micuta larisa din iasi
Scris 16 September 2006 - 09:16 PM
Scris 16 September 2006 - 09:23 PM
mitt, la Sep 16 2006, 09:16 PM, a spus:
Si eu cred ca ar fi trebuit sa fie condamnat la moarte,desi ar fi o pedeapsa prea usoara, dar crezi ca putem face noi ceva? Poate ajuta topicul asta in vreun fel?!
Scris 17 September 2006 - 09:22 AM
eu sunt atat de furioasa in legatura cu povestea asta ... cred ca daca l-as ave pe individ in fata mea mi s-ar face rau imediat
Scris 18 September 2006 - 07:09 AM
Scris 18 September 2006 - 11:15 AM
avocado, la Sep 18 2006, 08:09 AM, a spus:
Sigur că da. N-ai fost īn sala de judecată, dar ai o părere mult mai fermă şi mai corect formată decāt judecătorul
Dincolo de superficialitatea, reală sau pretinsă, a justiţiei, a ta e mult mai bine ilustrată de respectivul post. Keep it up!
Scris 18 September 2006 - 12:47 PM
ariana2006, la Sep 16 2006, 10:23 PM, a spus:
Hai să presupunem că ar fi fost condamnat la moarte, iar cineva ar fi trebuit să pună īn aplicare pedeapsa. După părerea ta, a omorī oameni nu e un lucru inacceptabil īn sine, ci doar un lucru inacceptabil fără o justificare juridică?
Scris 18 September 2006 - 07:56 PM
harald, la Sep 18 2006, 12:15 PM, a spus:
Dincolo de superficialitatea, reală sau pretinsă, a justiţiei, a ta e mult mai bine ilustrată de respectivul post. Keep it up!
Citeste "Drept penal Partea speciala" si vei sti la ce ma refer.
Scris 18 September 2006 - 08:21 PM
daca se presupune ca ar fi avut 6 ani, hai sa zicem ar fi trait vre 86 de ani, si individul ar face 80 de ani de inchisoare.
Daca omori o baba care trage si ea sa moara si-i curmi suferinta, hai vreo 5 acolo.
Am auzit ca la americani nu se cheama inchisoare pe viata, ci 100, 200 de ani de inchisoare, sau daca e cazul, pentru buna purtare mai scade la 150.
Scris 18 September 2006 - 08:39 PM
1) Autorul a savirsit fapta cu intentie directa adica a prevazut rezultatul faptei si, mai mult decit atit, l-a si urmarit;
2) A savirsit fapta pentru a ascunde o alta infractiune ceea ce il incadreaza la omor calificat care se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani
3) Din modul de savirsire a faptei( nu-mi mai amintesc chiar bine cum a omorit-o) au rezultat atunci dovezi de cruzimi efectuate aspra victimei ceea ce il incadreaza la omor deosebit de grav, fapta pedepsita cu detentiunea pe viata sau inchisoare stricta de la 15 la 25 de ani dar de aceste informatii nu sunt sigur si imi asum gresala;
4) Indiferent de incadrarea ce i se da infractiunea in cauza intra in concurs cu infractiunea pe care autorul a vrut sa o acopere( aici violul) iar in cazul concursului de infractiuni se poate da cea mai mare dintre pedepse iar daca acest maxim se considera neindestulator se mai da un spor de max 5 ani (logic ca in cazul detentiunii pe viata nu mai ai ce sa adaugi);
Deci o sentinta sub maximul special nu trebuia data.
7-Angels, la Sep 18 2006, 09:21 PM, a spus:
daca se presupune ca ar fi avut 6 ani, hai sa zicem ar fi trait vre 86 de ani, si individul ar face 80 de ani de inchisoare.
Daca omori o baba care trage si ea sa moara si-i curmi suferinta, hai vreo 5 acolo.
Am auzit ca la americani nu se cheama inchisoare pe viata, ci 100, 200 de ani de inchisoare, sau daca e cazul, pentru buna purtare mai scade la 150.
La noi e mai complicat, se face media. Dar mai bine pentru infractori.
AAAAA! Am uitat la 2) fata nu avea 15 ani ceea ce inseamna inca o modalitate concurenta cu cea care am spus-o mai sus la omorul calificat si o modalitate agravanta a violului.
Scris 18 September 2006 - 09:56 PM
avocado, la Sep 18 2006, 09:39 PM, a spus:
Dacă punctul tău de vedere e reprezentativ (iar eu cred că este) īnseamnă că suntem o naţiune bolnavă. Naţiunea romānă are o adevărată voluptate a pedepselor, se simte satisfacţia numai la auzul faptului că unul sau altul a primit o pedeapsă. La televizor auzi despre "amenzi usturătoare", toată lumea cere "pedepse exemplare" pentru cele mai diverse infracţiuni, se discută despre 18 sau 25 de ani de īnchisoare de parcă ar fi 18 sau 25 de zile, se cer execuţii publice pe stadioane (astăzi, pe acest forum, nu mai departe).
Chiar nu vă daţi seama că suntem o naţiune barbară, comportāndu-ne īn felul ăsta? Mai există vreo naţiune europeană care să vadă lucrurile īn acelaşi mod? Poate ruşii, dar nu cred că ei ar trebui să fie un model pentru noi.
7-Angels, la Sep 18 2006, 09:21 PM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
transfer | ryvan-Z | 1 | 3.899 |
|
Nr. maxim admis de ore pentru munca in fata calculatorului | Dozzer | 4 | 9.409 |
|
Divort cu acordul partilor | pamuk | 0 | 5.269 |
|
Analize obligatorii ? | alex_rsb | 16 | 18.516 |
|
Accidentul de pe str Mihai Viteazu, colt cu Calea Dumbravii - Sibiu
Drepturile victimei si pasii necesari |
Irina_28 | 4 | 5.464 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS