Credeti ca Romanul si ma refer aici la cei din afara artelor ,(la romanul de rind)este interesat in perioada asta de tranzitie sa recupereze lipsurile pe care le are in ceea ce priveste arta?Sau mai degraba se gindeste la cum sa "TRAIM BINE"
Pagina 1 din 1
"A fi sau a nu fi"
Scris 09 August 2006 - 03:08 AM
Citeaza
in ceea ce priveste arta?
Da, intr-o prima faza, vrem sa traim bine, abia apoi ne intoarcem spre arta. Partea ciudata este ca traim relativ bine, in comparatie cu anii 94-95 (atunci eram in tranzitie!), dar arta ramane surghiunita. De ce? Pentru ca incepem as adoptam modele vestice. Sa demonetizam cultura, sa o mercantilizam. Tu sugerezi cumva ca ar trebui acum sa incepem sa dam buzna la galerii de pictura, la lansari de carte si la opera? Fii pe pace, nu se va intampla. Desi e pacat..
Scris 09 August 2006 - 02:54 PM
Mijloacele de exprimare in ceea ce priveste arta si cind zic arta ma refer la tot ce inseamna arta nu numai la pictura au evoluat cauta si vezi tot ce a fost nou la inceput a fost blamat incepind din Renastere si chiar dinaintea lor plecind chiar de la acele canoane care se credeau perfecte si care trebuiau urmate in tocmai de ceilalti .Cind a aparut Romantismul au fost blamati fa o comparatie intre lucrarile perioadelor; Renascentiste - Romantice -Realiste Impresioniste-post/neoimpresioniste venind usor spre arta sec al XX lea Simbolism-Expresionism-Fovism-Cubism-Futurism-Dadaism-Suprarealism-Abstract
punete in situatia in care ai fi trait in una din aceste etape aparitia altei etape alta decit cea traita de tine va fi greu de acceptat din partea ta asa se intimpla si in ziua de azi .Si unde nu mai pui ca arta Abstracta adica prima lucrare a aparut in 1910 Kandinsky deci abstractul este situat undeva nu chiar foarte "departe"ma refer aici la abstract pentru ca este o eticheta pusa pe tot ce nu este inteles in arta
punete in situatia in care ai fi trait in una din aceste etape aparitia altei etape alta decit cea traita de tine va fi greu de acceptat din partea ta asa se intimpla si in ziua de azi .Si unde nu mai pui ca arta Abstracta adica prima lucrare a aparut in 1910 Kandinsky deci abstractul este situat undeva nu chiar foarte "departe"ma refer aici la abstract pentru ca este o eticheta pusa pe tot ce nu este inteles in arta
Aceasta postare a fost editata de lerd: 09 August 2006 - 02:57 PM
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Corneliu Baba - portete
portret in creion |
element22 | 0 | 8.262 |
|
desene in creion pe diferite teme |