Idei ce puii mei mai fac de mancare ?
Scris 09 March 2010 - 02:18 PM
si eu folosesc pungi cu fermoar, pungi de congelator speciale, pungi de pastrat fructe etc
cunosc ambalaje de tot felul
mi s-a parut mie ca ai spus in mesajul initial ca se gateste in acea punga si reactia mea a fost foarte negativa, in Romania multe femei isi cumpara si folosesc intr-o veselie pungi de plastic "speciale" de gatit la cuptor , de la a gati astfel o data la nu stiu cate luni sau a gati saptamanal in astfel de porcarii e diferenta uriasa dar romancele se pare ca sunt prea comode
folosesc si eu pungi pt marinarea carnii in sosuri, condimente!
chiar si lenjeria de pat calcata si parfumata pt musafiri o pastrez in saci de plastic ca e mai practic
Scris 09 March 2010 - 02:26 PM
doar nu se topeşte punga pe carne şi ajungi s-o mănânci
eu folosesc punga magică pt pulpe de pui, nu zilnic, nici săptămânal, ci din când în când
care-i diferenţa între a găti friptură în plastic şi a găti în metal?
apoi lingurile şi tăietoarele de lemn nu le foloseşti frecvent la tot felul de mâncăruri?
în Baia Mare e un restaurant medieval unde mâncarea se serveşte pe farfurii de lemn (natur, nu lăcuit sau băiţuit, ci aşa cum e) şi o cunoştinţă nu vroia să meargă acolo că lemnul se îmbibă cu sosul mâncării şi nu se spală bine
Scris 09 March 2010 - 02:38 PM
asta este, sunt gica contra si voi fi!
nu folosesc nici vase de aluminiu sau material din acela usor ce e si in unele tigai
sunt si ceea ce mananc!
cu lemnul n-am nici o treaba!
poate nu-ti vine sa crezi dar repet, sunt femei in Ro care deja orice mancare o gatesc la cuptor doar in astfel de pungi ori mie nu mi se pare deloc sanatos, mai ales pentru copii! s-au introdus relativ recent in gatit, nu se cunosc inca foarte bine efectele ce le au in organism!
de ce trebuie sa inlocuim lucrurile ce merg bine de dragul schimbarii?
Scris 09 March 2010 - 03:11 PM
folosesc mult functia grill din cuptor, alimente asezate doar pe gratar
mie imi plac mancarurile gatite asa mai natural, niste sarmalute in dovleac, niste carnita inabusita in pamant etc

pt fiecare conceptul de a manca sanatos inseamna altceva...
Scris 10 March 2010 - 11:01 AM
fulgdenea, la Mar 9 2010, 05:18 AM, a spus:
Voiam doar sa fiu inteleasa ca punga nu se maninca si chiar daca se afla in cuptor nu este daunator sanatatii.
In copilarie n-am inteles daca si lumanarea aprinsa se maninca de pe tortul de aniversare ... mama (dusa-n gandurile ei) mi-a raspuns ca tot ce-i pe farfurie se maninca!!! era o carte despre manierele de copii din orase mari ca Budapesta!!! unde am vazut poza cu o felie de tort cand fetitza a facut un grimace cand a ajuns la lumanarea aprinsa .....
Acele vase rosii sint cam grele, eu am pensionat deja toate greutatile din bucatarie, le-am schimbat cu obiecte usoare
sa-mi respect degetele cat mai mult timp. Ideea in dovleac este geniala, am vazut aici o paine scobita, tot de marimea dovleacului in care se serveste tocanita sau spanac iar miezul se prajeste in cuptor si se puna langa castronasul natural.
Peste prajit intreg am mancat azitazi si rahat turcesc ca am muscat intr-un ardei iute din gresala si era sa mor asa de iute a fost.
Scris 10 March 2010 - 11:02 AM
The Unknown, la Mar 10 2010, 11:01 AM, a spus:
numai acolo ai vazut?
eu stiu ca e o specialitate ungureasca. asa se serveste gulashul, de exemplu. eu am mancat la Budapesta asa dar si in Romania. numai gulash, recunosc, dar am vazut si diverse tocanitze, asa cum spui.
e destul de raspandita servirea asta in paine scobita.
Scris 10 March 2010 - 11:09 AM
nu se înmoaie şi curge conţinutul? mănânci şi pâinea pe măsură ce goleşti interiorul sau rămâne acolo?
Aceasta postare a fost editata de Diela: 10 March 2010 - 11:09 AM
Scris 10 March 2010 - 11:18 AM
Rodicka, la Mar 10 2010, 02:02 AM, a spus:
Da. Cu .... un sfert de veac in urma.
In vestul europei n-am vazut nici la Paris sau la Zurich.
Cat de curios se pare dar nu cunosc aproape deloc Budapesta dupa schimbarile din ultimii 20 de ani iar inainte totul a fost altfel ca si in romania, ca nici acolo nu mai recunosc nimic.
Scris 10 March 2010 - 11:25 AM
ciolanul de la jambonul pregatit la Craciun in saramura si apoi afumat l-am portionat si l-am spalat bine, bine si l-am pus la fiert. am schimbat apa. in a doua apa cand a dat in clocot am trantit ceva zarzavat taiat marunt. mai la sfarsit cand carnea si zarzavatul au fiert in mare parte si apa a scazut am pus o ceapa tocata si varza murata (taiata si spalata bine sa nu fie sarata). oala a stat la fiert pe coltzul sobei pana toate sunt fierte. mai completezi cu apa daca vrei dar nu prea multa si mai scuturi oala din cand in cand ca la sarmale. la sfarsit bulion si verdeata.
mai am in frigider cam cat pentru unul flamand rau.
Diela, la Mar 10 2010, 11:09 AM, a spus:
coaja painii e putin mai groasa ca la una obisnuita. nu curge nimic pe alaturi.
depinde. eu mananc si painea ca e super coaja aia dupa ce se inbiba in sos. pe masura ce se goleste continutul, da. ciupesc bucatele de pe margine.
dar am vazut si pe unii care lasa acolo bunatate de coaja inmuiata in bunatati.
in Cluj la o crasma de pe strada Ciobanului se serveste asa ceva. nu-mi vine denumirea ei dar revin si-ti spun.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Carne de iepure | neuron | 16 | 23.392 |
|
teme combinate |
amoramo44 | 74 | 37.100 |
|
Scoala de gastonomie | Highlevel | 0 | 484 |
|