sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

echilibrul sentimental granita dintre naivitate si luciditate Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   angry_angel 

• detasarea este ultima experienta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-April 06

Scris 05 September 2006 - 09:36 PM

deschid acest topic fiindca pe acest forum s-au reunit oameni diferiti si deosebiti....fiecare si-a delimitat idealurile....unii au ridicat ziduri in jurul sentimentelor...haideti sa incercam sa tragem si cateva concluzii...apropos de cat suntem dispusi sa pastram din inocenta,cate riscuri indraznim sa ne asumam dupa o experienta dureroasa si\sau traumatizanta...si cat de mult are rol luciditatea in relatii.
as vrea sa va spun un adevar cumplit....nimeni nu merita cu adevarat sa fie iubit....asadar,daca vom analiza persoana cu luciditate...nu ne vom indragosti niciodata de ea...iar daca judecam cu sufletul,vom suferi la infinit :flowers:
oare putem [re]stabili un echilibru intre adult[er] si copil[ot]
0

#2 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 05 September 2006 - 09:50 PM

ce bine ai spus 'Granita'. Dar este putin cam dur spus : '....nimeni nu merita cu adevarat sa fie iubit....'

Aceasta postare a fost editata de J0': 05 February 2007 - 03:30 PM

0

#3 Utilizator offline   angry_angel 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 05 September 2006 - 09:51 PM

Vezi postareaAcamandur, la Sep 5 2006, 10:48 PM, a spus:

ce bine ai spus 'Granita'. Dar este putin cam dur spus : '....nimeni nu merita cu adevarat sa fie iubit....'

oare? sincer acum....eu nu ma consider meritoriu la acest capitol...am defecte cu carul...si etc,etc..etc.
crezi ca este oare cineva care sa merite acest cadou? e doar un cadou...in puterea noastra sta doar sa-l primim sau sa-l respingem :flowers:
andra...chiar nu-ti pot spune ocazia...sorry....acest mortiv il voi tine doar ptr mine :flowers:
0

#4 Utilizator offline   alex_cadu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-April 06

Scris 05 September 2006 - 09:56 PM

Vezi postareablackkkarma_83, la Sep 5 2006, 09:51 PM, a spus:

oare? sincer acum....eu nu ma consider meritoriu la acest capitol...am defecte cu carul...si etc,etc..etc.
crezi ca este oare cineva care sa merite acest cadou? e doar un cadou...in puterea noastra sta doar sa-l primim sau sa-l respingem :flowers:

Cunosti o persoana care sa nu aiba defecte ? Toti sutem oameni pana la urma dar nu este o scuza pentru defectele pe care le avem insa putem sa le atenuam sau cel putin sa evitam scena care ne-ar putea provoca spre greseala...cum ar fi daca nu te-ar iubi nimeni ? nici macar prietenii sau parinti tai ?? cum ar fi ? dar sa nu iubesti ? asta este echilibru ????

Aceasta postare a fost editata de Acamandur: 05 September 2006 - 10:05 PM

0

#5 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 05 September 2006 - 10:05 PM

Vezi postareablackkkarma_83, la Sep 5 2006, 10:36 PM, a spus:

oare putem [re]stabili un echilibru intre adult[er] si copil[ot]

Nu.
0

#6 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 05 September 2006 - 10:08 PM

Luciditatea in relatii.. Eu zic ca dupa un timp, apare. La inceput poate nu e deloc, te indragostesti nebuneste, nu vezi defecte,ci numai calitati. Dar dragostea adevarata inseamna tocmai acceptarea defectelor, deci cred ca la un moment dat, intervine luciditatea. Dar iti asumi riscul, pentru ca iubesti acea persoana. Si cred ca riscul asta ar trebui asumat constient.
E-adevarat ca iubirea este un dar... Dar este si o porunca. :flowers: Si in acelasi timp, poate fi a-sa de usor de daruit..
Cred ca ne indragostim inainte de a analiza persoana. Si cred ca nu se poate sa fim lucizi in momentul cand ne indragostim. Te ia prin surprindere. N-ai cum.

Ce-ai vrut sa spui cu inocenta?

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 05 September 2006 - 10:10 PM

0

#7 Utilizator offline   Aikaterine 

• http://cristinaparus.com/
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 16-December 04

Scris 05 September 2006 - 10:10 PM

Cam ai dreptate cu suferinta si luciditatea...dar eu n-as putea sa traiesc fara iubire. Si-l iubesc pentru ca il iubesc, pentru ca asa ma simt bine, pentru ca nu se poate si NU VREAU sa fie altfel. Iar luciditatea despre care vorbesti nu e decat momentul in care ne dam seama ca persoana de langa noi nu e decat o alta persoana, buna si rea, frumoasa si urata, simpla dar si complexa, si ca pana la urma, oricum ar fi ea, daca e jumatatea ta merita sa o iubesti. Si cand ai ajuns aici, daca intr-adevar vrei sa mergi mai departe, abia atunci inseamna ca iubesti cu adevarat acea persoana.
0

#8 Utilizator offline   alexandra_17 

• hihihi
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-August 06

Scris 05 September 2006 - 10:10 PM

Eu sunt genul de persoana care se "indragosteste" repede si la fel de repede imi trece, asta probabil datorita varstei... stiu ca timpul ma va schimba si bine ar face...
Dupa parerea mea toata lumea merita sa fie iubita... si nu numai pentru ce-i bun in ei ci si pentru defecte, pentru greseli pentru ca acelea le pun calitatile in valoare...
Dupa cum stiti am avut o experienta foarte neplacuta de curand si credeam ca ma va face mai rea (decat sunt)... credeam ca n-am sa-mi mai iubesc sora, insa o iubesc mai mult... credeam ca am sa-l urasc pe respectivul, insa nu simt ura pentru el...
Stiu ca lumea isi bate joc de iubire si de aceea spui tu ca nu merita sa iubim... din contra tocmai deaceea trebuie sa iubim mai mult... atunci cand ceva cade trebuie sa-l ridici si sa-l ajuti sa se mentina, sa-si pastreze echilibrul, nu sa-l lasi jos... asa e si cu iubirea... esti dezamagit de multe ori insa trebuie sa o ridici si sa incerci inca odata si inca odata pentru ca va veni momentul in care vei gasi echilibrul... sau daca nu va veni (desi nu cred ca se va intampla asta) macar sti ca ai incercat, nu te-ai dat batut...
Va pup :flowers:
0

#9 Utilizator offline   euinsami 

• hybrid rose
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-May 06

Scris 05 September 2006 - 10:16 PM

[quote name='blackkkarma_83' date='Sep 5 2006, 10:36 PM' post='307171']
as vrea sa va spun un adevar cumplit....nimeni nu merita cu adevarat sa fie iubit....asadar,daca vom analiza persoana cu luciditate...nu ne vom indragosti niciodata de ea...iar daca judecam cu sufletul,vom suferi la infinit :flowers:
[/quote]

:flowers:

Intotdeauna ti-am admirat luciditatea beton !

Din moment ce nici o fiinta umana nu poate percepe realitatea obiectiva , decat prin intermediul unei interfete [/b]absolut subiective[/b] cum este procesul afectiv care nu are cum sa dispara complet din ecuatie , ... eventual doar un pic micsorat ( si asta dupa un exercitiu major de vointa prezent doar la persoanele mai cerebrale ) ,

=> nimeni nu poate nici macar [/b]analiza[/b] o persoana cu luciditate ... dara-mi-te
... iubi ... in urma unei analize obiective ... ,

pentru simplul motiv ca nu putem judeca exclusiv [/b]mental[/b] , fara imixtiunea nedorita a [b][/quote]
0

#10 Utilizator offline   angry_angel 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 05 September 2006 - 10:38 PM

euinsami...o sa razi daca-ti spun ca te asteptam?ca asteptam sa-ti aud parerea...nu stiu de ce...dar cand am deschis subiectul asta m-am gandit ca raspusul tau va avea o pondere deosebita pentru concluziile mele :flowers:
alexandra....si pe tine te asteptam...tu cu euinsami sunteti inocenta si maturitatea....cei doi poli care definesc o relatie :yes:
PS.alexandra..nu mai esti asa mica...e cazul sa inveti sa-ti asumi si responsabilitati,chiar daca te sperie ideea :)
vis-a-vis de mine...din pacate chiar sunt prea cerebral....
prin inocenta ma refer la abilitatea de-a te lasa orbit de ceva\cineva fara a avea nici un motiv logic.
o micutza completare despre persoana mea...eu sunt o fiinta a extremelor...cand iubesc o fac total iar cand sunt lucid tai ca un brici in idealul care nu-mi mai lumineaza viata....trebuie sa existe totusi un echilibru :)

Aceasta postare a fost editata de blackkkarma_83: 05 September 2006 - 10:44 PM

0

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Cum scapam de monotonie! TiGeR_asH  24 14.287
Hot Topic (New) Minti sau manipulezi? Marius-Doru  39 6.830
Topic inchis UN PIC DE AJUTOR VA ROG! UN SFAT ATAT:(
:(((
Sw33t Angel  40 7.863
Topic inchis Unde va place sa agatati? Crize3sex  60 11.089
Topic inchis cioara din mana sau vrabia de pe gard?
cu ea de 5 ani sau cu alta pt...cat o fi?
mihaibonzai  35 6.179