Realizez o lucrare de diploma pe tema pruncuciderii, am consultat lucrari de specialitate in special in materie de drept penal, pentru ca lucrarea este la o disciplina ce tine de aceasta ramura a dreptului insa partea psihologica as vrea sa o completez impreuna cu voi.
Infanticidul a existat inca din timpul civilizatiilor antice, in afara de evrei si de asirieni in toate aceste civilizatii se practica infanticidul pentru a elimina pe cei cu handicap sau pe cei care erau considerati prea slabi.
Cu toate ca civilizatia a evoluat in acest timp totusi infanticidul inca se practica. Si atunci pun o intrebare: Ce o determina pe mama sa suprime viata propriului copil acum cind se poate realiza foarte usor o intrerupere de sarcina? Ce poate fi atit de puternic incit sa anuleze instinctul matern? Ce este in mintea unei femei cind isi ucide copilul? Daca cunoasteti cazuri concrete puteti sa le prezentati.
Astept raspunsurile voastre.
Pagina 1 din 1
Infanticidul
Scris 09 September 2006 - 12:05 PM
avocado, la Sep 9 2006, 10:59 AM, a spus:
insa partea psihologica as vrea sa o completez impreuna cu voi.
Si noi cu ce ne alegem?
Infanticidul a existat inca din timpul civilizatiilor antice, in afara de evrei si de asirieni in toate aceste civilizatii se practica infanticidul pentru a elimina pe cei cu handicap sau pe cei care erau considerati prea slabi.
Cu toate ca civilizatia a evoluat in acest timp totusi infanticidul inca se practica. Si atunci pun o intrebare: Ce o determina pe mama sa suprime viata propriului copil
Cu toate ca civilizatia a evoluat in acest timp totusi infanticidul inca se practica. Si atunci pun o intrebare: Ce o determina pe mama sa suprime viata propriului copil
Mama nu-l omoara pentru ca este handicapat sau slab. Realizezi?
acum cind se poate realiza foarte usor o intrerupere de sarcina? Ce poate fi atit de puternic incit sa anuleze instinctul matern? Ce este in mintea unei femei cind isi ucide copilul?
Instinctul matern, daca acceptam aceasta fictiune, poate fi adesea anulat si la animale. Femelele trebuie sa tai cordonul ombilical cu dintii si adesea nu "stiu" unde sa se opreasca si isi mananca puiul.
Daca cunoasteti cazuri concrete puteti sa le prezentati.
Ne dai voie?
Scris 09 September 2006 - 09:23 PM
elandi, la Sep 9 2006, 01:05 PM, a spus:
Mama nu-l omoara pentru ca este handicapat sau slab. Realizezi?
Nu am spus asa ceva. Am adus un motiv care "justifica" atunci aceste fapte, un motiv care inclin sa cred ca nu mai exista acum dar altele i-au luat locul. Si eu tocmai pe acestea le vreau.
elandi, la Sep 9 2006, 01:05 PM, a spus:
Si noi cu ce ne alegem?
Cu satisfactia ta rautacioasa ca ai criticat si tu pe cineva azi. Observ ca iti face o deosebita placere.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
HBs Ag reactiv | rocsa | 0 | 4.935 |
|
Un eveniment unic: seminar de psihoterapia familiei cu Minuchin | oana maria popescu | 1 | 1.465 |
|
Virusul West Nile in Romania | stiri | 0 | 5.764 |
|
|
gnrs | 117 | 29.064 |
|
nu stiu ce am, poate ma ajutati voi | andrei12 | 3 | 5.662 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis