Internet Explorer & Opera Erori... ActiveX
Scris 09 September 2006 - 09:09 AM
Scris 09 September 2006 - 12:17 PM
Eu zic sa nu instalezi nici un ActiveX daca siteul respectiv nu e de incredere. Poti instala un ActiveX de la Microsoft, de la siteurile producatoare de antivirale la e eventuala scanare on-line, altfel aceasta nu va putea fi executata, de la Yahoo... uneori creeaza probleme. Am dat cateva exemple, restul mai citeste si tu
sau aici: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=Ac...C4%83&meta=
Scris 09 September 2006 - 12:58 PM
N!gh7 W0lf, la Sep 9 2006, 10:09 AM, a spus:
Dacă am trăi īntr-o lume perfectă, comenzile ActiveX (ActiveX Controls) ar reprezenta o modalitate excelentă de a realiza diverse lucruri sofisticate pe calculatorul cuiva mai puţin priceput, căruia nu ai cum să-i explici cum să facă sau cum să verifice una sau alta.
Windows-ul ştie să utilizeze astfel de chestii, dar programatorii de rea-credinţă au dus lucrurile atīt de departe, īncāt astăzi (cred că de la apariţia Service Pack 2, dacă nu cumva şi mai devreme) Microsoft preferă ca Internet Explorer-ul să obţină acordul utilizatorului pentru acceptarea fiecărui ActiveX Control.
Dacă la instalarea unor aplicaţii foarte serioase, gen Java Runtime Environment, Java Virtual Machine sau Adobe FlashPlayer, refuzi un ActiveX Control, aplicaţiile respective chiar nu pot fi instalate interactiv de pe site-ul producătorului.
Opera nu e "mai deşteaptă", e doar altfel. Dimpotrivă, la momentul de faţă Mozilla Firefox e pe val, ei au reuşit să reducă utilizarea lui IE la sub 90% din piaţă, īn timp ce Opera nu a reuşit asta nici īn cel mai bun moment al lor (acum 2-3 ani).
Scris 09 September 2006 - 01:15 PM
2. Din punctul meu de vedere Opera e mai desteapta decat IE.
Scris 09 September 2006 - 01:59 PM
EmmaD, la Sep 9 2006, 02:15 PM, a spus:
Eu am şi Firefox pe sistemul de-acasă, cel de pe care scriu acest post. Dar pagina roportal e deschisă īn cu IE īn acest moment, de exemplu. IE se mişcă mai bine, īn cele mai multe situaţii, pentru că e integrat īn Windows.
O maşină hardware care se descurcă bine cu procesarea şi afişarea unor pagini web care presupun un trafic de 30-40 KB/s (256-320 kbps) īn Opera şi Firefox, reuşeşte să atingă cam 70 KB/s (~640 kbps) īn Internet Explorer.
Pe toate calculatoarele de la firmă, există instalate şi Internet Explorer şi Opera şi Firefox. La urma urmei, nu costă nimic să le ai instalate pe toate trei, sunt gratuite.
Scris 09 September 2006 - 02:49 PM
Harald, eu am dial-up
Opera ma ajuta la transferuri, pot sa iau un fisier mai mare fara sa-mi fie intrerupt transferul. Netul meu nu suporta nici macar un DAP
Scris 09 September 2006 - 02:54 PM
EmmaD, la Sep 9 2006, 03:49 PM, a spus:
Harald, eu am dial-up
Opera ma ajuta la transferuri, pot sa iau un fisier mai mare fara sa-mi fie intrerupt transferul. Netul meu nu suporta nici macar un DAP
Şi eu aveam dial-up, pe vremea cānd am decis că o companie de telecomunicaţii e următorul meu pas īn viaţă. Ştii, ca īn snoava aceea cu prostul care şi-a făcut cārciumă, ca să poată bea pe gratis.
Pentru un browser sau un download-manager, chestia asta pe care o descrii tu se numeşte a suporta sau a nu suporta "resume" (reluarea unui download īntrerupt, din punctul īn care a rămas, dacă şi serverul-sursă permite asta). Asta era grozav la Opera şi la Getright, pe vremea aceea.
Aceasta postare a fost editata de harald: 09 September 2006 - 03:11 PM
Scris 09 September 2006 - 04:45 PM
Parerea mea este ca Firefox este cel mai bun browser la ora actuala.
Aceasta postare a fost editata de ALX: 09 September 2006 - 04:45 PM
Scris 09 September 2006 - 06:06 PM
ALX, la Sep 9 2006, 05:45 PM, a spus:
Parerea mea este ca Firefox este cel mai bun browser la ora actuala.
Tocmai am menţionat că IE e capabil de viteze reale de navigare mai mari decāt celelalte două. Dar setările "default" presupun să aducă mai īntāi toată pagina, şi abia după aceea să o afişeze, īn timp ce Opera şi Firefox īncep să afişeze imediat pagina, incluzānd fiecare nou element pe măsură ce-l aduc, ceea ce crează, subiectiv, o impresie mult mai bună.
Plusuri reale: Opera şi Firefox au demult tab-uri, ceea ce IE a introdus abia acum, īn versiunea 7.
Aceasta postare a fost editata de harald: 09 September 2006 - 06:06 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Google search | Gheart | 2 | 1.296 |
|
ma ajuta cineva shi pe mine? | AllMighty | 2 | 3.675 |
|
chrome nu merge pe 220.ro | Dalix | 0 | 1.678 |
|