sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Retete de lux Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Ares444 

• The Master Blaster
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-November 05

Scris 13 September 2006 - 04:42 PM

Nu sint prea sigur ca astea sint mincaruri de lux ca la noi se gasesc in mai toate restaurantele. Sushi poti lua de la supermarchet, daca nu ai chef sa te bagi la primul bistro. :spiteful:
0

#12 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 September 2006 - 09:17 PM

Olga Khan are dreptate cu fondue,pacat ca nu se gaseste si la noi!
Aia da mancare de lux. :focus:
0

#13 Utilizator offline   mihaela... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-January 06

Scris 13 September 2006 - 10:54 PM

http://www.culinar.r...hp?page=2&word=
Daca ai rabdare sa cauti pe forum, poti gasi si acolo retete interesante si incercate de fete.
0

#14 Utilizator offline   dracula1038 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-March 06

Scris 15 September 2006 - 01:43 AM

Hei Nike , nu mai dai nici un semn de viata? Ne zbatem aici pt tine , si tu? :doh: Asteptam sa stim cum a fost petrecerea si daca ai gasit ceva ce iti convenea? 8) 8)
0

#15 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 15 September 2006 - 01:57 AM

Vezi postareaOlga Khan, la Sep 11 2006, 06:47 AM, a spus:

Sushi la fel face parte din lista mancarurilor de Lux, si se poate face si acasa.

baahhhhhh

cand zis sushi zic masabi baaahhhhh

Fondue sunt fondante sau capsunele sau fructele alea in ciocolata din parcurile de distractie 8)

cik undeva in asia cea mai de lux mancare sunt creier de maimuta :doh: ( humans are f_-king seek)

ce pot sa zic e rac , dar numai ala viu si exagerat de scump 8) mai sunt un fel de icre , care am gustat si imi venea sa mor cik si alea sunt de lux "Caviar" se numeau

Aceasta postare a fost editata de Joanna: 15 September 2006 - 02:24 AM

0

#16 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 15 September 2006 - 06:45 AM

Vezi postareaJoanna, la Sep 14 2006, 04:57 PM, a spus:

baahhhhhh

cand zis sushi zic masabi baaahhhhh

Fondue sunt fondante sau capsunele sau fructele alea in ciocolata din parcurile de distractie 8)

cik undeva in asia cea mai de lux mancare sunt creier de maimuta :doh: ( humans are f_-king seek)

ce pot sa zic e rac , dar numai ala viu si exagerat de scump 8) mai sunt un fel de icre , care am gustat si imi venea sa mor cik si alea sunt de lux "Caviar" se numeau

Sa ne cunoastem PATRIA !!!

Caviar = Specialitate romanesca = Icre Negre si se scot din Morun, un peste mare din Dunare dar Rusii au pus mana pe ei si romanii au ramas cu gura cascata !!! Acum il vind rusii !!!

Icrele sint primii pasi intr-un diner de lux, adica ai intrat in casa doar. Sint foarte sarate ca altfel se strica si pute !!! Nici mie nu-mi plac dar nici cele rosii de Manciuria sau albe care se gasesc in ori ce peste.

Fondue este foarte luxos si usor de preparat, indiferent ca e de branza, carne sau capsuni, fructe.

Este nevoie de un dispozitiv de gaz de masa daca cineva nu are set special de fondue.

http://www.recipetips.com/recipe-cards/t--...beef-fondue.asp

Se vede clar pe poza ca pe un fund de lemn sta suportul pentru cratia in care sint niste furculite lungi cu maner de lemn pe care se infige o bucata de carne de vita, muschi sau antrecot, ceva carne moale si fata grasime care se prajeste in uleiul firbinte pe masa, in fata tuturor. Nu se gateste nimic doar se aseaza langa farfurie toate cele necesare si langa discutie se prepara si se maninca !!!

Se mai cheama si Fondue Bourguignon, cel cu carne.

Se foloseste ulei de arahide ca nu arde repede si nu are miros, dar ori care este bun.

Fondue in doi este foarte romantic !!!

Cel de branza: se rad branzeturi tari dar se pot cumpara deja ras punga de fondue. Se freaca cu usturoi cratita pe dinauntru cu cateii, se adauga branza rasa si la sfarsit un paharel de visinata sau tuica de cirese.

The origins of fondue

Fondue used to be a popular dish for dinner parties in the fifties, sixties and seventies. As the saying goes, "everything old is new again," and sales of fondue pots are booming, no doubt riding on a nostalgia wave.

Fondue history

Fondue originated in Switzerland as a way of using up hardened cheese. Deriving from the French verb fondre, meaning "to melt," fondue was a classic peasant dish. Accounts vary on how fondue was originally created.

Traditional fondue is made with a mixture of Emmenthaler and/or Gruyere cheese and wine, melted in a communal pot.

Cooking
Cherry brandy is added to the melted mixture, which becomes a dip for pieces of stale bread and crusts.

Pofta buna! cunoscatori de LUX !!!
0

#17 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 15 September 2006 - 07:30 AM

Vezi postarealaurent-III-rd, la Sep 13 2006, 12:17 PM, a spus:

Olga Khan are dreptate cu fondue,pacat ca nu se gaseste si la noi!
Aia da mancare de lux. :doh:

Daca mergeam la Reuniune ... te invitam la un diner de Fondue Bourguignon ... insa e foarte departe.
0

#18 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 15 September 2006 - 04:06 PM

Caviar = Specialitate romanesca = Icre Negre si se scot din Morun, un peste mare din Dunare dar Rusii au pus mana pe ei si romanii au ramas cu gura cascata !!! Acum il vind rusii !!!

gresit total!
icre negre ,fac toti pesti din familie cu morunu,iar rusii le au mai bune ca noi ,nu ca le-au luat de la noi.
...si nu sant sarate,probabil ca ti-au dat altceva!

P.S.as vrea sa merg la un fondue... :doh:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Ciorba de perisoare peter bahuczki  10 8.987