EmmaD, la Sep 5 2006, 06:58 AM, a spus:
Ma doare sa vad cum unii oameni folosesc cuvantul taran ca epitet.
Aud, citesc cum catalogheaza un X pe altul ca taran cu sensul de prost, jegos, dobitoc, tampit, cretin, idiot... lista poate continua la infinit.
Consider ca taranul roman nu merita asta. Toti ne tragem radacinile de undeva de la tara, atunci de ce aruncam cu noroi??? Nu e de ajuns ca taranul ala chiar munceste, chiar innotand in noroi la propriu, pentru a se hrani pe el, cat si pe cei care-l hulesc? Oare faptul ca ai avut sansa sau nesansa de a sta la oras iti da dreptul de a pune folosi acest cuvant ca epitet? NU.
Consider ca la tara bunul simt e mult mai bine conservat decat in mediul urban. La tara oamenii sunt OAMENI.
Acest topic nu are ca scop iscarea unor discutii intre oraseni si tarani, ci doar pentru a va ruga sa ganditi inainte de a cataloga pe cineva "taran" cu ghilimelele aferente.
No draga, de ce nu ai facut si o compunere despre viata la tara?
Ai o viziune putin cam comunista. Eu nu consider ca taranu' roman mi-a dat mie de mancare.
Ca tot ziceai ca esti taranca, in cazul in care nu ai avea servici, si ti-ai munci pamanturile ca sa ai din ce trai, ai plati statului impzite care se duc la fondurile de somaj, de pensie etc.?
Nu e de ajuns ca taranul ala chiar munceste, chiar innotand in noroi la propriu, pentru a se hrani pe el, cat si pe cei care-l hulesc?. Nu ti se pare ca a trecut "era" iobagiei?
Contact
Facebook
Twitter
RSS