Hepatita cronica tip B si sportul!
Scris 06 August 2006 - 05:30 PM
Este recomandat sportul in cazul "bolnavilor" de hepatita B cronica? Daca raspunsul este afirmativ, ce fel de sport este recomandat si care ar fi limitele ce nu trebuiesc depasite?
Trebuie lasat la o parte acest "obicei"? Sau ... in combinatie cu medicamentele, odihna si alimentatia sanatoasa ajuta sistemul imunitar in "lupta" cu VHB-ul?
Este benefic sportul in aceste cazuri?
Scris 09 August 2006 - 12:24 PM
Unii obosesc imediat (mai e si lenea cateodata), altora le face bine. Cred ca depinde de fiecare. Eu merg la aerobic. Cateodata e mai bine, alteori ma simt obosita. Dar nu renunt. Are efecte mult mai bune si ma simt mult mai bine cand plec de acolo. Asta e cel mai important, nu?
Scris 09 August 2006 - 06:52 PM
ppp123, la Aug 9 2006, 01:24 PM, a spus:
Unii obosesc imediat (mai e si lenea cateodata), altora le face bine. Cred ca depinde de fiecare. Eu merg la aerobic. Cateodata e mai bine, alteori ma simt obosita. Dar nu renunt. Are efecte mult mai bune si ma simt mult mai bine cand plec de acolo. Asta e cel mai important, nu?
ma bucur ca mai sunt si persoane interesate de sport!
am asteptat cam mult sa raspunda cineva la acest topic!
si eu sunt de aceasi parere!
sa vedem ce mai zic si altii!
Scris 09 August 2006 - 07:32 PM
costy73, la Aug 9 2006, 08:52 PM, a spus:
Hallo costy,
şi eu īnainte de diagnosticul HBV am alergat regulat, dar de cīnd ştiu de virusul ăsta m-am blocat, parcă nu mai īmi vine să alerg, am īncercat de cīteva ori şi am alergat destul de bine dar văd că ceva mă opreşte să o fac. De cīte ori merg īn pădure să mă plimb mă gīndesc: "Gata de mīine īncepi iarăşi dar nu se īntīmplă..." Doctorul mi-a spus că īn situaţia mea pot să continui cu alergatul doar maratonul nu mi l-ar recomanda.
Numai bine!
Scris 09 August 2006 - 07:59 PM
juliana, la Aug 9 2006, 08:32 PM, a spus:
şi eu īnainte de diagnosticul HBV am alergat regulat, dar de cīnd ştiu de virusul ăsta m-am blocat, parcă nu mai īmi vine să alerg, am īncercat de cīteva ori şi am alergat destul de bine dar văd că ceva mă opreşte să o fac. De cīte ori merg īn pădure să mă plimb mă gīndesc: "Gata de mīine īncepi iarăşi dar nu se īntīmplă..." Doctorul mi-a spus că īn situaţia mea pot să continui cu alergatul doar maratonul nu mi l-ar recomanda.
Numai bine!
Hi,
mersi de raspuns!
iti trebuie mai multa vointa!
eu am facut sport timp de 8 ani (zi de zi), apoi am facut o pauza cam tot de vreo 8 ani (am facut sport doar sporadic) iar acum m-am apucat iar!!!
pot spune ca ma simt, din nou, ca la 20 de ani!
asa ca ... ITI TREBUIE MAI MULTA VOINTA! Ai sa vezi ca nu o sa mai poti fara miscare!
Numai bine si tie!
Scris 09 August 2006 - 09:33 PM
costy73, la Aug 9 2006, 09:59 PM, a spus:
mersi de raspuns!
iti trebuie mai multa vointa!
eu am facut sport timp de 8 ani (zi de zi), apoi am facut o pauza cam tot de vreo 8 ani (am facut sport doar sporadic) iar acum m-am apucat iar!!!
pot spune ca ma simt, din nou, ca la 20 de ani!
asa ca ... ITI TREBUIE MAI MULTA VOINTA! Ai sa vezi ca nu o sa mai poti fara miscare!
Numai bine si tie!
Da ai dreptate trebuie sa ies din amorţeala asta şi daca reuşesc voi deveni dependenta. Eu am facut sport aproape toata viaţa şi cunosc sentimentul euforic dupa zece km de alergat
Ciao Juliana
Scris 09 August 2006 - 10:07 PM
In comparatie cu celelalte raspunsuri, al meu este mai diferit.
Pana acum 3 luni n-am facut sport sau munca fizica, indiferent de distanta mergeam cu masina.
In ultimele trei luni mi-am impus ca in fiecare seara sa alerg, am reusit. L-am intrebat pe medic daca pot si raspunsul a fost afirmativ, cu conditia ca sa ma opresc atunci cand obosesc si sa nu ma i-au la intrecere cu ceilalti.
In concluzie, cand am fost sanatoasa n-am alergat , acum da si ma simt bine.
Sanatate , vointa si incredere tuturor cititorilor.
s-auzim de bine
Scris 09 August 2006 - 10:57 PM
detena, la Aug 9 2006, 11:07 PM, a spus:
In comparatie cu celelalte raspunsuri, al meu este mai diferit.
Pana acum 3 luni n-am facut sport sau munca fizica, indiferent de distanta mergeam cu masina.
In ultimele trei luni mi-am impus ca in fiecare seara sa alerg, am reusit. L-am intrebat pe medic daca pot si raspunsul a fost afirmativ, cu conditia ca sa ma opresc atunci cand obosesc si sa nu ma i-au la intrecere cu ceilalti.
In concluzie, cand am fost sanatoasa n-am alergat , acum da si ma simt bine.
Sanatate , vointa si incredere tuturor cititorilor.
s-auzim de bine
Scris 05 September 2006 - 08:27 PM
costy73, la Aug 9 2006, 07:52 PM, a spus:
am asteptat cam mult sa raspunda cineva la acest topic!
si eu sunt de aceasi parere!
sa vedem ce mai zic si altii!
traieste viata asa cum simti tu ca ti-e bine,bucura-te de tot ce e frumos,zimbeste si atunci cind e greu si nu uita ca cineva acolo sus te iubeste!
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Nu stiu ce sa ma fac... | mallo | 3 | 5.290 |
|
unde se determina viremia?
hepatita C |
marisa | 4 | 7.228 |
|
gastroenterelogie
gastroenterelogie-recomandare doctor? |
gzabi | 0 | 2.652 |
|
spalaturile vaginale | Dana_Iulia | 8 | 17.483 |
|
Am nevoie de un raspuns urgent la o problema foarte delicata! | help me | 0 | 2.806 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis