sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sarmale retete culinare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 21 August 2006 - 02:30 AM

Ma uit la un site cu una dintre cele mai usoare retete pentru sarmale... vreau sa imi spuneti cum faceti sarmalele voi sau ce ati vazut la mama, bunicii, vecini, etc ??

300 g carne de porc,
200 g carne de vită (sau 500 g carne de porc),
100 g orez,
150 g untură sau ulei,
200 g ceapă,
50 g bulion,
300 g roşii,
2 căpăţâni de varză murată,
piper,
1 fir cimbru,
1 foaie dafin.
Preparare: Carnea împreună cu ceapa puţin călită se dau prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă şi cu această tocătură se pregăteşte sarmalele cu foi de varză alese dinainte foile trebuind să fie subţiri). Se aşază carnea (cât o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează până la celălalt capăt şi apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei. Frunzele rămase se taie cât se poate se subţire. O parte din această varză se pune la fundul cratiţei. Peste ea se aşază apoi sarmalele în rânduri suprapuse, iar deasupra restul de varză tocată. Printre rândurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină. Oala cu sarmale se umple cu atâta apă caldă cât este nevoie de a acoperi sarmalele. Peste sarmale se mai pun cimbru, felii de roţii sau suc de roţii şi se lasă să fiarbă acoperit cu capac 2-3 ore fără întrerupere. Între timp, se mişcă din când în când cratiţa să nu se prindă sarmalele de fund. Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume, se pot pune la fundul vasului beţişoare sau beţe de mărar uscat. Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.
La sarmale nu este bine să se pună la început prea multă apă, întrucât se umflă în timpul fierberii, iar apa va curge pe plită. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pe parcurs. Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smântână.

Astept sugestii.... :o:

Fisiere atasate

0

#2 Utilizator offline   dracula1038 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-March 06

Scris 21 August 2006 - 07:39 PM

Ce-as minca si eu niste sarmale , dar nu am facut niciodata . Am o intrebare : se pot face si din varza cruda , pt ca aici unde locuiesc nu este varza murata? si daca se pot face , cu ce trebe sa le acresc? Merci daca ma poate ajuta cineva , tare as dori sa incerc sa fac si eu!
0

#3 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 21 August 2006 - 07:41 PM

Vezi postareadracula1038, la Aug 21 2006, 08:39 PM, a spus:

Ce-as minca si eu niste sarmale , dar nu am facut niciodata . Am o intrebare : se pot face si din varza cruda , pt ca aici unde locuiesc nu este varza murata? si daca se pot face , cu ce trebe sa le acresc? Merci daca ma poate ajuta cineva , tare as dori sa incerc sa fac si eu!

se pot face ! foile de varza trebuie oparite bine si la fiert poti pune niste zeama de lamaie si mai mult bulion ! dar nu vor avea acelasi gust ca cele facute cu varza acra. dar poti pune varza la murat sau poti face sarmale cu foi de vita sau frunze de tei ! :o:
0

#4 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 21 August 2006 - 07:49 PM

Vezi postareaolivdor, la Aug 21 2006, 08:41 PM, a spus:

se pot face ! foile de varza trebuie oparite bine si la fiert poti pune niste zeama de lamaie si mai mult bulion ! dar nu vor avea acelasi gust ca cele facute cu varza acra. dar poti pune varza la murat sau poti face sarmale cu foi de vita sau frunze de tei ! :)

Da, am facut si eu cu foi de varza oparite bine ... am pus apa intr-un recipent mare pe foc si am bagat varza si am lasat-o sa se opareasca .. si m-am oparit si pe mine cu ocazia aia ... ehh eram la inceput.
Am nevoie de un sfat ... in preparat ati pus ou sau cunoasteti pe cineva care pune ou ? Se obisnuieste in moldova... :crazy:
:o:
P.S. Astept mai multe raspunsuri ...
0

#5 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 21 August 2006 - 07:57 PM

Vezi postareaClassicAlina, la Aug 21 2006, 08:49 PM, a spus:

Da, am facut si eu cu foi de varza oparite bine ... am pus apa intr-un recipent mare pe foc si am bagat varza si am lasat-o sa se opareasca .. si m-am oparit si pe mine cu ocazia aia ... ehh eram la inceput.
Am nevoie de un sfat ... in preparat ati pus ou sau cunoasteti pe cineva care pune ou ? Se obisnuieste in moldova... :crazy:
:o:
P.S. Astept mai multe raspunsuri ...

eu pun ou si nu sunt din moldova ! bunica mea punea si putin pesmet ... oul se pune ca sa se lege compozitia si sa nu se imprastie !
0

#6 Utilizator offline   dracula1038 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 22 August 2006 - 06:37 PM

Draga Olivdor, merci mult pt raspuns ! Eu daca bine tin minte de la mama , cind pui varza la murat , aia trebe sa stea la rece , nu? sa fie frig afara sau in camara? deci , daca e asa, eu nu pot sa pun , ca und e locuiesc nu avem iarna si nu e asa frig si deci varza no sa se mureze. Si pt celelalte idei , cu foi de vita sau tei , nu imi place , eu vroiam sarmale normale, din varza. Deci , cum e prea complicat si nu prea bun cu varza cruda, cred ca o s-o las balta si voi ramine doar cu gindul la sarmale!
0

#7 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 22 August 2006 - 06:51 PM

Vezi postareadracula1038, la Aug 22 2006, 07:37 PM, a spus:

............... eu vroiam sarmale normale, din varza. Deci , cum e prea complicat si nu prea bun cu varza cruda, cred ca o s-o las balta si voi ramine doar cu gindul la sarmale!

Ultima data cand am facut sarmale eram departe de casa si intr-o tara care nu avea nici o legatura cu mancarea noastra traditionala... au iesit foarte bune si chiar au fost facute in cantitate mai mare ... in jur de 200. De ce sa ramai numai cu gandul ? Am facut cu varza oparita ... a fost ceva deosebit si vreau sa repet experienta :D :cheer:
0

#8 Utilizator offline   dracula1038 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 22 August 2006 - 07:08 PM

Draga Alina , deci , cu alte cuvinte sa nu ma dau batuta si sa incerc sa fac ? :shout: Iti dai seama ce va iesii? Intre faptul ca poate , naibii ma mai si oparesc si dupa ce ma chinui o zi intreaga , nu iasa nici bune! :D
Intr-o zi cind o sa imi fie grav pofta , cred ca o voi incerca si pe asta , sa nu zic ca n-am facut nici un efort. :cheer:
0

#9 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 03 September 2006 - 08:10 AM

M-am gandit sa fac si ardei umpluti atunci cu sarmalele...compozitia nu difera prea mult :hi:
0

#10 Utilizator offline   dracula1038 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 03 September 2006 - 10:54 AM

Cum mi-a fost pofta de sarmale si nu am facut , ca sa imi fac pofta de varza, am gatit sapt trecuta varza calita cu cirnati afumati si ieri am gatit ciorba de varza. :beee:
Sarmalele , mai asteapta ! :hi:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic