sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

In ilegalitate cu softul si nu doar idei de protectie impotriva politiei & co Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 24 August 2006 - 01:31 PM

Mai precis. Ai si tu, ca si ceilalti 75% din romani, Windows instalat moca sau pentru o bere :) si alte cateva softuri pe langa. Ceva muzica, poate si filme. Intr-un cuvant, esti pasibil sa platesti o amenda imensa daca esti gasit de politie. Majoritatea ne adormim constiinta cu chestii de genul ca nu vor fi perchezitionati end-userii niciodata, sau cel putin nu in urmatorii cativa ani, in Romania.
Insa: din ce ai pe hdd, pui la share pe DC sau dai altora pe messnger. Faci cunosinte, iti maresti numarul de contacte. Constant, IPul tau este vizibil si este posibil sa ti se afle providerul. De aici esti o matza incercuita :spiteful: pentru ca providerul poate da informatii personale despre tine, poate arata logurile cu actiunile tale pe net, in masura in care le are.. si viitorul nu mai suna bine deloc.

Primul sfat este, evident, sa te abtii de la a te lauda. NU spui in public cum ca tu esti expert in instalari de Windows. NU te lauzi cu softurile tale. Si, pentru Dumnezeu, daca nu o faci in public, cu atat mai putin fa-o pe chat sau undeva unde IPul tau se poate afla patetic de usor. NU da sfaturi altora si nu fa pe desteptul, decat daca esti. Majoritatea nu sunt. Foloseste firewall, altfel gaura de securitate permite multora sa vada ce ai pe disc, fara probleme. NU iti da datele personale de identificare pe siteuri, decat daca esti sigur de credibilitatea lor. Si nu in ultimul rand, fereste-te de forumuri si de bloguri, unde mii si milioane de ochi straini te citesc. Si ingineria sociala este mai usoara in zilele noastre decat era acum 10 ani.

Daca mai aveti idei cum poate un end-user pirat sa se protejeze, sau daca vreti sa ne impartasiti experientele voastre pe subiect, dati-i drumul. Chiar, nimeni nu-i cunoaste pe e-politisti? Ati intalnit vreodata unul?
0

#2 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 24 August 2006 - 05:05 PM

Vezi postareadaemon, la Aug 24 2006, 02:31 PM, a spus:

Chiar, nimeni nu-i cunoaste pe e-politisti? Ati intalnit vreodata unul?

Well ... as a matter of fact, I did. And I think they still have to learn a lot :offtopic:

Aceasta postare a fost editata de harald: 24 August 2006 - 05:05 PM

0

#3 Utilizator offline   EmmaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-April 06

Scris 24 August 2006 - 08:43 PM

Vezi postareadaemon, la Aug 24 2006, 02:31 PM, a spus:

Daca mai aveti idei cum poate un end-user pirat sa se protejeze, sau daca vreti sa ne impartasiti experientele voastre pe subiect, dati-i drumul. Chiar, nimeni nu-i cunoaste pe e-politisti? Ati intalnit vreodata unul?

Da tu ai intalnit??? 8)

Niciodata nu-ti va bate nimeni la usa, decat in baza unei reclamatii semnata de cineva care are date concrete despre tine si PCul tau, pe deasupra, are un dinte impotriva ta (poate fi un "best friend" sau un/o ex).
Eu zic sa va feriti de file sharing, sau daca sharuiti ceva sa aveti si CDurile originale la indemana.

:offtopic:
Harald, in romana mama, ca io n-am facut decat franceza si rusa la scoala! :o:

Aceasta postare a fost editata de EmmaD: 24 August 2006 - 08:59 PM

0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 August 2006 - 12:01 AM

Vezi postareaEmmaD, la Aug 24 2006, 09:43 PM, a spus:

:crazy: Harald, in romana mama, ca io n-am facut decat franceza si rusa la scoala! :(

Well ... as a matter of fact, I did. And I think they still have to learn a lot :)

Ei bine, dacă ne referim doar la fapt īn sine, eu i-am (īntālnit). Şi cred că mai au mult de īnvăţat.

Explicaţie: Atunci cānd ies show-uri cu "ţepe" pe E-bay, cei de la "crimă organizată" trimit adrese şi vor să ştie, de exemplu, cine avea un anumit IP īntr-o sesiune bine precizată, să spunem de la 15:42 la 18:39. Īn general, sunt cooperant, pentru că "ţepele" pe E-bay chiar nu ar trebui să existe.

Separat de asta, se mai trezeşte cāte un un poliţist care vrea tot felul de prostii şi care e trimis la plimbare fără menajamente, chiar dacă unii au īncercat să vină şi cu cīte o hārtie pe care era şi semnătura unui procuror (deşi nu era un mandat :) ). Cu ăştia nu sunt niciodată cooperant, pentru că habar n-au pe ce lume trăiesc, dar īncearcă să se afirme īn "IT". :)

Vin cu idei absurde, gen īnregistrarea sau măcar log-area traficului unui abonat, ceea ce legislaţia interzice oricum, aşa că e clar cāt de plini de bună-credinţă sunt ei. :)

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 August 2006 - 12:04 AM

0

#5 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 29 August 2006 - 01:47 AM

Mey, daca e pana acolo, si lui Bush i s-a dat peste nas pentru ca voia supravegherea liniilor telefonice, nu? Pana la urma s-a demonstrat ca are el creierul infierbantat de idei marete de razboi, si s-a trecut peste capul lui la anularea deciziei. :crazy:
Bun mestere, vad ca te stii cat de cat. Ce fel de hartie poate fi aia semnata de un procuror,dar nu e mandat? Cu ce se mananca?

Uite inca o intrebare: cei care hosteaza huburi, si afiseaza la loc de cinste ca nu se fac responsabili pentru ce au userii la share, sunt pasibili de ceva probleme legale? Oricum adminii au share fortat 0, deci sunt curati :) Eh?
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 August 2006 - 10:19 AM

Vezi postareadaemon, la Aug 29 2006, 02:47 AM, a spus:

.... Ce fel de hartie poate fi aia semnata de un procuror,dar nu e mandat? Cu ce se mananca?

Sunt simple adrese, destul de politicos redactate, de genul: "vă rugăm să ne comunicaţi ..." şi īncheiate cu "... vă mulţumim pentru sprijinul acordat". La semnătură apare scris "procuror" sau "prim-procuror" sau "şef-serviciu" , dar nu apare nici un nume īn clar :crazy: ci doar māzgāleli indescifrabile. Iar cel care o aduce, un poliţist īn uniformă, este disperat dacă īncerci să i-o ei de tot :) Nu mi-am pus niciodată mintea cu ei, dar m-a tentat, trebuie să recunosc. Chestia e că, de cele mai multe ori, eu nu prea sunt pe la firmă, şi nu pot să le cer fetelor să se comporte cum m-aş fi comportat eu, aşa că totul se rezolvă trimiţāndu-l la plimbare pe poliţistul respectiv cu indicaţia ca şeful lui să ne sune. Ceea ce nu se īntāmplă niciodată. Oricum, nu se īntāmplă prea des, o dată la 2-3 luni.

Vezi postareadaemon, la Aug 29 2006, 02:47 AM, a spus:

Uite inca o intrebare: cei care hosteaza huburi, si afiseaza la loc de cinste ca nu se fac responsabili pentru ce au userii la share, sunt pasibili de ceva probleme legale? Oricum adminii au share fortat 0, deci sunt curati :) Eh?

Nu prea sunt pasibili de probleme legale, pentru că file-sharing-ul, īn sine, nu este ilegal, deci nu poţi fi acuzat de nimic. Dacă tu filmezi din pasiune, de capul tău, tot ce mişcă, n-ai decāt să dai tuturor respectivele filme. Problema apare doar pentru cei care oferă filme sau muzică pentru care nu deţin ei copyright-ul. Deci nu eşti responsabil pentru ce au userii īn share.

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 August 2006 - 10:19 AM

0

#7 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 29 August 2006 - 02:53 PM

Mkay.. si atunci de ce s-a facut atata valva in legatura cu condamnarea anumitor proprietari de huburi? Sau e stirea altfel si o stiu eu gresit? Posibil.. :tease:
0

#8 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 August 2006 - 02:58 PM

Vezi postareadaemon, la Aug 29 2006, 03:53 PM, a spus:

Mkay.. si atunci de ce s-a facut atata valva in legatura cu condamnarea anumitor proprietari de huburi? Sau e stirea altfel si o stiu eu gresit? Posibil.. :)

Ce numeşti tu "proprietar de hub-uri"? Un hub e un server software, nu se referă la maşina hardware pe care rulează acesta. De-obicei, deţinătorul hub-ului are şi 500-600 GB de filme pe care le pune chiar el la dispoziţia celorlalţi, ca să aibă "clienţi". Acei 500-600 GB de filme i-au adus dosar penal, nu faptul că instalase acel hub. :tease:

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 August 2006 - 02:59 PM

0

#9 Utilizator offline   Bismarck 

• adrian
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 18-July 06

Scris 02 September 2006 - 11:47 PM

Ca sa-mi dau si eu cu parerea sau nu ... citez pe Einstei : "Totul este relativ"
0

#10 Utilizator offline   ALX 

• I reject your reality and substitute my own
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 08-February 05

Scris 03 September 2006 - 05:54 PM

75% dintre romani ? eu cred ca procentul ala e undeva peste 75.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari