Considerand ca PV onboard e slaba, am pus un GeForce4 MX (da, placa de baza are un slot AGP 4X). In primul rand, la rezolutii mai mici ca 800*600 primii ~7 cm ai monitorului se vedeau total deplasati intr-o parte (ceea ce ma impiedica sa joc Zuma
In plus, pe placa GF, accelerarea OpenGL se facea cu 'ingheturi' ale jocului, iar in modul software obtineam frame-rates patetice (ex. in CStrike c0, la 800*600 software, pe unele harti aveam 4-5 fps, fara sa treaca de 10
Apoi, o mica nelamurire; placa de baza are un jumper ce nu functioneaza decat pe invers
Apoi, in BIOS am gasit o optiune la memorii, la bank interleving: none, 2-way si 4-way, si acolo se spune ca activarea interleavingului ar aduce un spor de performanta, scrierea in memorie facandu-se in paralel pe ambele module. Eu am pus pe 4-way, dar nu remarc vreo imbunatatire. As vrea o explicare a optiunilor
Ultima intrebare: de cand am scos placa GF, sunt momente cand se restarteaza sistemul, out of the blue. Cu GF-ul, intra in BSOD daca dadeam Alt+Tab in timpul unui joc (in special GTA3). Idei?
Contact
Facebook
Twitter
RSS