sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Ce e aceea o secta? Nu vreau definitii, ci caracteristici... Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 20 September 2006 - 10:11 AM

Vezi postareatiri, la Sep 19 2006, 10:38 PM, a spus:

Pai vad ca nici tu nu o lasi!
Ce nu suntem egali in drepturi?

Cred ca tu ilustrezi in mod exact ceea ce inseamna apartenenta la o secta si ce reprezinta ea!!!
0

#42 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 20 September 2006 - 03:04 PM

Vezi postareainLui, la Sep 18 2006, 02:02 PM, a spus:

Daca eu as pune ca unii URMAU pe Hristos inaite ca el sa se nasca, nu ai spune ca sunt bolnav cu capul?
Nu, starea ta "tehnică" nu reprezintă subiectul acestui thread. Aş spune că nu eşti capabil să īnţelegi sensul expresiei "avant la lettre", deşi am explicat şi īn romāneşte.
0

#43 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 20 September 2006 - 08:27 PM

Citeaza

QUOTE(tiri @ Sep 19 2006, 10:38 PM) *

Pai vad ca nici tu nu o lasi!
Ce nu suntem egali in drepturi?

Vezi postareaBigDefender, la Sep 20 2006, 11:11 AM, a spus:

Cred ca tu ilustrezi in mod exact ceea ce inseamna apartenenta la o secta si ce reprezinta ea!!!

ce vrei sa zici ca nu prea intzeleg ?

Aceasta postare a fost editata de mlg: 20 September 2006 - 08:30 PM

0

#44 Utilizator offline   inLui 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 21 September 2006 - 12:43 PM

Citeaza

Nu, starea ta "tehnică" nu reprezintă subiectul acestui thread. Aş spune că nu eşti capabil să īnţelegi sensul expresiei "avant la lettre", deşi am explicat şi īn romāneşte.

harald, eu am inteles foarte bine ce vrei tu sa zici pt ca stiu si eu cum sa traduc o expresie pe internet. Tu insa nu ai inteles ca din cauza misiunii pe care a avut-o Isus pe pamant, nici macar diavolul nu putea sa stie dinainte cum vor fi crestinii. Nimeni nu putea sa practice crestinismul in intuneric, pt ca Isus a aprins o mare lumina. Multi, chiar foarte multi, as spune majoritatea celor care se numesc astazi crestini nu sunt inca constienti de acea lumina. Dar inainte de Isus acea lumina nu era aprinsa, iar crestin inseamna a sta in lumina care a aprinso Hristos.
0

#45 Utilizator offline   BigDefender 

• ...fa bine, fara a astepta rasplata!...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 06

Scris 21 September 2006 - 01:05 PM

Vezi postareamlg, la Sep 20 2006, 09:27 PM, a spus:

ce vrei sa zici ca nu prea intzeleg ?

SCUZE!!!
A ramas replica mea la un user care a fost banat cu toate postarile!
SCUZE!!!
Offtopic!!!Cred ca in viitor ne putem imprieteni!
Nu esti cine credeam ca esti! :crazy:
0

#46 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 21 September 2006 - 01:12 PM

Vezi postareainLui, la Sep 21 2006, 01:43 PM, a spus:

...... din cauza misiunii pe care a avut-o Isus pe pamant, nici macar diavolul nu putea sa stie dinainte cum vor fi crestinii. Nimeni nu putea sa practice crestinismul in intuneric, pt ca Isus a aprins o mare lumina. Multi, chiar foarte multi, as spune majoritatea celor care se numesc astazi crestini nu sunt inca constienti de acea lumina. Dar inainte de Isus acea lumina nu era aprinsa, iar crestin inseamna a sta in lumina care a aprinso Hristos.

Creştinismul nu a apărut "din nimic", orice specie vie provine din alte specii vii, pre-existente. Iar venirea lui Iisus era aşteptată, ca dovadă că oamenii ştiau despre el, īnainte de apariţia lui. Ioan Botezătorul īţi spune ceva īn acest sens?
0

#47 Utilizator offline   inLui 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 21 September 2006 - 07:30 PM

Citeaza

Creştinismul nu a apărut "din nimic", orice specie vie provine din alte specii vii, pre-existente. Iar venirea lui Iisus era aşteptată, ca dovadă că oamenii ştiau despre el, īnainte de apariţia lui. Ioan Botezătorul īţi spune ceva īn acest sens?

Crestinismul nu este o specie (eventual crestinii fac parte din singura specie umana existenta) ci este inceputul Imparatiei Cerurilor la care ai face bine daca ai adera si tu cat nu este prea tarziu.
Oamenii (mai bine zis evreii) asteptau pe cineva dar nu pentru motivul pt care a bvenit Isus. Ei asteptau pe cineva care sa le satisfaca lor dorintele egoiste, si anume asteptau un rege care sa-i inalte ca natiune inaintea celorlalte popoare. Cand Isus le-a spus ca in imparatia Sa se intra prin umilinta si nu prin putere si mindrie, L-au rastignit.
Cat despre Ioan Botezatorul, el a spus despre sine insusi ca nu este vrednic sa dezlege cureaua incaltamintei Celui care avea sa vina dupa el, si ca drept dovada ca stia foarte putin despre Cel ce avea sa vina, a ramas si el uimit de comportamentul lui Isus si a trimis pe ucenicii sai sa intrebe pe Isus daca este el cel asteptat "sau sa asteptam pe altul". Si asta dupa ce vazuse Duhul sfant si auzise pe Tatal declarand la botezul lui Isus "Acesta este fiul meu prea iubit in care i-mi gasesc placerea" Deci cei dinainte de Isus (inclusiv Ioan) nu aveau ideie despre mantuirea prin credinta a tutror natiunilor. Inainte ei plateau cu sange de animal pt pacatesi nici nu se putea inchipui ca cineva ca re nu face parte din natiunea lor sa poata fi primit de dumnezeu. Mesajul cel mai important al crestinismului este MANTUIRE PRIN JERTFA LUI ISUS (HAR). Asa ceva nu stia nimeni pe pamant inainte de Isus. Primii care au aflat au fost apostolii care nici ei nu intelesesera nimic pana cand s-a coborat Duhul sfant peste ei la 50 de zile dupa moartea lui Isus.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari