sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

frezii a incercat cineva sa creasca frezii in ghiveci? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   johnymic 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-May 05

Scris 16 September 2006 - 10:30 PM

In vara asta am cumparat niste bulbi de fressie si i-am pus in gradina. Au facut frunze dar nu au inflorit. Cred ca i-am pus prea tarziu si a fost prea cald. Din cate am citit despre ele (cu greu am gasit ceva informatii pe internet) au neviue de o perioada ma rece la inceput. Acum as vrea sa incerc sa le cresc in ghiveci in casa. Le-am mutat deja dar nu reusesc sa gasesc informatii despre ingrijrea lor. Stie cineva ceva? Ati incercat vreodata? Ce informatii aveti despre cresterea fressiei in general?
0

#2 Utilizator offline   emmylia 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-November 06

Scris 22 November 2006 - 04:45 PM

Freziile se cultiva extrem de simplu, dar bulbii pe care ii cumparati trebuie sa fie bine dezvoltati pentru a inflori din primul an. Planta se dezvolta rapid la o temperatura de 15-18 grade C de aceea bulbii se planteaza toamna cand temperaturile scad putin si vor inflori iarna. Temperatura ridicata din anotimpul cald duce la o intarziere a infloririi si chiar la pierderea florilor. Dupa ce trec florile bulbii se scot si se pastreaza trei luni in repaus dupa care se planteaza din nou. Frezia nu are nevoie de o cantitate mare de apa , ci de o udare regulata fara a stropi frunzele. Dupa ce plantele rasar se administreaza ingrasaminte pe baza de azot si potasiu. Tijele florale si frunzele fragile trebuie sprijinite in timpul cresterii. :doh:
0

#3 Utilizator offline   bia8 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 28 January 2008 - 09:50 AM

stie cineva daca se pot planta frezii in ghiveci si cat rezista un boboc inflorit in ghiveci? :roll:
0

#4 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 28 January 2008 - 10:21 AM

Vezi postareabia8, la Jan 28 2008, 11:50 AM, a spus:

stie cineva daca se pot planta frezii in ghiveci si cat rezista un boboc inflorit in ghiveci? :roll:

Se pot planta,dar nu la vremea asta....acum trebuie deja sa infloreasca.Daca ghiveciul e tinut la temperatura camerei ,planta nu va rezista mult...iar florile vor trece foarte repede...freziile au nevoie de temperatura mai scazuta.
0

#5 Utilizator offline   Valentina30 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 30-October 06

Scris 31 January 2008 - 06:52 PM

Freziile se pot planta in ghiveci chiar si la aceasta vreme, daca au fost trecute printr-un repaus la rece timp de min 2-3 luni. Eu le-am pus de cca 10 zile in ghiveci si astept sa formeze boboci :crazy:
0

#6 Utilizator offline   nu ma cheama asa! 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-January 08

Scris 01 February 2008 - 03:51 PM

Vezi postareaGinGin, la Jan 28 2008, 10:21 AM, a spus:

Se pot planta,dar nu la vremea asta....acum trebuie deja sa infloreasca.Daca ghiveciul e tinut la temperatura camerei ,planta nu va rezista mult...iar florile vor trece foarte repede...freziile au nevoie de temperatura mai scazuta.

Cand e cel mai bine sa fie plantate? Cat de mult rezista in apartament, am camere spre Sud si spre Nord, in ce directie e mai bine sa fie orientate ghivecele? Mersi, imi plac freziile, am mereu in vaza. Nu stiam ca tin in ghiveci.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Flora spontana
Site pentru identificarea plantelor salbatice
Adischlesinger  70 17.504
Replici noi cultivarea plantelor aromatice