sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

micuta larisa din iasi Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 21 September 2006 - 09:08 PM

Vezi postareaingriyd, la Sep 21 2006, 10:03 PM, a spus:

harald ,am impresia ca joci un pic rol de avocat al deavolului,ai dreptate ,nici o pedeapsa din lume nu mai poate repara ceea ce i s-a intamplat acelei fetite,imi cer scuze nu cunosc cazul ,dar am acasa o adolscenta si daca un nemernic i-ar face cel mai mic rau - da l-as" fierbe in ulei ".daca asta inseamna ca fac parte din prostime...asa este .

NU, nu joc nici rolul de avocat al diavolului (cel puţin nu acum :o: ) şi nici nu te-aş condamna dacă ai arunca o sticlă de benzină pe un nemernic şi i-ai da foc.

Ce încerc eu să susţin este altceva. Eu susţin că prostimea are o anumită cruzime şi o anumită nevoie animalică de cruzime. Şi mai susţin că satisfacerea acestei cruzimi, prin "pedepse usturătoare" (sau alte formulări din aceeaşi categorie) nu rezolvă în nici un caz problema.

Dacă toată planeta ar fi un sat de vreo 500 de oameni, ar fi simplu, îi poţi aduna pe toţi 500 să fie martori la o execuţie publică plină de cruzime (sunt unele descrise în "Contele de Monte-Cristo") şi timp de 5-6 generaţii n-ar mai avea nimeni curajul să se atingă de o fetiţă de 12 ani, orice declasat ar prefera mai degrabă să circule pe strada paralelă, decât să i se pară cuiva că s-a uitat într-un mod nepotrivit la o adolescentă.

Dar la cât de mare e în prezent lumea, pedepsele de acest gen au devenit, practic, abstracte. Ele doar crează impresia falsă că problema s-a rezolvat. Iar problema nu s-a rezolvat, următoarea Larisa va apărea cel mai târziu în cursul anului viitor, dacă nu cumva chiar anul acesta.

Aceasta postare a fost editata de harald: 21 September 2006 - 09:19 PM

0

#22 Utilizator offline   yvonne_ni2006 

• voglio restare cosi
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-June 06

Scris 22 September 2006 - 12:38 AM

sa va dau urmatorul caz si sa-l comparati cu cel al Larisei

In Sua,un om a omorat din greseala un copil si a primit 60 de ani de puscarie fara suspendare!!
In Sua cel care omoara si violeaza este condamnat la moarte,uneori avocatul lui incearca sa-i propuna judecatorului inchisoarea cu viata..oricum in cazul Larisei e un adevarat mister,la un moment dat se zvonea ca si tatal baiatului ar fi fost implicat si s-ar parea ca fiul lui sa fie nevinovat..
si stati linistit,deobicei violatorii au o primire "calduroasa" in puscarie..puscariasii nu urasc pe nimeni asa cum ii urasc pe violatori..

Aceasta postare a fost editata de yvonne_ni2006: 22 September 2006 - 12:40 AM

0

#23 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 September 2006 - 05:37 AM

Vezi postareayvonne_ni2006, la Sep 22 2006, 01:38 AM, a spus:

................
In Sua,un om a omorat din greseala un copil si a primit 60 de ani de puscarie fara suspendare!!
In Sua cel care omoara si violeaza este condamnat la moarte,uneori avocatul lui incearca sa-i propuna judecatorului inchisoarea cu viata...

Bună comparaţie ai găsit. Exact o ţară ca Statele Unite, unde înclinaţia spre fundamentalism religios (creştin, ce-i drept) ajunge până la preşedinte, care e şi şeful guvernului. 8) O ţară unde înclinaţia mulţimii spre barbarie e mai mare chiar decât în România. :)

Cum îţi explici atunci infracţionalitatea din Statele Unite? Asemenea pedepse ar trebui să fie deosebit de educative, nu? :o:

Vezi postareayvonne_ni2006, la Sep 22 2006, 01:38 AM, a spus:

si stati linistit,deobicei violatorii au o primire "calduroasa" in puscarie..puscariasii nu urasc pe nimeni asa cum ii urasc pe violatori...

Iar dacă nici asta nu ilustrează satisfacţia prostimii pentru cruzime ...

Aceasta postare a fost editata de harald: 22 September 2006 - 05:40 AM

0

#24 Utilizator offline   Don_bv 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-September 06

Scris 22 September 2006 - 11:36 AM

de obicei infractorii care savarsesc astfel de fapte,au tendinta sa recidiveze.....si cred ca o pedeapsa de cateva zeci de ani,ar fi buna...nu i-ar mai da posibilitatea sa savarseasca alte fapte de acest gen...cel putin pt cateva zeci de ani....si sa speram ca atunci cand va iesi va fi prea batran sa mai faca asa ceva... :yahoo:
clar ca puterea exemplului nu functioneaza..
0

#25 Utilizator offline   Lily Anne 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 14-December 05

Scris 22 September 2006 - 03:40 PM

Vezi postareaingriyd, la Sep 22 2006, 12:33 AM, a spus:

harald ,am impresia ca joci un pic rol de avocat al deavolului,ai dreptate ,nici o pedeapsa din lume nu mai poate repara ceea ce i s-a intamplat acelei fetite,imi cer scuze nu cunosc cazul ,dar am acasa o adolscenta si daca un nemernic i-ar face cel mai mic rau - da l-as" fierbe in ulei ".daca asta inseamna ca fac parte din prostime...asa este .

Se spune: diavol. :yahoo:
0

#26 Utilizator offline   Broscuta_Fermecata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-July 06

Scris 22 September 2006 - 06:22 PM

Dadea cineva ex SUA ref la pedepsele aspre. Ti se pare ca foloseste la ceva pedeapsa cu moartea? Stii cat de mult costa ca sa omori un individ? Groaznic, am vazut un documentar despre chestia asta, nu e asa simplu cum pare. Si, cu toata amenintarea cu injectia letala, apar o gramada de criminali in serie (ca sa zic numai de cei mai odiosi). Si aici ii dau dreptate lui harald: oricat ar fi de mare pedeapsa, pe cei de genul asta n-ai cum sa ii starpesti, apar mereu. Marirea pedepselor nu are cum sa duca (numai ea) la scaderea infractionalitatii. Plus ca sunt indivizi cu probleme psihice reale, pe ala nu il sperie in nici un fel vreo pedeapsa. Sunt oameni care omoara din placere (am vazut asa ceva ca ziarist in urma cu cativa ani, in cazul unor indivizi care omorasera mai multe persoane, dar nu stiu daca au fost catalogate drept omoruri in serie), din razbunare inconstienta, din motive pe care oamenii sanatosi la cap nu le pot intelege. Pe astia chiar n-ai cum sa-i opresti.
Iar reformele par inutile, dar oricum nu doar o reforma a justitiei poate scadea infractionalitatea. Aici conlucreaza mult mai multi factori, dupa parerea mea: educatie, economic si pur si simplu atmosfera sociala.
Ca sa dau un exemplu recent, campania de prevenire a accidentelor de circulatie si noul cod rutier. Campania a avut efecte aproape nule, iar noul cod rutier nu cred ca va aduce mari schimbari. Pentru ca aici mi se pare ca e o chestiune care tine de "atmosfera sociala" si de educatie. Vor fi pe strazi aceeasi nenorociti care merge noaptea pe magheru cu peste 100 la ora de mi-e frica sa circul noaptea, aceeasi marlani care vor claxona cand e rosu la semafor, care te vor umple de "m....." doar pt ca esti femeie la volan etc. Ce pedepse sa institui pentru nesimtire?????
PS: Nu imi pot scoate din cap ce mi s-a intamplat in urma cu cca 3 zile, cand mergand pe un bulevard bucurestean (sotul meu fiind la volan), ne oprim si lasam 2 masini sa treaca in fata noastra pt ca veneau de pe o strada laterala, era foarte aglomerat si nu ii lasa nimeni. In timpul asta opreste unul in spatele nostru si vine langa geamul sotului si ii zice: "Prostule!". Ramanem perplecsi si tipul continua: "Esti un prost, de ce ii lasi pe aia sa se bage in fata ta?". Raspunsul sotului vine:"ca sunt civilizat", iar individul il mai face o data prost si se intoarce la masina lui.
Va intreb: ce lege ii poate pedepsi pe marlani?? Nici una. Popoarele civilizate au ajuns, intr-un mod pragmatic, la concluzia ca e mai bine sa fii civilizat si ca asta iti aduce mai multe beneficii decat marlania. La noi, cea din urma se traduce prin " a fi smecher".
0

#27 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 22 September 2006 - 08:50 PM

Vezi postareaBroscuta_Fermecata, la Sep 22 2006, 07:22 PM, a spus:

........ dar oricum nu doar o reforma a justitiei poate scadea infractionalitatea. Aici conlucreaza mult mai multi factori, dupa parerea mea: educatie, economic si pur si simplu atmosfera sociala.

Cam astea sunt direcţiile pe care merită acţionat, într-adevăr. Dacă vezi oraşele mici şi medii din Germania, înţelegi valoarea acestor trei factori: în aceste locuri, nici naziştii nu au reuşit să înlăture efectele benefice ale educaţiei, nivelului economic sau atmosferei sociale.
0

#28 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 23 September 2006 - 02:56 AM

citind subiectul de la cap la coada, primul gand ce mi-a trecut prin cap a fost ca Harald joaca rolul de avocat al diavolului, si ca nu sunt singurul care s-a gandit la asta. Sau poate doar atitudinea echilibrata, viziunea comleta asupra problemei il pune in postura asta ingrata. Pe undeva semanam :jester:

Revenind pe subiect, permiteti-mi sa-l citez pe fratele Danion Vasile; e o analogie instructiva: "Daca intrebi pe oricine si-l rogi sa-l numeasca pe cel mai mare pacatos, raspunsul va veni de la sine: violatorii, fumatorii, betivii, homosexualii, ungurii, parlamentarii.. Sfintii Parinti spun insa totdeauna ca ei sunt cei mai mari pacatosi. Insa este reconfortant sa stii ca exista altul cu pacate mai mari ca tine, si tu sa fii, daca se poate, cel mai mediu pacatos." Explicam.

De obicei, cand se intampla lucruri de acest gen, presa amplifica situatia, sapa dupa detalii picante, emite idei megafonice si cu priza la public. Noi le inghitim, si simtim ca este nevoie sa reactionam violent, pregnant, macar atitudinea sa ne fie curajoasa. Latram, cerem decapitarea individului, pedeapsa exemplara.. exact ce spunea Harald. Pe alocuri, nu ne deosebim, in scandarea noastra, de dansul ritual in jurul condamnatului la moarte in anumite triburi. Insa nu ne vedem pacatele noastre, mici, trecute cu vederea: o spaga aici, o hartie delasator aruncata pe jos dincolo, o babuta pe care nu a ajuta nimeni, un sofer indisciplinat pe care nu-l reclama nimeni desi numarul special este gratuit.. Atmosfera si educatia fac loc unor asemenea cazuri patologice sa apara. Hai mai bine sa lucram in acest sens, practic, nu sa pierdem vremea la palavre, incercand sa gasim o pedeapsa cat mai "exemplara" pentru anumiti indivizi. E un joc gratuit, si fara nici un beneficiu.

Si in plus, cei care pledeaza pentru pedeapsa cu puscaria, aveti idee cati bani se aloca pentru puscariasi, de la buget? Nu e rentabil, daca nu li se face reeducarea. In Timisoara sunt 20RON pentru fiece detinut. Calculati.

Aceasta postare a fost editata de daemon: 23 September 2006 - 02:59 AM

0

#29 Utilizator offline   Looop 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-September 06

Scris 24 September 2006 - 03:30 PM

Sunt de parere ca pedepsele sunt inutile , mai degraba ai grija ca o persoana periculoasa din punctul de vedere al societatii sa fie izolata (si nu neaparat prin puscarie) decat sa o pedepsesti , pentru ca nu rezolvi nimic.
Daca s-ar mai descoperi acum inca o Australie in care sa-i trimiti si ai putea sa te intorci peste o suta de ani sa-i vezi pe toti cum s-au potolit si organizat.....

Aceasta postare a fost editata de Looop: 24 September 2006 - 03:31 PM

0

#30 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 24 September 2006 - 03:59 PM

Vezi postareaharald, la Sep 18 2006, 10:56 PM, a spus:

Chiar nu vă daţi seama că suntem o naţiune barbară, comportându-ne în felul ăsta? Mai există vreo naţiune europeană care să vadă lucrurile în acelaşi mod? Poate ruşii, dar nu cred că ei ar trebui să fie un model pentru noi.

nu stiu ce intelegi tu prin natiune barbara ... povestea noastra era asta: o fetita este violata si ucisa in mod barbar de un individ, corpul ii este ascuns si descoperit peste cateva luni ... nemernicul este pedepsit de justitia noastra minunata la 12 ani juma de inchisoare !!! suntem barbari daca il condamnam la pedeapsa maxima impusa de lege ? adica 25 de ani ????????????? sau suntem barbari ca nu respectam legea ??
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Legalizarea prostituției AncaOzana  19 4.311
Topic inchis reglementari legale privind manastirile
protejarea intimitatii unei manastiri
Slasha  0 3.784
Topic inchis Ce se mai intampla la vamile noastre?
Cat de tare esti vamuit si ce mai ai voie sa scoti din tara?
DavidHC  2 1.279
Topic inchis Statutul de proprietar de imobil
Ce drepturi am?
stea de mare  19 8.567
Topic inchis Chestionar:    mosteniri contre  3 7.991