sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Viza de America sta sa cada In vacanta la Bucuresti Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 28 July 2006 - 04:44 AM

Evenimentul Zilei Online - Vineri, 28 Iulie 2006, 05:16

http://www.eveniment...hp?artid=266712

Viza SUA sta sa cada!
28 Iulie 2006

Politica de vize a SUA trebuie imbunatatita, apreciaza experti americani.

Re: don't mess with Texas
Flory - Texas (n.....0@sbcglobal.net), 2006-07-27 23:10:55

inca n-am desfacut bagajele, mai am inca pe sandale praful Bucurestiului si in pasaport cuponul ramas de la cursa British Airways cu care am traversat Atlanticul indarat, catre casa, inca n-am apucat sa descarc in computer, din camera digitala, insantaneele cu cladiri in ruina in Ptsa. Buzesti, cladiri in ruina la Gara de Nord, cladiri in ruina la Universitate, peste drum de Arhitectura, un Bucuresti foarte asemanator cu cel al copilariei in care ranile razboiului sfirsit cu numai 10 ani mai inainte cascau cicatrice urite pe Grivita, pe 1 Mai, la Depozitul Sanitar, o fi fost de curind vreun razboi in Romania? inca imi staruie in timpane latraturi de ciini in haite nocturne, nuntind destrabalat in spate la Doi Cocosi si nuntile tiganesti de joi noaptea, din fiecare joi noaptea cu manele si artificii si caldura torida, sufocanta, aglomeratie de culori si forme si sunete, vacarmul imposibil nebun al traficului "inghetat" la absolut orice ora din zi (doua ore facute in "pas de melc" de la Ptsa. Victoriei la Universitate), magazine central ultraelegante si definitiv nevizitate, McDonald's-ul si KFK-ul din Romana aglomerate de studenti, de fete frumoase si baieti insolent tineri si batrini caduci cersind discret, imbracati modest in ceea ce mai demult va fi fost purtat cu decenta, cu demnitate, cu acea demnitate cu care au sa si moara neintelegind lumea aceea besmetic ostila, dureros indiferenta si imposibilitatea lor de a intelege cine, cum si de ce i-a marginalizat, cum de nu mai sint precursorii unei epoci efemer aurite, cum de nu mai sint nimic, nu mai trebuiesc nimani asa cum nimanui nu trebuiesc nu stiu cum sa le spun, cum sa-i numesc, aparitiile acelea apocaliptice, cu privirea si picioarele goale, cu eticheta stigmatului peiorativ aplicata nediferential de catre mass media si societatea mai civila si mai ne, de Frau sau Mrs. sau whatever Nicholson si spun whatever in numele golului imens care m-a izbit dureros drept in moalele capului, caleidoscopic culese din masina, in sensul giratoriu din fata Garii de Nord. sinistru, absolut infiorator, nu cunosc suficient de bine nici una dintre limbile pamintului incit sa pot cuprinde in citeva fraze picioarele descult murdare si parul murdar ciufulit nepieptanat si mina scheletica a unei pustoaice de (sa tot fi avut 10-12 ani) inclestata pe bucata de covrig, macularea vicioasa a trasaturilor fetei si urmele de aurolac mazgalindu-i narile si buzele si copilaria pierduta inutil, absurd, dureros, dormind pe o bordura de piatra in mijlocul unei blazari ticaloase, a celei mai egoist indiferente gloate intr-o goana bezmetica (strazile aglomerate de la intiia ora a diminetii pina tirziu in noapte, mai si munceste cineva acolo, cind?) a celui mai inconstient popor din cite vor fi vazut vreodata lumina soarelui, am vrut sa cobor din masina, sa urlu pe strada, sa lovesc cu palmele si cu picioarele, sa sparg in bucati indiferenta aceea uluitoare, de neinteles pentru un om care traieste intr-o lume normala, o lume care, chiar daca prezumtiv are cea mai ridicata rata a criminalitatii, nu are "aurolaci". prietenul cu care eram in masina si care lucreaza intr-una dintre institutiile guvernamentale de la Bucuresti mi-a spus, peste vreo doua zile, in zona Dristor in care un grup de alte aparitii apocaliptice ("asistate" discret-indiferent de doua echipaje ale politiei comunitare, parcate vis-a-vis), pravalite efectiv pe refugiul pietonal din mijlocul strazii, cu picioarele expuse amputarii in trafic... ah, ce mi-a spus prietenul? pai eu ziceam ca hai sa ne interesam unde sint organizatiile, asezamintele, caminele sau cum s-or fi numind in care prietenul imi spunea ca aparitiile (nu-i pot numi copii pentru ca nu mai sint, e clar pentru orice privire atenta ca vietuitoarele acelea ale pamintului pot fi determinate, obligate persuasiv sa faca orice, dar absolut orice pentru 10.000 de lei, pentru o bucata de piine sau pentru mult mai putin), prietenul zice ca vezi-ti de treaba, are cineva grija de ei, nu mai e ce stiai tu, ce credeti voi in occident ca este aici, sat fara ciini sau cam asa ceva; pai nu, in satele fara ciini casele au sisteme sofisticate de alarma si autoritati care nu invoca motivul tembel ca ce sa le facem, n-avem ce, ii adunam de pe strazi, ii spalam, ii despaduchem, ii hranim si ii culcam peste noapte si ei dimineata fug, se intorc in canale si la gara si la pedofili si la gazdele de hoti... am amutit, interzisa. zic stii ceva? nu vreau decit sa fac munca voluntara in citeva din saptaminile celor doua luni de vacanta, nu vreau sa iau interviuri, nu voi face poze dar trebuie sa fac ceva, hai sa facem ceva, cum adica fug dimineata, statul roman nu are o legislatie clara, un ceva care sa prevada obtinerea tutelei asupra acestor.... nu, nu are nimic in sensul acesta, daca nenorocitii aia de copii deschid usa si ies din nou in strada... ies si gata, cine ii poate opri?

ps: atentie marita sutilor de buzunare si curvelor: va halesc sudistii cu fulgi cu tot lol
0

#2 Utilizator offline   SelectAwoman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-July 06

Scris 28 July 2006 - 09:19 PM

Am auzit si eu despre asta! :unknw:
0

#3 Utilizator offline   _cata 

• www.catalinpop.ro
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 13-September 04

Scris 31 July 2006 - 09:49 AM

Legat de "caderea" vizei pentru SUA, eu zic sa nu ne amagim degeaba. Ziua aceea nu va veni prea curand.
0

#4 Utilizator offline   pissy 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-December 05

Scris 01 August 2006 - 10:29 AM

ce bine ar fi sa fie adevarat
0

#5 Utilizator offline   maybe 

• extremist de centru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 31-December 04

Scris 01 November 2006 - 04:19 PM

Interesant. Acum imi vin in minte versurile alea cu ....Hai ca emigram in America. Deja visez frumos.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Viza pentru Statele Unite
si a tarilor membre EU
The Unknown  0 2.439
Replici noi Romani in Baton Rouge, LA ? Motanustar  1 1.386