sau Inregistrare

• 176 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Idei ce puii mei mai fac de mancare ? Evaluare topic: * * * * *

#121 Utilizator offline   anna_roxana 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 01-September 06

Scris 24 September 2006 - 08:08 PM

cartofi umpluti cu ciuperci:
12 cartofi,500gr. ciuperci,2 cepe,1 lingura faina, bulion,ulei,verdeata,sare. piper,vegeta.
cartofii(de marime medie)se curata de coaja si se scobesc de miez. se prajeste ceapa,se adauga ciupercile tocate,verdeata,sarea,piperul si vegeta. se umplu cartofii,se pun intr-un vas termorezistent, deasupra se toarna o cana cu apa si se da la cuptor 40 min.se servesc cu patrunjel verde si smantana.

:cheer: :yahoo: :crazy: :crazy:
0

#122 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 25 September 2006 - 11:01 PM

MUSACA DE CARTOFI ...

se cumpara ceva carne tocata, de preferinta proaspata de la vreun hypermarket din apropiere, se baga la congelator pana uiti de ea.
intr-o dimineata te intrebi : ce puii mei mai gatesc?.. te uiti in congelator... mici, piept de pui, vita, porc- bleah.. si carne tocata amestec... bun , iti zici... .
se lasa la dezghetat... intre timp iesi afara si cumperi din piata , daca piata e aproape 2-3 kg. cartofi, 2 leg. marar, 2 leg. patrunfel, ceva morcov- de preferinta o legaturica mica de 50 de bani si inapoi acasa, unde constati ca nu s-a dezghetat carnea... intri pe forum, circa 2 ore, observi cu stupoare ca s-a intunecat afara... si-ti spui in sinea ta : "trebuie sa ma apuc de musaca" ., lasi forumul de-o parte, pui ceva muzica ambienatala... de preferinta blues... si incepi sa cureti cu sarg cartofii de coaja; realizezi ca nu ai ceapa :cheer: , fugi la magazinul din colt si cumpara 1 kg de ceapa , pe care odata intoars acasa o si cureti si o pui la rumenit in tigaie, cu putinul morcov pe care l-ai cumparat.
la carnea tocata pui un ou proaspat, daca ai in frigider,dar este optional... incepe sarabanda mirodenilor: piper, boia, maghiran, coriandru, etc... , se gusta tocatura : miammm, e mai buna decat biftecul tartar, consumat cu ceva timp in urma, dar parca ii lipseste ceva ? ... aha, mararul... se toaca marunt ambele legaturi, care se adauga in compozitie ; se pune carnea tocata la calit impreuna cu ceapa si morcovul...
intre timp vrei sa mai intri pe forum,dar... realizezi ca nu ai feliat cartofii, deci... inapoi la bucatarie, incepi sa asezi cartofii taiati felii intr-o cratita... un strat de cartofi, unul de tocatura cu ceapa si tot asa pana nu mai ramane compozitie in tigaie... uff...ce bine arata, tai prima legatura de patrunjel si o presari pe deasupra... pui si ceva vegeta, dupa care apa calda, pentru ca nu s-a racit compozitia suficient... o lasi la foc mic, sa nu se lipeasca... eh, acum poti intra pe forum sa arunci o privire, doar esti pe invisible, nu ?... lool, trebuie sa incalzesti cuptorul .
au trecut vreo 2 ore...timp in care gusti zeama, mai adaugi apa, etc... , mda... intepi cartofii cu o furculita... s-au fiert,scoti bulionul din frigider si pui cam 1/2 intr-o cana, cu o lingutrita de zahar rasa, peste care adaugi apa, amesteci bine... si torni pe deasupra, tai repede a 2-a legatura de patrunjel si il presari ... ca o ploaie fina ... si bagi cratita la cuptor circa 20-30 de minute... , e gata , vrei sa gusti insa arde :flowers: fugi repede la non-stop si iei un iaurt ... pofta buna !

Aceasta postare a fost editata de Ravl: 25 September 2006 - 11:03 PM

0

#123 Utilizator offline   Anca/Maria 

• cold as ice
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 29-June 06

Scris 25 September 2006 - 11:21 PM

macaroane cu conserva de carne....

am facut azi pt ca numai asta aveam prin frigider.... deci, se fierb bine macaroanele.
In tigaie prajesti ceapa, apoi desfaci conserva si torni si continul acolo. Pui ce condimente iti trec prin cap, conditia e sa iti placa. apoi pui putina apa si pasta de rosii. torni peste macaroane, lasi 15 minute sa absoarba sosul si mananci.
0

#124 Utilizator offline   doriniciu 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-August 06

Scris 26 September 2006 - 06:24 PM

salata spaniola:

- salata verde;
- morcov ras;
- praz taiat f. fin;
- ardei gras si asta taiat fin;
- porumb din conserva;
- rosii taiate felii sau cubulete;
- ton din conserva;
- creveti de mare sau codite de raci;
- costita f. bine afumata taiata cubulete f. mici;
- lamaie;
- neaparat ulei de masline (dar nu din cel grecesc ca este rafinat);
- sare.

