„2În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
3Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. „
Luca 20:34-36 iata ce scrie aici: „34Isus le-a răspuns: "Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită;
35dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita.
36Pentru că nici nu vor putea muri, căci vor fi ca îngerii. Şi vor fi fiii lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii.”
Marcu 12:25 iata ce spune: „Căci după ce vor învia din morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii în ceruri.”
Apocalipsa capitolul 21:
1Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
2Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
3Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: "Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
4El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut."
5Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: "Iată, Eu fac toate lucrurile noi." Şi a adăugat: "Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate."
23Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.
24Neamurile vor umbla în lumina ei, şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea.
25Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte. (n-are cum sa mai fie zi sau noapte acolo, fiindca nu vor mai fi nici luna, nici stelele nici soarele, lucrurile dintai vor trece, se spune lamurit asta).
Daca aceasta e o cetate materiala pe un Pamant material, cum vor incapea intr-o singura cetate miliardele de oameni mantuiti din cele 80 miliarde de oameni care au trait pana acum pe pamant? (sau vor fi numai 144.000 cei mantuiti?)
Parerea mea e ca aceasta cetate coborata din Cer dupa sfarsitul domniei de 1000 de ani pe Pamant al lui Iisus se refera in mod figurat la acel univers imaterial si atemporal construit de D-zeu pentru oamenii mantuiti. Fiecare categorie de ingeri, heruvimi, serafimi, etc se afla pe un anumit nivel de cunoastere (univers imaterial si atemporal), D-zeu poate veni in fiecare din acele universuri si ei, ingerii pot vedea fata Lui, dar in locul exact de unde vine D-zeu si de unde isi trage El puterea (locul unde a vrut sa junga Satan) ingerii si oamenii mantuiti in trup de ingeri nu vor putea ajunge niciodata. („puterea lui D-zeu nu poate fi patrunsa” scrie in Biblie, si mai scrie ca „nu poate omul sa traiasca (in trup de carne) si sa vada faţa lui D-zeu”, logic, ca n-are cum sa o vada, trupul material si ochii vad doar ce e in universal material, D-zeu fiind din alte lumi, nu poate fi vazut cu ochii decat daca se intrupeaza in trup de carne asa cum a facut acum 2000 de ani si s-a numit Iisus Hristos.
De asemenea sfintii lui D-zeu (oamenii din orice semintie care au parte de prima inviere, fiindca au suferit martiraj in numele lui Iisus, Apoc. 20:4) se vor afla intr-o lume mai apropiata de cea in care sta insusi D-zeu Tatal, bucuriile lor si slava lor (cununile) va fi mai mare decat a celor multi mantuiti prin credinta si a caror numar nu poate fi numarat (Apoc. 7:9-17). Dar toti vor avea un trup de slava, si mari, si mici, si vor vedea pe D-zeu.
In Apoc. 7:15 se spune ca Cel ce sade pe tron îi va daposti in Cortul Sau pe cei mantuti si al caror numar nu-l poate nimenea sa-l numere. Are sau va avea D-zeu cortul pe pamant? Cortul lui D-zeu e in Ceruri si niciodata nu va fi pe pamant fie el si reecologizat prin lipsa lui Satan cum zic iehovistii.
Vedeti ca in Biblie scrie ca Diavolul a fost aruncat din Ceruri pe Pamant (apoc. 12:9), si el vrea sa-i convinga pe oameni sa ramana aici pe pamant prin tot felul de doctrine aiuritoare (cu pamanturi regenerate, reecologizate). Toate sectele care propovaduiesc raiul pe pamant sunt lucrarea lui Satan care e aici pe pamant de la intemeierea lui (vezi geneza, cu adam si sarpele).
Raiul nu e pe pamant, iar cei care cred asta vor avea parte de un alt fel de rai, se numeste Iazul cu Foc care arde vesnic, acolo vor fi Diavolul, Fiara (ultima mare imparatie), Prorocul Mincinos (Antihristul), Moartea si locuinta mortilor precum si oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii Mielului (apoc. 20:15).
Luati-va dupa sectantii care propovaduiesc Raiul pe pamant si o sa gustati din "raiul" lor, caci ei sunt cei despre care s-a zis in Evanghelie: "vor veni multi in Numele Meu (Iisus Hristos) si vor incerca sa rataceasca pe multi, daca ar fi cu putinta si pe cei alesi".
Aceasta postare a fost editata de iosafat: 14 August 2006 - 12:13 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis