sau Inregistrare

• 26 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Aflati care este Semnul Fiarei Semnul Fiarei se aplica deja. Afla cine il aplica. Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 02 October 2006 - 06:25 PM

Vezi postareaiosafat, la Sep 22 2006, 08:28 PM, a spus:

OFF TOPIC

Doctrinele sectelor sunt preponderent materialiste, ca si filozofia comunista, fiindca ei, sectarii nu nimic din D-zeu Tatal si Imparatia Cerurilor. Iisus a spus: "imparatia mea nu e din lumea aceasta, daca ar fi, slujitorii mei s-ar lupta sa ma scape". Dupa cum vedem, lumea aceasta are deja slujitorii ei, sectarii, care vor sa induca ideea ca oamenii vor ramane captivi pe veci cu trupul si sufletul in lumea materiala (reciclata).

O singura intrebare Iosafat: - cine intra in categoria asta a sectelor? daca nu te superi, sau cine nu intra
0

#22 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 02 October 2006 - 06:32 PM

Iosafat,
Intr-adevar, ai o cultura generala bogata. In domeniul IT, de asemenea, spui ca esti cunoascator avansat, si te cred. Ca citesti Biblia, si ai habar despre ce scrie in ea, de asemenea se vede fara mare efort.
Un lucru insa nu il vad prea bine la interpretarea pe care o faci tu: te lasi canalizat pe ideea scornita de hollywood prin filmele science fiction. Vad ca incerci sa adaptezi interpretarea profetiilor biblice, scenariilor filmelor sf, scornite de oameni din propria lor imaginatie. Si asta nu cred ca e de ajutor.
De ce nu tii cont in interpretarea ta de urmatoarele?:
1. Cele doua fiare, cea care se ridica din mare(UE, reanimand Imperiul Roman) si cea care se ridica din pamant(USA), au in istorie o perioada de timp in care traiesc impreuna, fara sa fie dusmane una celeilalte. Ba chiar fiara care se ridica din pamant, da sfaturi fiarei care se ridica din mare si "avea rana de sabie dar traia". Si sfatul acesteia de a face o icoana fiarei dintai, este acceptat. Vezi ce s-a intamplat in istorie, dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand influenta americana(a fiarei ce se ridica din pamant) asupra politicii viitoare a Europei este acceptat de catre tarile membre, si se pun astfel bazele formarii UE.
2. De ce fiara care se naste din mare poarta "o rana de sabie, dar traia"? Deoarece Imperiul Roman, prefigurat prin acea fiara cu sapte capete si 10 coarne, a fost distrus, cazand in 476 d.H sub loviturile de berbec ale popoarelor migratoare. Totusi, el continua sa existe sub forma unor state divizate, care asa cum spunea Daniel, vor incerca sa se uneasca prin legaturi omenesti. Este foarte bine cunoscuta tendinta de inrudire a tuturor marilor state prin casatorii diplomatice. Insa, rana de sabie nu poate fi vindecata nici de marii conducatori militari ai "coarnelor" fiarei(tarile componente ale fostului imperiu) prin lupte, si nici pe cale diplomatica prin casatorii intre familiile regale. Totusi, profetia spune ca rana de sabie se va vindeca. Vedem cu ochii nostri cum unul dupa altul, fostele state componente ale Imperiului Roman, cedeaza in fata presiunii psihice a fiarei a carei rana se vindeca pe zi ce trece. De ce se vindeca? Pentru ca "balaurul(Satan), i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie si o mare autoritate".(Apoc.13.2). De asemenea, cea de-a doua fiara, care se ridica din pamant(USA), "lucreaza cu toata autoritatea fiarei dintai inaintea ei..."(Apoc.13.12), adica cu aceeasi putere a Diavolului, cel care inseala intreaga lume.
Totusi, desi rana fiarei se vindeca cu rapiditate, profetul Daniel face o mare afirmatie, cheie:"...dupa cum degetele de la picioare erau parte din fier si parte din lut, tot asa si imparatia aceasta va fi in parte tare, si in parte plapandadaca ai vazut fierul amestecat cu lutul, inseamna ca se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu se vor lipi, dupa cum fierul nu se poate uni cu lutul..."(Dan.2.41-43).Este binecunoscut faptul ca, desi fac parte din acelasi corp, UE, marile conducatoare ale acesteia nu se prea suporta, tragand una cea si alta hais. Cand Anglia este de acord, Franta zice nu.Cand Italia zice ba, Spania zice da... etc.
3. Icoana care este facuta, este facuta la recomandarea sau sfatul fiarei ridicate din pamant(adica din locuri pustii, nepopulate-USA, spre deosebire de fiara dintai care se naste din mare, simbolul prezentei populatiei in numar ridicat-Imperiul Roman urmat de UE). Deci, cele doua fiare nu sunt dusmane, ba chiar isi accepta sfaturile. Acea icoana este de fapt poza, inchipuirea a ceea ce a fost odata Imperiul Roman, materializata prin aparitia UE. Care primeste suflare tot prin puterea USA(vezi ce s-a intamplat dupa 1945, cand Europa renaste prin implicarea activa a USA).
4. Primirea semnului fiarei, are directa legatura cu incalcarea poruncilor lui Dumnezeu, caci:"...nici ziua nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei si oricine primeste semnul numelui ei. AICI este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus...".(Apoc.14.12). Cheia intelegerii acelui semn al fiarei, este clar definit aici: toti cei care dau dovada de rabdare si pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia harului prin Isus Hristos nu primesc semnul fiarei, pe cand cei care le incalca, il primesc, neintrand in "odihna Lui Dumnezeu" caci ei nu gasesc odihna "nici zi, nici noapte".
In ce mod se va face constrangerea de a incalca poruncile divine, nu stiu, insa cert este ca va avea loc o constrangere sora cu Inchizitia catolica din Evul Mediu:"...va face sa fie omorat toti cei care nu se vor inchina fiarei...si nimeni sa nu poata vinde sau cumpara fara sa aiba acel semn pe frunte sau pe mana, adica numele fiarei sau numarul numelui ei...".(Apoc.13.15-17).

Tu spui ca semnul acela e un cip. Eu spun ca nu poate fi, deoarece Satan nu urmareste sa-i faca pe oameni sa pacatuiasca indirect, ci in mod voit, deliberat. Acelea sunt pacatele care se pun in ochii lui Dumnezeu, si acelea raman...Astfel spus, Satan va incerca prin acordarea tot mai multei libertati individului, sa scrie semnul propriu pe fruntea oamenilor, asa cum Dumnezeu incearca nu prin cipuri, ci prin alegere libera, sa-i faca pe oameni sa inteleaga sensul acceptarii Sale ca Dumnezeu, rescriind astfel Legea Sa "in mintile lor".(Ez., Ier., Isa.,).
Semnul acesta este mult mai subtil. El are directa legatura cu fiinta omului, cu mintea sa, atingandu-i constiinta. In momentul in care constiinta omului nu mai accepta poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus Hristos, atunci drumul este deschis spre scrierea semnului fiarei pe fruntea lui. Nici un cip, nu va putea vreodata sa bata constiinta omului in a carui minte a fost scrisa "Legea lui Dumnezeu" si "marturia lui Isus Hristos". :crazy:
Ma opresc aici.
0

#23 Utilizator offline   daisy_ro 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-May 06

Scris 02 October 2006 - 07:56 PM

Vezi postareamaleahi, la Oct 2 2006, 04:05 PM, a spus:

LOCŢIITORUL FIULUI LUI DUMNEZEU

V I C A R I U S F I L I I D E

5+1+100+.+.+1+5+. .+1+50+1+1 +500+.+1 = 666

las-o balta cu vicarius filii dei.acest titlu nu exista.sau l-ai vazut tu? :crazy:
0

#24 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 04 October 2006 - 01:29 PM

Maleahi, sa deduc de aici ca daca maine guvernul vrea sa-ti bage un cip in piele ca sa poti cumpara o paine, si pe cipul ala scrie 666, tu accepti fiindca te simti in siguranta doar prin faptul ca esti inrolat intr-o anumita secta? Crede-ma, cand va veni anticristul nu-l va interesa nici o secta, va face propria lui biserica, il va declara nul pe Iisus si se va considera el Mesia, pana si iehovistii care sunt destul de ridicoli cu doctrina lor vor avea de suferit, fiindca in prostia / ratacirea lor cred si ei intr-un fel de Iisus - om simplu de la ţara, un fel de country boy...

Vezi postareamlg, la Oct 2 2006, 07:25 PM, a spus:

O singura intrebare Iosafat: - cine intra in categoria asta a sectelor? daca nu te superi, sau cine nu intra

Pentru mine sectari sunt adventistii, iehovistii, mormonii si toti care cred prostiile lor.
Ortodoxii, catolicii, baptistii, evanghelistii, biserica lui christos, biserica apostolica, etc toti care i-L considera pe Iisus ca Duhul Tatalui in trup de om si nu propovaduiesc raiul pe pamant sunt ok pentru mine.
0

#25 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 October 2006 - 01:39 PM

Vezi postareahans, la Oct 2 2006, 07:32 PM, a spus:

Iosafat,
Intr-adevar, ai o cultura generala bogata. In domeniul IT, de asemenea, spui ca esti cunoascator avansat, si te cred. Ca citesti Biblia, si ai habar despre ce scrie in ea, de asemenea se vede fara mare efort.
Un lucru insa nu il vad prea bine la interpretarea pe care o faci tu: te lasi canalizat pe ideea scornita de hollywood prin filmele science fiction. Vad ca incerci sa adaptezi interpretarea profetiilor biblice, scenariilor filmelor sf, scornite de oameni din propria lor imaginatie. Si asta nu cred ca e de ajutor.
De ce nu tii cont in interpretarea ta de urmatoarele?:
1. Cele doua fiare, cea care se ridica din mare(UE, reanimand Imperiul Roman) si cea care se ridica din pamant(USA), au in istorie o perioada de timp in care traiesc impreuna, fara sa fie dusmane una celeilalte. Ba chiar fiara care se ridica din pamant, da sfaturi fiarei care se ridica din mare si "avea rana de sabie dar traia". Si sfatul acesteia de a face o icoana fiarei dintai, este acceptat. Vezi ce s-a intamplat in istorie, dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand influenta americana(a fiarei ce se ridica din pamant) asupra politicii viitoare a Europei este acceptat de catre tarile membre, si se pun astfel bazele formarii UE.
2. De ce fiara care se naste din mare poarta "o rana de sabie, dar traia"? Deoarece Imperiul Roman, prefigurat prin acea fiara cu sapte capete si 10 coarne, a fost distrus, cazand in 476 d.H sub loviturile de berbec ale popoarelor migratoare. Totusi, el continua sa existe sub forma unor state divizate, care asa cum spunea Daniel, vor incerca sa se uneasca prin legaturi omenesti. Este foarte bine cunoscuta tendinta de inrudire a tuturor marilor state prin casatorii diplomatice. Insa, rana de sabie nu poate fi vindecata nici de marii conducatori militari ai "coarnelor" fiarei(tarile componente ale fostului imperiu) prin lupte, si nici pe cale diplomatica prin casatorii intre familiile regale. Totusi, profetia spune ca rana de sabie se va vindeca. Vedem cu ochii nostri cum unul dupa altul, fostele state componente ale Imperiului Roman, cedeaza in fata presiunii psihice a fiarei a carei rana se vindeca pe zi ce trece. De ce se vindeca? Pentru ca "balaurul(Satan), i-a dat puterea lui, scaunul lui de domnie si o mare autoritate".(Apoc.13.2). De asemenea, cea de-a doua fiara, care se ridica din pamant(USA), "lucreaza cu toata autoritatea fiarei dintai inaintea ei..."(Apoc.13.12), adica cu aceeasi putere a Diavolului, cel care inseala intreaga lume.
Totusi, desi rana fiarei se vindeca cu rapiditate, profetul Daniel face o mare afirmatie, cheie:"...dupa cum degetele de la picioare erau parte din fier si parte din lut, tot asa si imparatia aceasta va fi in parte tare, si in parte plapandadaca ai vazut fierul amestecat cu lutul, inseamna ca se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu se vor lipi, dupa cum fierul nu se poate uni cu lutul..."(Dan.2.41-43).Este binecunoscut faptul ca, desi fac parte din acelasi corp, UE, marile conducatoare ale acesteia nu se prea suporta, tragand una cea si alta hais. Cand Anglia este de acord, Franta zice nu.Cand Italia zice ba, Spania zice da... etc.
3. Icoana care este facuta, este facuta la recomandarea sau sfatul fiarei ridicate din pamant(adica din locuri pustii, nepopulate-USA, spre deosebire de fiara dintai care se naste din mare, simbolul prezentei populatiei in numar ridicat-Imperiul Roman urmat de UE). Deci, cele doua fiare nu sunt dusmane, ba chiar isi accepta sfaturile. Acea icoana este de fapt poza, inchipuirea a ceea ce a fost odata Imperiul Roman, materializata prin aparitia UE. Care primeste suflare tot prin puterea USA(vezi ce s-a intamplat dupa 1945, cand Europa renaste prin implicarea activa a USA).
4. Primirea semnului fiarei, are directa legatura cu incalcarea poruncilor lui Dumnezeu, caci:"...nici ziua nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei si oricine primeste semnul numelui ei. AICI este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus...".(Apoc.14.12). Cheia intelegerii acelui semn al fiarei, este clar definit aici: toti cei care dau dovada de rabdare si pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia harului prin Isus Hristos nu primesc semnul fiarei, pe cand cei care le incalca, il primesc, neintrand in "odihna Lui Dumnezeu" caci ei nu gasesc odihna "nici zi, nici noapte".
In ce mod se va face constrangerea de a incalca poruncile divine, nu stiu, insa cert este ca va avea loc o constrangere sora cu Inchizitia catolica din Evul Mediu:"...va face sa fie omorat toti cei care nu se vor inchina fiarei...si nimeni sa nu poata vinde sau cumpara fara sa aiba acel semn pe frunte sau pe mana, adica numele fiarei sau numarul numelui ei...".(Apoc.13.15-17).

Tu spui ca semnul acela e un cip. Eu spun ca nu poate fi, deoarece Satan nu urmareste sa-i faca pe oameni sa pacatuiasca indirect, ci in mod voit, deliberat. Acelea sunt pacatele care se pun in ochii lui Dumnezeu, si acelea raman...Astfel spus, Satan va incerca prin acordarea tot mai multei libertati individului, sa scrie semnul propriu pe fruntea oamenilor, asa cum Dumnezeu incearca nu prin cipuri, ci prin alegere libera, sa-i faca pe oameni sa inteleaga sensul acceptarii Sale ca Dumnezeu, rescriind astfel Legea Sa "in mintile lor".(Ez., Ier., Isa.,).
Semnul acesta este mult mai subtil. El are directa legatura cu fiinta omului, cu mintea sa, atingandu-i constiinta. In momentul in care constiinta omului nu mai accepta poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus Hristos, atunci drumul este deschis spre scrierea semnului fiarei pe fruntea lui. Nici un cip, nu va putea vreodata sa bata constiinta omului in a carui minte a fost scrisa "Legea lui Dumnezeu" si "marturia lui Isus Hristos". :P
Ma opresc aici.

Bun, asta ti s-a spus tie in biserica unde mergi tu. Ce am spus eu sunt interpretari personale.
Si consider ca m-am apropiat mult mai mult de subiect. Poruncile lui D-zeu se incalca constant de cand e omul pe pamant, persecutii au existat. Daca ar fi cum spui tu inseamna ca semnul fiarei a fost sa zicem pe vremea lui Nero sau al oricarui alt imparat care a persecutat crestinii.
Dar nu, acel semn va fi ceva PRECIS, cum n-a mai fost de cand e omul pe pamant, el face parte din MARELE NECAZ pe care D-zeu il va scurta din pricina celor alesi, altfel nimeni n-ar scapa si toti ar acepta acel semn, fiindca omul trebuie sa manance nu? nu putem toti sa plecam la sat sa aram cu plugul de lemn, dar daca trebuie putem pleca o perioada scurta, si asa se spune, ca acea perioada cu semnul va fi scurta, 3,5 ani, cat vor profeti si cei doi prooroci, care or fi ei, pana vor fi omorati si apoi vor invia in vazul tuturor, sa vezi atunci ce ochi vor casca ateii, unii vor zice ca a fost pacaleala, altii vor crede...cert e ca trupurile lor va fi mutilate, ca sa fie minunea mai evidenta.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 04 October 2006 - 01:42 PM

0

#26 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 October 2006 - 10:32 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 4 2006, 02:39 PM, a spus:

Bun, asta ti s-a spus tie in biserica unde mergi tu. Ce am spus eu sunt interpretari personale.
Si consider ca m-am apropiat mult mai mult de subiect. Poruncile lui D-zeu se incalca constant de cand e omul pe pamant, persecutii au existat. Daca ar fi cum spui tu inseamna ca semnul fiarei a fost sa zicem pe vremea lui Nero sau al oricarui alt imparat care a persecutat crestinii.
Dar nu, acel semn va fi ceva PRECIS, cum n-a mai fost de cand e omul pe pamant, el face parte din MARELE NECAZ pe care D-zeu il va scurta din pricina celor alesi, altfel nimeni n-ar scapa si toti ar acepta acel semn, fiindca omul trebuie sa manance nu? nu putem toti sa plecam la sat sa aram cu plugul de lemn, dar daca trebuie putem pleca o perioada scurta, si asa se spune, ca acea perioada cu semnul va fi scurta, 3,5 ani, cat vor profeti si cei doi prooroci, care or fi ei, pana vor fi omorati si apoi vor invia in vazul tuturor, sa vezi atunci ce ochi vor casca ateii, unii vor zice ca a fost pacaleala, altii vor crede...cert e ca trupurile lor va fi mutilate, ca sa fie minunea mai evidenta.

Poti sa ma crezi ca nu le-am scos de la mine. Insa nici nu mi-au fost turnate de nici o organizatie religioasa. Am cercetat totul, si am luat ce am crezut ca-i de folos.
Oricum, chiar daca zici ca esti mai aproape cu interpretarea, sa stii ca in Biblie nu se spune ca Dumnezeu are ura pe cei ce folosesc cipuri. Insa peste tot, invariabil, are ura pe cei ce calca poruncile Sale. Semnul fiarei nu are legatura conform Apocalipsei(cartea care l-a descoperit de fapt!) cu cipuri banale, ci cu poruncile lui Dumnezeu. Mai precis cu incalcarea lor. In acele vremuri, lumea va fi constransa la incalcarea poruncilor divine. Poruncile lui Dumnezeu sunt importante, si nu ar trebui sa abatem atentia oamenilor de la ele spre cai verzi pe pereti, povesti ortodoxo-hollywoodiene cu cipuri sau carduri banale.

De ce nu a fost pana acuma prezent semnul fiarei, desi toti oamenii au pacatuit inca din vechime incalcand poruncile lui Dumnezeu? Pentru ca acest soi de incalcare a poruncilor divine va fi impus intr-un mod specific numai acestei fiare, cum nu s-a mai facut vreodata. Intr-un mod subtil, diabolic, fara ca unii sa stie macar... :stars:
0

#27 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 October 2006 - 11:25 AM

Vezi postareahans, la Oct 5 2006, 11:32 PM, a spus:

Poti sa ma crezi ca nu le-am scos de la mine. Insa nici nu mi-au fost turnate de nici o organizatie religioasa. Am cercetat totul, si am luat ce am crezut ca-i de folos.
Oricum, chiar daca zici ca esti mai aproape cu interpretarea, sa stii ca in Biblie nu se spune ca Dumnezeu are ura pe cei ce folosesc cipuri. Insa peste tot, invariabil, are ura pe cei ce calca poruncile Sale. Semnul fiarei nu are legatura conform Apocalipsei(cartea care l-a descoperit de fapt!) cu cipuri banale, ci cu poruncile lui Dumnezeu. Mai precis cu incalcarea lor. In acele vremuri, lumea va fi constransa la incalcarea poruncilor divine. Poruncile lui Dumnezeu sunt importante, si nu ar trebui sa abatem atentia oamenilor de la ele spre cai verzi pe pereti, povesti ortodoxo-hollywoodiene cu cipuri sau carduri banale.

De ce nu a fost pana acuma prezent semnul fiarei, desi toti oamenii au pacatuit inca din vechime incalcand poruncile lui Dumnezeu? Pentru ca acest soi de incalcare a poruncilor divine va fi impus intr-un mod specific numai acestei fiare, cum nu s-a mai facut vreodata. Intr-un mod subtil, diabolic, fara ca unii sa stie macar... :drag:

Asta spuneam si eu, ca in acele vremuri lumea va fi constransa la incalcarea poruncilor divine, a sarbatorilor crestine si la lepadarea de Iisus Christos, si asta se va face cu ajutorul cipurilor, ca sa fie mai eficienta, ce naiba, ca nici hartia igienica nu se produce fara ajutorul cipurilor, orice produs, orice miscare intr-o fabrica e controlata de cip. Tot asa si oamenii NEasculatatori de anticrist vor fi controlati de cipuri (icoana fiarei).
0

#28 Utilizator offline   maleahi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-September 06

Scris 14 October 2006 - 07:13 PM

Pe vremea prorocilor şi apostolilor, nu au existat ipoteze despre Dumnezeu. Este o foarte mare deosebire între descoperire şi o ipoteză (o teorie). Abia atunci când a fost părăsit fundamentul biblic dându-se
prioritate gândurilor omeneşti, s-a pierdut călăuzirea Duhului Sfânt. Piatra de poticnire a fost şi mai este şi astăzi HRISTOS.

Unitarienii cred într-un singur Dumnezeu, dar resping Dumnezeirea lui Isus Hristos. De partea opusă este învăţătura trinităţii care-L vede pe Dumnezeu în trei persoane. Din păcate după Reformă, personalităţile cunoscute ale acesteia nu au intrat adânc în această temă. Până în timpul nostru, fiecare confesiune a preluat închipuirile tradiţionale dar nebiblice. Cât de importantă a devenit cunoştinţa unora despre Dumnezeu, se vede prin cât de mult o apără fiecare.

Pentru o înţelegere mai bună a sensului original, am folosit de câteva ori cuvintele ebraice ELOHIM, YAHWEH şi YAHSHUA. Numele au exprimat întotdeauna înţelesul.

Desigur, claritatea nu vine din ebraică sau greacă, ci numai prin Duhul care i-a inspirat pe proroci şi pe apostoli. Numai aşa vom putea să vedem şi noi ceea ce au văzut ei, vom auzi ce au auzit ei, şi vom putea să înţelegem cum au înţeles ei.

Fiecare poate să avertizeze: „Cercetaţi duhurile!” şi să se refere la alţii. Însă toţi trebuie s-o ia în considerare personal.

Trebuie dată tuturor posibilitatea de a compara învăţăturile moştenite, tradiţionale, cu Cuvântul.

Fără ca vestitorii şi ascultătorii să-şi dea seama, sunt predicate tâlcuiri despre Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu Cuvântul ori-ginal. Bărbaţii trimişi şi însărcinaţi de Dumnezeu ne-au adus Cuvântul; teologii sunt răspunzători de toate tâlcuirile existente.

În nici un caz nu vrem să jignim pe cineva prin prezentarea aceasta. Este vorba despre mai mult, şi anume de a sluji Bisericii Dumnezeului celui viu. Dorinţa mea este să slujesc şi să fiu de ajutor Bisericii Dumnezeului celui viu.

Noul Testament creează oamenilor mai multe greutăţi în ceea ce priveşte Dumnezeirea, decât Vechiul Testament. Aceasta vine din cauza învăţăturilor teologice pe care le-am moştenit până în ziua de azi. Dar acestea sunt total nebiblice. Chiar la Conciliul de la Niceea (325 d. Hr.) nu a existat nici o discuţie despre trinitate.

Fiecărui istoric al bisericii îi este cunoscut, că acolo s-a pus problema divinităţii lui Isus Hristos care a fost apărată de Atanasiu în contradicţie cu Arius care credea că Hristos a fost creat.

De atunci încolo au început formulările despre trinitare. Acestea sunt un produs al minţii umane – o răstălmăcire totală a Scripturii.

Cuvintele prorocilor şi ale apostolilor nu au fost luate în considerare. Învăţătura trinităţii s-a născut într-o epocă de gândire filozofico-teologică. Oamenii şi-au poruncit propriei lor minţi: „Tu trebuie să vezi trei persoane ca un singur Dumnezeu.” Totuşi ei nu au văzut unul singur, ci trei, şi astfel monoteismul a devenit „triunism”. Nu sunt „trei care formează unul” – ci este Unul, care se descoperă ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt. Dumnezeu deasupra noastră, cu noi şi în noi.

Având în vedere planul lui Dumnezeu de mântuire, noi înţelegem că singurul Dumnezeu a început să lucreze. În veşnicie El nu s-a descoperit nicicum. Dar la început El a păşit afară ca „Logosul – Cuvântul”, Dumnezeul lucrător (Ioan 1.1).

Apoi El s-a descoperit într-un trup de carne. Dumnezeu a vorbit prin prorocii Săi, dar vorbirea Sa prin Fiul nu mai era acum o prevestire, ci era răspunsul, rezultatul. Este vorba despre cea mai mare descoperire a lui Dumnezeu Însuşi.

Cel ce este din veşnicie a păşit în timp şi a făcut istorie. Cuvântul, care era la început, a devenit trup şi a locuit printre noi (Ioan 1.14). Se făcuse lumină, o zi nouă începuse: ziua mântuirii (Isa. 49.8; 2 Cor. 6.2). Soarele dreptăţii se ivise; viaţa nouă, lucrată prin Duh apăruse.

Dumnezeu a început să-şi materializeze planul Său cu omenirea. Noi trebuie să vedem că El şi descoperirile Sale nu sunt persoane diferite, în ciuda deosebirilor dintre ele. Numai dacă este adevărat că însuşi Dumnezeu era în Hristos, atunci este adevărat şi că El ne-a împăcat cu Sine însuşi (2 Cor. 5.19).

Un istoric scrie despre învăţătorul bisericesc Atanasiu, care s-a referit la Ireneu: „Pentru Atanasiu gândul că în Isus ni s-a arătat Dumnezeu însuşi, a fost hotărâtor.

Însuşi Dumnezeu ni s-a făcut cunoscut şi ne-a răscumpărat, iar noi avem în El pe Tatăl însuşi.” Martin Luther a spus: „Mântuitorul trebuie să fie însuşi Dumnezeu, pentru că nimeni altcineva nu ne putea răscumpăra din groaznica noastră cădere în păcat şi moarte veşnică. Nu puteam fi mântuiţi decât printr-o persoană veşnică care are putere asupra păcatului şi a morţii, să le anuleze pe acestea şi în schimb să ne dea neprihănirea şi viaţa veşnică. Acesta nu putea fi un înger, nici o creatură, ci trebuia să fie însuşi Dumnezeu.”

Învăţătura cu totul nebiblică despre o „Sfântă treime” a devenit cea mai mare piedică pentru evrei, musulmani şi toţi ceilalţi. În loc să vadă descoperirile lui Dumnezeu ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt una după alta, mintea omenească le-a aşezat una lângă alta, ca pe trei persoane. Ar trebui să-i fie clar fiecărui om cu frică de Dumnezeu, că Vechiul şi Noul Testament trebuie să concorde deplin şi că nu poate exista nici o contradicţie. Profeţia şi împlinirea trebuie să fie în concordanţă, şi sunt de fapt.

Vechiul Testament spune că El va veni, iar Noul Testament confirmă faptul că El a venit într-un chip omenesc. Conform Geneza 1.26-28, Adam a fost creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, adică într-un trup duhovnicesc.

În vremea aceea Dumnezeu nu se arătase încă într-un trup de carne. Mai târziu, în Geneza 2.7, Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului. După aceea El a luat-o pe Eva din Adam.

Pentru că omul a căzut în păcat în acest trup de carne, trebuia ca Dumnezeu să vină într-un trup de carne ca să ne poată răscumpăra. Hristos a fost al doilea Adam.

Pe Golgota coasta Lui a fost deschisă şi Mireasa Lui a fost răscumpărată prin sânge. Ea este carne din carnea Lui, os din oasele Lui. (Efes. 5.30).[b] Omul trebuia să capete natura divină, de aceea Dumnezeu a devenit om după trup, dar a rămas Dumnezeu după Duh. El era în ceruri ca Tată, şi pe pământ ca Fiu. Acest lucru a trebuit să se întâmple pentru ca să unească cerul şi pământul - Dumnezeu şi omul.

Faptul că există numai un singur Dumnezeu, ne este dovedit atât în Vechiul cât şi în Noul Testament. Descoperirile ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt nu L-au înmu
lţit pe singurul Dumnezeu.
0

#29 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 14 October 2006 - 07:44 PM

Vezi postareaiosafat, la Oct 13 2006, 12:25 PM, a spus:

Asta spuneam si eu, ca in acele vremuri lumea va fi constransa la incalcarea poruncilor divine, a sarbatorilor crestine si la lepadarea de Iisus Christos, si asta se va face cu ajutorul cipurilor, ca sa fie mai eficienta, ce naiba, ca nici hartia igienica nu se produce fara ajutorul cipurilor, orice produs, orice miscare intr-o fabrica e controlata de cip. Tot asa si oamenii NEasculatatori de anticrist vor fi controlati de cipuri (icoana fiarei).

Pai daca e cip, atunci nu mai e om.E robot. Si atunci, omul nu mai e responsabil pentru ceea ce face. Crezi ca Dumnezeu ar tine in considerare un astfel de pacat? adica unul a carui infaptuire nu depinde de vointa libera a omului?

Apropo, care sunt sarbatorile crestine?
0

#30 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 October 2006 - 12:29 AM

Vezi postareahans, la Oct 14 2006, 08:44 PM, a spus:

Pai daca e cip, atunci nu mai e om.E robot. Si atunci, omul nu mai e responsabil pentru ceea ce face. Crezi ca Dumnezeu ar tine in considerare un astfel de pacat? adica unul a carui infaptuire nu depinde de vointa libera a omului?

Apropo, care sunt sarbatorile crestine?

Hans
Vor fi constransi asa cum erau creaturile din I-la Dr. Moreau, asa se explica necazul cel mare. Si daca acea perioada n-ar fi scurtata, nimeni n-ar scapa. Omul trebuie sa manance, nu? Si ca sa manance trebuie sa vanda si sa cumpere...lucru conditionat de lepadarea de credinta - APOSTAZIA - . Omul odata ajuns apostat, va fi insemnat, cu un cip care are in el semnul fiarei, 666, si daca se razgandeste i se vor provoca suferinte prin acel cip, exact asa scrie in Apocalipsa, ca toti care au semnul fiarei vor fi chinuiti nu stiu cate luni.

Maleahi: Catolicii si Ortodoxii cred in Trinitate, dar nu in 3 dumnezei, poti sa fi linistit in privinta asta. Embele biserici considera ca Iisus a fost Tatal. De aici marea ura a protestantilor, care cred ca Iisus a fost creat si nu a fost Tatal.

Am mai spus, orice secta, biserica, aparuta dupa schizma, e din ce in ce mai mica in har si mai indepartata de invatatura originala, asa cum copia copiei e din ce in ce mai putin lizibila comparativ cu originalul. Maine eu daca ma hotarasc sa imi fac o biserica cu o doctrina noua, voi cel mai mic in har, daca nu total lipsit de har. E ca si cum te-ai insura a 7 oara si sa mai speri ca a 7-a binecuvantare a lui D-zeu e mai mare ca prima. E absurd.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 26 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Orfeu
Mit sau cult
aknetaton  80 11.200
Topic inchis EVA
de ce si EA ?
Ravl  25 8.920
Hot Topic (New) Atasamente Poate muri si spiritul....
....odata cu corpul material
tjedy2000  102 17.706
Topic inchis Atasamente Adevarul ! Eliberatorul  1.430 69.785
Topic inchis Dumnezeu porunceste
....si multi ignora mesajele Lui!
cioanas  44 15.163