poate ca multi sa nu fie de acord.
Elevi de clasa a XII-a, profesori, parinti, ce parere aveti?
Scris 23 September 2006 - 03:43 AM
Scris 01 October 2006 - 01:34 AM
Testele grila mi se par o prostie, o comoditate la corectare. Cum sa ii dai 10 unuia care toceste niste raspunsuri, dar nu poate face o argumentatie logica? La toate materiile trebuie apreciata exprimarea, interpretarea cunostintelor dobandite. De fapt informatia memorata nu reprezinta o cunostinta (d.p.v. informatic) pana nu constientizezi semnificatia ei. Trebuie sa o poti folosi in procesul gandirii, in cadrul rationamentelor, nu doar sa o reproduci ad-literam.
Scris 02 October 2006 - 10:52 PM
Fr0z3nasic3, la Oct 1 2006, 02:34 AM, a spus:
Testele grila mi se par o prostie, o comoditate la corectare. Cum sa ii dai 10 unuia care toceste niste raspunsuri, dar nu poate face o argumentatie logica? La toate materiile trebuie apreciata exprimarea, interpretarea cunostintelor dobandite. De fapt informatia memorata nu reprezinta o cunostinta (d.p.v. informatic) pana nu constientizezi semnificatia ei. Trebuie sa o poti folosi in procesul gandirii, in cadrul rationamentelor, nu doar sa o reproduci ad-literam.
Ai dreptate, problema este insa ca aceste tipuri de teste sunt mai obiective, lasand mai putin loc subiectivismului profesorilor. Acolo unde se cere gandire creatoare nu se poate aprecia intotdeauna precis valoarea unor pareri personale. Poate niste teste mixte ar fi o solutie mai buna.
Scris 09 October 2006 - 08:20 PM
Fr0z3nasic3, la Oct 1 2006, 02:34 AM, a spus:
eu dau bacul la istorie si sincer mi se preda niste notiuni cat de poate de logice...care bineinteles au o baza care trebuie..tocita.
depinde de elev cum invata...mie la clasa imi cere sa fac comparatii intre anumite perioade, sa comentez anumite teorii.....vreau sa zic ca nu-i toceala! eu una invat logic!
Scris 13 October 2006 - 10:25 PM
artemis_dida, la Oct 9 2006, 09:20 PM, a spus:
....vreau sa zic ca nu-i toceala! eu una invat logic!
N-am criticat materia in sine, ci modul de predare al unilor profesori, care pun accentul numai pe ce stiu ei. Bineinteles ca orice se poate invata logic, iar istoria are o importanta componenta explicativa.
Da, Marinel, textele mixte sunt de preferat celor unilaterale. Mai ales ca nota de la bac are o pondere foarte mare in nota de admitere la unele facultati.
Scris 28 November 2006 - 08:08 PM
Marinel, la Sep 21 2006, 07:20 PM, a spus:
"Elaborarea subiectelor se va realiza īn conformitate cu prevederile prezentei
programe de BACALAUREAT avizată prin OMEdC. Subiectele nu vizează
conţinutul unui manual anume. Manualele şcolare reprezintă doar unul dintre
suporturile didactice utilizate de către profesori şi elevi pentru parcurgerea
programei şcolare prin īnsuşirea de cunoştinţe şi formarea de competenţe."
Deocamdata nu se cunoaste exact cum vor putea fi evaluate competentele. Mie mi se pare un pas inainte, dar se poate ca multi sa nu fie de acord.
Elevi de clasa a XII-a, profesori, parinti, ce parere aveti?
e o mare porcarie si programa si tot ministerul ..... eu sunt la profil filologie si daca dau din istoria romanilor...(nu dau din sport) nu pot sa aleg istoria universala materie optionala... la geografie la fel ... nu pot si geografia romaniei si generala... eu am ales geogroafia romaniei si istorie universala...desi imi era mult mai usor sa invat istoria romaniei in context cu cea universala... mi se pare o mare harababura...plus ca tot intervin modificari ...desi trebuia sa fie clara programa pt. bac de la inceputul anului ...cel putin ... acuma se aud niste zvonuri ...ca s-ar putea sa se dea din istoria romaniei si geografia romaniei ..... ar fi bine sa fie asa ...dar eu deja m-am apucat de invatat istorie universala.... e aiurea...total aiurea ...
Scris 30 November 2006 - 12:06 PM
Scris 14 December 2006 - 02:42 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ce faci cand maine ai examen si n-ai chef de invatat? | mihaela... | 19 | 14.486 |
|
cand se termina primul semestru al scolilor&liceelor?
chiar nu am habar plsss rapid un raspuns |
WeRRoniX | 4 | 7.171 |
|
Inscris La Doua Facultati
La care sa raman ? |
Dj RoSs | 20 | 10.246 |
|
Calorimetru | RuxandraCatalina | 4 | 80 |
|
Cum sa nu mergi la scoala ?
Scoala |
ana-euu | 7 | 8.498 |