sau Inregistrare

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Vorbind de Dumnezeu!!!! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   wishmaster 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-November 04

Scris 24 November 2004 - 11:10 PM

cata indolenta domnilor!sa vorbim de o himera ca de un lucru in fata caruia trebuie sa raspundem pentru faptele noastre.de faptele noastre nu raspundem decat in fata noastra..in fata constiintei noastre....si nu in fata unor barbosi,jecmanitori si mai pacatosi dar cu statut de semi-sfant...nu e corect.....sunt singurul meu stapan..si nimeni nu ma poate controla in vreun fel.....nici statul nu ma poate judeca.de fapt dumnezeu este un concept pentru judecator al spiritului ceea ce este o grava incalcare adreptului individual la demnitate si raspundere...deci..in fata cui raspunde omul?
0

#2 Utilizator offline   Spawn24 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 08-November 04

Scris 25 November 2004 - 04:07 AM

Citeaza

cata indolenta domnilor!sa vorbim de o himera ca de un lucru in fata caruia trebuie sa raspundem pentru faptele noastre.de faptele noastre nu raspundem decat in fata noastra..in fata constiintei noastre....si nu in fata unor barbosi,jecmanitori si mai pacatosi dar cu statut de semi-sfant...nu e corect.....sunt singurul meu stapan..si nimeni nu ma poate controla in vreun fel.....nici statul nu ma poate judeca.de fapt dumnezeu este un concept pentru judecator al spiritului ceea ce este o grava incalcare adreptului individual la demnitate si raspundere...deci..in fata cui raspunde omul?

Respecta ca sa fii respectat.
Ai dreptul sa crezi sau sa nu crezi in ceva. Nu te-a silit nimeni sa crezi si sa faci cava anume. Aici se spun pareri personale la care avem fiecare din noi dreptul asa cum ai si dumneata.
Esti ilogic: din moment ce nu crezi in El cine te poate face sa crezi ca te judeca (spiritual sau pe alte planuri). Nu te obliga nimeni sa adopti nici o religie si parerea fiecaruia pe partea asta tine de optiunea fiecarui individ in parte.
Cine-la confunda pe Dumnezeu cu biserica nu a citit niciodata Biblia unde scrie negru pe alb cine la pus sub acuzare pe Isus : fariseii, adica inaltii clerici la acea vreme).
Statul nu numai ca te judeca dar te si condamna :dee . Important pentru ei este sa stai cuminte in banca ta, sa asculti de legile statului si sa-ti
platesti fara cracneala darile catre el.
Daca vrei parerea mea ti-o zic: mai bine sa fii ateu si sa nu faci rele si neajunsuri semenilor tai si sa ai o existenta cat mai productiva, sa lasi ceva util care sa serveasca la ceva pe lumea asta si celor din jur decat sa sa fii crestin doar cu numele.
0

#3 Utilizator offline   dandor 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-August 04

Scris 25 November 2004 - 08:22 AM

Citeaza

mai bine sa fii ateu si sa nu faci rele si neajunsuri semenilor tai si sa ai o existenta cat mai productiva, sa lasi ceva util care sa serveasca la ceva pe lumea asta si celor din jur decat sa sa fii crestin doar cu numele.

..cred ca e foarte greu de combatut aceste cuvinte....si daca ar face-o cineva ar fi "pacat" !!
0

#4 Utilizator offline   Nepturion 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-September 04

Scris 26 November 2004 - 10:30 AM

wismaster tu spui niste lucruri foarte interesante si adevarate,dar trebuie sa ai grija sa nu intelegi gresit aceste cuvinte.sa recunoastem totusi un lucru:de cate ori nu ne-a spus biserica si preotii de la biserica despre un Dumnezeu care ii judeca pe oameni si despre posibilitatea de a ajunge "in fundul iadului"?
acesta este Dumnezeul pe care vrea sa ni-la infatiseze biserica,dar acesta nu este adevaratul Dumnezeu.Oare El ne-a creat doar pentru a ne pedepsi la sfarsitul vietii?
nu e gresit sa nu crezi intr-un Dumnezeu-judecator,dar este totusi gresit sa nu crezi in Dumnezeu deloc,si sa nu-ti pese de tot ceea ce faci de-a lungul vietii,gandindu-te ca nimeni nu-ti va cere socoteala pentru pacatele pe care le faci.
0

#5 Utilizator offline   spider 

• super marmota ;)))
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-June 04

Scris 26 November 2004 - 12:13 PM

Citeaza

deci..in fata cui raspunde omul?
Ti-as putea raspunde asa: In fata liberului arbitru pe care fiecare dintre noi il are.

Citeaza

cata indolenta domnilor!sa vorbim de o himera.....

daca pentru tine este o himera, pentru altii, cu siguranta, nu este doar o himera. Atata timp cat nimeni nu ti-a imputat tie ca ai fi indolent pentru ca nu crezi, de ce ai impresia ca tocmai tu esti cel avizat sa ii judece pe altii? Fiecare e liber sa creada in ce vrea. Unde este problema ta? Cine ti-a dat tie dreptul sa numesti "indolenti" niste oameni care cred in altceva decat crezi tu? Ca pana la urma asta reiese din randurile tale.
0

#6 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 26 November 2004 - 12:50 PM

Citeaza

Citeaza

deci..in fata cui raspunde omul?

Ti-as putea raspunde asa: In fata liberului arbitru pe care fiecare dintre noi il are.

Bine zis.
0

#7 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 30 November 2004 - 02:52 PM

Citeaza

In fata propriei constiinte (daca are una).
Si intr-o oarecare masura in fata celor din jur.
0

#8 Utilizator offline   vyctoriaaass 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 08-December 04

Scris 11 December 2004 - 12:21 AM

cred ca spider are dreptate..bv..:))
0

#9 Utilizator offline   D3us 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-November 04

Scris 12 December 2004 - 05:47 PM

Scrie pe undeva prin Biblie ca El a inzestrat creatura sa cu rationament si cu posibilitatea de a alege! Ma intreb daca a facut bine! ::): ::):
0

#10 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 13 December 2004 - 09:44 AM

Citeaza

Scrie pe undeva prin Biblie ca El a inzestrat creatura sa cu rationament si cu posibilitatea de a alege! Ma intreb daca a facut bine!  ::):  ::):

Nu inteleg sensul intrebarii tale. Nu cred in Dumnezeu, dar orice am face noi ca specie (chiar si o posibila audistrugere) e bine. Ar insemna ca sintem un experiment esuat dar a carui greseli pot fi corectate la urmatoarea versiune.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Cum se cheama carte?
carte veche religioasa
effegi  6 3.237
Hot Topic (New) Agresivitatea religioasa
cum ne comportam cu fanaticii (religiosi) din jurul nostru?
dan-marius  860 76.934
Topic inchis subtila cadere in pacat ellla  31 5.584
Replici noi Crestinismul si (i)responsabilitatea...
...evita responsabilitatea pentru faptele lor ?
XoXoXo  4 1.823
Topic inchis Dumnezeu = progres sau regres? Elia  73 14.272