se prepara normal ca orice salata, dar se amesteca foarte putin. ;)
0

#125 Utilizator offline   stea de mare 

• imortal
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 26 September 2006 - 06:35 PM

Dupa ce primesti vrand -nevrand 10 kg de ardei gras, capia si gogosari, urmeaza intrebarea de bun simt: ce draq sa fac cu ei, daca tot am luat deja de la Metro orice conserva posibila pentru iarna? Si te apuci sa faci un gratar pe care urmeaza sa nu il pierzi din ochi ore in sir cocand la minunatii ardei, pina te dor toate oasele si intepenesti.Apoi cureti frumos coaja arsa de pe ei pina ti se inrosesc mainile si ti se ingalbenesc unghiile ireversibil........si daca mai ai chef, si putere, te apuci sa faci pachetele pentru congelator si eventual o mancarica delicioasa din ardeii copti si un sos de rosii cu usturoi si ulei de masline si optional un picut de otet.Pofta buna!
0

#126 Utilizator offline   doriniciu 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-August 06

Scris 26 September 2006 - 06:57 PM

Vezi postareabebecita35, la Sep 26 2006, 06:35 PM, a spus:

Dupa ce primesti vrand -nevrand 10 kg de ardei gras, capia si gogosari, urmeaza intrebarea de bun simt: ce draq sa fac cu ei, daca tot am luat deja de la Metro orice conserva posibila pentru iarna? Si te apuci sa faci un gratar pe care urmeaza sa nu il pierzi din ochi ore in sir cocand la minunatii ardei, pina te dor toate oasele si intepenesti.Apoi cureti frumos coaja arsa de pe ei pina ti se inrosesc mainile si ti se ingalbenesc unghiile ireversibil........si daca mai ai chef, si putere, te apuci sa faci pachetele pentru congelator si eventual o mancarica delicioasa din ardeii copti si un sos de rosii cu usturoi si ulei de masline si optional un picut de otet.Pofta buna!

da! merci. ;)
0

#127 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 26 September 2006 - 07:01 PM

ghiveci de legume:

mergi frumusel la piata si cumperi legume de tot felul: cartofi , ardei, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa, vinete, telina, conopida ...

oala mare din tuci (daca n-ai merge si un teflon sau zeppter) si calesti cu ulei ceapa, morcovul , ardeiul peste care pui rosiile iar dupa vreo 10 minute restul legumelor si apa ... le fierbi bine si condimentezi cu cimbru, busuios sau oregano, usturoi din belsug si frunze de telina si patrunjel ...

se papa rece cu smantana
Imagine amplasata
0

#128 Utilizator offline   heidy 

• Miss Bitch
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-November 05

Scris 29 September 2006 - 07:20 AM

Vezi postareaolivdor, la Sep 18 2006, 08:15 PM, a spus:

heidy eu la aste le spun scovergi ! :flowers:

Olivia, scovergile sunt gogosile in aluatul carora se pune smantana.
0

#129 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 29 September 2006 - 08:23 AM

SNITELE DIN PIEPT DE PUI

Doamni, ce ne-am face fara congelator, dar si fara un pic de :flowers: ... uite asa, dezchizand usa la congelator mai vezi cate ceva pin el- o caserola de piept dezosat.
o dezgheti, o tai felii... pe care mai apoi, le iei la bataie... pana se intind si se subtiaza ...
scoti din frigider cam 5 oua, daca nu ai... cobori si-ti cumperi, nu inainte de a verifica ca ai si pesmet ,is bune si cu faina, insa faina aia ... cade greu la unii, domne' .
asea... arunci cele 5 oua intr-un castron, pui ceva delikat, piper, boia ... si le iei la frecat cu mixerul... dupa 20 de sec. , timp in care in batute bine ... incepi sa presari ceva pesmet, intr-o ploaie fina, pana continutul devine omogen, fara insa a fi prea gros :o:

tavalesti feliile de piept prin compozitie si le lasi la foc mic , sa se rumeneasca pe ambele parti .
garnitura... poate fi variata, daca esti mai lenes, poti folosi ceva fulgi de cartofi... si tragi repede o salatica , dupa pofte... .
sa aveti pofta !
0

#130 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 29 September 2006 - 01:59 PM

solutia cu puiul e preferanta mea cand nu am alte idei...din pui fac 3 feluri de mancare: snitele din piept pt dimineata, ciorba si bulanele le prajesc si cu garnitura de cartofi sau pilaf ... am rezolvat problema.

o alta solutie rapida e salata bulgareasca, pe timp de vara cel putin e f usor si practic

nu imi place sa fac sarmale, asta de cand am incelit nush cate sute de sarmale la un eveniment ... dar imi place sa la mananc :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 176 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou