sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

leul greu Denominare Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   dan-marius 

• fara titluri preferentiale :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 10-August 04

Scris 01 July 2005 - 11:30 AM

marina, la Nov 3 2004, 09:07 PM, a spus:

:?:
Ce peărere aveți despre leul greu?
Va fi și vreo "peăcăleală" pentru economiile românilor?
:huggles:
[snapbacca]12319[/snapbacca]

Evident ca da. :soc: Din pacate e ceva ce trebuie facut, mai devreme sau mai tirziu.

Aceasta postare a fost editata de dan-marius: 01 July 2005 - 11:31 AM

0

#22 Utilizator offline   giovi 

• Life`s Good ;)
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-May 05

Scris 01 July 2005 - 05:01 PM

Citeaza

Evident ca da
? dc e pacaleala? :huggles:)
0

#23 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 01 July 2005 - 06:24 PM

giovi, la Jul 1 2005, 06:01 PM, a spus:

? dc e pacaleala? :soc:)
[snapbacca]52688[/snapbacca]

Pentru a face rost de bani prin rotunjiri la impozite, de exemplu. Totul se invirte in jurul banilor. :huggles:
0

#24 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 04 July 2005 - 11:33 PM

dan-marius, la Jul 1 2005, 07:24 PM, a spus:

Pentru a face rost de bani prin rotunjiri la impozite, de exemplu. Totul se invirte in jurul banilor. :-
[snapbacca]52704[/snapbacca]

Nu numai atat - ci pentru ca ne-a fost impus de catre UE (la fel si Turciei) si pentru ca, asa cum am mai scris intr-un thread costurile tiparirii bancnotelor sunt ridicate, mai ales ca deh, vorba aia, noi avem bani de plastic - foarte scumpi, cu durata normala de amoritare de 20-25 de ani - cand nici USD nici Euro nu sunt de plastic. :agresiv:
0

#25 Utilizator offline   dan-marius 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 07 July 2005 - 10:07 AM

Blacca CAT, la Jul 5 2005, 12:33 AM, a spus:

Nu numai atat - ci pentru ca ne-a fost impus de catre UE (la fel si Turciei) si pentru ca, asa cum am mai scris intr-un thread costurile tiparirii bancnotelor sunt ridicate, mai ales ca deh, vorba aia, noi avem bani de plastic - foarte scumpi, cu durata normala de amoritare de 20-25 de ani - cand nici USD nici Euro nu sunt de plastic.  :agresiv:
[snapbacca]53256[/snapbacca]

Polimeri, nu plastic.
0

#26 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 July 2005 - 02:31 PM

dan-marius, la Jul 7 2005, 11:07 AM, a spus:

Polimeri, nu plastic.
[snapbacca]53657[/snapbacca]

Fara a polemiza, uite comunicatul BNR cu privire la subiect:

"Leul Nou - 2005

Banca Naţională a României (BNR), înfiinţată în 1880, este banca centrală a României. Banca Naţională este o instituţie publică independentă, cu sediul central la Bucureşti. Este unica instituţie autorizată saă emită însemne monetare, sub formă de bancnote şi monede, ca mijloace legale de plată pe teritoriul ţării.
Moneda naţională este Leul, iar subdiviziunea acestuia este Banul.
România va trece la denominarea monedei sale naţionale, începând cu 1 iulie 2005 .
Sub deviza „Nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă. Totul se simplifică.”, moneda naţională a României, Leul, va fi denominată astfel încâte 10.000 Lei vechi vor reprezenta echivalentul pentru 1 Leu nou.
Monedele şi bancnotele exprimate în lei vechi vor avea putere circulatorie peână la data de 31 decembrie 2006. peână la această dată, monedele şi bancnotele vechi vor fi înlocuite treptat cu noile bancnote şi monede.
Bancnotele de 1 Leu şi 5 Lei sunt imprimate plan. Bancnotele de 10 Lei, 50 Lei, 100 Lei şi 500 Lei sunt imprimate în relief pe ambele feţe. Toate bancnotele din emisiunea 1 iulie 2005 sunt imprimate pe material plastic (polimer). Monedele de 1 Ban, 5 Bani şi 10 Bani sunt din oţel placat cu alamă, cupru şi respectiv nichel. Moneda de 50 Bani este din alamă."
0

#27 Utilizator offline   fire 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-December 04

Scris 12 July 2005 - 10:44 AM

pe mine nu ma avantajeaza in nici un fel.... dar imi place leul greu vrs. "falsitatea milioanelor", nu stiu daca am inteles eu bine, dar i se spune RON ??? nu ROL ??? oare de ce, poate da cineva detalii??
0

#28 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 July 2005 - 06:55 PM

fire, la Jul 12 2005, 11:44 AM, a spus:

pe mine nu ma avantajeaza in nici un fel.... dar imi place leul greu vrs. "falsitatea milioanelor",  nu stiu daca am inteles eu bine, dar i se spune RON ??? nu ROL ??? oare de ce, poate da cineva detalii??
[snapbacca]54548[/snapbacca]

Pai mi se pare evident: tocmai pentru a deosebi lei vechi (ROL) de leii noi (RON), cu alte cuvinte ROL insemnan ROmanian Lei fată de ROmanian New.
Uite aici un linca: www.brd.ro/PDF/ghid_RON.pdf

si problema falselor milioane intra in calcul pana la aderarea la Euro, care nu e asa de departe - deci...
0

#29 Utilizator offline   sfc 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 31-October 04

Scris 30 September 2005 - 09:01 PM

Nu prea ma pricep la economie,dar am inteles ca tiparirea banilor are legatura cu inflatia.
Daca ne gandim doar cati bani s-au tiparit,si ruleaza in paralel cu cei vechi...Eu cred ca a fost o mascare a inflatiei...zic bine?Sa nu uitam ca a aparut si bancnota de 500 lei...semn de inflatie?
Nu vi s-a parut suspect ca economia ..."duduie" pentru parlamentari?
Eu am stat de vb cu multi comercianti care s-au plans ca e cel mai slab an din ultimii ...30!!!
Concret,magazin care facea pana la ora 12 am ,1 milion de lei,azi vara abia facea 100000!
Dar economia a crescut! ...in cifre :tease:
Sincer :prefer un leu rapciugos dar care sa aiba valoare,decat un leu greu cu care nu poti face mare branza :sorry:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Cum va arata Romania dupa integrare? Black CAT  9 7.899