sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Sfarsitul lumii materiale va coincide cu a doua venire a lui Isus sau nu? Cum ramane cu imparatia de 1000 de ani a lui Hristos? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 09 August 2006 - 05:19 AM

Inainte de a fi un Cer Nou si un Pamant Nou (o lume noua, nemateriala, fara soare, si planete) va fi conform Apocalipsei o domnie a Mielului de 1000 de ani aici pe Pamant (Apoc. 20). Voi incerca sa explic ce anume inseamna aceasta domnie fara sa dau apa la moara Iehovistilor:

- sfarsitul lumii materiale nu va fi la a doua venire a lui Hristos. Daca Hristos va veni in jurul anului 2250 sau in curand, oricand ar fi, in 100-200 ani (pentru a invinge in batalia de la Armaghedon fiara a IV-a cea cu rana de moarte vindecata) va instaura o domnie de 1000 de ani aici pe Pamant (Apoc. 20) unde va imparati impreuna cu sfantii sai, primul rod, cei care au suferit martiraj in numele lui (li s-a taiat capul, n-au primit semnul fiarei pe frunte sau mana dreapta). Desi nu vreau sa folosesc cuvinte ca Regat sau altele de genul asta ca sa dau dreptate Martorilor lui Iehova, totusi din Apocalipsa reiese ca Hristos va domni din Sfantul Ierusalim 1000 de ani peste toate neamurile cu un toiag de fier si domnia de 1000 de ani va fi aici pe Pamant. Diavolul fiind inlantuit si el 1000 de ani oamenii vor fi mai buni, nemaifiind sub influenta lui. Dar de aici incolo speculatiile Iehovistilor sar mult peste cal (Iehovistii considera domnia de 1000 de ani a lui Hristos vesnica, deasemenea considera ca pedeapsa in iazul cu foc nu e vesnica si nu se adreseaza oamenilor, Isus a fost doar om, Raiul e pe Pamant in regatul iehovistilor - domnia de 1000 de ani prelungita la infinit. Orice speculatie isi are limitele ei).

- Marele Babilon, cel modern se identifica economic la ora actuala (si nu vad de ce nu si peste 100-200 ani) numai cu USA si New York, totusi in Apocalipsa scrie ca în Marele Babilon a fost gasit sangele sfintilor martiri şi ca s-ar afla pe 7 munti. Aceste conditii sunt indeplinite numai de Roma, dar Roma nu conduce economic UE care se spune ca va deveni fiara a 4-a cu rana de moarte vindecata si va conditiona comertul mondial prin insemnarea cu un semn.
- deasemenea nu vad unde sunt faptele anticristice ale ultimilor papi de la Vatican (faptul ca judecata lor este socotita infailibila, totusi nu semnifica hula atat de mare prorocita in Apocalipsa, iar despre Antihrist se spune ca va fi o singura persoana si va domni un ceas, adica putin timp, atunci necazul pricinuit de el va fi de neimaginat, de aceea timpul va fi scurtat, din pricina celor alesi).
- prima inviere a mortilor va fi la a doua venire a lui Hristos si se spune clar ca e vorba doar de invierea sfintilor martiri; nu se precizeaza numarul lor in capitolul 20 din Apocalipsa (asa cum spun Martorii, ca ar fi 144.000, ei fac confuzie intre numarul sfintilor care vor invia la a doua venire a lui Hristos cu numarul celor rascumparati pe muntele Sion si care se considera ca fiind din semintia lui Israel). In urma acestui prim Armaghedon Fiara si Prorocul Mincinos (Antihristul) vor fi aruncati in Iazul cu Foc. Vedem aici ca Fiara desi e un imperiu, e socotit tot un personaj negativ care va fi aruncat in iazul cu foc.
- dupa trecerea celor 1000 de ani Satan va fi dezlegat "putin timp" si anumite popoare sau coalitii de popoare (Gog si Magog) amagiti de al vor inconjura Cetatea Sfanta, si vor face razboi cu sfiintii din cetate. Nu se spune ca insusi Satan se va intrupa sa-i conduca la lupta asa cum speculeaza adventistii. In acest al doilea Armaghedon vor fi nimictiti. Singurul personaj negativ ramas, Satan, va fi aruncat si el in Iazul cu Foc.
- dupa ce Satan va fi prins si aruncat in Iazul de Foc urmeaza a doua inviere a mortilor, care se spune ca vor fi judecati dupa niste carti (unde sunt mentionate / inregistrate toate faptele fiecaruia, bune sau rele), iar la sfarsitul judecatii cei care n-au fost gasiti scrisi in Cartea Vietii au fost si ei aruncati in Iazul cu Foc (unde se afla deja Satan, Fiara si Prorocul mincinos, impreuna cu Moartea si Locuinta Mortilor) si vor fi chinuiti in vecii vecilor (Apoc. 20:14-15).
- abia acum in Apoc. capitolul 21:1 se spune ca vine sfarsitul universului material, asta e de fapt sfarsitul lumii materiale. Deasemenea domnia de 1000 de ani a lui Iisus Hristos de pe pamant se va transforma in una vesnica impreuna cu Tatal intr-un Cer nou si un Pamant nou, unde nu va fi noapte si suferinta, deci e clar ca se vorbeste de cu totul alta lume, nu cea materiala.
- apocalipsa este o succesiune de viziuni care unele par a se suprapune, pecetile, trambitele, potirele etc.
- icoana fiarei ar putea semnifica un urias computer care va monitoriza prin satelit pe cei insemnati cu semnul (cipul) si va putea chiar sa-i ucida de la distanta pe posesorii semnului (cipului) daca acestia se razvratesc impotriva guvernarii Antihristului.
- alte viziuni sugereaza o apocalipsa climatica, mari poluari, ape de sange, se spune ca oamnii sunt "vrednici" sa bea aceste ape, asta poate fiindca ei insisi au facut acele ape de nebaut.
- alte trambite si potire sugereaza mari explozii nucleare, chinurile radiatiilor, iar altele caderi de meteoriti uriasi.
- in apoc. cap. 7 se spune clar cine sunt cei 144.000, sfiintii lui Israel, care vor fi pecetluiti ca sa nu fie chinuiti de urgiile ce vor veni (adica vor primi God Mode pe intelesul gamerilor), de aici rezulta ca nu doar 144.000 de evrei vor fi mantuiti, ci mult mai multi, impreuna cu marea gloata in haine albe dintre neamuri (Apoc. 7:9-17)

Marea lucrare de mantuire prin credinta este aratata intr-un singur loc in Apocalipsa si anume in capitolul 7 versetele 9 pana la 17. Se spune ca cei mantuiti stau in picioare inaintea scaunului de domnie al Mielului (Iisus) (apoc. 7:9) dar si ca se afla stand inaintea scaunului de domnie a lui D-zeu (apoc. 7:15). Cum le va fi se spune la timpul viitor. Nu se poate deduce daca ei sunt vii pe pamant, sau pusi de o parte in Ceruri si inviati cu un nou trup la sfarsitul celor 1000 de ani ai domniei lui Hristos. Schimbarea trupului intr-o clipeala de ochi pentru cei vii surprinsi de sfarsitul lumii, asa cum a spus Pavel va fi cand cerul si pamantul material vor disparea dintr-o data (cand inca vor fi oameni pe el). Atunci se va implini ceea ce a spus Iisus: "daca doi vor fi intr-un pat (sot si sotie) unul va fi luat, altul lasat".

In concluzie e foarte greu de presupus exact ce va fi si cum va fi. Dar toate aceste mari necazuri vor veni din cauza faradelegilor si silniciilor pe care oamenii si le fac unii altora si vor veni pentru ca ei sa se intoarca la D-zeu si la fapte bune (totusi in Apoc. se spune ca nu se vor pocai ci doar î-L vor blestema pe D-zeu pentru aceste nenorociri). Lui Daniel i s-a spus ca aceste prorociri sunt pentru niste "vremi foarte indepartate". Asadar ca sa imi inchei speculatia, la 2250 mai adun 1000 de ani si rezulta ca adevaratul sfarsit al universului material ar putea fi prin 3250. Intr-adevar, vremuri foarte indepartate, tinand cont ca Daniel a avut vedeniile in jurul anului 600 inainte de Cristos.

Se repeta de mai multe ori sintagma "o vreme, vremuri si jumatate de vreme", iar interpretarea reala a timpului am putut sa o fac considerand ca femeia din Apoc. 12 este chiar tara Israel din care s-a nascut Isus. Inca o data, rog ca cei care citesc sa nu se preocupe de ani si date, totul e in asa fel scris in Apocalipsa incat numai in momentul cand se vor implini oamenii isi vor da seama exact despre ce e vorba.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 09 August 2006 - 05:36 AM

0

#2 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 09 August 2006 - 04:33 PM

daca apocalipsa dupa ioan nu era inclusa in NT, mai credeai aberatiile astea? te mai chinuiai atat de mult sa le dai un inteles, sa le gasesti o talmacire?
sau daca te nasteai acum 200 de ani, tot aceeasi interpretare o faceai? cu chip-uri si supercomputere? cu explozii nucleare?
0

#3 Utilizator offline   Vali29 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-January 06

Scris 09 August 2006 - 06:40 PM

Vezi postareaiosafat, la Aug 9 2006, 06:19 AM, a spus:

Se repeta de mai multe ori sintagma "o vreme, vremuri si jumatate de vreme"...

trei ani si jumatate.

Daniel 12:11 "De la vremea când va înceta jertfa necurmată, şi de când se va aşeza urâciunea pustiitorului, vor mai fi o mie două sute nouăzeci de zile."

Vezi postareaiosafat, la Aug 9 2006, 06:19 AM, a spus:

Asadar ca sa imi inchei speculatia, la 2250 mai adun 1000 de ani si rezulta ca...

Marcu 13:32 "Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl."
Matei 24:36 "Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl."
0

#4 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 09 August 2006 - 11:05 PM

l.....nu v-ati mai saturat de aberat si copy./paste din ce a scris un sarman sau mai multi? e chiar asa greu sa ganditi singuri?cred ca o sa incep si eu sa citez din cursurile lui feynamnn si sa le dau interpretari biblice........
0

#5 Utilizator offline   Cleric Prestřn 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 09 August 2006 - 11:19 PM

Vezi postareadark_light, la Aug 9 2006, 05:33 PM, a spus:

daca apocalipsa dupa ioan nu era inclusa in NT, mai credeai aberatiile astea? te mai chinuiai atat de mult sa le dai un inteles, sa le gasesti o talmacire?
sau daca te nasteai acum 200 de ani, tot aceeasi interpretare o faceai? cu chip-uri si supercomputere? cu explozii nucleare?

Am dorit sa interpretez Apocalipsa din cauza ca a fost scrisa de cel mai iubit dintre ucenicii lui Iisus, apostolul Ioan, in anii 99-100 e.n cand era exilat pe insula Patmos, cel despre care Iisus a spus lui Petru: "Daca eu vreau ca acesta sa ramana pana voi veni eu, ce-ti pasa tie? Tu vino dupa Mine" (adica vei muri ca si mine pe cruce), prin aceasta Iisus a vrut sa spuna ca Ioan va trai si va muri de batranete, nu de moarte de martir pe altarul Satanei cum au patit ceilalti apostoli.
Moartea lui Petru rastignit pe cruce cu capul in jos la Roma in Coloseum a fost prorocita de Iisus cand a spus lui Petru: "cand erai tanar, singur te incingeai si te duceai unde voiai, dar cand vei imbatrani, iti vei intinde mainile si altul te va incinge si te va duce unde nu vei voi tu sa merge".

Fiind scrisa de apostolul Ioan, era imposibil ca Apocalipsa sa nu fie inclusa in Noul Testament.

Interpretarile cu poluarea si explozii nulceare nu le puteam face acum 100 de ani, dar nenorocirile scrise in Apocalipsa, majoritatea, eu cred ca vor veni cu voia lui D-zeu si prin mana omului.

Din pacate musulmanii sunt acum lasati cu totul in puterea Satanei, tocmai ca noi sa vedem marile nenorociri care vin si vor mai veni peste ei. 230.000 morti in Indonezia la tsunami, 80.000 morti in Iran in cutremurul din 2005, macelurile dintre suniti si şiiţi in Iraq, sutele de morti de la Meca in fiecare an, toate ca semne de la Dzeu care vrea sa ne arate cum pedepseste el pe cei care se inchina si slujesc unor d-zei care nu exista.

Coranul s-a impus si a rezistat fiindca si el are in spate o entitate puternica, se numeste Satanah (potrivnicul), care sta in spatele tuturor religiilor false precum si in dezbinarea Bisericii lui Cristos in sute de secte. Coranul nu e decat un plagiat grotesc al Bibliei, facut din orgoliul si invidia arabilor pentru evrei. Primul pizmas si orgolios a fost Diavolul. De aceea nu i s-a mai gasit loc in Cer, lui si ingerilor lui. Tot asa si pe Pamant slujitorilor lui nu li se va mai gasi loc.

Coranul nu are nici un fel de profetii, doar promisiuni desarte, cu rauri de lapte si miere si fecioare virgine, (Mohamed a fost un mare curvar), prin asta cunoastem ca vine de la Satana. Biblia vine de la D-zeu, fiindca prorocirile ei s-au implinit si se vor mai implini, iar Iisus a facut nenumarate minuni. Cand arabii i-au cerut lui Mohamed sa faca si el minuni, ca vedeau ca se chinuie de zeci de ani sa isi faca propria religie, Mohamed n-a putut face nimic. D-zeu nu l-a lasat nici macar sa minta in Coran ca a facut vreo minune. De asemenea n-a putut face nici cea mai mica profetie. Desi Coranul e plin de invataturi morale, musulmanii nu le pot indeplini fiindca pentru a fi moral trebuie sa ai dragoste de oameni in inima ta. Dragostea vine de la D-zeu si El o da cui vrea El. Câtă cinste / morala si dragoste au musulmanii in ei se vede dupa nivelul lor de trai care il au (luat in medie), daca nu ar avea petrolul unde ar mai fi Printii putrezi de bogati ai arabilor? Restul populatiei din Arabia Saudita o duce greu. Evreii toti o duc bine. Au asociatii agricole familiale si nu se fura unii pe altii ca arabii etc.

Asa cum s-au implinit profetiile Bibliei referitoare la lumea asta, tot asa se vor implini si cele referitoare la lumea viitoare, (vezi in Apoclipsa 20:12 unde se arata ca cei care s-au inchinat altor d-zei care nu exista precum si celui Viu si Adevarat vor fi judecati dupa fapte, dar cei gasiti vinovati nu vor fi manuiti decat daca au credinta in Iisus Hristos, adica cei care si-au albit hainele in sangele mielului, Apoc 7:9-17). El s-a relevat cui a vrut El. Daca el a vrut sa se descopere prima data evreilor pe care ia numit primii lui copii, noi nu putem sa ne revoltam. Fiindca El i-a cazut de multe ori din slava lui (ca se ne aduca pe noi ceilalti in Slava lui) si ia pedepsit crunt. Se spune in Biblie ca ei, evreii au omorat pe toti prorocii trimisi la ei, i-ar fi omorat si pe Ilie si Enoch daca nu ar fi fost rapiti la cer. De aceea evreii au platit pana acum fiecare picatura din sangele de proroc pe care au varsat-o. Ceea ce patesc acum cu musulmanii este tot o "rasplata" pentru mortea prorocilor si a lui Iisus. Cat vor fi pe pamant nu vor avea liniste.

Calea dreapta e una singura, cea a lui Iisus (“..nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine…Eu si Tatal una suntem…, caci Tatal care locuieste in Mine face aceste lucrari (minunile)…”). Pe aceasta cale n-au mers nici Evreii, nici arabii (care nici nu aveau cum caci nu le-a fost descoperita lor). Au mers neamurile celelalte si D-zeu le-a dat belsug aici Pamant si nenorociri si mizerie celorlalti.

Satanah e un tata rau, el nu-si hraneste copiii, îi lasa flamanzi, îi dezbina si îi prigoneste pe tot Pamantul fara ai mai aduna vreodata la un loc decat in scop de jaf si razboi. Ba mai mult le pune in inimi credinta ca ei nu au belsug pe Pamant din cauza crestinilor si in special a evreilor. Asa i-a facut si Hitler pe germani sa creada pana au venit americanii si le-au aratat o cale buna si sigura spre belsug, calea muncii fara furaciuni (calea din pilda inmultirii talantilor care a spus-o si Iisus). Ei au mai aratat aceasta cale si japonezilor si sud coreenilor, si au vrut din idealism sa o arate si vietnamezilor dar acolo Diavolul comunist a fost mai tare. Din pacate Diavolul comunist atata timp cat a stapanit a omorat in inchisori toti oamenii de valoare si au ramas doar lichelele, smecherii si hoţii care fura cu legea in mână de la cei multi. Si cei multi sunt “vrednici” de soarta lor fiindca din randul lor se ridica in fruntea lor cei alesi sa-i conduca.

Cine duce pe altii in robie, va merge si el in robie, cine ridica sabia, de sabie va pieri..." Apoc. 13:10. Asta e dreptatea lui D-zeu pe pamant.

Aceasta postare a fost editata de iosafat: 09 August 2006 - 11:25 PM

0

#6 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 06 September 2006 - 10:55 PM

iosafat dar ce spui de faptul ca adventistii spun ca Iesus a venit in 1878 parca...si martorii prin 1914 ?
0

#7 Utilizator offline   Florian_L 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-April 06

Scris 13 September 2006 - 10:50 AM

Eu cand am citit denumirea topicului, depre sfarsitul lumii materiale am gandit in prima faza ca este vorba despre sfarsitul universului prin colapsare intr-o gaura neagra (Big Crash). Probabil autorul s-a referit la prabusirea vietii economice si a bunastarii materiale.
Eu cred ca odata inceputa colonizarea spatiului cosmic, prin asezari umane extraterestre, autonome si cu posibilitati de progres fara interventie terestra, sfarsitul lumii, in acest caz, se amana pana la sfarsitul universului, adica peste cateva miliarde de ani. Intrucat un eveniment care sa distruga intreg sistemul solar ar avea loc peste cinci miliarde ani, atunci cand soarele se transforma in gigantica rosie, este timp suficient ca civilizatia umana sa se extinda in alte parti ale galaxiei.
Daca pana la colonizarea spatiului, adica in acest secol, nu vine sfarsitul lumii, atunci mai avem de astepat.
0

#8 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 13 September 2006 - 07:29 PM

Vezi postareaFlorian_L, la Sep 13 2006, 11:50 AM, a spus:

Eu cand am citit denumirea topicului, depre sfarsitul lumii materiale am gandit in prima faza ca este vorba despre sfarsitul universului prin colapsare intr-o gaura neagra (Big Crash). Probabil autorul s-a referit la prabusirea vietii economice si a bunastarii materiale.
Eu cred ca odata inceputa colonizarea spatiului cosmic, prin asezari umane extraterestre, autonome si cu posibilitati de progres fara interventie terestra, sfarsitul lumii, in acest caz, se amana pana la sfarsitul universului, adica peste cateva miliarde de ani. Intrucat un eveniment care sa distruga intreg sistemul solar ar avea loc peste cinci miliarde ani, atunci cand soarele se transforma in gigantica rosie, este timp suficient ca civilizatia umana sa se extinda in alte parti ale galaxiei.
Daca pana la colonizarea spatiului, adica in acest secol, nu vine sfarsitul lumii, atunci mai avem de astepat.

eu cred ca nu o sa fie nici o colonizare niciodata pentru ca biblia nu spune nicaieri asa ceva, si cam 100% din ce spune BIblia se implineste :spiteful:
0

#9 Utilizator offline   Florian_L 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-April 06

Scris 14 September 2006 - 07:11 AM

Daca 100% din ce spune biblia se implineste, nu inseamna ca ce nu spune nu se implineste.
0

#10 Utilizator offline   mlg 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-June 06

Scris 15 September 2006 - 06:55 PM

Vezi postareaFlorian_L, la Sep 14 2006, 08:11 AM, a spus:

Daca 100% din ce spune biblia se implineste, nu inseamna ca ce nu spune nu se implineste.

Adevarat, dar despre sfarsitul lumii iti spune ca o sa fie pe planeta asta
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata Wahaha  97 20.751
Hot Topic (New) Ce inseamna FAMILIA pentru omul contemporan ?
Familia trebuie sa reziste, si, cu siguranta, va rezista !
LIVEASAHB  24 14.128
Hot Topic (New) Atasamente Se poate sti cand este sfarsitul lumii? * * * - -
2011 sau nu? Ce dovezi avem in Biblie despre aceasta?
zexelica  771 48.972
Topic inchis Pentru musulmani si nu numai Azrael  0 1.477
Topic inchis CALENDAR ORTODOX BigDefender  103 13.199