când primim Spiritul Sfânt ? Romani 8:14 Căci toţi cei ce sunt călăuziţi
Scris 31 August 2006 - 10:07 AM
În secolul XX printre creştini s-a vorbit foarte mult despre botezul în Spirit Sfânt, s-a scris, s-a predicat, s-a învăţat, s-au făcut adunări pentru stăruinţă, mai mult ca niciodată. Însă din păcate mulţi creştini sunt confuzi sau nesiguri în ceea ce priveşte dacă sunt sau nu botezaţi cu Spiritul Sfânt. Alţii nu ştiu ce să creadă despre aceste fenomen. Unii sunt dezorientaţi în ce priveşte „semnul sigur” al botezului, pe care unii îl văd ca fiind „vorbirea în alte limbi” prin Spiritul, în timp ce alţii, ca de pildă religiile tradiţionale care susţin că acest botez îl ai automat prin mirungerea făcută de preot sugarului proaspăt botezat în apă. Unii susţin că „botezul în Spirit Sfânt” se petrece în momentul convertirii, în timp ce alţii susţin că este a doua treaptă sau experienţă a Spiritului în credincios, care-l pregăteşte şi împuterniceşte pentru lucrare.
Deci, când primim Spiritul Sfânt ?
Deci, când primim Spiritul Sfânt ?
Scris 31 August 2006 - 12:27 PM
Ioan 3:5 Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.
e chiar important dacă avem sau nu Spiritul Sfânt.
Scris 31 August 2006 - 03:52 PM
november, la Aug 31 2006, 01:27 PM, a spus:
orice lucru are importanta in masura in care alegem noi sa aiba. unii, alergand dupa ce li se pare lor important, rateaza esentialul. ca si cum ai cauta copacii intr-o padure si nu i-ai vedea de crengi.
iar Duhul Sfant nu e dotare implicita la botez sau alte astfel de ritualuri. de asta am si spus ca e primit cand vrea Dumnezeu.
Scris 31 August 2006 - 04:03 PM
Spiritul Sfant sau Sfantul Duh?
Eu nu am gasit pana acum notiunea asta de Spirit Sfant! De unde e luata? In Biblie scrie de Duhul Sfant...
Scris 31 August 2006 - 04:44 PM
Spyder, la Aug 31 2006, 05:03 PM, a spus:
Spiritul Sfant sau Sfantul Duh?
Eu nu am gasit pana acum notiunea asta de Spirit Sfant! De unde e luata? In Biblie scrie de Duhul Sfant... 
Spirit si Duh este acelasi lucru, Spirit vine din latina iar Duh vine din slavona. Si cum limba romana este mai apropriata de latina suna mai frumos spirit
Scris 31 August 2006 - 06:55 PM
Personal,nu cred ca este nevoie sa vb in limbi ca sa ai Duhul lui Dzeu.
De exemplu:
Galateni 3.2 Iată numai ce voiesc să ştiu de la voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul, ori prin auzirea credinţei?
Nu este nevoie de comentarii prea multe,este clar ca un credincios poate primi Duhul Sfant atunci cand a crezut.
Si...am gasit si versetul de aur!
Efeseni 1.13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre); aţi crezut în El, şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit
Deci...credinta(din inima) ne face sa apartinem lui Dumnezeu,si atunci automat,primim pecetea sau calauzirea cu Duhul Sfant.
Desi recunosc, am auzit ca sunt
multi,ft multi crestini-care cred ca vorbirea in limbi ar fi necesarul semn al primirii D.Sf. si chiar indraznesc sa dea sau sa ia mantuirea celor ce nu au semnul...de parca ar fi mantuirea lor,sa o dea si sa o ia cand le place 
Vorbirea in limbi si restul se refera la daruri.Iar acestea le primesti doar daca hotaraste Dumnezeu ,dar in nici un caz nu cred(cel putin Biblia nu afirma) ca este o conditie mantuitoare !
De exemplu:
Galateni 3.2 Iată numai ce voiesc să ştiu de la voi: prin faptele Legii aţi primit voi Duhul, ori prin auzirea credinţei?
Nu este nevoie de comentarii prea multe,este clar ca un credincios poate primi Duhul Sfant atunci cand a crezut.
Si...am gasit si versetul de aur!
Efeseni 1.13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre); aţi crezut în El, şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt, care fusese făgăduit
Deci...credinta(din inima) ne face sa apartinem lui Dumnezeu,si atunci automat,primim pecetea sau calauzirea cu Duhul Sfant.
Desi recunosc, am auzit ca sunt
Vorbirea in limbi si restul se refera la daruri.Iar acestea le primesti doar daca hotaraste Dumnezeu ,dar in nici un caz nu cred(cel putin Biblia nu afirma) ca este o conditie mantuitoare !
Aceasta postare a fost editata de AnnaCondor: 31 August 2006 - 06:59 PM
Scris 01 September 2006 - 12:59 AM
Parca s-a mai discutat pe aici despre vorbirea in limbi... nu?
Eu nu stiu sa va dau versete, dar asa-mi amintesc de un citat ce zicea ca "unde e pacatul mai mare, acolo e si Harul inzecit" - pentru ca Domnul vrea sa fim scosi din pacat. Da, conform doctrinei, Sf. Duh il primim odata cu mirungerea. Iar Duhul sta cu noi sau ne paraseste in functie de curatenia noastra sufleteasca..
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar glosolalia este -cum bine puncteaza Anna-, un dar si nu o conditie ab initio in a judeca prezenta Harului..
Eu nu stiu sa va dau versete, dar asa-mi amintesc de un citat ce zicea ca "unde e pacatul mai mare, acolo e si Harul inzecit" - pentru ca Domnul vrea sa fim scosi din pacat. Da, conform doctrinei, Sf. Duh il primim odata cu mirungerea. Iar Duhul sta cu noi sau ne paraseste in functie de curatenia noastra sufleteasca..
Imi pare rau sa va dezamagesc, dar glosolalia este -cum bine puncteaza Anna-, un dar si nu o conditie ab initio in a judeca prezenta Harului..
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Biblia evreilor, identica cu cea a lui Moise?
o posibila polemica |
BigDefender | 7 | 10.616 |
|
Traiti intr-o lume reala sau ireala ?
Mesaj de la Arhanghelul Mihail! |
Namaste | 2 | 4.606 |
|
Muzica - alb si negru |
lesperance | 393 | 37.235 |
|
Sexualitate
din punct de vedere biblic |