sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

efect de vectorizare Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Noir Désir 

• well organized chaos
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-June 05

Scris 19 July 2007 - 11:53 AM

am incercat si eu sa fac o imagine vectoriala, dar zici ca e michael jackson :tease: mai am mult de lucrat....
eh, putin putin tot seamana cu mine Fisier atasat  incercare.JPG (107.23K)
Number of downloads: 37
0

#12 Utilizator offline   Rycy 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-May 07

Scris 09 August 2007 - 04:20 PM

Vezi postareaJoanna, la Oct 6 2006, 01:33 AM, a spus:

sunt mai multe chestii care intra in gama asta , depinde acu la ce se refera , poate nu la filtrul

Trebuie sa te contrazic!!!Photoshop nu lucreaza cu vectori ci cu phat-uri sau ceva de genu asta!!Grafica vectoriala face astfel incat, oricat ai da Zoom la o imagine, aceasta nu se sctrica(pixeleaza)!!Nu cred ca in photshop poti sa faci asa ceva!!Illustrator lucreaza cu vectori!! :P
0

#13 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 09 August 2007 - 09:29 PM

Vezi postarealaurent-III-rd, la Oct 6 2006, 01:42 AM, a spus:

Se refera la faptul ca ,imaginile in Corel sint bitmap iar in Photoshop sint vectoriale,adica folosesc vectori ptr linile pozelor.Astfel o imagine in Corel se poate converti in Photoshop.

Wrong!
Corel Draw e programul pentru grafică vectorială, iar Corel Photo-paint este cel pentru prelucrare de imagini. Similar, Adobe Photoshop prelucrează imagini, iar Adobe Illustrator este programul pentru grafica vectorială.

Vezi postareaNoir Désir, la Jul 19 2007, 12:53 PM, a spus:

am incercat si eu sa fac o imagine vectoriala, dar zici ca e michael jackson ;) mai am mult de lucrat....eh, putin putin tot seamana cu mine

Există o imagine celebră cu Hedy Lamarr. A fost realizată prin 1996, la un concurs de grafică vectorială în Corel Draw.
Într-adevăr, "schiţa" ta vectorială seamănă cu fotografia.

Aceasta postare a fost editata de harald: 09 August 2007 - 09:30 PM

0

#14 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 10 August 2007 - 02:00 PM

Vezi postareaRycy, la Aug 9 2007, 03:20 PM, a spus:

Trebuie sa te contrazic!!!Photoshop nu lucreaza cu vectori ci cu phat-uri sau ceva de genu asta!!Grafica vectoriala face astfel incat, oricat ai da Zoom la o imagine, aceasta nu se sctrica(pixeleaza)!!Nu cred ca in photshop poti sa faci asa ceva!!Illustrator lucreaza cu vectori!! :yes:

da bine , io am facut nu stiu cate imagini vectoriale in photoshop , acum depinde pt ce ! pt ca sa pui imaginile in pdf da trebe sa lucrii cu ilustrator :)
0

#15 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 11 August 2007 - 10:50 PM

Vezi postareaJ0', la Aug 10 2007, 03:00 PM, a spus:

da bine , io am facut nu stiu cate imagini vectoriale in photoshop , acum depinde pt ce ! pt ca sa pui imaginile in pdf da trebe sa lucrii cu ilustrator :)

Nu cred că ai "făcut imagini vectoriale în Photoshop". Programul de grafică vectorială de la Adobe este Illustrator, cu el se realizează crearea propriu-zisă a unei imagini vectoriale. Pentru generat .pdf-uri, Illustrator conţine într-adevăr un driver de imprimantă, adică fişierul original este trimis către o imprimantă virtuală, care generează .pdf-ul corespunzător. Cam în acelaşi mod cu trimiterea fax-urilor în Windows.

Adobe Photoshop se ocupă de prelucrarea de imagini, adică pleacă de la o imagine preexistentă. Creată sau nu cu Illustrator, indiferent.

Vectorizarea unei imagini este tot un gen de prelucrare. Se pleacă de la o imagine raster (bitmap) care este transformată într-o imagine vectorială. În sensul acestei discuţii, bitmap nu înseamnă numai .bmp, ci inclusiv orice formă de compresie: .gif., .jpg, .png etc. Un desen vectorial sau o imagine vectorială sunt create prin formule matematice, ceea ce face ca respectiva imagine să păstreze aceeaşi calitate, indiferent dacă este tipărită pe A4, pe A6 sau pe A0. O imagine de tip raster este formată prin descrierea fiecărui punct din componenţa imaginii respective. Ceea ce face ca unele detalii să se piardă, în cazul unor reduceri ale dimensiunii. Sau toată imaginea se "pixelizează" în cazul majorării dimensiunilor.

Vectorizarea presupune aşadar transformarea imaginii din "hartă de puncte" în formule matematice.

Ceea ce ar trebui reţinut totuşi, este faptul că imprimantele tipăresc de fapt tot raster, inclusiv când e vorba de text (true-type fonts)

Aceasta postare a fost editata de harald: 11 August 2007 - 11:04 PM

0

#16 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 12 August 2007 - 01:21 AM

Vezi postareaharald, la Aug 11 2007, 09:50 PM, a spus:

Adobe Photoshop se ocupă de prelucrarea de imagini, adică pleacă de la o imagine preexistentă. Creată sau nu cu Illustrator, indiferent.

cu restul sunt deacort , oricum sunt noua la capitolul vector art :D ! dar stiam de pixelurile alea de cand lucram la flash :doh:

Dar cu asta pls :P lucrez cu photoshop de 1 an juma :D si nu fac nici pe departe doar prelucrare de imagini ! la mine photoshop e baza apoi restul ;)

Aceasta postare a fost editata de J0': 12 August 2007 - 01:24 AM

0

#17 Utilizator offline   Rycy 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 14-May 07

Scris 12 August 2007 - 07:29 PM

Eu am incercat sa explic!!!Chiar as vrea sa invat grafica vectoriala!!!Este foarte interesanta!!!!Va recomand un forum de garfica!!site-ul forumului este in contrutie!!! http://www.supremegfx.org/
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Caricatura
politica,sociala,umorul in general
mmmmatei55  3 4.094
Replici noi Adaugare umbra si fundal in Photoshop Hetzenauer  1 8.467
Hot Topic (New) Tutorial Photoshop (CS2)
70 pag. pentru incepatori
Apocalypse  39 68.541
Replici noi Atasamente eroare start woodycad7 ceapaev  1 2.836
Replici noi [Tutorial] Efect de tornada bitza4cs  0 1.480