marinaru, la Sep 5 2006, 11:03 PM, a spus:
Nu draga hans nu poti sa manifesti roadele spiritului daca nu esti crestin pentru ca nu ai spiritul

Marinarule,am vazut astfel de persoane cu ochii mei. Painea lui Dumnezeu, insa inchinarea inaintea crucifixului era la loc de cinste.

Un exemplu elocvent a fost o matusa de-a mea, catolica.
Tu confunzi, observ...faptul ca nu mai suntem sub lege nu inseamna ca trebuie sa facem contrariul ei...dar trebuie sa o judecam si sa vedem ce mai este aplicabil pentru noi sau ce mai este bun pentru noi si ce nu...trebuie sa judecam duhovniceste si sa avem incredere in Dumnezeu...Legea spune ca se poate divorta dar pentru crestini se spune ca doar pentru motiv de adulter...cum facem noi aici sau ce respectam ?
Nu confund Marinarule. A nu mai fi sub Lege, inseamna ca trebuie sa constientizam ca mantuirea noastra nu mai vine si nu poate veni prin Lege.

Ea vine prin har, deoarece astazi, nu exista om care sa nu fi pacatut, sa nu pacatuiasca.
Trebuie sa judecam Legea spui?

Caci daca tu judeci legea nu mai esti implinitor, ci judecator a ei!
"Deci, fiti implinitori ai Cuvantului si nu numai ascultatori, inselandu-va singuri...".(Iacov 1.22).
...Legea spune ca se poate divorta dar pentru crestini se spune ca doar pentru motiv de adulter...cum facem noi aici sau ce respectam ?
Caci din cauza impietririi inimilor voastre v-a lasat Moise sa divortati, dar de la inceput nu a fost asa...Cam asa le explica Mantuitorul iudeilor ca ei trebuie sa se intoarca la inceputurile creatiei,cand omul avea Legea lui Dumnezeu in inima.Atunci cand Dumnezeu "a binecuvantat ziua de odihna si a sfintit-o". Caci de la inceput a fost asa...
Romani 6:14 Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har.
15 Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub lege ci sub har? Nicidecum.
Evident, mantuirea noastra nu mai vine prin Lege(prin pazirea poruncilor lui Dumnezeu), ci prin har.

"Dar ce urmeaza aici?Sa pacatuim caci nu mai suntem sub Lege ci sub har?...Nicidecum!". Ci sa pazim poruncile lui Dumnezeu ca niste robi netrebnici grei la ascultare si incapatanati ce suntem pentru ca nu vrem sa ascultam si sa le pazim. Nu sa le desfiintam/modificam/interpretam.
Nu inseamna ca daca nu suntem sub cele 10 porunci noi trebuie sa ucidem...nu inseamna nici ca trebuie sa ne batem joc de oameni desi cele 10 porunci nu vorbesc despre asta...
Ci inseamna ca le pazim.
Legea lui Mesia ne ajuta sa judecam si sa vedem ce avem de facut...
Legea lui Mesiah este si Legea lui Dumnezeu.Mesiah a predicat pe baza Legii lui Dumnezeu, si nu a desfiintat-o, cum fac unii astazi. "Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui". (Ioan 15.10).
Aceasta postare a fost editata de hans: 05 September 2006 - 11:00 PM