Problema mea si ce ramane de facut Probleme cu mine, familia mea, "socrii", etc...
Scris 25 August 2006 - 10:29 AM
Problema incepe cu abandonul studiilor mele (la 21 de ani nu am terminat liceul - poate si ca sunt prost dar mai mult sa pot sa ii fac un "rau" tatalui meu care ma preseaza cu treaba asta)
foarte recent am plecat din casa vreo 2 luni si am fost la "socrii" sa pot fi cu iubita mea in liniste... tatal meu a reactionat foarte "disperat" prin scoaterea imediata de la lista de intretinere (am considerat gestul un fel de "ok bine ca ai plecat") dupa inca putin timp, soacra mi-a spus niste chestii foarte "grele" gen "fata mea merita mai mult" , "nu am destui banii" etc. (pana la discutii precizez ca totul era ROZ (aveam masina, banii si lucram la o firma misto pe banii bunicei)
Ei... si acum ca dupa o mica imagine a vietii mele, un rezumat foarte vag... vine si intrebarea mea....
Voi cum credeti ca e mai bine sa fac ???
Pot sa le fac pe plac "parintiilor" si "socrilor" sa ma cert cu iubita cu toate ca eu o sa sufar enorm si cred ca si ea odata cu mine....
Pot sa risc totul, sa nu fac nimic in viata oricat as lupta, sa o trag pe persoana cea mai de pret intr-un declin moral si financiar dupa mine... dar tot as suferii pt ca nu as putea sa ii ofer totul dupa lume si poate nici macar un trai decent...
si solutia 3 una negativista... nu stiu ceva de plecat singur in lume pana poate ma loveste si pe mine un fulger si poate scap de "eticheta" de sinucigas....
Pentru mine perioada asta de viata este dificila, fara orizont, sunt confuz pana peste masura si simt ca nu mai apartin lana nimeni si nicaieri....
Ce sa fac ??
Scris 25 August 2006 - 03:01 PM
normal ca bunica ei sa spuna ca fata ei merita mai mult. momentan esti un pierde vara (scuze de expresie).
Scris 25 August 2006 - 04:51 PM
De ce sunt pierde-vara ? lucrez de 2 ani si slujbe la firme serioase (am fost si administrator de retea si suport tehnic, iar last job operator entry level (ceva gen "data entry" )
studiile le-am reluat (cu intarzierile facute din stupiditatea mea) dar le-am reluat fara sa ma impinga nimeni de la spate...
Oricum sunt persoane care muncesc de la 9 ani si altele incep sa munceasca de la 30 ani... eu am inceput undeva la 19 ani.... deci nu ma consider un "foarte mare pierde-vara"
Scris 26 August 2006 - 08:47 PM
Aceasta postare a fost editata de bebeee: 26 August 2006 - 08:53 PM
Scris 27 August 2006 - 01:49 PM
Ai trecut prin multe si ai supravietuit, chiar bine cred eu. Asta ar trebui sa iti dovedeasca ca devii un adult capabil de a lua decizii proprii. Asta nu intotdeauna e o fericire pentru parinti si nu pentru ca sunt rai, ci pentru ca ne vor copii pentru totdeauna. Poate ar fi bine sa fii tu adultul si sa echilibrezi lucrurile cu diplomatie. Invita-l undeva, intr-un loc neutru si nu ii reprosa nimic. Spune-i ca il iubesti si ca il admiri pentru tot ce a realizat. Si ca ai fi foarte fericit sa inveti din experienta lui. Luati lucrurile incet, calm si recapatati-va increderea unul in altul. Parintii nu fac niciodata un rau intentionat copiilor lor, dar fac greseli pentru ca sunt si ei oameni. Spune-i ce ai invatat in tot timpul acesta si impartaseste-i planurile tale de viitor, in care categoric vrei sa il incluzi si pe el. Poate nu va reactiona asa cum ti-ai dori din prima. Dar arata-te intelegator si rabdator. Probabil ca este un om pe care il convingi mai mult cu fapte, dar nici o vorba buna nu i-ar strica.
Mult succes si ai rabdare, ca nimic din tot ce se intampla nu e fara motiv. Poate e o lectie de viata pentru amandoi.
Scris 27 August 2006 - 02:59 PM
Scris 27 August 2006 - 08:22 PM
Eu iti zic sa lasi incapatanarea deoparte, sa te reapuci de studii (asta daca chiar vrei sa ai o situatie) si sa mai asculti si de ceilalti, nu sa le faci tot mereu in contra. Nu cred ca iti vor raul, ci cred ca mofturile tale de adolescent rebel inca mai ies la suprafata. Nu mai esti un adolescent, esti un adult responsabil. Sau cel putin asta ar trebui sa fii.
Scris 27 August 2006 - 09:25 PM
Cine nu a trecut sau nu trece prin asa ceva,nu are cum sa inteleaga
Aceasta postare a fost editata de bebeee: 27 August 2006 - 09:48 PM
Scris 28 August 2006 - 02:01 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
help! | detena | 24 | 15.136 |
|
Depersonalizare | Andrey2009 | 55 | 11.098 |