Se spune ca avocati sunt uneori de partea diavolului.Avocatii sunt nevoiti uneori sa apere cauze nedrepte, bineinteles, sunt de acord ca si acestea trebuie aparate si gasite circumstante atenuante dar ma intreb daca pe undeva nu se produce si un fenomen de acceptare a raului...
Pagina 1 din 1
Avocatii isi depreciaza in timp moralitatea
Scris 03 September 2006 - 06:18 PM
E chiar mai mult decât atât, nu numai că acceptă răul, ci îl generează, îl crează cu bună ştiinţă, pentru că sunt (sau devin, după un lung exerciţiu) persoane lipsite de orice urmă de simţ moral.
Cel mai recent exemplu: cine negocia şpaga pentru care a fost arestat prefectul de Iaşi? Un avocat, arestat şi el, care în noaptea arestării a şi "dat pe guşă" tot, trădându-şi şi tovarăşii de şmenuri.
Un exemplu mai puţin recent: pe cine apăra Victor Ponta? Şi mai puţin recent: Pe cine apăra Antonie Iorgovan? Merită el să fie numit părintele Constituţiei?
Cel mai recent exemplu: cine negocia şpaga pentru care a fost arestat prefectul de Iaşi? Un avocat, arestat şi el, care în noaptea arestării a şi "dat pe guşă" tot, trădându-şi şi tovarăşii de şmenuri.
Un exemplu mai puţin recent: pe cine apăra Victor Ponta? Şi mai puţin recent: Pe cine apăra Antonie Iorgovan? Merită el să fie numit părintele Constituţiei?
Scris 05 September 2006 - 08:28 AM
Adevarat spus … tocmai zilele aste a fost Victoras asta de la PSD sa dea cu subsemnatul pe la parchet. Oricum mare lucru nu cred ca I se poate intampla, dar faptul in sine ...!!
Nu-I vorba … orice criminal sau infractor are dreptul la aparare … si Ceausescu a avut acest drept, acuama ca nu a fost unu gen Ponta sau altu cu renume care sa tergiverseze procesu … poate si azi s-ar mai fi judecat !! Dar cel putin nu erau pe scena politica oamenii care sunt acuma.
Exemple sunt la tot pasu si asta e realitatea … pot oamenii de rand sa faca ceva !? Nu prea cred.!
De ce se ingesuie lumea sa se faca avocati !? De ce sunt atatia candidati la Drept? .. Pentru ca sunt oameni cu cap si stiu ca in domeniu asta se fac bani grei -- si acu nomal nu-I putem baga pe toti in aceeasi oala, dar fiind asa multi e normal ca si "infractorii" sa aiba de unde sa aleaga !! sau mai repede fug avocatii dupa ei
Nu-I vorba … orice criminal sau infractor are dreptul la aparare … si Ceausescu a avut acest drept, acuama ca nu a fost unu gen Ponta sau altu cu renume care sa tergiverseze procesu … poate si azi s-ar mai fi judecat !! Dar cel putin nu erau pe scena politica oamenii care sunt acuma.
Exemple sunt la tot pasu si asta e realitatea … pot oamenii de rand sa faca ceva !? Nu prea cred.!
De ce se ingesuie lumea sa se faca avocati !? De ce sunt atatia candidati la Drept? .. Pentru ca sunt oameni cu cap si stiu ca in domeniu asta se fac bani grei -- si acu nomal nu-I putem baga pe toti in aceeasi oala, dar fiind asa multi e normal ca si "infractorii" sa aiba de unde sa aleaga !! sau mai repede fug avocatii dupa ei
Scris 05 September 2006 - 08:46 AM
Niciodata n-am inteles cum poate un avocat sa apere un criminal si sa-l scoata nevinovat. Criminal sau orice altceva. Inseamna ca e foarte bun ca si avocat. Dar mai inseamna si ca e lipsit de scrupule ca om si ii lipseste orice simt moral. Sau, a treia varianta, o face pentru bani si nu doarme noaptea, ca nu-l lasa constiinta..
Scris 05 September 2006 - 01:49 PM
aditm, la Sep 5 2006, 09:28 AM, a spus:
Adevarat spus … tocmai zilele aste a fost Victoras asta de la PSD sa dea cu subsemnatul pe la parchet. Oricum mare lucru nu cred ca I se poate intampla, dar faptul in sine ...!!
in ceea ce-l priveste pe Ceau ala n-a fost proces ci crima... dar asta-i alta poveste...
cati din cei care se inghesuie la drept crezi ca fac acei bani grei de care vorbesti?...
Amarena, la Sep 5 2006, 09:46 AM, a spus:
Niciodata n-am inteles cum poate un avocat sa apere un criminal si sa-l scoata nevinovat. Criminal sau orice altceva. Inseamna ca e foarte bun ca si avocat. Dar mai inseamna si ca e lipsit de scrupule ca om si ii lipseste orice simt moral. Sau, a treia varianta, o face pentru bani si nu doarme noaptea, ca nu-l lasa constiinta..
daca intr-adevar nu ar putea dormi noaptea sau nu l-ar lasa constiinta, n-ar face abuzuri...
totusi, mai multe si mai mari sunt abuzurile judecatorilor si procurorilor decat ale avocatilor... oricum, ei merg mana-n mana...
Scris 06 September 2006 - 07:01 PM
kodat, la Sep 5 2006, 02:49 PM, a spus:
... cati din cei care se inghesuie la drept crezi ca fac acei bani grei de care vorbesti?...
Realitatea e că mulţi dintre avocaţii tineri nu prea au idee despre ce ar putea face într-o situaţie sau alta, ei "se înghesuie astăzi la drept" cum era la medicină pe vremuri, în speranţa de a produce bani.
Nu prea produc ei acei bani la care visează, dar asta nu-i împiedică să încerce. Ia încearcă să găseşti un avocat, să vezi cum o să-ţi ceară în primul rând banii înainte, după care o să evite să stabilească nişte direcţii clare, iar după aia o să te străduieşti din greu să-l mai găseşti, veşnic o să fie "plecat din localitate"
Scopul lui, ca tânăr avocat, nu este să-şi facă treaba bine, ca să fie apreciat şi să poată produce bani din competenţa cu care tratează cazurile.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
transfer | ryvan-Z | 1 | 3.899 |
|
Nr. maxim admis de ore pentru munca in fata calculatorului | Dozzer | 4 | 9.409 |
|
consilier juridic
atributii inspector personal |
crisa30 | 0 | 4.784 |
|
Program CONTLIV
Foloseste cineva? |
OacOac | 0 | 5.403 |
|
Contract suspendat | nightwish | 7 | 13.096 |
Contact
Facebook