Comercialu' contra artei in muzica?
Scris 28 November 2004 - 11:59 PM
Scris 29 November 2004 - 07:23 AM
cred ca cererea de muzica proasta(probabil acum se vad rezultatele deciziei de a opri studierea muzicii in scoli) este cu mult mai mare decat oferta. Uneori ma intreb daca nu cumva si "artistii" nostri, nu pot canta, mai prost decat li se cere in productiile lor.
De cativa ani se tot trag semnale de alarma privind calitatea muzicii ...dar se pare ca nu se actioneaza unde trebuie.
Ar mai fi doua solutii:
-scolirea intregului popor . (procentul celor care au ceva gusturi e nesemnificativ..poate un 5-8%)
-scoaterea de pe piata a suporturilor contrafacute-foarte ieftine-stopand obtinerea de profituri exorbitante si lansarea de si mai multi ...intrusi....in ale muzicii....
-un efort din partea Culturii de a promova muzica de calitate la preturi suventionate de Guvern(cred ca nici un contribuabil nu ar comenta !!-nu sa comentat Trafo-Onesti...daramiteeeee......muzica) .
Scris 30 November 2004 - 08:17 PM
Sa speram la mai bine
Scris 30 November 2004 - 11:07 PM
Citeaza
...ca stii despre programa scolara in muzica intre anii '85 si '99?
Scris 01 December 2004 - 12:10 AM
Scris 01 December 2004 - 04:58 PM
ala are o cultura....de ceapa
Scris 02 December 2004 - 04:02 PM
Citeaza
ala are o cultura....de ceapa
uite aici e problema !!!.....incercam sa vorbim de cel ce cumpara aceasta muzica...de cate carti a citit consumatorul nu producatorul de muzica...de fapt nu e nici o diferenta in opiniile noastre ...doar ca sunt de sens contrar :winca: :winca:
Scris 03 December 2004 - 09:11 PM
Azi am auzit o declaratie interesanta la radio nu am fost atent cine a facut-o suna cam asa..." nu ma intereseaza concertele in afara pentru ca acum se castiga bani buni in Romania din muzica"
Scris 04 December 2004 - 08:48 AM
Scris 24 May 2005 - 11:33 PM
Muzica de dragul muzicii nu exista, cum nu mai exista arta de dragul artei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil ar trebui sa se gaseasca din nou grupuri de tineri care sa sparga zidurile (vezi Pinca Floyd) si sa protesteze stradal impotriva crimelor ce se fac azi.. pentru ca nu se mai ucid posibilitatile directe ale individului, ci se inoculeaza incetul cu incetul idei de turma; se ucid constinte in fasa. Asta si prin muzica ( de ex CRBL - Nu din prima seara). Muzica de Buna Calitate ar deveni probabil de proasta calitate prin super-difuzare, daca vreodata ar avea sansa nesperata..
Oricum, parerea mea este ca muzica buna este o problema individuala.. de multe ori mesajul muzical nu este gratuit ci dimpotriva.. spre exemplu house-ul care e clar spre a dansa ( sau maneaua ) , sau hip-hop care este purtator de mesaj dar atat, nu e grautitate !! Nu stiu unde merge societatea post-moderna.. sincer, eu as pune bomba tuturor fabricilor de telefoane mobile si de laptopuri si de cd-uri si de tramvaie.. si as instala difuzoare pe toate strazile.. unde as pune apoi Anotimpurile lui Vivaldi , apoi simfoniile V si IX ale lui Beethoven.. adica cele ale Destinului si Bucuriei.. uite-asa, ca sa ne intoarcem la radacini si sa nu adaugam zilnic straturi intregi de complexitate civilizatiei noastre. Care oricum va cadea cu zgomot, in lipssa muzicii de calitate si a artei. Gratuite.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Muzica franceza | Ma'at | 404 | 74.213 |
|
United Digital Sets | Martom | 3 | 725 |
|
Recomandare muzica latino (salsa, samba, asemanatoare) | Dfanyy | 0 | 366 |
|
|