vin si eu cu o intrebare.
sunt in italia vreau sa aduc in tara o masina care are Euro 2 de aici mi se face act de expatriere ptr.respectiva masina cu o asig de 15 zile timp in care eu ar trebui sa fiu cu ea in tara.intrebarea mea este:as putea sa o las acasa si dupa aderarea la UE sa o inmatriculez ?multumesc
Pagina 1 din 1
intrbare
Scris 23 September 2006 - 11:33 AM
Nu se poate pt ca se ia in considerare data intrarii in tzara care e scrisa in actul respectiv. Normele de inmatriculare dupa aderarea la UE inca nu s-au elaborat, deocamdata se lucreaza la taxele vamale.
Scris 23 September 2006 - 01:17 PM
Gabriel Paduraru, la Sep 23 2006, 12:33 PM, a spus:
Nu se poate pt ca se ia in considerare data intrarii in tzara care e scrisa in actul respectiv. Normele de inmatriculare dupa aderarea la UE inca nu s-au elaborat, deocamdata se lucreaza la taxele vamale.
La taxele vamale nu e nimic de lucrat, taxele vamale pentru toate produsele provenite din Uniune sunt 0%, iar pentru produsele provenite din afara Uniunii, sunt cele stabilite de Uniune - 10% în cazul autoturismelor de producţie americană, de exemplu.
Probabil se lucrează la inventarea de noi taxe pentru înmatricularea autovehiculelor şi să vezi ce show o să iasă după trei zile de aplicare, când Comisia Europeană va decide că exact aceleaşi taxe trebuie aplicate şi pentru autovehiculele indigene
Scris 23 September 2006 - 04:04 PM
harald, la Sep 23 2006, 02:17 PM, a spus:
Probabil se lucrează la inventarea de noi taxe pentru înmatricularea autovehiculelor şi să vezi ce show o să iasă după trei zile de aplicare, când Comisia Europeană va decide că exact aceleaşi taxe trebuie aplicate şi pentru autovehiculele indigene 
Scuze pentru aroganţa de a mă cita pe mine însumi, dar cred că tocmai am înţeles de ce s-a amânat aplicarea noului Cod Rutier.
Povestea asta recent inventată de guvern, cu autoturismele care nu mai trebuie radiate şi reînmatriculate în cazul vânzării, exact pentru asta pare să fie destinată: să permită impunerea unor taxe la prima înmatriculare în RO. a unor autoturisme second-hand din Vest, dar să permită eludarea respectivei taxe de către autoturismele second-hand indigene (sau indigenizate, deja).
Ce ziceţi, le scriem de pe acum lui Olli Rehn şi Jonathan Scheele despre ultima găselniţă a guvernului, în folosul Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile? Sau îi lăsăm pe ăia din guvern să ia şpaga de la APIA şi ne distrăm când n-or să vrea să o returneze, atunci când Comisia Europeană o să impună amendarea legii?
Aceasta postare a fost editata de harald: 23 September 2006 - 04:06 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
rog sfaturi urgente
modalitati inmatriculare |
allex_cj | 1 | 5.001 |
|
LEASING | andy 23 | 0 | 6.010 |
|
permis de conducere | Yvo | 4 | 7.556 |
|
Bataie de joc, vreau sa stiu cine plateste !
Accident Auto urmat de birocratie |
catalin_fm | 3 | 7.799 |
|
Radiografie la clasa 4x4… de strada | spaimazmeilor | 0 | 5.453 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS