nastea, la Nov 12 2004, 10:51 AM, a spus:
Salut!
Eu sunt din Chishinau. ASh vrea sa aflu tot ce credeti voi, romanii de peste Prut despre comunismul din Moldova, shi in general despre noi, moldovenii. VA rog foarte mult, chiar vrem sa shtim ce credeti voi.
Va promit ca in aproximativ o saptamana va spun shi eu ce credem noi despre comunism. O sa fie interesant!
Parerea noastra despre comunism... cred ca la majoritatea le sta in gat doar cand citesc acest cuvant... de obicei se impaca bine cu: saracia lucie, indobitocirea multimii, ipocrizie, oameni cu 2 clase pusi pe functii inalte, mizerie, etc. Cred ca a fost destul...
Despre voi, acea parte care simtiti ca sunteti romani, de la mine, tot respectul... din pacate a trebuit sa treceti prin mai multe greutati decat noi si s-a vazut rezultatul... la fel cum se vede diferentele dintre Romania si celelalte tari din Europa; tot timpul am avut sacalii care ne-au muscat de unde au vrut, am mai avut si viermisorii proprii care au supt si sug in continuare din resursele tarii, deci... greu sa inaintezi in asemenea conditii...
Sa nu mai vorbim de enormul deserviciu adus de problemele din Transnistria, oameni ucisi in acele lupte (si cu ce rezultate?!), rani vizibile si, si mai grav, in suflete... ele se vor transmite din generatie in generatie, sunt convins
Poate si de aceea alegerea variantei comuniste... intr-un fel, disperata; lipsa solutiilor... cam asa ceva va fi poate si la noi... sa nu va mirati sa vedeti in viitor presedinte al Romaniei un becali sau vadim; nimic mai bun decat ceea ce aveti voi acum; un nebun de legat sau un analfabet (grea alegere, nu?); de ce crezi ca au obtinut atatea procente in alegeri PMR ?
In rest, din partea mea, numai bine si sper sa scapati in viitor de aceasta plaga deschisa numita

comunism; stim ce inseamna si nu dorim nimanui viata in asemenea conditii... e trist, foarte trist ce se-ntampla cu voi !