Iubire sau Vampirism - ce daruim si cui? Suntem constienti de Faptele noastre? - discutii libere
Scris 04 August 2006 - 07:37 AM
Scris 04 August 2006 - 07:42 AM
Uneori credem ca daruim cui nu-i trebuie, dar uite, pana la urma totul are un scop
Scris 04 August 2006 - 07:50 AM
mayama34, la Aug 4 2006, 08:37 AM, a spus:
... nimic nu este intamplator !
da... suferinta sau durerea e o alta Cale ! ... insa nu suficienta !
ideea e ok, doar ca nu toate "creioanele" au si guma !
mda... insa nu toti sunt si constienti de asta ... din pacate ! ... ca tot vb de asta .
chiar si neconstient fiind, scopul ramane ! ... constienta iti poate da, o alta perspectiva !
Aceasta postare a fost editata de Ravl: 04 August 2006 - 07:52 AM
Scris 04 August 2006 - 08:20 AM
Ravl, la Aug 4 2006, 08:50 AM, a spus:
da... suferinta sau durerea e o alta Cale ! ... insa nu suficienta !
ideea e ok, doar ca nu toate "creioanele" au si guma !
mda... insa nu toti sunt si constienti de asta ... din pacate ! ... ca tot vb de asta .
chiar si neconstient fiind, scopul ramane ! ... constienta iti poate da, o alta perspectiva !
Man, as vrea "SA DARUIESC OAMENILOR SOARELE SI LUNA"!
Si sa primesc LA FEL!
PS. sigur ca nimic nu e intamplator
Scris 04 August 2006 - 10:04 AM
mayama34, la Aug 4 2006, 09:20 AM, a spus:
Si sa primesc LA FEL!
PS. sigur ca nimic nu e intamplator
O sa postez aici, cateva spicuiri din "ce m-a ajutat pe mine sa inteleg OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV din conceptul : A primi si a darui":
Pentru a se elibera, fiinţa umană trebuie să permită naturii sale superioare (individualităţii sale) să se manifeste, degajându-se de influenţa naturii sale inferioare ( personalităţii sale).
Pentru a avea o idee clară despre personalitate şi individualitate, trebuie să vă dau câteva imagini, iar una dintre cele mai bune vine, de altfel, de la cuvântul “persona” - Iată că teatrul ne va da o idee exactă, un actor, un artist care este obligat să joace mai multe roluri, şi în fiecare piesă este îmbrăcat altfel, joacă în alt mod, se manifestă diferit. Iată ceea ce reprezintă personalitatea: rolul pe care îl joacă, pentru puţin timp, pe care-l schimbă apoi, dar omul însuşi rămâne neschimbat, rezistă timpului.
Omul… care-şi pune diferite măşti pe chipul său, îşi schimbă personalitatea, dar rămâne mereu acelaşi.
Aşadar fiinţa umană, care trebuie să trăiască o încarnare, o existenţă, se îmbracă, îşi pune o mască, ceea ce înseamnă că îşi ia o personalitate şi se manifestă într-un fel sau altul, este femeie sau bărbat, şi iată că într-o altă reîncarnare revine un altul, cu o altă personalitate, dar de fapt, el este mereu el însuşi. Atunci, acest “el însuşi” care rămâne este etern, nemuritor, iar “persona”, ea este trecătoare. Iată, ceea ce este personalitatea.
Şi tot ceea ce rămâne, care se înscrie ca o moştenire, ca o bogăţie, din toate achiziţiile, din toate uceniciile prin care a trecut în timpul vieţii, tot ce rămâne înscris şi care trebuie transmis de la o reîncarnare la alta, este deci, ceea ce se păstrează în individualitate. Iar personalitatea se duce, dispare, nu mai rămâne nici o urmă de ea. Dar, toate achiziţiile, toate bogăţiile, toată înţelepciunea, acumulate, rămân moştenire, ca o bogăţie inseparabilă de individualitate.
Ramane IUBIREA de a DARUI.
Scris 04 August 2006 - 10:13 AM
Ravl, la Aug 4 2006, 11:07 AM, a spus:
cam asta e esenta !
Unii se tem de "daruire" altii se tem de "iubire"...Daca am lasa temerile la oparte am cauta mai bine in noi...Am darui "ce nu putem cuprinde cu mintea umana" si am primi la fel!
"Atunci, individualitatea poate fi comparată cu soarele, şi personalitatea cu luna. Şi, ca şi luna, ea este schimbătoare, tot timpul se modifică, fără o lumină proprie, şi fără un centru ca soarele; personalitatea este şi ea schimbătoare, instabilă şi fără centru, pe când individualitatea este ca soarele, mereu strălucitoare, luminoasă, puternică." (OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV )
Scris 04 August 2006 - 10:21 AM
flori de camp, la Aug 4 2006, 11:10 AM, a spus:
cand sufletul iti este "uscat" !
mayama34, la Aug 4 2006, 11:13 AM, a spus:
la modul constient sau nu, fiecare poate darui cate ceva din sufletul sau... o particica se regaseste in toti cei , pentru care ai un gand sau o vorba buna !
Scris 04 August 2006 - 10:22 AM
flori de camp, la Aug 4 2006, 11:10 AM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar:
Adevar?Minciuna?Realitate?Dovezi? |
«Nsl» | 174 | 15.775 |
|
Oare port ghinion altor persoane? | Marius65 | 19 | 3.487 |