iosafat, la Aug 10 2006, 01:50 AM, a spus:
Adventistii sunt insufletiti de acelasi duh satanic care il acuza pe Iisus cand facea vindecari in Ziua sabatului.
si treaba asta ti-a soptit-o Dumnezeu azi-noapte, nu?
Iisus a spus ca daca boul tau cade in fantana de ziua sabatului sa-l scoti afara.
de fapt era o oaie si continui sa ma mir de lipsa de cunostinte biblice a celor care isi sparg caramizi pe piept de atata credinta.
Naturistii / Adventistii si orice secta rupta de D-zeu

naturistii sunt o secta ?!?
Doar in carne gasim vitamina B12 fara de care vom face anemie pernicioasa (boala Berry-Berry a copiilor din africa) daca eliminam carnea mai multi ani din alimentatie.
Doar fierul bivalent din carne se asimileaza, in plante (spanac) gasim fier trivalent care nu se asimileaza in organism.
ceeee???

Doamne, Dumnezeule mare !
omule, dupa ce ca esti total pe-afara, ne mai faci si cu mana de acolo !
1. B12 se gaseste nu numai in carne, organe (ficat, rinichi, creier) cat si in oua, produse lactate si drojdii.
2. anemia pernicioasa provocata de lipsa de B12 nu-i acelasi lucru cu boala beriberi ( NU BERRY-BERRY!) produsa de carenta de B1 (ca de aia e numita si vitamina antiberiberica) !
3. daca nu mananci carne, dar ai un aport echilibrat care include alimente de origine animala, poti trai chiar foarte bine. cheia e sa nu faci excese. exista totusi si grupuri care adopta o alimentatie exclusiv vegetariana (veganii) si care trebuie sa isi ia cateva substante nutritive (vitamine, minerale) din suplimente alimentare daca nu vor sa se imbolnaveasca.
4. si fierul bivalent, si cel trivalent se asimileaza. exista si medicamente ce contin fier trivalent si se folosesc in tratamentul anemiilor ! depinde de formula, de combinatii. anemia feripriva, cauzata de alimentatia saraca in fier, poate fi prevenita prin hranirea cu alimente bogate in fier: organe (inima, ficat, rinichi), fructe de mare si peste, fructe uscate, nuci, legume cu frunze verzi ( patrunjel ), broccoli, fasole, mazare, etc. aportul de vit C intr-o astfel de alimentatie, sustine absorbtia fierului.
In fiecare secta exista cateva rataciri anume puse fara ca ei sa-si dea seama, pentru noi ceilalti, ca sa nu mergem dupa ei.
Din pacate Daisy_ro nu va spus si restul ratacirilor din doctrina adventista: ca iadul si pedeapsa vesnica nu exista pentru oameni, ca au avut nu stiu cate termene la care l-au asteptat pe Hristos sa vina la ei (si numai la ei) desi Cristos a spus ca ziua aceea e imposibil de ghicit si cand va veni va veni pentru toti si toti il vom vedea, si mortii si vii, ca papa catolic oricare ar fi el e Antihrist, ca numele papei de pe coaroana lui daca aduni literele iti da 666.
asta este ce-au inteles ei din biblie. Si tocmai pentru ca biblia este atat de ambigua si de interpretabila in litera, iar multi nu reusesc sa vada dincolo de cuvintele insirate pe foaie, de aceea ne confruntam cu atatea grupuri-grupulete si secte-sectulete, una mai detinatoarea adevarului absolut decat cealalta !
Totusi asta nu inseamna ca nu exista biserici mantuitoare, dar ele sunt cu atat mai periculoase cu cat aparitia lor este mai recenta. Eu merg pe mana a 3 biserici, Ortodoxa, Catolica, Baptista (primele biserici sunt cele care au intaietate in fata lui D-zeu, chiar daca au lucruri gresite in doctrina lor).
ordinea aparitiei a fost:
- din biserica primara - ortodox si catolic (1054)
- protestant din catolic
- baptist din protestantismul englez
deci a treia biserica e cea protestanta, nu cea baptista.
Mania lui D-zeu creste progresiv cu fiecare noua secta care apare.
lui Dumnezeu putin ii pasa de nebunia umana. cel mult rade cu lacrimi de prostia noastra.