sau Inregistrare

• 117 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ion Antonescu Erou national sau criminal de razboi? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   laststand 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-July 06

Scris 08 November 2006 - 05:40 PM

Vezi postareabagherra, la Nov 8 2006, 01:18 AM, a spus:

:roll: Mda...fiecare,vede jumatatea paharului care-i convine!
Era razboi...
Au murit oameni in lumea intreaga...nu doar evrei!
Iar evreii,in loc sa stea cuminti in banca lor,complotau,tradau si atacau armata romana!

ba nu complotau de loc.

Citeaza

Toti se pling de ceea ce li s-a facut...dar nu spun si ce au facut!
Ce frumos ai trateaza evreii pe palestinieni! Sau ce frumos l-au tratat pe IIsus!

ce legatura are una cu alta ?

Citeaza

Presedintele Americii de ce nu e declarat criminal de razboi,ca a dat doua bombe atomice peste japonezi?

fiindca e discutabil daca folosirea armelor nucleare e sau nu ,legal vorbind, crima de razboi.

Citeaza

A avut Antonescu ceva personal cu ei...
Si restul mapamondului ce are cu ei de nu-i agreeaza?Ca nu am inteles niciodata...

si daca nu ne place de cineva, trebuie sa ne apucam sa-i omoram ??

Citeaza

Si tiganii,la fel...
Era dictatura militara! Stiti ce inseamna asta?
Esti "smirna" sau mori!
Nimeni nu avea voie sa se apropie de vreo casa bombardata,sa ia ceva pentru ca era impuscat pe loc,fara judecata!
Pai,ce...intelegeau tiganii? Ash!
Ca lacustele...in timp ce oamenii erau in ascunzatori,intrau in casele lor si devastau tot!
Mai mult:stiind ca nu au voie,navaleau in casele bombardate si in loc sa salveze muribunzii de sub darimaturi
furau tot ce gaseau in case apoi, cum trebuiau sa "opereze" repede ca sa nu fie prinsi,la care muribund sau mort nu puteau sa le scoata bijuteriile,le taiau degetele cu inele cu tot!
De-asta au fost expediati in Rusia...ca exasperasera o tara...
Am citit intr-o carte de la biblioteca cind eram pustoaica...

tiganii au fost deportati in transnistria in 1941-42, iar bombardamentele au inceput in 1943.

Citeaza

Tot acolo,am vazut si harta Romaniei mari...si nu intelegeam de ce era ...altfel...de cum invatam noi la scoala?
Intrebam parintii,profesorii...si nici unul nu-mi spunea nimic! Faceau pe prostii...
Am inteles singura...la revolutie!
Pai,cum sa-mi spuna cind ei regreta comunismul?
Numai bunicu' saracu',i-a injurat pe bolsevici pina in ultima zi a vietii!
Musolini,a fost dictator si fascist...si totusi,italienii il iubesc"pentru ca a vrut binele Italiei si pentru ca a facut si lucruri bune".
Mie,mi se baga pumnu' in gura...mi se impune prin lege ce sa neg si ce sa aprob...pe cine sa iubesc si pe cine nu...dar,e democratie...iar Romania,o tara libera!
Oare? :senile:

si intr-o <<democratie> legea nu trebuie sa-i condamne pe cei care indeamna la rezolvarea conflictelor prin violenta ?
0

#22 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 08 November 2006 - 05:43 PM

va sfatuiesc sa parcurgeti:Maresalul Antonesc in fata istoriei
aparuta in 2002 la editura helios
e o colectie ampla de ordine date si semnate de Maresal
concluzia mea: un MARE ROMAN
0

#23 Utilizator offline   Ionx 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 14-October 06

Scris 08 November 2006 - 06:29 PM

Antonescu a fost cel care a incercat sa redea demnitatea poporului roman in acele vremuri, cand am pierdut teritoriile cucerite cu sange in primul razboi mondial fara sa se traga un foc de arma. Din nefericire s-a implicat prea mult in campania din Est, alaturi de Germania spre deosebire de celalate state aliate Axei.In ceea ce priveste politica antisemita cateodata se uita ceva. In acele vremuri o parte din populatie era antisemita. Legionarii precum si nazistii in Germania nu au ajuns la putere fara sprijinul maselor. Dar timp de 50 de ani am invatat ca poporul roman a fost pur si inocent, nu jigneam pe nimeni si doar boierii , turcii si ungurii erau vinovati. Din aceasta cauza evit sa ma uit la documentarele istorice facute inainte de 1989, sunt prea exagerate.
Antonescu a fost un erou in opinia unora , un criminal conform celorlalti. Este usor sa judeci dupa 60 ani, dar au fost vremuri tulburi, in care milioane de oameni si-au gasit sfarsitul. Totusi pe Maresalul Ion Antonescu il consider unul dintre cei mai mari romani, un om care si-a iubit patria, care s-a jertfit pt ea, un om care a stiut sa moara demn.

Vezi postarealaststand, la Nov 8 2006, 05:40 PM, a spus:

ba nu complotau de loc.

fiindca e discutabil daca folosirea armelor nucleare e sau nu ,legal vorbind, crima de razboi.

si daca nu ne place de cineva, trebuie sa ne apucam sa-i omoram ??

tiganii au fost deportati in transnistria in 1941-42, iar bombardamentele au inceput in 1943.

si intr-o <<democratie> legea nu trebuie sa-i condamne pe cei care indeamna la rezolvarea conflictelor prin violenta ?

Din pacate intr-un razboi mor multi oameni a caror singura vina este apartenenta la rasa sau religie, in ciuda faptului ca traim intr-o perioada a cunoasterii si progresului razboaiele care au la baza etnia sau religia se inmultesc. Oamenii in loc sa devina mai deschisi devin mai intolerabili. In ceea ce priveste "democratia" in anul 1940 eram in plina dictatura ( din 1938).
0

#24 Utilizator offline   Ionx 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 14-October 06

Scris 08 November 2006 - 06:47 PM

Vezi postareaionx, la Nov 8 2006, 06:29 PM, a spus:

Antonescu a fost cel care a incercat sa redea demnitatea poporului roman in acele vremuri, cand am pierdut teritoriile cucerite cu sange in primul razboi mondial fara sa se traga un foc de arma. Din nefericire s-a implicat prea mult in campania din Est, alaturi de Germania spre deosebire de celalate state aliate Axei.In ceea ce priveste politica antisemita cateodata se uita ceva. In acele vremuri o parte din populatie era antisemita. Legionarii precum si nazistii in Germania nu au ajuns la putere fara sprijinul maselor. Dar timp de 50 de ani am invatat ca poporul roman a fost pur si inocent, nu jigneam pe nimeni si doar boierii , turcii si ungurii erau vinovati. Din aceasta cauza evit sa ma uit la documentarele istorice facute inainte de 1989, sunt prea exagerate.
Antonescu a fost un erou in opinia unora , un criminal conform celorlalti. Este usor sa judeci dupa 60 ani, dar au fost vremuri tulburi, in care milioane de oameni si-au gasit sfarsitul. Totusi pe Maresalul Ion Antonescu il consider unul dintre cei mai mari romani, un om care si-a iubit patria, care s-a jertfit pt ea, un om care a stiut sa moara demn.
Din pacate intr-un razboi mor multi oameni a caror singura vina este apartenenta la rasa sau religie, in ciuda faptului ca traim intr-o perioada a cunoasterii si progresului razboaiele care au la baza etnia sau religia se inmultesc. Oamenii in loc sa devina mai deschisi devin mai intolerabili. In ceea ce priveste "democratia" in anul 1940 eram in plina dictatura ( din 1938).

Scuze , acum am vazut faza cu democratia. Iti dau dreptate
0

#25 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 10 November 2006 - 03:49 AM

Vezi postareaionx, la Nov 8 2006, 08:29 PM, a spus:

:tease: N-ai inteles:era o aluzie la faptul ca eu ar trebui sa fiu condamnata fiindca as indemna la rezolvarea conflictelor prin violenta!
M-am saturat sa tot aud asta...de la tot felul de lingai,securisti,evrei.,tigani,maghiari...si ce-or mai fi!
Daca a fost...sau ce a fost Antonescu,asta trebuia lasat la latitudinea fiecaruia nu sa-mi impuna mie cineva ce sa simt,ce sa vorbesc si ce sa cred!
Sunt fapte ce apartin conjuncturilor trecutului...si nici o nulitate a zilelor noastre nu s-ar fi descurcat mai bine in acele perioade tulburi!
Antonescu,era un capos...fiindca,era "taur" iar astia,nu stiu sa piarda;ies din arena doar invingatori sau...morti!
A fost un patriot patimas si un justitiar...
Trebuia sa plece in Honolulu,cu burta la soare si sa-l doara undeva...de romani si de Romania! Daca statea la cald pe baliguta si nu se implica,nu murea!
0

#26 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 November 2006 - 04:07 AM

Vezi postareaharald, la Aug 13 2006, 12:44 PM, a spus:

Iar jum'ate din Transilvania putea fi trecută la "pierderi colaterale", nu? :tease: Pānă la urmă, Stalin a preferat retrocedarea către Romania a respectivei jumătăţi de Transilvania, ca dovadă că Antonescu s-a străduit degeaba.

Dragutul de Stalin...
De ce s-a straduit degeaba Antonescu?
0

#27 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 November 2006 - 06:03 AM

Vezi postarealaststand, la Nov 8 2006, 07:40 PM, a spus:

ba nu complotau de loc.Zau? Atunci,de ce-i ura populatia?"Tulburari s-au produs in Capitala... cand detasamente de evrei, trecand la munca, pietoni sau calatori prin tramvaie, pe bulevarde ii scuipau si-i apostrofau: la moarte jidanii, la zid jidanii!"
Antonescu,ai spune lui Filderman venit in audienta pentru a-i apara pe evrei:"Domnule Filderman, stiu ca in timpul guvernului Goga-Cuza ai dat ordin populatiei evreiesti sa nu cumpere si sa nu vanda nimic si populatia a executat cu incredere ordinul d-tale. Ei bine, de data aceasta, te rog sa dai ordin coreligionarilor d-tale sa nu mai saboteze guvernul. "
Evreii,sabotau...Iata,ce-i spune Filderman,venit intr-o alta audienta la Antonescu:
"Timp de un an de zile, de la venirea guvernului d-voastra, am executat cu scrupulozitate angajamentele ce mi-am luat, nu numai impiedicand acte de sabotaj, ci dimpotriva, stimuland pe evrei sa-si continuie activitatea in mod normal."

La jalbele-n bat ale lui Filderman,Antonescu,ai raspunde:"In doua petitii succesive imi scrieti "de tragedia zguduitoare" si ma "implorati" in cuvinte impresionante, reamintind de "constiinta" si de "omenie" si subliniind ca sunteti "dator" sa apelati "la mine" si "numai" la mine pentru evreii din Romania care sunt trecuti in ghettouri pregatite pentru ei pe Bug. Pentru a amesteca si tragicul in interventia d-voastra, subliniati ca aceasta masura "este moartea, moartea fara vina, fara alta vina decat aceea de a fi evrei".

Domnule Filderman, nimeni nu poate sa fie mai sensibil ca mine la suferintele celor umili si fara aparare. Inteleg durerea d-voastra, dar trebuie, dar mai ales trebuie sa intelegeti si d-voastra toti, la timp, pe a mea, care era aceea a unui neam intreg. Va ganditi, v-ati gandit ce s-a petrecut in sufletele noastre, anul trecut la evacuarea Basarabiei, si ce se petrece astazi, cand zi cu zi, ceas cu ceas, platim cu marinimie si cu sange, cu foarte mult sange, ura cu care coreligionarii d-voastra din Basarabia ne-au tratat de la Nistru pana la Odessa si pe meleagurile Marii de Azov?

Dar, potrivit unei traditii, voiti sa va transformati si de astadata, din acuzati in acuzatori, facandu-va ca uitati pricinile care au determinat situatiile pe care le plangeti. Sa-mi dati voie sa va intreb si prin d-voastra sa intreb pe toti coreligionarii d-voastra care au aplaudat cu atat mai frenetic, cu cat suferintele si loviturile primite de noi erau mai mari. Ce ati facut D-voastra anul trecut, cand ati auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia si Bucovina fata de trupele romanesti care se retrageau si care pana atunci aparasera linistea si belsugul acelor evrei? Va reamintesc eu:

inainte chiar de aparitia trupelor sovietice, evreii ce aparati, din Basarabia si Bucovina, au scuipat ofiterii nostri, le-au smuls epoletii, le-au rupt uniformele si cand au putut au omorat miseleste soldatii cu batele. Avem dovezi. Aceiasi ticalosi au intampinat venirea trupelor sovietice cu flori si au sarbatorit-o cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare.

Drept raspuns la marinimia cu care ati fost primiti in mijlocul nostru si tratati, evreii D-voastra, ajunsi comisari sovietici, imping trupele sovietice din regiunea Odessei, printr-o teroare fara seaman, marturisita de prizonierii rusi, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca noua pierderi. In regiunea Marii de Azov, trupele noastre, retragandu-se temporar, si-au lasat cativa ofiteri si soldati raniti pe loc."

Executiile de la Odessa au fost facute ca represalii pentru aruncarea in aer a cladirii comandamentului roman!
Asadar?

Pai,are! Ca nu sunt cu nimic mai buni...

fiindca e discutabil daca folosirea armelor nucleare e sau nu ,legal vorbind, crima de razboi. :tease: Amice...esti"zdravan"? :cheer:

si daca nu ne place de cineva, trebuie sa ne apucam sa-i omoram ??Beeei...era razboi! Stii ce-i ala?Care pe care...

Lasa ca nu i-a ridicat nimeni de la cafea sa-i duca la plimbare degeaba,fara motiv...fac si acum ce au facut dintotdeauna! Au exasperat un glob....

Rezolva-le tu!

Aceasta postare a fost editata de bagherra: 10 November 2006 - 06:21 AM

0

#28 Utilizator offline   laststand 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 20-July 06

Scris 10 November 2006 - 09:27 PM

Vezi postareabagherra, la Nov 10 2006, 03:49 AM, a spus:

:stars: N-ai inteles:era o aluzie la faptul ca eu ar trebui sa fiu condamnata fiindca as indemna la rezolvarea conflictelor prin violenta!
M-am saturat sa tot aud asta...de la tot felul de lingai,securisti,evrei.,tigani,maghiari...si ce-or mai fi!
Daca a fost...sau ce a fost Antonescu,asta trebuia lasat la latitudinea fiecaruia nu sa-mi impuna mie cineva ce sa simt,ce sa vorbesc si ce sa cred!

siiigur...totul se invarteste in jurul tau. ideea era ca prin lege trebuie condamnate manifestarile de aprobare/adulare a persoanelor care au comis acte criminale.

Vezi postareabagherra, la Nov 10 2006, 06:03 AM, a spus:

Zau? Atunci,de ce-i ura populatia?[...]

nu ii ura "populatia" ci parti ale ei, adica aceia care erau suficient de cretini incat sa creada propaganda oficiala ori erau dinainte indobitociti de anii de minciuni antisemite.

Citeaza

Evreii,sabotau...

deh, ce bestii evreii astia: sabotau guvernul sustragandu-se de la deportare.

Citeaza

Va ganditi, v-ati gandit ce s-a petrecut in sufletele noastre,anul trecut la evacuarea Basarabiei, si ce se petrece astazi, cand zi cu zi, ceas cu ceas, platim cu marinimie si cu sange, cu foarte mult sange, ura cu care coreligionarii d-voastra din Basarabia ne-au tratat de la Nistru pana la Odessa si pe meleagurile Marii de Azov?

:D desigur, tot bestiile evreiesti din Romania erau de vina pentru masacrele din Ucraina.

Citeaza

Ce ati facut D-voastra anul trecut, cand ati auzit cum s-au purtat evreii din Basarabia si Bucovina fata de trupele romanesti care se retrageau si care pana atunci aparasera linistea si belsugul acelor evrei? Va reamintesc eu:

inainte chiar de aparitia trupelor sovietice, evreii ce aparati, din Basarabia si Bucovina, au scuipat ofiterii nostri, le-au smuls epoletii, le-au rupt uniformele si cand au putut au omorat miseleste soldatii cu batele. Avem dovezi. Aceiasi ticalosi au intampinat venirea trupelor sovietice cu flori si au sarbatorit-o cu exces de bucurie. Avem fotografii doveditoare.

intr-adevar, cu ocazia retragerii din Basarabia si Bucovina s-au comis diverse agresiuni, crime asupra soldatilor si indeosebi a functionarilor romani care plecau, dar nu numai de catre evrei.

Citeaza

Drept raspuns la marinimia cu care ati fost primiti in mijlocul nostru si tratati, evreii D-voastra, ajunsi comisari sovietici, imping trupele sovietice din regiunea Odessei, printr-o teroare fara seaman, marturisita de prizonierii rusi, la un masacru inutil, numai pentru a ne provoca noua pierderi.

...bancuri ("fanaticii comisari evrei ai Armatei Rosii fac si dreg") inventate ca sa ascunda tactica dezastruoasa folosita la asediul Odessei.

Citeaza

Executiile de la Odessa au fost facute ca represalii pentru aruncarea in aer a cladirii comandamentului roman!
Asadar?

Comandamentul din Odessa a sarit in aer la 22 octombrie 1941,in urma exploziei unor bombe plasate acolo inca dinaintea capitularii orasului ; au murit 61 de romani, iar ca represalii au fost ucisi peste 20.000 de evrei.

Citeaza

fiindca e discutabil daca folosirea armelor nucleare e sau nu ,legal vorbind, crima de razboi. Amice...esti"zdravan"?

nici o curte de justititie nu s-a pronuntat clar daca folosirea armei nucleare face sau nu parte din domeniul crimelor de razboi.

Citeaza

Lasa ca nu i-a ridicat nimeni de la cafea sa-i duca la plimbare degeaba,fara motiv...fac si acum ce au facut dintotdeauna! Au exasperat un glob....

ce tipic..."daca n-au facut ceva atunci, au facut mai tarziu"
0

#29 Utilizator offline   layra_i 

• scanteie divina....
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-April 06

Scris 10 November 2006 - 09:41 PM

ANTONESCU???
un roman destul de mare :P:
0

#30 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 10 November 2006 - 10:07 PM

dupa ce ca avem unu bun la conducere o data la un mileniu il tradam si pe ala
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 117 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Timisoara ne-a redat demnitatea!
Ii rog pe cei ce au trait spiritul anului 1989 sa povesteasca ce au s
ioanide  13 6.716
Replici noi A fost Carol cel Mare restauratorul Imperiului? Iarine  5 1.674
Replici noi Atasamente Acte originale din istoria Romaniei.
Nu pentru a discuta faptele ci numai in onoarea istoriei.
Evreul  4 1.819
Hot Topic (New) Atasamente Mari personalitati nationale
-cei carora le datoram totul
puiu.t  208 29.878
Replici noi Globalizarea si Romania Evreul  15 3.967