sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

instrumente Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 04-February 07

Scris 30 July 2007 - 01:08 PM

Partea bună, este că vezi singur ce ai greşit.Asta înseamnă, in opinia mea ca ai talent şi că te poţi perfecţiona.Greşeala ta a fost,cred, faptul că te-ai hazardat să lucrezi direct pe perete, fără a te pregăti în prealabil.Trebuie să faci mai întâi un desen la dimensiuni mici A4 sau A3 unde sa rezolvi toate problemele legate de proporţii poziţite culoare etc. Apoi faci o schită mărită la scară folosind o tehnică la îndemână cum ar fi de exemplu "caroiajul".Transpui schita pe perete apoi te apuci de lucru.Acum ce ai ai putea face?Probabil ar trebui să aplici principiul; "ce nu poţi ascunde încearcă să scoţi în evidenţă !" Aşa că încearcă prin realizarea unui fundal adecvat să dai o notă placută lucrarii.Partea bună, este că vezi singur ce ai greşit.Asta înseamnă, in opinia mea ca ai talent şi că te poţi perfecţiona.Greşeala ta a fost,cred, faptul că te-ai hazardat să lucrezi direct pe perete, fără a te pregăti în prealabil.Trebuie să faci mai întâi un desen la dimensiuni mici A4 sau A3 unde sa rezolvi toate problemele legate de proporţii poziţite culoare etc. Apoi faci o schită mărită la scară folosind o tehnică la îndemână cum ar fi de exemplu "caroiajul".Transpui schita pe perete apoi te apuci de lucru.Acum ce ai ai putea face?Probabil ar trebui să aplici principiul; "ce nu poţi ascunde încearcă să scoţi în evidenţă !" Aşa că încearcă prin realizarea unui fundal adecvat să dai o notă placută lucrarii.
0

#42 Utilizator offline   papaianis 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 30 July 2007 - 01:55 PM

Vezi postareaCONSTANTIN*, la Jul 30 2007, 02:08 PM, a spus:

Partea bună, este că vezi singur ce ai greşit.Asta înseamnă, in opinia mea ca ai talent şi că te poţi perfecţiona.Greşeala ta a fost,cred, faptul că te-ai hazardat să lucrezi direct pe perete, fără a te pregăti în prealabil.Trebuie să faci mai întâi un desen la dimensiuni mici A4 sau A3 unde sa rezolvi toate problemele legate de proporţii poziţite culoare etc. Apoi faci o schită mărită la scară folosind o tehnică la îndemână cum ar fi de exemplu "caroiajul".Transpui schita pe perete apoi te apuci de lucru.Acum ce ai ai putea face?Probabil ar trebui să aplici principiul; "ce nu poţi ascunde încearcă să scoţi în evidenţă !" Aşa că încearcă prin realizarea unui fundal adecvat să dai o notă placută lucrarii.Partea bună, este că vezi singur ce ai greşit.Asta înseamnă, in opinia mea ca ai talent şi că te poţi perfecţiona.Greşeala ta a fost,cred, faptul că te-ai hazardat să lucrezi direct pe perete, fără a te pregăti în prealabil.Trebuie să faci mai întâi un desen la dimensiuni mici A4 sau A3 unde sa rezolvi toate problemele legate de proporţii poziţite culoare etc. Apoi faci o schită mărită la scară folosind o tehnică la îndemână cum ar fi de exemplu "caroiajul".Transpui schita pe perete apoi te apuci de lucru.Acum ce ai ai putea face?Probabil ar trebui să aplici principiul; "ce nu poţi ascunde încearcă să scoţi în evidenţă !" Aşa că încearcă prin realizarea unui fundal adecvat să dai o notă placută lucrarii.

hmmm in parte ai dreptate :doh: nu stiu daca la asta te referi, dar pentru proportii insa m-am luat dupa un alt desen asemanator l-am pus pe un a3 si desenul l-am facut pe o scara de 1 la 6. este adevarat ca de la o vreme n-am mai calculat cu liniarul si m-am dus dupa ochi. schita pe perete a iesit putin mai bine decat desenul final, dupaia s-au stricat lucrurile :lol2: o sa incerc sa "lungesc" picioarele sa pun mai sus "crapatura" (sa nu zic altfel :D) si sa modific cureaua cumva ca ma enerveaza rau. o sa ma mai gandesc la fundal sa fie bine. am uitat sa iti multumesc pentru sfaturile anterioare: pregatirea peretelui etc.. ca daca faceam dupa capul meu nu iesea deloc bine :doh: na cam atat... acum astept sa-mi vina inspiratia :doh: Sanatate!
0

#43 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 July 2007 - 12:54 PM

Vezi postareapapaianis, la Jul 30 2007, 02:55 PM, a spus:

hmmm in parte ai dreptate ;) nu stiu daca la asta te referi, dar pentru proportii insa m-am luat dupa un alt desen asemanator l-am pus pe un a3 si desenul l-am facut pe o scara de 1 la 6. este adevarat ca de la o vreme n-am mai calculat cu liniarul si m-am dus dupa ochi. schita pe perete a iesit putin mai bine decat desenul final, dupaia s-au stricat lucrurile :cheer: o sa incerc sa "lungesc" picioarele sa pun mai sus "crapatura" (sa nu zic altfel :band: ) si sa modific cureaua cumva ca ma enerveaza rau. o sa ma mai gandesc la fundal sa fie bine. am uitat sa iti multumesc pentru sfaturile anterioare: pregatirea peretelui etc.. ca daca faceam dupa capul meu nu iesea deloc bine :alien: na cam atat... acum astept sa-mi vina inspiratia :cheer: Sanatate!

Daca vrei sa coretezi,iti sugerez sa dai mai intai un strat-doua de alb peste zona in care vei interveni, alfel, desenul vechi, va transpare prin cel nou, daca nu imediat atunci dupa un timp, si sunt sigur ca asta te va supara foarte tare.
Astept vesti!
0

#44 Utilizator offline   andrutzik 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 18-August 07

Scris 18 August 2007 - 11:14 AM

Vezi postareaIMPERIAL, la Aug 3 2006, 10:36 PM, a spus:

Heh.. pai mai intai spune-ne in ce oras esti.. Altfel toti o sa-ti dea informatii din orasele lor ...

Creioane speciale, pai logic ca la librarii.. eu prefer cele cu mina, nu suport sa stau sa ascut creioane. :stars:
Daca ai nervi de otel, iti recomand 0,4. Daca nu, 0,5 sunt cele mai bune. Insa acum conteaza si ce fel de mine o sa folosesti...
Panza.. ? Daca cumva gasesti decat panza simpla (pt. pictura in ulei), fara sa fie atasata pe vre`un suport, atunci sa-mi spui si mie de unde ai luat-o. Eu am gasit in Craiova, dar e lipita pe un placaj de lemn, subtire ce`i drept. Insa nu prea-mi surade idea.
As vrea sa cumpar panza simpla, dar nu ma pricep la calitate ... <<Astept informatii, poate oi reusi sa gasesc ceva bun in orasu asta de kko...

Salutare!
Si eu sunt tot din Craiova ;) in legatura cu panza..eu imi cumpar panza de nanghin la metru de la mercur, et 4. Cei de acolo spun ca este deja preparata, dar eu mai dau un strat de aracet cu var lavabil..ca sa fiu mai sigura.
Este mult mai ieftin decat sa iau panza cu tot cu sasiu :P
p.s. Stiu ca a fost postat anul trecut..dar sper sa te pot ajuta cu ceva :o:
0

#45 Utilizator offline   Picturaonline 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-October 07

Scris 21 October 2007 - 01:17 PM

Daca vrei sa pictezi un tablou care sa reziste pana la anul viitor, te sfatuiesc sa nu mai pictezi pe panza grunduita cu val lavabil. A picta cu materiale de proasta calitate este pur si simplu bataie de joc fata de timpul si talentul tau. O vorba veche spune: sunt prea sarac sa imi permit lucruri ieftine! Eu sunt in totalitate de acord cu asta. Gasiti o mare diversitate de materiale pentru pictura pe situl www.picturaonline.ro.
0

#46 Utilizator offline   andrutzik 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 18-August 07

Scris 21 October 2007 - 03:15 PM

Multumesc pt sfat! :)
0

#47 Utilizator offline   papaianis 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 27 December 2007 - 11:10 PM

Vezi postareaCONSTANTIN*, la Jul 31 2007, 12:54 PM, a spus:

Daca vrei sa coretezi,iti sugerez sa dai mai intai un strat-doua de alb peste zona in care vei interveni, alfel, desenul vechi, va transpare prin cel nou, daca nu imediat atunci dupa un timp, si sunt sigur ca asta te va supara foarte tare.
Astept vesti!

stiu ca vestile au intarziat cam o jumate de an...dar ... niciodata nu e prea tarziu :flowers: nu am schimbat prea multe... background ioc.. putin la picioare si la curea ca ce alalta era prea transparenta... :lol: in schimb i-am mai facut un "prieten" :lol: n-a iesit nici asta chiar cum vroiam... e mai mult desen animat..modelul e luat dintr-un joc online nu dau nume sa nu fac reclama, dar daca l-ai jucat pana acum stii despre ce e vorba :P...creeaza dependenta; m-am lasat de joc dar am ramas cu "prietenul asta" ^_^ 2 metri si el.
Imagine amplasata

Imagine amplasata
(stiu ce am gresit si la a doua dar asta nu corecteaza nimic :lol:) am niste probleme cu proportiile si o umbra cel putin foarte vizibila absenta :lol: salutare numai bine..
0

#48 Utilizator offline   CONSTANTIN* 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 28 December 2007 - 08:54 PM

Vezi postareapapaianis, la Dec 27 2007, 11:10 PM, a spus:

stiu ca vestile au intarziat cam o jumate de an...dar ... niciodata nu e prea tarziu :) nu am schimbat prea multe... background ioc.. putin la picioare si la curea ca ce alalta era prea transparenta... :jester: in schimb i-am mai facut un "prieten" :D n-a iesit nici asta chiar cum vroiam... e mai mult desen animat..modelul e luat dintr-un joc online nu dau nume sa nu fac reclama, dar daca l-ai jucat pana acum stii despre ce e vorba :hi: ...creeaza dependenta; m-am lasat de joc dar am ramas cu "prietenul asta" :) 2 metri si el.

(stiu ce am gresit si la a doua dar asta nu corecteaza nimic :o: ) am niste probleme cu proportiile si o umbra cel putin foarte vizibila absenta :jester: salutare numai bine..

Problema cu proportiile corpului omenesc, e simplu de rezolvat. Am mai scris despre asta si incerc sa-ti fac o "fereastra" spre acea tema:
click aici
Asta, daca e vorba de compozitie.Daca vorbim de reproducere, atunci poti folosi o tehnica de reproducere la scara, cum ar fi "CAROIAJUL".

Aceasta postare a fost editata de CONSTANTIN*: 28 December 2007 - 08:55 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse